Jump to content

Леон Професионалац

Члан
 • Број садржаја

  1810
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  18

Posts posted by Леон Професионалац


 1. On 26.7.2019. at 12:50, Панарет рече

  в. Максим је ретко даровит човек: теолог, иконописац/сликар, појац, владика и монах...и веома леп!

   

  On 26.7.2019. at 13:41, ana čarnojević рече

  ako cemo po ljepoti , ljepsi je Grisha. njega i drugosrbijanke po tviterima vole. ako cemo po junastvu, opet Grisha. ako cemo po pisanju... Grisha. 

  ako cemo po pojanju, Maksi nema ravna. kad pise povezuje stvari lepo, ali ne roni bas nesto.

  ako cemo po teologiji i slikanju, onda Ava. 

  Кажу да је Арије био невероватно леп, да је анђеоски појао и да је био један од најобразованијих свога времена. 


 2. пре 12 минута, Аристарх рече

  Румуни су старији од Влаха. Јесте да је 2/3 старе Влахије данас Румуниј. Власима у данашњу Румунију је најпознатији главни град био Трговиште јер нису били скроз латинизовани, иако су их често мењали у зависности од кнеза који би код себе правио престоницу.

  Они су код нас доживели судбину свих насилно створених нација типа Османског балкана или аустроугарског, југословенског... Али Власи су били свугде где је био Римски император, као полатињени домородци, робови, радници, војници, сточари, граничари... Велш као део Велике Британије је енглеска реч за влахију. За разлику од Гала, од којих је такође остала велика област Галиција у Пољску, Португал, Шпанију од пре доласка Римљана.. Чак је и Митрополит Амфилохије по пореклу Гал (и то једни од ретких преживелих геноцид од барбара, у данашњу Турску, овековечен пре Н.Е. скулптуром "Страдали Гал"), што се утврдило на ДНК тестирању од стране Портала Порекло (има на њихов сајт где су тестирали пар блиских рођака од Амфилохија). То је интересантна прича о братимљену гала, илира и трачана (који су преко 70% наше ДНК у СРБ.) који су малтретирали Грке, Грци су то све забележили и сачували до данас12:smeha:.  Са тим да морамо славјане повезати са трачанима, јер одговарају записима о трачанима као најбројнијег народа, док Славјани по Руским хроникама се одвајају од Словена и Славјани би били Ми, Руси, Белоруси, Украинци, док су Пољаци, Чеси, Словаци, РУсини... словенског порекла. Данас смо сви словени и нема тих подела.

  Него, што се Румуна тиче. Варвар-Барбар, касније и једно време, Римљанин ти је била реч за људе ткз. семитског порекла у Европи. А Румуни прави који су неких 25% Румуније по генетичкој процени, су блиски етнички рођаци оснивача Рима. ако погледаш старије карте, тај део Румуније је био насељен варварима. А град Рим су основали варвари такође на место старих абориџина које су потукли Етрурци који су такође били Барбарског порекла.

  Њихов ген је раширен по европи иако ти људи у европи, немају ништа арапско физиолошки наизглед јер су то све последице прве брачне ноћи (као у филм Брејв Харт где се келти боре против туђинаца који захтевају право прве брачне ноћи). Значи научно гледано, само један примерак тог гена, који би родила нека жена се касније мешао са стотинама примерака не-семитског гена и ови остали су природно преовладали, што говори о томе да није било неке озбиљније заједнице између тих Барбара и других група народа, јер је ипак генетска карактеристика не-семита опстала код носиоца њиховог Ипсилон Хромозома. Кад кажем ген, мсм. на хаплогрупу која се прености са оца на сина. 

  Значи и власи да оду у Велш у велику британију, могу да оснују Влашку Православну Цркву и направе епархију у Србију. Чиме би избегли румунизацију коју ови цело време покушавају да изведу, али Власи су им ипак, рекли Њет:).

  ако ти треба референца за нешто из овог коментара, могу ти поставит. Јер сам скоро то читао па имам у историју претраживача све са еминентних сајтова тј. докторских радова или истраживања

  Ове податке које сте навели су ми у рангу оног Деретића. Опростите. 


 3. пре 5 минута, Аристарх рече

  Видиш по снимку који је поставио нови члан форума, да митрополит критикује Мила Ђ. јер је одустао од идеје велике Црне Горе која је имала метохију и замало Дубровник у свом саставу. Србија је признала независност ЦГ, СПЦ ту нема никакву надлежност, али да зезају народ, зезају. Јер очигледно су неки споразуми по страни између владе у ЦГ и СПЦ Митрополије од самог почетка.

  Јер не може бити да Црква изгради саборни Храм у ПГ, онај у Бару... А да има проблеме са повратком друге своје имовине или обновом Митрополије у Тивту. Макар да повврате земљиште које је влада национализовала, или барем да нису Мишковићу продали део задужбина. Што је било довело до протеста Срба у Боку, тада.

  Да власи су већином наши по етничком пореклу, остатци културолошког утицаја Римског царства...

  Али мислиш стварно да Роми не могу основати Цркву нпр. у Индију или на неко острво у Индијски океан (лупам локације, али од Пунџаба у Пакистану до Индијских региона имају где), преко СПЦ која би им помогла да створе целу генерацију Свештеника, вероучитеља, превода литературе... Па онда из Индије направе Цркву у СРБ. са чиме добијају своју Националну Цркву.

  Јер видиш ако има у Србију Руских Правосалвних Цркви, зашто не би била Румунска? Само из разлога који су медији наводили, а то је био случај да њихови свештеници преузимају празне Цркве од СПЦ као одметници. Самоиницијативно мисионаре... маштају о великој Ромелији за шта је по мени крива Јерменска династија или Македонска династија, из Солуна са тадашњимг Царем константином 7 и осталим владарима из династије који су покушавали да латинизују све.

  То је била политика њихова са циљем територијалног обнављања Православног Рим, уз обавезну културолошку латинизацију јер је недостатак исте сматран разлогом предходних распада јединственог Рима.

  Нешто се ваља у ЦГ, а шта - видећемо. 

  Власи су своји а отприлике су сад чак и већина Румуни. Преко 2/3 Румуније је била Влахија, Румуни су их превеслали и сада их нема у Румунији, све су Румуни. Власи су старији од Румуна. Ето, и та нација је настала а није је било. Једноставно, нације настају у нестају. А шта ће са нама бити... 


 4. пре 8 минута, The Godfather рече

  Mirna mu savest! Dal' je od suviska ostavio? Zasto je taj podatak relevantan za ovu temu?

  Зато што нам се пласира рат између Митрополита и Мила а овамо се доносе паре у џаковима. 


 5. пре 5 минута, Kajzer Soze рече

  А на слици са протом без фелона је највећи мафијаш екс Југославије, главом и брадом Брано Мићуновић. Од туда не треба да чуди љубав проте Велибора према никовима као што је Леон из чувеног филма Професионалац.dobardecko

  Не разумем свега ми. ?


 6. пре 1 минут, Kajzer Soze рече

  Ацо је побожан лик. Дружи се он са нашим поповима исто као и Брано Мићуновић.

  dr915102017.jpg

  Нема на тој фотографији Аца Ђукановића, ту је Мићуновић и Дуле Савић. Ово је сахрана неког кримоса или политичара. Или можда неки парастос с обзиром да ја не носим фелон. 12:smeha:


 7. пре 1 минут, Kajzer Soze рече

  Видећемо на јесен када Македонци добију Томос дали ја лупам или не. Ствар је већ 90 посто договорена само се гледа како ће то практично да изведу. Хоћемо ли ми  Срби дати Томос или ће то урадити Фанариоти уз нашу сагласност. И коме ће га дати, дали Стефану скопљанском или Јовану Вранишковском.

  Буловић гледа и да ПОА што пре скине са грбаче да не мора Патријаршија више сваки месец да им даје десетине хиљаде евра за издржавање.

  Живи били па видели!

  irinej-bulovic-1.png

  Јован је мученик, шта је све преживео а сад се понашамо према њему као да је колатерална штета. Лоше смо реаговали кад је требало. Сад су се кола откачила.

  Тешко да ће на јесен али да ће да се слижу с фанаром - то верујем. Фанар још ништа не ради по том питању јер верују да тиме могу да нас уцењују по многим питањима. Само због тога чекају. А наши су шампиони у орочавању проблема на дуге стазе. Ту нам нико није дорастао. Само, проблем се нерешавањем продубљује а наши то не виде. 


 8. пре 3 минута, Ronald рече

  U jednoj Crkvi u CG gdje moja majka cesto ide (poznaje i svestenike i njihove supruge dosta dobro) je Aco Djukanovic dosao i ostavio prilog nekoliko hiljada eura. Dosao je sam. To nije prvi put.

  Зато и кажем да није то баш како нам се сервира. ??

  Не верујем да ратују као што се представља. 


 9. пре 12 минута, The Godfather рече

  Ne gledamo mi u Rusiju sto volimo, vec zato sto je to pitanje golog opstanka. Snaga pravoslavlja je u Bogu i u velicini Rusije. Izbacite Rusiju iz igre i svi smo pali, od naseg pravoslavlja ce za 20god ( a i to je optimisticna prognoza ) ostati samo mrtvo slovo na papiru, pseudo - crkve, toboze anacionalne koje ce se utopiti u nesto sto ce se samo nominalno zvati crkva.

  Опет кажем: себе да гледамо. 

  Добро памтим кад су кренули да нас бомбардују а Руси данима окрећу ракете и прете како ће да крену да нас бране. Пола државе нам разорили а они нису мрднули. Ни њима не верујем. Једном сам им веровао, тада баш и никада више. А те приче да је сада друга Русија су ми одвратне. Користе нас како стигну. Сви одреда. 

  Сви гледају своју корист тако и ми треба да будемо паметни. Морамо да будемо са свима у добрим односима и да изградимо ауторитет а не да будемо поводљиви. 


 10. пре 1 минут, Zoran Đurović рече

  То су ствари које се решавају од случаја до случаја. Ако се слепо прихвати 1 еп 1 гр то је бацање у раље Фанару. Зато треба да смо разумни. 

  Да, разум пре свега. Не слепо прихватање, то сам поменуо у контексту где сам објашњавао шта јесте канонски. 


 11. пре 7 минута, Kajzer Soze рече

  Не би то ваљало. То је о.Џомић већ написао у предлогу новог Устава СПЦ који је процурио у јавност и који је жестоко искритикован од стручних људи типа академика Косте Чавошког и др.

  За шта је Коста стручан? 


 12. пре 17 минута, Zoran Đurović рече

  Дај нам доказе за тајна састајања Буловића или ћеш бити банован. 

  Лупа глупости. Напада бачког да би одржао равнотежу јер ти нападаш црногорског. 


 13. пре 3 минута, Zoran Đurović рече

  Мислим да ти ово не разумеш. Будуће решење је да се прихвати канонски ситуација на терену. И тако ће бити. Стари канони су из старог света. Ако подржаваш 1 владика у 1 граду, ти браниш фанарску идеју да је цео свет њихов. Освести се. 

  Освешћен сам. Наравно да не подржавам фанарску идеју. Не морам безусловно бити фанариот ако говорим о канонском поретку.

  Нас у нпр. Бечу има колико и у Србији - не може Беч да буде њихов. Или Чикаго. То је јасно. Као што је јасно да ту претендују искључиво због пара. 

  Те Метаксакисове форе да су све варварски територије фанарска прћија нису у реду. То је Св. Николај Српски писао у представци СА Сабору СПЦ. С друге стране и ми смо тамо имали мисију без њих. А Ромеји су слали свету браћу да проповедају по нашим територијама па смо сад аутокефални. 

  Ситуација са више епископа није канонски исправна и то је јасно. Можда идеја да се сачува постојеће стање, како предлажете, и јесте најбоље решење али објашњавам човеку да 5 епископа у једном граду није добро решење јер у том фазону Румуни роваре по нашој територији. 


 14. пре 9 минута, Рисбо рече

  Данас имамо независне државе БиХ као и Словенију и Хрватску, а у њима делује канонски СПЦ-а. Да ли би за СПЦ можда био бољи назив Београдска Патријаршија Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске, Македоније и Словеније итд. Питање није само локално, али по овоме што читам овде на форуму сваку причу о аутокефалијама и стопира Фанар.

  Најбоље је да титула гласи Патријарх београдски и свих српских земаља или Патријарх београдски и свесрпски, мада ово друго опет није у духу Цркве јер не може бити патријарх Срба у Грчкој. 


 15. пре 1 минут, feeble рече

  Ja sve nesto mislim da je Amfilohije "pao" kad je dobio pare od vlade CG za izgradnju hrama u Podgorici.

  Добили су паре и за цркву Св. Јована Владимира у Бару. У каквим су односима не бих знао али јесте Мило дао паре.

  пре 2 минута, feeble рече

  Pa zar nema crkava Rumunske Pravoslavne Crkve po Srbiji (Vojvodini)?

  Има. То је раније договорено. Има и наших у Темишвару као што нас има и у Сентандреји. Само, ми смо њима дозволили јурисдикцију тако где их има колико оћеш а они нама тамо где нас једва има. Јер ми не размишљамо дугорочно. Темишвар је био наш а Вршац није био румунски. Ту су нас превели жедне преко воде. Сад покушавају да то раде по браничевској и тимочкој иако ту нема договора. 


 16. пре 13 минута, Рисбо рече

  Da li se autokefalije dobijaju po drzavama ili regijama-regionima? Ima nekih autokefalnih crkvi koje se ne podudaraju sa drzavama antiohijska i jerusalimska itd.

  Свакако по територијама. И једно и друго су територије. Дати аутокефалију где има смисла није проблем.

  Многе се не подударају, а многе се и подударају, зато кажем што да не ако је на корист Цркви. Највећи је проблем тако где постоје две, три и пет јурисдикција, као што је у Њујорку или у Бечу. 


 17. пре 9 часа, Milan Nikolic рече

  Да је све у истини и Духу вере, наравно да би додељивање аутокефалија било исправно. Међутим, када је све у служби против Русије и азијских политичких сила, тј. у служби НАТО пакта и њихових себичних интереса, онда хајде макар да преиспитамо како стоје до истине вере. Пре ће бити да немају православне вере, него протестантизма. А проблем са новонасталом јереси папоонтологизма, тек је посебна прича.

  Да смо заиста одвојени од државе то нас се не би тицало. Овако: ко с ђаволом тикве сади - о главу му се лупају!

  Себе да гледамо а не Русију, Кину, Турску... Тада ће нам бити боље. 


 18. пре 7 часа, Аристарх рече

  То је сукоб у најави што влада ЦГ ради

  Нема сукоба без две стране. А мало ми је чудно да у подгоричком храму на зиду насликаше Мила ка' ктитора а нама представљају да су као на ратној нози. :coolio:

  Шта велите о томе? ?

  пре 7 часа, Аристарх рече

  Јесте, али ја мсм. да ће временом Роми и друге етничке групе да добију своју Цркву. До тада ће бити део СПЦ... У том смислу не треба да познаје нације, али замисли да Ромска Црква обухвати 80% Срба у своје. То је баш оно што владајућа класа у ЦГ, хоће да уради, притом да их убеди да нису Срби него власиconfused1.

  То је и проблем националних цркава не може да се добије аутокефална национанална црква већ може по територији. Нема Ромске државе - нема ни цркве! 

  Па нису сви Власи Срби. Оквирно, 1/3 су Румуни, 1/3 Срби а 1/3 заиста номадски народ. Погледајте шта наука каже о Власима. Нису проблем Власи, проблем су Румуни. Не може национална црква Влаха а не може ни постојање румунске јурисдикције на нашој територији.

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије. За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.  Коментари се на сајту Поуке.орг објављују у реалном времену и Администрација се не може сматрати одговорним за написано.  Забрањен је говор мржње, псовање, вређање и клеветање. Такав садржај ће бити избрисан чим буде примећен, а аутори могу бити пријављени надлежним институцијама. Чланови имају опцију пријављивања недоличних порука, те непримерен садржај могу пријавити Администрацији. Такође, ако имате проблема са регистрацијом или заборављеном шифром за сајтове Поуке.орг и Црква.нет, пошаљите нам поруку у контакт форми да Вам помогнемо у решавању проблема.

×
×
 • Create New...