Jump to content

Леон Професионалац

Члан
 • Број садржаја

  1822
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  18

Posts posted by Леон Професионалац


 1. пре 14 минута, Вукашин рече

  Ja bih ga samo zbog ovoga smenio sa mesta profesora, ako nije fake profili. Nezamislivo je da se profesori bave ovakvim rekla-kazala pričama i šire ih po medijima i doturaju cirkularnim mejlovima kolegama profesorima. Jadno stvarno. 

  Браво г. Милићевићу :naklon:


 2. пре 25 минута, Bokisd рече

  Mislim, da,... bar dosta stvari,....

  Лепо. Него, који ти је критериј којим си расудио да је рецимо Јустин бољи од Зизиуласа? Или од било кога другог? 


 3. пре 29 минута, Golub рече

  ,,Веома је важно да међу свештеницима и епископима влада најискреније међусобно поштовање; да се прекину међусобна сумњичења и оптуживања, борба за власт, завист према онима који нас превазилазе својим даровима. Чак и ако постоје неки недостаци код овог или оног служитеља Цркве (а ко је од људи савршен?), боље је кад се људи подстичу да имају поверења према оним свештеницима са којима практично најлакше могу да имају везе, услед географског положаја или због неких других околности. Ово поверење хришћана према свештенослужитељима биће за њих извор надахнућа да заиста кажу праву реч својој пастви. Ми и из речи самог Господа знамо да на „Мојсијевом седишту” често седе недостојни људи, али је упркос томе Христос говорио народу да слуша своје пастире, да испуњава оно што они траже, не подражавајући њихов начин живота или њихова дела''.

  Опростите, одакле је овај цитат? 


 4. пре 2 минута, ekdikos_apomahis рече

  Па сад, колико се сјећам и код Игн(ј)тија, званична литература је била тротомна Догматика преподобног Јустина.

  Са друге стране, сви ми смо спремали испит по Зизијуласовим предавањима (зелене "Догматске теме" и наранџасте "Еклисиолошке теме", обје у издању Беседе. Онако генерално, догматске теме и немај неких већих контроверзи, можда превише промоције вишег критицизма, мада нисам одавно читао све то), а била је и нека купусара из копирнице "Стефани" са накалемљеним чланцима, ту је тек било свега и свачег, неки чланци Илариона волколамског, један и по од самог професора, Стаматис, итд итбл...

  Мислим, или се шали или опет лупета глупости. Уз то, Бокисд није богослов, зато ме и чуди тако смела тврдња. То му дође као када бих ја објашњавао сељаку како да штроји вепра. 


 5. пре 9 часа, The Godfather рече

  Covek je objasnio poentu, mozda verbalno pomalo nevesto moze se nekom uciniti - ali dovoljno jasno - od 44 - 45 min.

   

  Од 44. минута па наредних 15 минута - сјајно! Многи теолози не би боље приступили проблему! 

  Куме, фала за видео :skidamkapu:


 6. пре 3 часа, Zoran Đurović рече

  Тешко је поверовати да су нпр. Бер и Лаут могли потписати овако назврени текст (има Таса неки израз, не сећам се... иронишем).

  Дилетант? :1405_love:


 7. On 26.7.2019. at 12:50, Панарет рече

  в. Максим је ретко даровит човек: теолог, иконописац/сликар, појац, владика и монах...и веома леп!

   

  On 26.7.2019. at 13:41, ana čarnojević рече

  ako cemo po ljepoti , ljepsi je Grisha. njega i drugosrbijanke po tviterima vole. ako cemo po junastvu, opet Grisha. ako cemo po pisanju... Grisha. 

  ako cemo po pojanju, Maksi nema ravna. kad pise povezuje stvari lepo, ali ne roni bas nesto.

  ako cemo po teologiji i slikanju, onda Ava. 

  Кажу да је Арије био невероватно леп, да је анђеоски појао и да је био један од најобразованијих свога времена. 


 8. пре 12 минута, Аристарх рече

  Румуни су старији од Влаха. Јесте да је 2/3 старе Влахије данас Румуниј. Власима у данашњу Румунију је најпознатији главни град био Трговиште јер нису били скроз латинизовани, иако су их често мењали у зависности од кнеза који би код себе правио престоницу.

  Они су код нас доживели судбину свих насилно створених нација типа Османског балкана или аустроугарског, југословенског... Али Власи су били свугде где је био Римски император, као полатињени домородци, робови, радници, војници, сточари, граничари... Велш као део Велике Британије је енглеска реч за влахију. За разлику од Гала, од којих је такође остала велика област Галиција у Пољску, Португал, Шпанију од пре доласка Римљана.. Чак је и Митрополит Амфилохије по пореклу Гал (и то једни од ретких преживелих геноцид од барбара, у данашњу Турску, овековечен пре Н.Е. скулптуром "Страдали Гал"), што се утврдило на ДНК тестирању од стране Портала Порекло (има на њихов сајт где су тестирали пар блиских рођака од Амфилохија). То је интересантна прича о братимљену гала, илира и трачана (који су преко 70% наше ДНК у СРБ.) који су малтретирали Грке, Грци су то све забележили и сачували до данас12:smeha:.  Са тим да морамо славјане повезати са трачанима, јер одговарају записима о трачанима као најбројнијег народа, док Славјани по Руским хроникама се одвајају од Словена и Славјани би били Ми, Руси, Белоруси, Украинци, док су Пољаци, Чеси, Словаци, РУсини... словенског порекла. Данас смо сви словени и нема тих подела.

  Него, што се Румуна тиче. Варвар-Барбар, касније и једно време, Римљанин ти је била реч за људе ткз. семитског порекла у Европи. А Румуни прави који су неких 25% Румуније по генетичкој процени, су блиски етнички рођаци оснивача Рима. ако погледаш старије карте, тај део Румуније је био насељен варварима. А град Рим су основали варвари такође на место старих абориџина које су потукли Етрурци који су такође били Барбарског порекла.

  Њихов ген је раширен по европи иако ти људи у европи, немају ништа арапско физиолошки наизглед јер су то све последице прве брачне ноћи (као у филм Брејв Харт где се келти боре против туђинаца који захтевају право прве брачне ноћи). Значи научно гледано, само један примерак тог гена, који би родила нека жена се касније мешао са стотинама примерака не-семитског гена и ови остали су природно преовладали, што говори о томе да није било неке озбиљније заједнице између тих Барбара и других група народа, јер је ипак генетска карактеристика не-семита опстала код носиоца њиховог Ипсилон Хромозома. Кад кажем ген, мсм. на хаплогрупу која се прености са оца на сина. 

  Значи и власи да оду у Велш у велику британију, могу да оснују Влашку Православну Цркву и направе епархију у Србију. Чиме би избегли румунизацију коју ови цело време покушавају да изведу, али Власи су им ипак, рекли Њет:).

  ако ти треба референца за нешто из овог коментара, могу ти поставит. Јер сам скоро то читао па имам у историју претраживача све са еминентних сајтова тј. докторских радова или истраживања

  Ове податке које сте навели су ми у рангу оног Деретића. Опростите. 


 9. пре 5 минута, Аристарх рече

  Видиш по снимку који је поставио нови члан форума, да митрополит критикује Мила Ђ. јер је одустао од идеје велике Црне Горе која је имала метохију и замало Дубровник у свом саставу. Србија је признала независност ЦГ, СПЦ ту нема никакву надлежност, али да зезају народ, зезају. Јер очигледно су неки споразуми по страни између владе у ЦГ и СПЦ Митрополије од самог почетка.

  Јер не може бити да Црква изгради саборни Храм у ПГ, онај у Бару... А да има проблеме са повратком друге своје имовине или обновом Митрополије у Тивту. Макар да повврате земљиште које је влада национализовала, или барем да нису Мишковићу продали део задужбина. Што је било довело до протеста Срба у Боку, тада.

  Да власи су већином наши по етничком пореклу, остатци културолошког утицаја Римског царства...

  Али мислиш стварно да Роми не могу основати Цркву нпр. у Индију или на неко острво у Индијски океан (лупам локације, али од Пунџаба у Пакистану до Индијских региона имају где), преко СПЦ која би им помогла да створе целу генерацију Свештеника, вероучитеља, превода литературе... Па онда из Индије направе Цркву у СРБ. са чиме добијају своју Националну Цркву.

  Јер видиш ако има у Србију Руских Правосалвних Цркви, зашто не би била Румунска? Само из разлога који су медији наводили, а то је био случај да њихови свештеници преузимају празне Цркве од СПЦ као одметници. Самоиницијативно мисионаре... маштају о великој Ромелији за шта је по мени крива Јерменска династија или Македонска династија, из Солуна са тадашњимг Царем константином 7 и осталим владарима из династије који су покушавали да латинизују све.

  То је била политика њихова са циљем територијалног обнављања Православног Рим, уз обавезну културолошку латинизацију јер је недостатак исте сматран разлогом предходних распада јединственог Рима.

  Нешто се ваља у ЦГ, а шта - видећемо. 

  Власи су своји а отприлике су сад чак и већина Румуни. Преко 2/3 Румуније је била Влахија, Румуни су их превеслали и сада их нема у Румунији, све су Румуни. Власи су старији од Румуна. Ето, и та нација је настала а није је било. Једноставно, нације настају у нестају. А шта ће са нама бити... 


 10. пре 8 минута, The Godfather рече

  Mirna mu savest! Dal' je od suviska ostavio? Zasto je taj podatak relevantan za ovu temu?

  Зато што нам се пласира рат између Митрополита и Мила а овамо се доносе паре у џаковима. 


 11. пре 5 минута, Kajzer Soze рече

  А на слици са протом без фелона је највећи мафијаш екс Југославије, главом и брадом Брано Мићуновић. Од туда не треба да чуди љубав проте Велибора према никовима као што је Леон из чувеног филма Професионалац.dobardecko

  Не разумем свега ми. ?


 12. пре 1 минут, Kajzer Soze рече

  Ацо је побожан лик. Дружи се он са нашим поповима исто као и Брано Мићуновић.

  dr915102017.jpg

  Нема на тој фотографији Аца Ђукановића, ту је Мићуновић и Дуле Савић. Ово је сахрана неког кримоса или политичара. Или можда неки парастос с обзиром да ја не носим фелон. 12:smeha:


 13. пре 1 минут, Kajzer Soze рече

  Видећемо на јесен када Македонци добију Томос дали ја лупам или не. Ствар је већ 90 посто договорена само се гледа како ће то практично да изведу. Хоћемо ли ми  Срби дати Томос или ће то урадити Фанариоти уз нашу сагласност. И коме ће га дати, дали Стефану скопљанском или Јовану Вранишковском.

  Буловић гледа и да ПОА што пре скине са грбаче да не мора Патријаршија више сваки месец да им даје десетине хиљаде евра за издржавање.

  Живи били па видели!

  irinej-bulovic-1.png

  Јован је мученик, шта је све преживео а сад се понашамо према њему као да је колатерална штета. Лоше смо реаговали кад је требало. Сад су се кола откачила.

  Тешко да ће на јесен али да ће да се слижу с фанаром - то верујем. Фанар још ништа не ради по том питању јер верују да тиме могу да нас уцењују по многим питањима. Само због тога чекају. А наши су шампиони у орочавању проблема на дуге стазе. Ту нам нико није дорастао. Само, проблем се нерешавањем продубљује а наши то не виде. 


 14. пре 3 минута, Ronald рече

  U jednoj Crkvi u CG gdje moja majka cesto ide (poznaje i svestenike i njihove supruge dosta dobro) je Aco Djukanovic dosao i ostavio prilog nekoliko hiljada eura. Dosao je sam. To nije prvi put.

  Зато и кажем да није то баш како нам се сервира. ??

  Не верујем да ратују као што се представља. 

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије. За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.  Коментари се на сајту Поуке.орг објављују у реалном времену и Администрација се не може сматрати одговорним за написано.  Забрањен је говор мржње, псовање, вређање и клеветање. Такав садржај ће бити избрисан чим буде примећен, а аутори могу бити пријављени надлежним институцијама. Чланови имају опцију пријављивања недоличних порука, те непримерен садржај могу пријавити Администрацији. Такође, ако имате проблема са регистрацијом или заборављеном шифром за сајтове Поуке.орг и Црква.нет, пошаљите нам поруку у контакт форми да Вам помогнемо у решавању проблема.

×
×
 • Креирај ново...