Jump to content
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Ana B.

Члан
 • Број садржаја

  2753
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  6

Репутација активности

 1. Свиђа ми се
  Ana B. је реаговао/ла на Биљана, два за нови статус , Ако неки човјек има сто оваца па залута једна од њих   
  Ако неки човјек има сто оваца па залута једна од њих
 2. Свиђа ми се
  Ana B. је реаговао/ла на Tumaralo. за нови статус , Crkva neprestano poziva na sabornost. Da smo jedno u Hristu (Gal.3:28) . Adam je prvi   
  Crkva neprestano poziva na sabornost. Da smo jedno u Hristu (Gal.3:28). Adam je prvi čovek, kroz Adamovovo sagrešenje svi smo ogrehovljeni. Hristos je Spasitelj čitavog čovečanstva. Svakog Adamovog potomka, spasitelj i postojećih i budućih potomaka. Kroz Hristovu žrtvu svi smo iskupljeni. Crkva je zajednica svih verujućih i živih i počivših a Hristos je glava Crkve. Dakle, Adam greši pa svi budući bivaju ogrehovljeni od rođenja, Hristos podnosi žrtvu i svi bivaju iskupljeni: sve ovo ukazuje na traducianizam. Zbog Adama grešna je vrsta usled Hirsta spasava se vrsta. Individua je od sekundarnog značaja, možda čak i iluzija. Možda je upravo zato kralj svih grehova-gordost, (prenaglašena individualnost) te uvid u ništavost individualnosti dovodi do pokajanja.
 3. Свиђа ми се
  Ana B. је реаговао/ла на шпиља за нови статус , Када би дете које сте били,срело одраслог који сте сада,шта би Вам рекло?   
  Када би дете које сте били,срело одраслог који сте сада,шта би Вам рекло?
 4. Свиђа ми се
  Ana B. је реаговао/ла на Лапис Лазули за нови статус , "Nothing will bring you greater peace than minding your own business."   
  "Nothing will bring you greater peace than minding your own business."
 5. Волим
  Ana B. got a reaction from Марина Савковић for нови статус ,   
 6. Свиђа ми се
  Ana B. got a reaction from Vladan :::. for нови статус , Treba biti prkosan i radostan... Sloboda nema cenu!   
  Treba biti prkosan i radostan... Sloboda nema cenu!
 7. Свиђа ми се
  Ana B. је реаговао/ла на Rašo за нови статус , N a Spasovdan, dan slave prestonice, u Beogradu je zamirotočila ikona Svetog despota   
  Na Spasovdan, dan slave prestonice, u Beogradu je zamirotočila ikona Svetog despota Stefana Lazarevića. Sve se dogodilo kada su je vojnici preuzeli kako bi je nosili tokom litije ulicama grada.
  Monasi manastira Jovanja iz Valjeva objavili su snimak na kom se jasno vidi ova pojava.
  http://www.novosti.rs
 8. Свиђа ми се
  Ana B. је реаговао/ла на Flojd за нови статус , А мудри Сломон каже да је "зла жена казна за грехе, а добра награда од Бога. Ко се пр   
  А мудри Сломон каже да је "зла жена казна за грехе, а добра награда од Бога. Ко се преда блуду за казну добија злу жену да се мучи цео живот. "
 9. Свиђа ми се
  Ana B. је реаговао/ла на Flojd за нови статус , Велика је одговорност на родитељима, јер дете које превише критикују, кажњавају и уск   
  Велика је одговорност на родитељима, јер дете које превише критикују, кажњавају и ускраћују му љубав често таква деца постају несигурна, посесивна и анксиозна а у већини случајева такве особе не могу да остваре нормалан однос или остају саме. Често се такви људи и питају шта им фали па често и пате много, неспособни су за сазаједништво, а родитељи их стално притискју да се удају или жене. Могу да траже и помоћ у цркви и Богу али се та траума често на тај начин само заташка и не да решење. Тако да родитељи заиста имају велику одгорност за васпитање своје деце као и за избор будућих партнера. 
  https://www.google.com/amp/s/www.vaspsiholog.com/2015/10/dve-vrste-posesivnosti/amp/
 10. Волим
  Ana B. је реаговао/ла на WiseMan за нови статус , Treba da budemo srećni i zahvalni što živimo u Srbiji. Human i dobar narod, hrane i v   
  Treba da budemo srećni i zahvalni što živimo u Srbiji. Human i dobar narod, hrane i vode više nego dovoljno, prelepa priroda, bogata istorija i tradicija. Nema pretnje od terorizma, snažnih zemljotresa, tornada, ektremnog siromaštva, internet nije cenzurisan (čak je i iznad evropskog proseka po brzini verovali ili ne). Srbija ❤️
   
 11. Тужан
  Ana B. got a reaction from Smaragdni kamičak for нови статус , У манастиру Крка, пре неколико дана, проплакала је икона Светог Архистратига Михаила.   
  У манастиру Крка, пре неколико дана, проплакала је икона Светог Архистратига Михаила. У црквеном предању овакви догађаји представљају духовну опомену и Божији позив на лично и свенародно покајање.

 12. Свиђа ми се
  Ana B. је реаговао/ла на Богољуб 1 за нови статус , "Човек је као буба. Када је дан топао и сунце сија, он лети, горди се и зуји: 'Све шу   
  "Човек је као буба. Када је дан топао и сунце сија, он лети, горди се и зуји: 'Све шуме су моје, све ливаде су моје!' А само што се сунце скрије, захлади и ветар запуше - заборави буба своју храброст, и само плаче: 'Не стреси ме!'"
  Преподобни Амвросије Оптински
  http://manastir-lepavina.org/vijest.php?id=238
 13. Свиђа ми се
  Ana B. је реаговао/ла на Flojd за нови статус , "Молитва је непресушни извор са кога се душа напаја миром."   
  "Молитва је непресушни извор са кога се душа напаја миром."
 14. Волим
  Ana B. је реаговао/ла на Аристарх за нови статус , 25 дана сам одмарао у село кртоли, у боку которску. Препоручујем овима који не знају   
  25 дана сам одмарао у село кртоли, у боку которску. Препоручујем овима који не знају где да оду, тамо су дивље плаже прелепе и бесплатне. Плус, сви су Срби као у Грбаљ. Отворио сам сезону купања јуче! Сутра лепо пут под ноге натраг у краљево
 15. Свиђа ми се
  Ana B. је реаговао/ла на Богољуб 1 за нови статус , ”Прочитајте књигу епископа Митрофана (Баданина) 'Истина о руским псовкама'. Он тамо о   
  ”Прочитајте књигу епископа Митрофана (Баданина) 'Истина о руским псовкама'. Он тамо описује искуство када се чак и класје пшенице кривило због непристојних речи. Сасвим је друго када се у молитвама помиње име Божије, Мајке Божије и светитељи, тада се све створење буди, оздравља и чисти”
  Схиархимандрит Илиј (Ноздрин)
 16. Свиђа ми се
  Ana B. је реаговао/ла на Flojd за нови статус , Ружне помисли се најбоље терају Исусовом молитвом.   
  Ружне помисли се најбоље терају Исусовом молитвом.
 17. Свиђа ми се
  Ana B. је реаговао/ла на Богољуб 1 за нови статус , "Пазите на време, јер су дани зли." (Еф 5, 16)   
  "Пазите на време, јер су дани зли." (Еф 5, 16)
 18. Свиђа ми се
  Ana B. је реаговао/ла на Драгана Милошевић за нови статус , Радујте се и веселите!   
  Радујте се и веселите!
 19. Волим
  Ana B. got a reaction from stevan911 for нови статус ,   
 20. Свиђа ми се
  Ana B. је реаговао/ла на Flojd за нови статус , Света Ксенијо моли се за нас грешне.   
  Света Ксенијо моли се за нас грешне. 
 21. Свиђа ми се
  Ana B. је реаговао/ла на stevan911 за нови статус ,   
 22. Свиђа ми се
  Ana B. got a reaction from stevan911 for нови статус , ...Ако се неко некад упитао или посумњао, да ли постоји рај и пакао нека прочита. Год   
  ...Ако се неко некад упитао или посумњао, да ли постоји рај и пакао нека прочита.
  Године 1990. у селу Горња Буковица код Ваљева, умрла је веома лако, Борка Коларевић, на рукама свога мужа Светозара, иако је слабо марила о својој души и спасењу и поред свих грехова, шест пута је извршила побачај. Међутим, неколико наредних ноћи после сахране, у кући су се догађале необичне ствари. Неко је наложио јаку ватру у шпорету, чуло се необично шкрипање, што је узнемирило и њега и његовог сина с којим је живео. Светозар због тога јавља у манастир Ћелије да се одслужи за њу 40 Светих Литургија. После тога више није било необичних догађаја.
  После одслужених 40 Светих Литургија Светозар је видео у сну своју жену: тело јој је лежало у гробу, глава јој је била под ногама, у распадању, и биле су је напале неке муве.
  Поново је дао у Ћелије да се одслужи 40 Светих Литургија.
  После свега, схвативши испразност овог живота, и желећи да покуша да спасе молитвама и подвигом душу своје жене, јер је на основу откривења у сну предпостављао да је отишла у пакао, 1991. године Светозар одлази у манастир Каону код Шапца.
  И једне ноћи, док је још био искушеник јави му се жена у сну. Он се јако обрадује и пита је: „Знаш ли ти, Борка, да сам ја отишао у манастир, и да се сваки дан молимо за тебе на Светој Литургији?“ Она је ћутала. Затим ју је упитао: 
  - „Борка, када си отишла од нас, да ли си ишла на митарства?“
  Она рече: 
  - „Не, на митарства иду само они који иду на суђење.“ (За време земаљског живота она није веровала у загробни живот, и није ни знала шта су митарства, а из овога се види да сада зна.)
  - „А како је тамо Борка код вас?“
  - „Код нас је мрак. Имам само пола квадратног метра у тамници у паклу.“ – рече
  - „Доћи ћу ја код вас, кад умрем.“ – рече Светозар
  - „Како ћеш ти доћи код нас кад је овде мрак?“ – одговорила је.
  - „А како си ти, Борка, дошла овамо?“ – упита Светозар
  - „Има један који нас пушта.“ 
  И после тога виђење је престало.
  После две године жена му се поново у сну јавила, ухватила га за мишицу десне руке и рекла му: „Читај!“
  И он је почео у сну да говори молитву ОЧЕНАШ. И пробудио се настављајући да говори на јави у сну започету молитву. Из овог јављања је схвато да треба још више да с моли за њу, да би јој помогао.
  Због тога, да не би никад заборавио на њене муке, и да би био ревноснији у молитви, исекао је картон од пола квадратног метра, и ставио у своју келију, да би га стално подсећао на њено паклено стање.
  Сада се Светозар зове Симон, има 69. година* /2005./ и налази се у манастиру Лелић код Ваљева. Живи у молитвеној нади да ће се Господ ипак смиловати на душу његове жене Борке. 
  Приређивачу ове књиге је рекао да слободно може да стави њихова имена, да не би неко помислио како су то измишљене личности. Нада се да ће можда неко, читајући ове речи, схватити да је намерни побачај деце веики, смртни грех, и да га неће учинити, и да ће због тога и Господ да се смилује на душу његове Борке. 
  Читаоче, ако се молиш, онда стави у свој помјаник и име почивше Борке Коларвић, не би ли и твоја молитва умолистивила Милостивог Господа.
  Из овог догађаја и јављања покојнице, види се да не иду сви крштени православци на митарства, него само они који имају шансу да кроз њих прођу. Велики грешници – одмах иду у пакао. Већина Срба данас прими Свето Крштење, али га својим грешним животом погази, не мислећи о својој души, о животу после смрти, о томе да се треба кајати за своје грехе и причешћивати. И после таквог живота шта може да се очекује? Само паклене муке.
  (Записано о Усековању главе Светог Јована Крститеља, 29.8./11.9.1999.године у манастиру Лелић код Ваљева)
  Извор – књига: ЛАЖ ЈЕ ДА ПОСЛЕ СМРТИ НЕМА ЖИВОТА, издаје Србска Православна Заједница Шид, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа Сремског Господина Василија, приредио за штампу: Мирко И. Нанић, Шид, 2005.
 23. Волим
  Ana B. је реаговао/ла на Smaragdni kamičak за нови статус ,   
 24. Волим
  Ana B. је реаговао/ла на JESSY за нови статус , "Савет свима: како треба гледати. Треба гледати напред - с надом, назад - са захвално   
  "Савет свима: како треба гледати. Треба гледати напред - с надом, назад - са захвалношћу, горе - с молитвом, доле - с покајањем, унутра - с пажњом, око себе - с љубављу. И увек захваљујте Богу. Бог вам помогао. Јесте запамтили?" - (Алексеј Барусков) ➕ ➕ ➕ 
 25. Волим
  Ana B. got a reaction from Татјана H for нови статус , Ljubav je biljka koju treba negovati. Živela ljubav!   
  Ljubav je biljka koju treba negovati. Živela ljubav! 
×
×
 • Create New...