Jump to content
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Ana B.

Члан
 • Број садржаја

  2645
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  6

Репутација активности

 1. Свиђа ми се
  Ana B. got a reaction from Предраг М in Kupiti ili živeti u iznajmljenom stanu?   
  Da mi je jedna kuća pored neke šume i reke...
 2. Радостан
  Ana B. got a reaction from Sofija_ in Kupiti ili živeti u iznajmljenom stanu?   
  Da mi je jedna kuća pored neke šume i reke...
 3. Радостан
  Ana B. got a reaction from ronin in Šta radite trenutno?   
  filozofiram 
 4. Волим
  Ana B. је реаговао/ла на АлександраВ у Православна порука, мисао дана....   
  Налазиш се у тајни живота који ти је Бог даровао. Благодариш на њему и не присвајаш га, јер уколико га присвојиш, губиш га.
  Изађи из љуштуре свога самољубља. Не жели ништа за себе. Реци: имам више поверења у Тебе, Који си ме довео у живот, неголи у себе. Теби препуштам сав живот свој и наду. Не говорим ти шта треба да чиниш. Кажем ти да чиниш шта год хоћеш. Јер си Ти мене, премда ти ја ништа нисам рекао - будући да нисам постојао - привео у живот. Сада имам смелости да све дам, и живот свој, Теби Који си ми га даровао.
  Ти си моја прошлост и будућност. Немам другога. Чини шта год хоћеш. Видео сам да си ме досада обасуо доброчинствима, знаним и незнаним.
  Много је више незнаних, јер све је доброчинство. Чак и страдања, за која ми се чини да су проклетства, само су уствари јаки благослови.
  Према томе, завршетак моје молитве су речи: "Да буде воља Твоја."
  Боље је страдање по вољи Божијој из којег ће се родити светлост утехе, него фантастичан успех, који доживљавам као сигурни пакао.
  (Василије Гондикакис, игуман манастира Ивирон, Света Гора Атонска)
 5. Свиђа ми се
  Ana B. је реаговао/ла на Bokisd у Православна порука, мисао дана....   
  “Кад осетиш пламен, трчи! Нико не сме да оклева на путу овог живота да не би изгубио место у Отаџбини. Нико нека не меша оклевање и добре жеље, већ свако нека остварује започето да би испунио оно што започиње“ – каже Св. Григорије Двојеслов.
 6. Свиђа ми се
  Ana B. је реаговао/ла на Хаеул у Kupiti ili živeti u iznajmljenom stanu?   
  Управо тако. Кроз шта смо све прошли, данас нам буквално цветају руже. Говорим овде о нама као народу, не појединцима.
  Побогу, па 1999. је било друштвено прихватљиво и политички коректно за једну јавну лићност (де сећам му се имена) да изјави да, парафразирам, Србе треба ударити тако јако да ниједно српско дете више никада нема разлога да се смеје(!). А преживесмо и то, милошћу Божјом.
  Па опет изналазимо разлога за незадовољство, негативност и свађу. Ево, и на овој глупој теми се посвађасмо око ничега, ко најобичније будале.. Ја ћу, крајње дипломатски, за све окривити Софију 
   
 7. Свиђа ми се
  Ana B. је реаговао/ла на Zoran Đurović у Зоран Ђуровић: НОТА О МОЛИТВИ   
  Нисам баш из ове приче. Ја ствари гледам позитивно, не да се борим против нечега. Гледам да чиним добро, а не да се борим против зла. Зло могу да региструјем, али не и да се борим против њега. 
  Ствар је као и са хулним помислима. Против њих се не боримо, иначе смо пропали. Свакакве бестијалне ствари могу пасти човеку на памет, али су то ствари које демон пусти, а ми са њима не треба ни у какав дијалог да улазимо. Нису наше. Ко се закачи и почне да се бори са њима, а ту су перверзије до неба, пашће у очајање. Кад се игнорише, и пусти да прође, има се мир. Демон има богато искуство, а и ми имамо у текстовима отаца. Ту да се учимо. Ја много волим монашку литературу, јер ту имамо све, али имамо и лажне учитеље који нам пласирају свашта око исте. Демон увек гледа да отрује извор. И онда наиђеш на кретене који апсолутно погрешно интерпретирају ове текстове и гледају да од људи направе психопате. А сами текстови су лековити. Међутим, како рече св. Григорије Синаит: Не постоји тако савршена или света ствар коју би Бог створио, а да је човек својом перверзном маштом не би могао упропастити. 
 8. Свиђа ми се
  Ana B. је реаговао/ла на Broken у Šta radite trenutno?   
  Деца отишла, жена отишла. Скувао кафу, ево је баш гледам, испарава...отворио прозор. Сунчано јутро, свеже али сунчано. Колико много значи сунце. Птице сер чују. Имам сад пола сата да уживам, хвала Богу.
 9. Радостан
  Ana B. је реаговао/ла на Предраг М у HRONOLOGIJA ZLA: 10 stvari zbog kojih nikada nećemo zaboraviti bitangu Miloševića i "crnu udovicu" Mirjanu Marković   
  ово је вредно здравице и пива обзиром да смо се ти и ја први пут сложили око нечега откако сам ја присутан на форуму. 
 10. Свиђа ми се
  Ana B. је реаговао/ла на Предраг М у HRONOLOGIJA ZLA: 10 stvari zbog kojih nikada nećemo zaboraviti bitangu Miloševića i "crnu udovicu" Mirjanu Marković   
  но но но опет ћорак тј опет се не разумемо. без конфликта мишљења нема  напретка, сукоб и различита мишљења су добродошла. Па уз конструктиван и аргументован дијалог ЉУДИ нађу заједничко решење. Ту се слажемо. Али код нас се догађа другачији феномен који се може упоредити са мржњом ближњег свог. Код нас не постоји конструктиван дијалог међу народом. код нас се убијају на митинзима због различитих политичких ставова, код нас се дијалог своди на оно уличарско: "ти си сендвичар", "ма ти си другосрбијанац", "ти си издајник", "ћути ти беззуби",  "фашисто"... У таквој атмосфери где сам ја у праву и не занима ме твоје мишљење није нормално градити ни пољски вц а не државу и друштво... 
 11. Свиђа ми се
  Ana B. је реаговао/ла на Предраг М у HRONOLOGIJA ZLA: 10 stvari zbog kojih nikada nećemo zaboraviti bitangu Miloševića i "crnu udovicu" Mirjanu Marković   
  не кажем да си ти пљувао, значи ништа лично. Само скрећем пажњу да се ми Срби "мрзимо" међусобно више него било који други народ. Делимо се, свађамо, мрзимо, пљујемо једни друге а очекујемо нормалниу Србију. Па док год смо такви неће је бити. 
   
  Не знам тачно шта Руси мисле и осећају но ти кажем оно што причају. 
 12. Свиђа ми се
  Ana B. got a reaction from Сања Т. in PARIZ U PLAMENU - Gori katedrala Notr Dam   
  i meni je žao, al još mi žalije čoveka koji je hram...
 13. Волим
  Ana B. је реаговао/ла на Просечан србенда у PARIZ U PLAMENU - Gori katedrala Notr Dam   
  Копирао сам са Спутњика:
  Позната руска историчарка о пожару у Нотр Даму — Европа треба да се замисли.
  Пожар који се догодио у катедрали Нотр Дам у Паризу представља упозорење да треба да се замислимо о будућности Европе, саопштила је председница Фонда за изучавање историјске перспективе, историчарка Наталија Нарочницка.
  „Катедрала Нотр Дам није само дело људског генија из тачке гледишта архитектуре и уметности. То је, пре свега, духовна основа, управо је у тој катедрали стварана Француска која је донела свету велику културу. Њу нису стварали они људи који данас проповедају једнакост греха и врлине, него управо они који су веома добро разликовали то, који су давали своје животе за веру, отаџбину, част, дужност, љубав. Европа је расла када се бавила тиме, а не оним чиме се бави данас“, нагласила је Нарочницка.
  Према њеним речима, „данашња Европа са својом филозофијом не ствара ништа што ће остати за наредне генерације, осим, наравно, златних издувних цеви неких раскошних аутомобила“. „Ништа материјално, посебно када је серијски произведено, нема никакву вредност“, додала је она.
  „Чини ми се да је за све Европљане, а посебно за Французе, ово велики потрес. И за многе, а посебно за конзервативце, католике којих је много више него што можемо да замислимо, судећи по вулгарној либералној штампи, то је Божји знак. Позив да се замисле куда иду, шта губе, у шта се претварају“, нагласила је Нарочницка. 
  Она је навела као пример пад Рима у 5. веку.
  „Рим је пао под ударима Алариха, варварског краља, Визигота, на врхунцу своје материјалне моћи. У духовном смислу, међутим, то је била цивилизација која пропада. Они су били огрезли у пороцима, у хедонизму, у односу према животу као извору насладе. А управо то видимо данас“, сматра историчарка. 
  Према њеним речима, „изгорели костур катедрале је симбол стања у којем се налази европска цивилизација данас“. 
  „Катедрала је за сада издржала, јер стоје зидови, стоји темељ. Али колико је изгубљено! То је знак. И многи конзервативци с којима сам разговарала управо то тако разумеју“, нагласила је Нарочницка. 
  Историчарка је навела да у вези с узроком пожара тренутно постоји много теорија завере. 
  „Неки кажу да је пожар подметнут. То никада нећемо сазнати. У сваком случају, то не мења чињеницу да је то симболички догађај на Страсну недељу уочи католичког Ускрса. И ми као православци можемо само да саосећамо. И не треба ликовати и говорити да је Европа добила своје. А зар ми нисмо грешни? То је лекција свима нама“, закључила је Нарочницка.
 14. Волим
  Ana B. је реаговао/ла на Хаеул у PARIZ U PLAMENU - Gori katedrala Notr Dam   
  @АлександраВ Опростите, али какав тачно проблем имате с написаним?
  Одбијам да учествујем у шовинистичкој фарски која смрт шачице плаћених пљувача (Шарли ебдо) ставља изнад стотина хиљада и милиона мртвих у Југославији, Авганистану, Ираку, Либију, Сирији. Слично је и овде. Већ се могу прочитати цмиздропојке српских антисрба, који роне сузе због ове трагедије, а за нашу трагедију на КиМ немају суза. 
  Зато, свака част Малагурском! Ако мислите да је ово "неукусно" или шта већ, сетите се с ким овде имамо посла. Француска, поред свих других зала које нам је нанела, је пре свега пар месеци пљунула у лице нашим жртвама и јунацима Првог светског рата, и није презала од тога да једну комеморацију претвори у пропагандно-маркетиншку платформу. Зашто онда ми да се стидимо и устручавамо - и чега, тачно?
 15. Свиђа ми се
 16. Волим
  Ana B. је реаговао/ла на Bokisd у Šta radite trenutno?   
  kuvani kukuruz ...  

   
 17. Свиђа ми се
 18. Свиђа ми се
  Ana B. је реаговао/ла на Flojd у Наше фотографије дана (не учитавајте туђе са нета већ своје)   
  Послушаније. Манастир Студеница. Ја опет ватам зјала а они раде.  19. Хахаха
  Ana B. got a reaction from Рапсоди in Отићи или остати у оваквој Србији?   
  Otici sa planete Zemlje 
 20. Радостан
  Ana B. got a reaction from Sofija_ in Отићи или остати у оваквој Србији?   
  predivno!
 21. Волим
 22. Свиђа ми се
 23. Волим
  Ana B. је реаговао/ла на Sofija_ у Отићи или остати у оваквој Србији?   
  Iz sela u Srpskoj gde pravimo kucu, sve vise mladih porodica se seli, a selo raj na zemlji, plodna zemlja, izvorska voda, nema buke, nekoliko manastira okolo, brda, cist vazduh, na tromedji izmedju Srbije,Srpske i Crne Gore, sve mi blizu  idealno za neki mali biznis za nas povratnike 
 24. Свиђа ми се
  Ana B. је реаговао/ла на Рапсоди у Отићи или остати у оваквој Србији?   
  Да сам млађа, и да имам садашњу памет сигурно бих отишла, а пошто нисам  пуно млада, морам да останем. Бураз од ујака отишао у Холандију, тамо је већ  четврта година и супер  му је, стално ме  извештава, стварно му цветају лале. Не планира да се враћа, ради за једну холандску фирму, често путује. Овде је са својим просеком  9.9 или 8 био подцењен и примао мизерну плату (машински факс )Само би будала остала, ако већ има шансу да оде.     
 25. Волим
  Ana B. је реаговао/ла на Sofija_ у Отићи или остати у оваквој Србији?   
  da bre, mi zivimo za danas i kako Bog da, a daje...daje puno...svakom je nesto dao, samo su ljudi nezahvalni..
×
×
 • Create New...