Jump to content
Yelp Reddit Banana Lime Leaf Tumblr Blueberry VKontakte Slack Watermelon Chocolate Marble Steam Black
Yelp Reddit Banana Lime Leaf Tumblr Blueberry VKontakte Slack Watermelon Chocolate Marble Steam Black

Vladan :::.

Члан
 • Број садржаја

  7823
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  54

Репутација активности

 1. Свиђа ми се
  Vladan :::. got a reaction from Дуња in Да ли сте знали? (разне занимљивости)   
  "Светлост од Светлости..."
  "И који је распет..."
  Мсм, знам да ће неки рећи да превише учитавам у (не)обичан физички феномен... Али ето  
   
 2. Волим
  Vladan :::. got a reaction from Драшко in Дејан Мачковић: ПРОБЛЕМ ПОСТА У САВРЕМЕНО ДОБА   
  Прочитао и лајковао чланак.
  И раније сам о овоме размишљао али сада након овог детаљног разјашњења видим да је наш пост у још много чему постао своја супротност или бесмислица или чак штетан.
  И због тога ево у пола три (јер сам дремнуо поподне) размишљам...
  Покушавам да замислим нашу СПЦ да направи неки списак скупе хране од које би се уздржавали током поста да би се дала сиромашнима.
  Па онда, ако епископи праве тај списак а једу квалитетну скупу храну може да испадне да већину тога обични људи и не једу па не могу ни да посте  па онда значи списак за нижи слој и списак за средњу класу и богате и одосмо опет у неку фарисејштину и спискове чисте и нечисте тј. посне и мрсне хране. Онда једино да се каже свако нека види сам за себе али као генерална препорука нешто што би био неки луксуз да буде "мрсно", рецимо месо и сухомеснато, слаткиши, алкохол и шта ти ја знам...
  Али онда ко ће стварно у данашње лудо време јурцања да одваја ту храну у кући па да увече или ујутро да иде негде другде да је носи људима... Немају кад ни децу да васпитавају и да попричају са породицом, раде по два посла, а још да се цимају да одвајају храну и носе је некоме.... И онда ми следеће пада на памет да би некима лакше било да се израчуна месечни луксуз и уплати у добротворне сврхе и то је то.... Месечно рецимо трошиш 10к на месо и чоколаду  уплатиш то у Верско Добротворно Старатељство и готово.
  Али онда остаје садашње отуђење са ближњима сиромашнима, нема и даље живог људског контакта, нема заједнице него све иде на клик, смс поруку, уплату.... Одрадиш доброчинство на почетку поста на шалтеру у Пошти и миран си и то ти је пост, одрекао си се пара које би појео.
  Па би онда неки обичајни верник, што је некада постио 6 дана на води, можда питао попа а је л могу ја да уплатим сиромашнима 10к за месо и чоколаду што бих појео али да ипак купим и себи ако имам још новца да приуштим себи? Мислим помогао сам већ сиротима што сад ја не могу да једем?  
  И тако сигурно би било ту још бисера који би се код нас појавили када би се рецимо калуђери домогли тих спискова. А могуће и да сам ја нешто погрешно ноћас похватао и компликујем непотребно...
  У сваком случају немојте да ме узимате на зуб и да ме разапињете по теми јер сам само исписао све што ми је све пало на "памет" када сам помислио како би то изгледало у пракси код нас који смо склони фарисејштини и формалностима и одрађивању.
  А да. А тек они (нисам тај) што се током поста узджавају од кекса са женама... Па то тек немам појма како би они ово извели.... Шта они да дају сиромашнима, кондоме? Да им плате вечеру или позориште уместо својој жени за дан заљубљених....
  Лупам, одох да пробам да спавам.
 3. Хахаха
  Vladan :::. got a reaction from Дуња in Дијалог у стиховној рими :)   
  Пф...
  Сами себи тепате
  и док стихоклепате,
  и тако вам се прима
  свака лоша рима... 

 4. Свиђа ми се
  Vladan :::. је реаговао/ла на Ćiriličar у Зоран Ђуровић: Јављење светаца у есхатолошким телима   
  @Родољуб Лазић
  Ако имаш воље да кажеш своје мишљење о Светом Илији. У смислу простора, времена, тела. Ове упитне речи "где" и "када", наравно, схвати условно, али где се налази сада Свети Илија? Шта је са његовим орагнима, телом? Да ли једе, пије? Да ли стари? Да ли зна шта се дешава на земљи, или ће, када опет дође, као "претеча" есхатона доћи са ограниченим знањем....мислим он је вазнео у време када се на мазгама вукао терет, а сада људи иду на месец, сам Бог зна како ће бити тада?
  Није зачкољица, занима ме баш твоје мишљење јер си Николаја помињао.
   
   
 5. Радостан
  Vladan :::. је реаговао/ла на Milica Bajic у Клуб мајки   
  Мој дечак одраста и све више примећујем да му у његовом малом свету дечурлије мама све мање фали...тако сам поносна...понекад плачем...и тако...знате већ...
 6. Хахаха
  Vladan :::. је реаговао/ла на Срђан Шијакињић у Критике и сугестије уредништву и члановима форума   
  Е, кад је осуђена као јерес, нисам испратио? 
 7. Хахаха
  Vladan :::. је реаговао/ла на Ромејац у Raskol se zahuktava   
  ... привилегије наше насушне дај нам данас... 
 8. Хахаха
  Vladan :::. је реаговао/ла на Bonsenjo у Raskol se zahuktava   
  Obidjose li starog "pocasnog Patrijarha" Filareta?

  U raskolu bijah i ne dodjoste mi
 9. Тужан
  Vladan :::. је реаговао/ла на Bonsenjo у Raskol se zahuktava   
 10. Тужан
  Vladan :::. је реаговао/ла на Bonsenjo у Raskol se zahuktava   
  Lazni episkopi i carevi

 11. Љут
  Vladan :::. је реаговао/ла на The Godfather у Raskol se zahuktava   
  Игумани Светогорских манастира Симонопетра и Пантократор на прослави годишњице ”устоличења митрополита ПЦУ Епифанија” | Саборник
  WWW.SABORNIK.NET ”Близу смо! Ми смо са вама! Ми смо поред вас! Ви нисте сами, браћо из...  
 12. Хахаха
  Vladan :::. је реаговао/ла на Иван Недић у "Pravoslavna-Crkvena-Pobožna" devojka/žena?   
  Православна сапуница
 13. Зачуђен
  Vladan :::. је реаговао/ла на Milan Nikolic у Слике форумаша   
 14. Хахаха
  Vladan :::. је реаговао/ла на Срђан Шијакињић у "Најтужнија пензионерка у земљи" - да пробамо да помогнемо   
  Мислио сам да не стижу када спомињем некога на теми у оквиру ЖДУ клуба. Или то, или ме је Поуке. Орг налог искулирао 2 или 3 пута
 15. Волим
  Vladan :::. је реаговао/ла на Срђан Шијакињић у "Најтужнија пензионерка у земљи" - да пробамо да помогнемо   
  Оче, хвала пуно на подршци! 
  Можда је најбоље да одмах дам конкретан предлог акције, да бисте видели како отприлике то замишљам. 
  Могли бисмо, да на Форуму, или на Вибер заједници (зависно шта је активније), или на обе платформе, објавимо позив за учешће у акцији за помоћ овој храброј и намученој жени Ради Симић. Све о њој се може прочитати у уводних пар постова на овој теми. Она је црквена, свештеник је посећује и верујем да неће бити никакав проблем да се добије његов благослов.
  Циљ би био конкретан конкретан - скупаљање новца за Радин одлазак на опоравак у Бању Ковиљачу, цена 60.000 динара. Лекари кажу да је неопходно (ако је потребно, тражићу од ње неку потврду и за то). Могли бисмо на више начина позвати људе да учествују (верујем да је најбоље бити што флексибилнији) - нпр.тражити свега 10 добровољаца, који ће сваког месеца, у наредна три месеца, остављати са стране по 2000 за Раду. Након три месеца, могу да уплате новац директно Ради, директно у Бању, или чак и мени или вама (ви сте због тога што јесте свакако вредни сваког поверења, а ја због посла којим се бавим, на неки начин зависим од добре репутације и под надзором сам Коморе, плус пишем под правим именом). Свакако, идеално би било да свако уплати новац директно Ради или у Бањи, али ако је некоме лакше да плати нама, прихватио бих и то, само да се ствар покрене. 
  Верујем да сигурно има 10 људи међу свим члановима који су вољни и у прилици да се укључе у овако нешто. Заправо, 9 би нам требало, јер бих се ја свакако укључио. Само треба некако допрети до њих, што ја сам баш и не успевам, путем Клуба и ове теме. Наравно, ако се јави 60 људи да да по 1.000 још боље! 
  На овом примеру видите шта ми је идеја - конкретне акције, где имамо потребну суму, време прикупљања и минимални број учесника. Не бих организовао неке опште фоднове и сл. да се не би десиле расправе око тога како потрошити новац, како га чувати итд. 
  Надам се да вам има смисла све ово. 
 16. Волим
  Vladan :::. је реаговао/ла на Milica Bajic у Позитивне приче и фотографије, наше или туђе, оно што вам измами осмех   
  Добила сам свој први Уговор о раду у Фр 
  Ринтам као ... али вреди, мирна сам... Хвала Богу 
 17. Свиђа ми се
 18. Волим
  Vladan :::. got a reaction from Milica Bajic in Da li je sex između supruznika uzvišen čin, ili je to nešto sto činimo zbog slabosti, i ne treba mu pridavati značaja?   
  Малтене потпуно неразумевање онога што сам написао... Ја нисам ни говорио о ситуацији да трудноћа (услед заказивања спирале или пилула) одмакне (мада сумњам да се свака таква трудноћа аутоматски абортира). Говорио сам о случају да оплођена јајна ћелија услед деловања спирале или пилула уопште не успе да се веже за зид и да се настави нормална трудноћа и оплођена јајна ћелија пропадне? Како се то зове? Абортус или побачај?
  Осим тога чак и када би говорили о ономе о чему ти говориш (одмаклој трудноћи услед заказивања спирале или пилула) то још мање значи да су спирала и пилула абортивна средства него су, у зависности од особе, мање или више (не)поуздана контрацептивна средства која у неким случајевима могу да доведу до неизбежног абортуса. Али исто то важи и за многа понашања, лекове па чак и храну у нормалним трудноћама па нико та понашања, лекове или храну не назива абортивним.
   
 19. Хахаха
  Vladan :::. got a reaction from Иван Недић in "Pravoslavna-Crkvena-Pobožna" devojka/žena?   
  Значи она се молила св. Ксенији да је позове (било ко ко би јој био) муж али ју је позвао друг који је добио благослов да је позове да му буде жена иако њих двоје то нису ни планирали ни разговарали о томе?
   
 20. Збуњен
  Vladan :::. је реаговао/ла на Иван Ц. у Критике и сугестије уредништву и члановима форума   
  Ако је неко банован на форуму, а мисли да му је претерана казна и жели да учествује на сајту у складу са правилником сајта Поуке.орг, ко нема дупле профиле и слично, може да ми се обрати на лични мејл urednik@pouke.org да видим у чему је конкретно проблем, те ако закључим да је нешто што можемо превазићи, потрудићемо се.
  То је знак моје добре воље према онима који су, можда, неправедно удаљени са сајта из ових или оних разлога.
   
 21. Свиђа ми се
  Vladan :::. је реаговао/ла на Драшко у Критике и сугестије уредништву и члановима форума   
  Oče Ivane
  Drag si mi i zaista ne zaboravljam nijednog dobra što si mi učinio, ali isto tako sebi ne smem da dozvolim da ne kažem šta mislim o Vladanu koji mi je takodje drag.
  Nisam ispratio sve sve sveeee na forumu, ali ovaj forum čine ljudi a po mom  najiskrenijem mišljenju čine ga i tenzije i poneki sukob mišljenja koji argumentovano i jedna i druga strana mogu da održe
  Zdrava tenzija
  Vidim da je i o.Zoran na odobravanju a on je jedan od prvih rasterao raznu žabokrecinu ovde i postavio mnoge teme koje su otvorile vrata i prozore (dozvolicu izraz) napaćenom narodu na forumu, da ne kažem da mislim da je isti o.Zoran jedan od najargumentovanijih forumasa ovde. Oštar jezik? Da, pa?!
  Ok, opomenite ga, to vam je dužnost, ali po mom ukusu,  treba malo "ljutog u jelo" da "jelo ne obljutavi"
  Best regards 
  Drasko Bozovic 
 22. Хахаха
  Vladan :::. је реаговао/ла на Иван Недић у Da li je sex između supruznika uzvišen čin, ili je to nešto sto činimo zbog slabosti, i ne treba mu pridavati značaja?   
  Ууу сори нисам знао да је наШтројење на теми толико озбиљно
 23. Хахаха
  Vladan :::. је реаговао/ла на Vrzino kolo у Da li je sex između supruznika uzvišen čin, ili je to nešto sto činimo zbog slabosti, i ne treba mu pridavati značaja?   
  Pa da se pitate ima svakakvih i nemogucih situacija, razvode se pa se vraćaju zbog dece a ovde na diskusiji samo pravila se pričaju a gde su ljudi. Možda je za nekog bolja ta kotnracepcja ako nisu sigurni njih dvoje nego posle da se kolju i deca da gledaju svašta. Ima i žene agresivne i biju i maltretiraju sve pa muž ode u sigurnu kucu i kako on njoj da pravi decu ako se vrati da možda reše problem.
 24. Тужан
  Vladan :::. је реаговао/ла на Иван Недић у Da li je sex između supruznika uzvišen čin, ili je to nešto sto činimo zbog slabosti, i ne treba mu pridavati značaja?   
  Кад је ова тема започета, био сам студент теологије и размишљавао ту и тамо о монашењу.
  Сад сам пропали теолог са женом и троје деце.
  Just saying
 25. Свиђа ми се
  Vladan :::. је реаговао/ла на Vrzino kolo у Da li je sex između supruznika uzvišen čin, ili je to nešto sto činimo zbog slabosti, i ne treba mu pridavati značaja?   
  I za živt sa ženom i decom da svi idu ka Gospodu je potrebno da se bude teolog to nisu samo knjige i popovi i veroučitelji. Prvo je teolog u svojoj kući kaže postol Pavle pa onda nešto drugo ako bude.
×
×
 • Креирај ново...