Jump to content

Homini

Члан
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited


Reputation Activity

 1. Волим
  Homini got a reaction from Aleksandra_A in Разговори о болестима зависности са сарадником Центра "Земља живих"   
  Imala sam srecu da upoznam sjajne ljude iz terapijskih zajednica koji su uspostavili trajnu apstinenciju. Imala sam priliku da vidim porodicu cija su deca polako pocela da gaze stranputicom i koji su, tokom lecenja oca, svi ponovo postali bliski i resetovali se potpuno (zargonski receno).
  Nikada ne treba gubiti nadu. Vazno je ypoznati sebe i svoju bolest a terapijske zajednice (bolnicke ili duhovne) ce pomoci u objasnjenju sta nije "normalno" da se radi a sta bi trebalo ciniti da bi se osnazio pojedinac i cela porodica.
  Komunikacija mora da bude jasna, otvorena i direktna.
  Najveci problem predstavlja povratak i staro okruzenje. No, blagovremenom analizom hazarda i razradom jasnog plana odbrane u slucaju krize kao i promena "prijatelja"vode ka sigurnom boljitku.
  Poruka svima koji imaju zavisnika u porodici: ne gubite snagu i energiju na pokusaje maskiranja problema pred drugima, SVI VEC ODAVNO ZNAJU ZA VAS PROBLEM!! Umesto toga svu energiju usmerite ka TRAZENJU POMOCI!
  Sent from my SM-G900F using Pouke.org mobile app
 2. Волим
  Homini got a reaction from Биљана, два in Kako nas pametni telefoni spijuniraju   
  Meni su u poslednhih par dana pocele da izlaze reklame za lecenje od narkomanije u Americi. Pre toga su izlazile za svingerske klubove u Srbiji. Stvarno ne znam sta moj telefon radi dok nisam prisutna i ko u njega prica

  Sent from my SM-G900F using Pouke.org mobile app


 3. Волим
  Homini got a reaction from AnaLaz in Усамљеност...   
  Sam ne znači i usamljen. Biti u društvu ne znači odsustvo usamljenosti

  Sent from my SM-G900F using Pouke.org mobile app


 4. Волим
  Homini reacted to Кратос in Некада познате личности, сада монаси   
  Ako on u budizmu nalazi svoj mir valjda mu je na korist,on to najbolje zna.Ne verujem da bi se odlučio za tako nešto da u tome nije prepoznao nešto što mu je blisko i što mu je očigedno potrebno barem po ovom kratkom opisu koji je dao.Il da ga proglasimo za demonizovanog ko Đokovića?
 5. Волим
  Homini reacted to Рапсоди in Некада познате личности, сада монаси   
  Читам коментаре са линка које је поставила Инес...интересује људе има ли иједног политичара у историји човеченства да се одлучио на овај корак.... ?
  Значи,  има докрора, уметника инжињера...итд, итд....само политичара нема...
 6. Волим
  Homini reacted to Дијана. in Некада познате личности, сада монаси   
  Da, ali ovi novinski clanci ne daju ni pravu sliku.. no dobro, od koga je, dobro je... 
  Pada mi na pamet NIkolaj Misogejski, koji je briljantnu karijeru u NASA zamijenio pustinjom i Isusovom molitvom... Pa Antonije Blum... Luka Krimski... Nas otac Isaija, doktor fizike... mnogi ljekari i dr. strucnjaci... i tako... Hristos osvaja srca i umnozava darove. 
 7. Волим
  Homini reacted to Марина Савковић in Некада познате личности, сада монаси   
  НЕКАДА СУ БИЛИ ПОЗНАТЕ ЛИЧНОСТИ А ОНДА СУ СЕ ЗАМОНАШИЛИ: Бивша супруга Бориса Тадића је једна од њих, ево ко још…
   
  Били су сасвим обични људи световног начина живота. Јавност их је упознала на основу њиховог талента, а онда су одлучили да се склоне с позорнице и посвете вери.
   
  Растко Лупуловић
  Глумац ког најбоље памтимо по улози Миланчета у серији “Отворена врата” и члан бенда “Канда, Коџа и Небојша”замонашио се 1996. године. Те исте године је добио и награду за глумачку бравуру “Зоран Радмиловић” на Стеријином позорју у Новом Саду
  Фото: Јутјуб “Да, најбитнија ствар код мене је моје обраћење у хришћанство. Стицајем околности сам почео да одлазим у цркву. То ми је помогло да се спустим на земљу из неких мистификаторских облака. Уопште, хришћанин-православац је моје најближе одређење. Осећам се засићеним и замерним од рока и свега тога. Рок је негде у складу са општим начином живота, општом површношћу. Кад одем на Академију, изђускам се и вратим се кући празан и туп. На литургију одем са истим расположењем, са потребом да доживим катарзу, али кући дођем сређен и миран… у сусрету са вером и традицијом, долазиш до хармоничног разрешења својих немира, а у рок животу долази до прикривања тих немира или потпуног отупљивања свих емоција. Зато људи у року изгубе ту неку креативну црту, истроше се, истроше се, истроше се”, рекао је Растко Лупуловић у интервјуу који је дао 1996. године.
  Био је глумац врсног талента, а позоришна публика и данас прича о неким његовим улогама. У позоришту се затекао сасвим случајно, када га је другарица одвукла у “Дадов”. Тада је имао дугу косу, кожну јакну и дувао је траву. Данас је отац Иларион, игуман манастира Драганац.
  “Никада нисам зажалио или да сам се покајао што сам постао монах. Напротив често ми се догађа да Богу благодарим што ми је помогао да се определим за овај пут јер, наравно, све је засновано на човековој слободној одлуци. Без слободне одлуке свакога од нас нема ни праве праве слободе… Љубав и слобода је оно нешто за чим сам ја кренуо”, рекао је Лупуловић у емисији “Експлозив”.
   
  Веселинка Заставни­ковић (Напомена: на издвојеној слици је игуманија Ирина
  Манастир Грабовац због недостатка фотографије)
  Монахиња Ирина је јавности најпознатија као бивша супруга некадашњег председника Србије Бориса Тадића. Рођена је у Осјеку, као ћерка официра ЈНА. Била је врло паметна и згодна. И страшна противница религије. Револуционарка… Радила је као новинарка, а потом и у Министарству вера. С Тадићем се разишла након 16 година брака. Са дужности шефа службе за односе са јавношћу 2002. године отишла је у манастир Пећку патријаршију. Након пет година такозваног искушења, средином октобра 2007, постала је монахиња с духовним именом Ирина.
   
  Следећи је наш познати музичар и фронтмен рок групе Срђан Гиле Гојковић
  Фото: Јутјуб Познати музичар и фронтмен “Електричног оргазма” Срђан Гиле Гојковић је прошле године најавио да ће се замонашити у једном од будистичких храмова у Мјанмару.
  “Ја сам се увек питао које је објашњење ове егзистенције, шта се овде заправо дешава на практично – филозофском нивоу. И када сам прочитао прву књигу о будизму, то ми се учинило као први логичан одговор који разумем. Савршено разуман, без икаквог мистицизма, магичних сила, све си некако могао на основу свог живота и искуства да провериш лично. Тако је све кренуло. Будизам је психологија. Буда је човек чији би најближи опис био – доктор. Он је успео да спозна који је највећи проблем људске егзистенције, а то је та вечита незадовољеност и патња. Будизам ти даје дијагнозу, каже како је болест настала у уму и на крају даје пут како да се излечиш”, рекао је Гиле.
   
  Александар Саша Кнежевић
  Фото: Јутјуб Александар Саша Кнежевић је са Војславом Туфегџићем аутор књиге “Видимо се у читуљи”, а по њој су направили и сценарио за истоимени филм.
  Кнежевић је био новинар “Политике”, онда је тиховао у Студеници, и замонашио се на Хиландару. Као монах Ромило Кнежевић, шест година је спремао докторат у Лондону, на Универзитету у Оксфорду. У емисији “Агапе”, Александра Гајшека, причао је о свом необичном животном путу.
  Последњи монах већини нас је врло добро познат…
   
  Арсеније Јовановић
  Фото: Јутјуб Монах Арсеније Јовановић из мана­стира Острога пре него што се замонашио био је веома активан на музичкој сцени такозваног Новог таласа. Свирао је са члановима ЕКВ, а о свом искуству 2006. је објавио књигу “Бог и рокенрол”. Најбољи друг из детињства му је био сликар Душан Герзић Гера.
   
  Извор: http://www.srbijajavlja.rs/2017/02/некада-су-били-познате-личности-а-онда/
 8. Волим
  Homini got a reaction from JESSY in Шта тренутно читате?   
  Irvin Jalom- kad je Nice plakao

  Sent from my SM-G900F using Pouke.org mobile app


 9. Волим
  Homini got a reaction from Биљана 1234 in Свеопшти потоп   
  Smatram da je pitanje vrlo zanimljivo i volela bih da cujem odgovor na njega koji je smislen i sa duhovne strane ali i sa intelektualne. I,molim vas, nemojte dovoditi u pitanje neciju veru jer je to intimna stvar.
  Sent from my SM-G900F using Pouke.org mobile app
 10. Волим
  Homini got a reaction from Лидија Миленковић in Свеопшти потоп   
  Smatram da je pitanje vrlo zanimljivo i volela bih da cujem odgovor na njega koji je smislen i sa duhovne strane ali i sa intelektualne. I,molim vas, nemojte dovoditi u pitanje neciju veru jer je to intimna stvar.
  Sent from my SM-G900F using Pouke.org mobile app
 11. Волим
  Homini reacted to RYLAH in Александар Вучић - председник Србије   
  Види, тај патетични покушај спуштања је само показао оно што је код тебе већ постало пословично: немаш појма о чему причаш, а стално би о нечему да причаш. Својевремено ми је за оно што си ти копала и рукама и ногама било довољно да климнем главом, и нескромно ћу да ти кажем, да сам то прихватио, ти би била само један white trash без икакве шансе да разговараш са мном, било да си Канади, Србији, САД, или игде другде. Нисам прихватио нити отишао, нити се кајем због тога и данас. Тако да ћеш схватити и зашто ме заболе за твоје мишљење о мојим способностима, они који о томе стварно нешто знају немају никакве сумње у њих.
  Тако да можеш да наставиш да лапрдаш и даље, и да лупаш по теми, и да се трипујеш и да си детектор за комунизам, и да си морална полиција, и и да делиш лекције ненаучена, само немој себи да дозволиш да се прецениш или да другима продајеш ту причу, јер они управо таквих као ти имају на тоне. 
  А онда, на сваких пет година, опет гласај за неки окот Латинке Перовић (ако уопште знаш ко је то, тако сигурна у своје васколико знање и мудрост), па онда другима насумице дели лекције како су комунисти јер виде много боље и јасније него ти, или комунистима називај људе који су због Слободана деведесетих попили ко зна колико сузавца или пендрека, или се прави да волиш свој народ или своју земљу испред људи који ћуте и раде на томе да овде буде боље, или, на крају, пљуј земљу у којој сада живиш, али ти не пада на памет да одатле идеш негде где не влада комунизам, јер је твојој гузици тамо лепо.
  Али је лепо причати и делити лекције, посебно кад то радиш без икакве одговорности за оно што причаш.
 12. Волим
  Homini reacted to florenntina in Александар Вучић - председник Србије   
  Sve se slazem, samo bih jos dodala da... pojedinac moze i da promeni okruzenje za neko drugo koje ce mu biti blize po sistemu vrednosti.
  Ja pokusala i veruj mi jako je lep osecaj. Mlad si i pametan decko, razmisli i o tome!!!
  Sto se mog iskustva tice, mogu ti reci samo jedno-zali Boze svakog minuta i svake nervne celije koju sam potrosila u tom primitivnom, pokvarenom i korumpiranom komunjarskom sistemu.
 13. Волим
  Homini reacted to Natasa. in Александар Вучић - председник Србије   
  Nisam sigurna šta mrzim-ovu zemlju ili sebe što sam ostala u istoj...or both .
 14. Волим
  Homini reacted to Тања1 in Александар Вучић - председник Србије   
  Srbi kukaju da je kriza, ali i dalje pune kafane, puse ko dimnjaci i piju ko smukovi.
  Srbi kukaju da nemaju,  a kuce 3spratne dizu, i u srednjem veku ziveli na sprat.
  Srbi kukaju na Tadica, gotov je, Tadic 8 godina na vlasti.
  Srbi kukaju na Vucica, gotov je, Vucic osam godina na vlasti...itd...

  Ovo je najgore foliranje u istoriji Srba.
  Djedovi se okrecu u grobovima.
   
   
 15. Волим
  Homini reacted to Ignjatije in Александар Вучић - председник Србије   
  Слабо. Далеко је Вучић од колеге Ким Џонг Уна где је изласност 100% и где он добија 100% гласова. Мора са овим народом још доста да се ради како би и ми достигли тај идеал.
 16. Волим
  Homini got a reaction from АлександраВ in Ускоро реакције на ЖРУ :)   
  Dajte smajlija koji lupa glavom o zid

  Sent from my SM-G900F using Pouke.org mobile app


 17. Волим
  Homini got a reaction from Demetra in Шта тренутно читате?   
  Irvin Jalom- kad je Nice plakao

  Sent from my SM-G900F using Pouke.org mobile app


 18. Волим
  Homini got a reaction from Tavita in Усамљеност...   
  Sam ne znači i usamljen. Biti u društvu ne znači odsustvo usamljenosti

  Sent from my SM-G900F using Pouke.org mobile app


 19. Волим
  Homini got a reaction from Аурор in Усамљеност...   
  Sam ne znači i usamljen. Biti u društvu ne znači odsustvo usamljenosti

  Sent from my SM-G900F using Pouke.org mobile app


 20. Волим
  Homini reacted to JESSY in Небо моје....   
  https://plus.google.com/u/0/communities/116739301264243698053
 21. Волим
  Homini reacted to Војвода7 in Небо моје....   
 22. Волим
  Homini reacted to JESSY in Небо моје....   
  https://plus.google.com/u/0/communities/116739301264243698053

 23. Волим
  Homini reacted to Arsenija in Шта тренутно читате?   
  Knjiga za svekog ... Ljubavna drama francuskog automobiliste i neizlecive bolesnice od tuberkuloze pod sumornom klimom danasnje Francuske , Italije i Svajcarske ... 
  tj.   
  Pozajmljeni zivot 
  Erih Marija Remark 
 24. Волим
  Homini reacted to Џуманџи in Шта тренутно читате?   
  http://www.plato.rs/knjige/bibliodiseja/pohvala-ludosti/
  Вр'. Човек је у свим временима исти.
   
 25. Волим
  Homini got a reaction from Feniks. in A, što ću? Mora se živjet’!   
  Znate sta je rak bez cenzure? Kad gledate nekoga koga neizmerno volite kako truli ziv i ma koliko ga prali sve smrdi da mrtvo tkivo. A on vas pogleda pravo u oci i pita "a ja cu ozdraviti,jel da?". Stisnete srce da ne pukne i kazete pa naravno da hoces.

  Sent from my SM-G900F using Pouke.org mobile app


Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије. За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.  Коментари се на сајту Поуке.орг објављују у реалном времену и Администрација се не може сматрати одговорним за написано.  Забрањен је говор мржње, псовање, вређање и клеветање. Такав садржај ће бити избрисан чим буде примећен, а аутори могу бити пријављени надлежним институцијама. Чланови имају опцију пријављивања недоличних порука, те непримерен садржај могу пријавити Администрацији. Такође, ако имате проблема са регистрацијом или заборављеном шифром за сајтове Поуке.орг и Црква.нет, пошаљите нам поруку у контакт форми да Вам помогнемо у решавању проблема.

×
×
 • Create New...