Jump to content
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Шкриљац Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер Мрак Ubuntu VKontakte WhatsApp Viber
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Шкриљац Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер Мрак Ubuntu VKontakte WhatsApp Viber

ПРИДРУЖИТЕ СЕ НАШОЈ VIBER ГРУПИ, КЛИКНИТЕ НА ЛИНК

Ivan Marković

Члан
 • Број садржаја

  4001
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

5 Followers

О Ivan Marković

 • Ранг
  Не мисли да оде

Profile Information

 • Пол :
  Женско
 1. Како на Noizz-у виде "лажне вернике"

  Узимам са резервом. Но увек можеш да га питаш шта је мислио, ако га има негде на фејсбуцима. Једино што сумњам да би добио смислен одговор. Ако ти је за утеху, имам утисак да није атеиста, већ њуејџ пантеиста.
 2. Како на Noizz-у виде "лажне вернике"

  Ма јок. Пусти Турке, Србе и Хрвате. Поред тога, човек је направио категоричку универзалноафирмативну тврдњу типа : "Ако се родите у Турској, ви сте муслиман" - то јест "сви у Турској рођени су муслимани" а ја му оборио партикуларнонегативним примером:"Нису сви у Турској рођени муслимани" то јест:"Неки који су се родили у Турској нису муслимани" Да је рекао "Да сте се родили у Турској, врло вероватно бисте били муслиман" то би онда било на месту. Што се тиче Срба, Абдулах Нуман је муслиман (а није у тој вери рођен у Бг), Куста поста православац, а такође и Махмут Бушатлија. Постоји још примера, али да не ређам. Даље, ти си се овде базирао на изузетке (Турци, муслимани...) али ја сам и сам нагласио да се код муслимана, било да су у шеријатским и/ли традиционалним друштвима готово сигурно не мења вера. Али онда сам набројао земље где можеш да мењаш веру (САД, Канада, колико знам и Латинска Америка), затим скоро цела ЕУ, па Аустралија, Нови Зеланд, Јапан, Јужна Кореја, подсахарска Африка (изузев муслиманских делова) тамо раде бројне мисије:протесзантске, ркт и православне. Веру је могуће променити и у Русији(отац Данило Сисојев је превео неке муслимане на православље, па су га зато ликвидирали терористи усред Москве) Такође, етничка група генерално не утиче на избор вере (Енглези, Францизи, Немци, Швеђани...)али је то код неких доста ретко (Срби, Бугари, Хрвати) а код неких практично немогуће (становници Саудије)
 3. Како на Noizz-у виде "лажне вернике"

  Друга озбиљна грешка у овом смешном тексту је тврдња да смо се родили у Тирској били би муслиман. Не би, јер у Турској постоји и хришћанска мањина (иако врло мала) а затим ако је поента да нам вероисповест зависи од земље рођења, ни то није (сасвим) тачно, јер важи само за шеријатске и неке врло конзервативне земље (друштва). Просечни грађанин Британије, Немачке, САД, Скандинавије, Бенелукса и многих других земаља укључив Јужну Кореју, Јапан, Аустралију могу да бирају веру (осим припадника мислиманске дијаспоре, мада ни то не сасвим)
 4. Како на Noizz-у виде "лажне вернике"

  Да пробам ја да ти кажем зашто ово није тачно. Шива, Аполон, Арес и тако даље и томе слично нису извори све енергије на овом свету. Настала су бића, несавршена, мада моћнија од људи (и складу са списима који говоре о њима и понашањима њихових верника). Чак, у Илијади смртни човек, Диомед, побеђује у бици (уз помоћ Атене) Ареса и Афродиту, који рањени беже на Олимп и кукумавче Зевсу. Ахил мртав ладан напада речног бога Скамандра, а Кришна, аватар Вишнуа, побеђује Индру. Ако оставимо створене богове по страни (а они могу бити и новац, политичка моћ, секс или чак банално ождеравање) остаје нам врло мали избор:неоплатонско Једно, гностички Битос, муслимански бог (Алах) и хришћански Јахве Елохим (може бити да нешто пропуштам). Од ових нестворених Једно и Битос се еманирају, али свет у Битосовом универзуму настаје када га створи последња еманација (последње еманације) Демијург. Па овај "зли" свет нема ништа са нествореним Битосом, али му ни Демијург није извор енергија. Код муслимана нема начина да се комуницира са божјим енергијама, већ само мож се "утопиш" у Алаха, ако вичеш "Зикр" и ако те претходно због херезе не скрате за главу екстремни вехабити. Код нас хришћана, Бог је извор енергија које су нестворене и са којима се може комуницирати, а да се не "утопиш". На све то, то може само код православаца, јер римокатолици и остали не признају да се може ступити у контакт са енергијама, зато што не разликују Суштину и Енергије, а сматрају да је Суштина делимично или у потпуности недоступна(да је потпуно недоступна сматрамо и ми)
 5. Мјок, но је еволуција у питању. Кад сам упозно жену, био сам Аполон. После сам еволуирао у Буду.
 6. Ша да ти кажем, сека Нато? Ја реко жени :"Грађен сам ко грчки богови". А она ће мени:"Душо, колко знам, Буда не спада у грчке богове"
 7. Претпоставићу да ниси трол. Ја не да немам бемве него не знам чак ни да возим. Па сам ожењен. Моја супруга има већа примања од мене, а издржавала ме је док сам био незапослен (скоро годину и по дана). Имамо сјајам брак који је ушао у шесту годину трајања.
 8. Omiljene licnosti iz Biblije

  Јуда Макавејац или његов отац Мататија, Гедеон, пророк Данило. Из Новог Завета апостол Павле
 9. Ја верујем да би се Копти, да су знали штта ће доћи после Калифата (Османлије, Махди) и на крају ови лудаци из ИДИЛА, верујем да би се борили до последње капи крви да Муса не пређе Синај
 10. На жалост је тако. Ипак, ти муслимани, који су тада ушли у Иџипт су били мила мајка у односу на Ал Каиду и ИДИЛ.
 11. Ма да. Целу ствар је иницирао Ираклије и да би некако помирио две безнадежно раскољене половине царства, православну и монофизитску (следбеници Диоскура, Севира Антиохијског и осталих), а пошто су евтихијански екстреми били анатемисани, Ираклије је покушао да направи "моноенергетски" компромис. Није вредело. Сирија, Палестина и Египат "шаптом падоше" под Арапе, а Копти су једва дочекали да омраженим "мелкитима" тј Ромејима виде леђа. Као да ништа није научио из историје, Констанс је решио да наметне мутирани моноенергизам - монотелитство. Ни то није успело.
 12. Добро дошао у пинк подземље. Иначе, шести васељенски, а пострадаше папа Мартин и Максим, пре тога. Главни негативац, ако нисам заборавио, беше Констанс Погонат. А заблудели архијереји:Сергије (моноенергизам), Кир, Пир, Павле, па и непогрешивац Хонорије(сад изређах по сећању, могуће да негде погреших)
 13. MITARSTVA - da li verujete u njih?

  Духовит одговор, признајем. Фали још само да видимо ко је Димитрије па да се комплетирамо. Али, шалу на страну, без обзира на то, потребно је да не дезавуишемо људе који се са нама не слажу чашћавањем "артемит", осим ако то заиста нису.
×
Ivan Marković - Живе Речи Утехе