Jump to content
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Море Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер WhatsApp Ubuntu Угаљ
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Море Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер WhatsApp Ubuntu Угаљ

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Леон Професионалац

Члан
 • Број садржаја

  843
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  9

Последњи трофеј

Леон Професионалац је имао/ла садржај са највише реакција!

1 Пратилац

О Леон Професионалац

 • Ранг
  Наш човек
 • Рођендан Фебруар 20

Profile Information

 • Пол :
  Небитно
 • Локација :
  42°29′16″ СГШ; 19°23′27″ ИГД

Скорашњи посетиоци профила

1438 посетилаца
 1. Невероватно је али најбоље обучени у нас је дуго био Синиша Михајловић. Кад су га питали ко му бира одевне комбинације он је искрено одговорио да у Италији купује гардеробу којом су обукли лутку у излогу. Дакле, неко све то среди а Синишко дође на готово и само иакешира. Размишљам, па лако је када се облачи у скупоценим миланским бутицима где неко већ то успе да уклавири, али хајде се Ви обуците у тоновима по модним законима живећи у Риму од 100 e апанаже уз троје малолетне, да не кажем гладне деце, уз супругу која не ради и са константном пресијом у вези са основном егзистенције. Праштајте!
 2. Леон Професионалац

  Raskol se zahuktava

  Иста или не, та УПЦ је ћерка Цариграда и њено потпадање под Москву Царуград није аминовао.
 3. Леон Професионалац

  Raskol se zahuktava

  Могуће и да се јесте обратила Москви али, просто, ко је Москва да им да Томос?
 4. @Zoran Đurović Браво! Ови остали изгледа не контају баш најбоље. Мајка црква украјинској ПЦ је Цариград. Тачка. Од покрштавања па наредних 6 векова су били под Цариградом. Тек кад је Русија постала царска Украјина је потпала под Русе. Дакле, последњих 5 векова. Мајка црква им то никада није потврдила а томос даје само Цариград. А Русима нико није крив што се као царевина нису прогласили трећим Римом. Ови канонски су тражили аутокефалију баш од Царигтада, чини ми се 1990, али нису добили, лупили су о ледину, Руси су им објаснили да су руски, украјинци схватили, онда је Денисенко је због афера обећао да се повлачи, међутим, није одржао реч и заузео јe волшебно неке цркве и прогласио патријаршију. На др. тј. канонској страни је постављен Владимир а од 2014. Онуфрије. Занимљиво је да је Онуфрије, тада буковински Митрополит, потписник апела за аутокефалију коју су упутили Цариграду. Сад је питање шта је уствари канонски? Тако, јесте да је ово 21. в. али није баш да Цариград нема право. Др. ствар је што се ложе да без њих нема православља па да је Мајка Црква свима итд. Мада, у неку руку и јесте Мајка свима, но то је дуга и друга прича. Дакле, Цариград има право а да ли су у праву - то је нека др. ствар. @Жика Jeсу, саслуживали су прошле год. у Кијеву на дан Св. кнеза Владимира а раније их је посетио Денисенко у Црној Гори. Ово прво је качио по Фејсбуку и несрећни Лав Лајовић. Руси нису дошли на Крит јер су рекли већ да долазе ако сви дођу и да желе да један Еп. буде један глас што се Грцима не исплати јер ови имају епископа више него сви остали скупа.
 5. Леон Професионалац

  Raskol se zahuktava

  @Ivan Marković http://www.romfea.gr/images/article-images/2018/9/MPATSKAS.pdf Ово је Иринејево писмо на Ромфеи. На другој страни, друга реченица каже да у Украјини постоји канонска православна украјинска Црква, која је аутономна у оквиру московске патријаршије, призната од свих Цркава и налази се са њима у евхаристијском општењу. Затим у трећој реченици каже да та Црква није ни од кога тражила аутокефалност. Та канонска је тражила аутокефалност баш од Цариграда. A ко би други могао да им да аутокефалију? На том апелу је чак и потпис ондашњег Митрополита буковинског а сада Митрополита кијевског Онуфрија. Само, кад су испрашили Филарета Денисенка онда је Володимир постао кијевски и више никоме није пало на памет да тражи аутокефалију јер их Руси помажу а Цариград нема лове ни за себе. Глава аутономном али не и аутокефалном кијевском Онуфрију је Кирил московски, дакле, предстојатељ је московски па не разумем кад неко каже да је овај предстојатељ у било ком смислу.
 6. Да, то су замијетиле и неке форумашице па су га утужиле, веле: он само дахће, не уме да разговара. Кад је одстрањен са Форума једна се мени јавила, прво је у инбоксу тражила савете а после је кренула и да се исповеда. На све је то о. Горан навикао. А ево о чему се ради. Јoш је славни Јунг је приметио да данас ,,многи уместо свештенику одлазе психијатру". Проблем је у овом данас, разуме се, јер се ради о Јунговом времену. Погрешно је тада схваћен па сада имамо други проблем: данас многи уместо психијатру одлазе свештенику. Неретко свештеник, као поменути, будући необучен, креће да стартује жртву-форумашицу-исповедницу и ето циркуса. Од тога је почело, томе смо били сведоци. Онда, како је прошло две године од тада, или нешто више, и како о. Горан сматра да се саморехабилитовао, сада се вратио на сцену. Додуше, мало је таласао шурујући са о. Угрином Поповићем али то је нека друга тема... Читава СПЦ зна за понашање о. Горана који сада покушава да се пере иза поменутог саопштења СА Сабора и покајања одређених професора. Како год, јaсно је да ни један ни други нису капацитети а већини је познато кога су све стартовали и шта су радили... Итд, итд... Е сад, појављује се о. Зоран, доктор теологије, признат, прогањан, контраверзан... и све што носи његова личност. Његова звезда се усијала а њина бледи. Тако сестре које су се јављале двојцу Живковић-Поповић одушевљене Ђуровићем спочитавају првој двојици неке ствари, полако им се отварају очи читајући Ђуровића итд. Двојац навикнут на пажњу, а чињеница да су обојица невиђени комплексаши, један налик бурету а други пиколо џанки-пекинезер па не могу да поднесу губитак славе и ето шта наста од овог бурета, ево епилога: блебеће без реда, безвезе, пише некакав бомбастичан наслов са глупавим и шупљим текстом. Одужих. Прописно. Надам се да нема елемената за опомену.
 7. Баш сам се питао, заправо, мислио сам да само ја видим ово. Хвала Вам
 8. То сам и ја замијетио ***Није ми покупило текст који сам желео да цитирам.
 9. Славни Цицерон би рекао: O tempora, o mores! Смешан је однос неболдираног и болдираног текста. Лик је написао ништа. Зна о чему о. Зоран пише али га није читао. Папазјанија. А бомбастичан наслов. Све иконама као илустрацијама. Покупио форе о. Зорана. Смешно. Где су тексту ове у наслову поменуте јереси, какав је ово текст? Или је ово тек почетак разрачунавања са Ђуровићем? Да се не ради о угледном Форуму, питао бих га: Протонамесниче, шта бре с...ш? Овако нећу, суздржаћу се. Читав текст је губљење времена. Очекивао сам неку разраду, неке детаље, референце... Пошто је на делу покушај (Информер и Вукићевић, прим. аут.) да се од овог Форума направи својеврстан ријалити, некако ме више занима духовнички однос о. Горана о коме се раније писало. Начуо сам нешто па бих волео да о томе они који нешто знају јавно кажу. Коме је све дотични дахтао у инбокс? На који начин? Како је користио свештенички чин и исповести форумашица? Или се можда ради о лажима? Дајте мало крви, дајте мало цуркуса.
 10. Баш су били на уму Тарасију током овог Васељенског Сабора.
 11. @Zoran Đurović Крвав посао радиш, знаш? Поклон до земље!
 12. Mожда је мисло на онај шематски приказ, знате оно кад река испарава па постане облак па киша итд.
×