Jump to content

Smaragdni kamičak

Члан
 • Број садржаја

  2101
 • На ЖРУ од

 • Број дана (победа)

  4

Најновије објаве posted by Smaragdni kamičak

 1. Ne stižu notifikacije za neke teme  i članove koje pratim. :vrtiglavu:

  1. Show previous comments  4 more
  2. Vladan :::.

   Vladan :::.

   поново сам запратио неке теме од којих нису стизала обавештења али слаба вајда опет исто
    

  3. Smaragdni kamičak

   Smaragdni kamičak

   Same here... :0212_rolleyes: :dry:

  4. Smaragdni kamičak

   Smaragdni kamičak

   A sada u roku od sat vremena stiže 15 obaveštenja... :smeh1: :aplauz:

 2. Tek sad vidim koliko gadno smaram ... 0703_read :smeh2:

  20190728_143536.jpg

  1. Show previous comments  2 more
  2. grigorije22

   grigorije22

   Onda neka bude Smorivojka. :smeh1:

  3. Smaragdni kamičak
  4. Nikola Stojanovic

   Nikola Stojanovic

   Грга, мани се ћорава посла, тражи работу. :D:D

 3. 💖

  20190619_164254.jpg

  1. Аристарх

   Аристарх

   Питам се, да ли је Христос хтео да каже жени, да је кћер њена имала проблем да разликује псе од неких других врста људи, па се опрелестила? Што и апостол Павле помиње на неки начин...

   јер колико сам ја упознат. Христос није одвајао нити један народ од Јевреја, јер је поред свега осталог био и Раби (учитељ) о Христу (Логосу Божијем). Није одвајао нити један друштвени слој од осталих, болесне, царинике и курве, који су били најнижи слој у духовном смислу.

 4. 60341674_10211215299898779_8282859634520

 5. "Славније је ћутећи претрпети увреду, него ли победити одговором."

  1. Сања Т.

   Сања Т.

   Jedino ako je neko takmičenje u pitanju, inače ako je od važnosti, zašto da se pretrpi. 

   Meni je veća snaga u staloženom urazumljivanju-objasnivši jednom, nego u ćutanju. Kažeš-pa ućutiš. A samo ćutanje, može i štetu da nanese. 

   Opet kažem- moje neko mišljenje. 

  2. stevan911

   stevan911

   "Ćutanje je zlatno."    😊

 6. ...kao inkognito mod, a zeleni krug oko avatara... :dry:

  1. Vladan :::.

   Vladan :::.

   ако проведеш превише времена инкогнито онда аватар позелени...

   од среће... :smeh1:

 7. Повест о Београдској грешници - Владика Николај

  Прича нам данас један свештеник београдски необичан догађај са једном развратном уличном женом у Београду.Једнога дана пред вече прошетала она по улицама својим скверним занатом. Кад је пролазила поред једне баште види она некога човека, како се веша. Везао конопац за грану дрвета и на једном намакнуо себи око врата. Жена хитро скочи преко ограде, извуче свој мали нож из џепа и пресече конопац, те човек падне на земљу већ онесвешћен. Она га трљала док није дошао к свести. Тада јој рече самоубица: "Зашто си то учинила? Ја не могу да живим, Немам нигде ништа. Због немаштине хтео сам свршити са овим чемерним животом". Жена извади све што је имала код себе новаца и да му, обећавши да ће га она и даље помагати док он не нађе рада. И продужи та жена свој непристојни посао, и део зараде до тог посла носила је оном сиромаху и давала на издржавање. Но после шест недеља падне жена у постељу тешко болесна. Позову јој свештеника. У присуству свештеника она је, већ на умору, почела говорити: "О, анђели Божји, зашто сте мени дошли? Зар ви не знате, како сам ја прљава и грешна жена?" Мало потом опет узвикне: "О, Господе Христе, зар си и Ти дошао к мени грешници? Чиме сам ја то заслужила? Зар само тиме што сам оног јадног бедника спасла од смрти? Авај мени недостојној! О како је велика милост Божја! "И то говорећи она испусти душу, и лице се њено засија као свећом осветљено. - Ето шта значи спасти душу једног човека. Ето како једно дело милости према ближњем покрива многе грехе!

  1. Благовесник

   Благовесник

   Само ово  не значи да ко једну душу или човека спаси,  једно дело милости учини, а с друге стране учини десетине немилсрдних дела, десетине људи упропасти, спасити... Јер, ова жена није починила дела немилосрђа,  никога није оштетила, ничији живот није угрозила, украла, убила и слично... То показује да отпуштење греха не може имати ко нема љубави или мало љубави има.

 8. Srećan rođendan! 🎂

  1. Лидија Миленковић

   Лидија Миленковић

   Хвала много. :pivo:

 9. Srećan rođendan! 💖💖💖

  1. Trifke

   Trifke

   Srecan rodjendan! 

  2. AnaLaz

   AnaLaz

   Срећан рођендан, све најлепше! 🌹🌹🌹

  3. Tavita

   Tavita

   Хвала свима од срца!

   желим свима све најљепше за мој рођендан и осталих 364,25 дана у години :) 

 10. Srećan Badnji dan :)

  pravoslavne-bozicne-slike-cestitke-anima

 11. Љубите простоту! Где је једноставно тамо је стотину анђела, а где је запетљано нема ни једнога. 
  Свети Амвросије Оптински.

 12. Srećan rođendan! :sunce:

  1. Лапис Лазули

   Лапис Лазули

   Хвааала! :sunce:

 13. U niti ćilibarnog oka ogledala se sva slabost smaragdne sete.

 14. "A koji se hvali, Gospodom neka se hvali!

  Jer nije valjan onaj koji se sam hvali, nego kojega Gospod hvali." (2. Kor. 10)

  1. Flojd

   Flojd

   A kako ga to Gospod hvali? Moze pojadnjenje. ?

  2. Smaragdni kamičak

   Smaragdni kamičak

   10:17 „A koji se hvali, Gospodom neka se hvali.“
    
   Eto pravila hvale naše vere, eto i mere. Hvala koja nije od Gospoda i rada Gospoda, ubitačna je, jer je i besmislena, i glupa, i farisejska. Zbilja, zar se čovek može hvalši ičim svojim? Ako se hvali vidom, – Bog mu ga je dao, zato: „Gospodom neka se hvali“; ako se hvali sluhom, ili duhom, ili umom, ilm razumom, ili bogolikošću, ili strojnim telom, – sve mu je to Bog dao, zato: „Gospodom neka se hvali“. Znak je istinske i vidovite mudrosti, kada se hrišćanin „Gospodom hvali“, samo Gospodom. Ko je pobedio smrt?
   Gospod Isus. Zato hrišćanin – „Gospodom se hvali„. Ko je pobedio greh, zlo, đavola, pakao? Gospod Isus. Zato hrišćanin – „Gospodom neka se hvali“. Zato čovek, svaki čovek uopšte – „Gospodom. neka se hvali“. Ko nam je otvorio oči na večne vrednosti, na večni smisao života i sveta, ko ako ne Gospod Isus? Zato svaki od nas – „Gospodom neka se hvali“. Sva dabra koja imamo, nisu li nam od Gospoda Isusa? Zato svaki – „Gospodom neka se hvali“. Sve što je od neprolazne vrednosti u nama i u svima svetovima oko nas, delo je i dar je Gospoda Isusa.
   Zato premudri apostol odlučno izjavljuje: „Mi se hvalimo Hristom Isusom“(Flb, 3, 3). Nema istinskog dobra, a da nije od Njega; nema istinske pravde a da nije od Njega; nema istinske ljubavi, a da nije od Njega, nema istinskog života, a da nije od Njega; nema istinske mudrosti, a da nije od Njega; nema istinske vrednosti, a da nije od Njega; iema istinskog blaženstva, a da nije od Njega. Sve istinski vrednosno sve istinski veliko, od Njega je, jedino od Njega.
   Zato se mi neprestano hvalimo Njime – Hristom Isusom, hvalimo pred svima bićima u svima svetovima. Jer ljudski rod ne zna ni u jednom od postojećih svetova ništa uzvišenije, ništa bolje, ništa svetije, ništa čovečnije, ništa lepše, ništa ljudskije, ništa moćnije, nmšta mudrije, ništa božanskije, ništa vrednosnije, ništa čudesnije, ništa milije – od Gospoda našeg Isusa Hrista. Ako je do istine, – u Njemu je savršena Istina; ako je do pravde, – u Njemu je savršena Pravda; ako je do ljubavi, – u Njemu je savršena Ljubav; ako je do dobra, – u Njemu je savršeno Dobro; ako je do mudrosti, – u Njemu je savršena Mudrost; ako je do besmrtnosti, – u Njemu je savršena Besmrtnost; ako je do Boga, – u Njemu je savršeni Bog; ako je do čoveka, – u Njemu je savršeni Čovek; ako je do života, – u Njemu je savršeni Život. Zato: ko se hvali, neka se Gospodom Isusom hvali (1 Kor. 1, 31). Jer samo tako hvala njegova biće razumna i opravdana. A svaka druga hvala nije drugo do smrad i gnoj.
    
   10:18 „Jer nije valjan onaj koji se sam preporuje nego koga Gospod preporučuje“.
    
   A Gospod preporučuje samo pravednoga. Jer pravednik je ovaploćenje i oličenje pravde večne, istine večne, dobrote večne, ljubavi večne. U slepoj samozaljubljenosti svojoj ljudi preporučuju mane svoje, nedostatke svoje, grehe svoje, bezakonja svoja. A svevideći i sveznajući Gospod preporučje samo one ljude koji su nosioci večne pravde, večne istine, večnoga dobra.
   Dostojan je hvale samo onaj koga Gospod hvali. A Gospod hvali samo ono što je sveto, čisto bezgrešno, dobroljubivo. Zato On hvali, slavi i proslavlja u rodu ljudskom svetitelje.

    

   izvor

  3. Flojd

   Flojd

   Другим речима рећи "Слава Богу"  за све што нам се дешава.Кроз то и тебе хвали Бог.

 15. Srećan rođendan! :sunce:

  1. gothic88nika

   gothic88nika

   Hvala❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤????????????

 16. Цитат
  Prepodobni Makarije je pisao o glavnim znacima koji ukazuju da li je smirenje ili gordost prisutna u čoveku:
   
  ”Neka ti sledeće bude znak smirenja ili gordosti: osuđivanje, ogovarnje i gledanje tuđih mana je gordost, smiren čovek vidi smo svoje loše stanje i ne usuđuje se da osuđuje.”

   

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије. За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.  Коментари се на сајту Поуке.орг објављују у реалном времену и Администрација се не може сматрати одговорним за написано.  Забрањен је говор мржње, псовање, вређање и клеветање. Такав садржај ће бити избрисан чим буде примећен, а аутори могу бити пријављени надлежним институцијама. Чланови имају опцију пријављивања недоличних порука, те непримерен садржај могу пријавити Администрацији. Такође, ако имате проблема са регистрацијом или заборављеном шифром за сајтове Поуке.орг и Црква.нет, пошаљите нам поруку у контакт форми да Вам помогнемо у решавању проблема.

×
×
 • Create New...