Jump to content
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Vladan :::.

Члан
 • Број садржаја

  5607
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  26

Everything posted by Vladan :::.

 1. По брачним правилима СПЦ ако се настави полно општење након прељубе сматра се да је тиме она опроштена.
 2. За почетак њих двоје, осим ако су били пијани, јер се онда њихово сведочење не рачуна...
 3. Мислиш нека два-три Саопштења?
 4. Ако Грци клекну пред Бартом то има да се искомпликује а изгледа да хоће... У склопу те приче је вероватно темпиран и притисак на Грузију и ЦГ.
 5. Не знам шта је теби очигледно али за рашчињење ваља имати дебеле доказе. Ти их изгледа немаш.
 6. Општа места. А Сабор се никада, бар по Саопштењима, у која доспевају најважније ствари, није бавио форумима. Фале ти само докази за то. Мазање Ђуровића разним епитетима ту ништа не помаже. Напротив.
 7. Сад није јасно... је ли он много значајан и треба да се разматра на Сабору или није уопште значајан да би о њему Амфилохије мислио...
 8. Било је Саопштење са Сабора у којем је био пасус о покајању е. Максима око глупости са српском аутокефалијом, затим је тај пасус нестао без објашњења до данас како је до тога дошло. Истовремено је м. Амфилохије објавио Саопштење у којем нема пасуса о Максиму али има о посети а. Кипарског који је дошао да представи идеје за решење украјинске кризе и за које је Амфилохије написао да се са тим СПЦ слаже. https://sozercanje.wordpress.com/2019/05/23/саопштење-на-саопштење/
 9. Vladan :::.

  Слике форумаша

  Неправда, дискриминација, сегрегација... и то на западу... цццц
 10. Vladan :::.

  Napredna zona sumraka

  Далеко од тога да је хаос непотребан. Може бити потребан да разори дијалог и тиме овери лаж да га је било. Исто као када се двојица расправљају: онај који крене да хвата на галаму то ради намерно јер зна да нема шансе да сакрије своје грешке у нормалном разговору. Дакле, ако неко омета разговор он признаје да лаже. Просто.
 11. Vladan :::.

  Слике форумаша

  Зезнули те, сви остали имају кратке рукаве а неки и бермуде...
 12. Дај линк о тој одлуци, енциклици или шта већ, нећемо да распредамо приче. Не питам за себе него ради упоређивања са разним варијантама које православни користе. Па даћу им линк ка вашој енциклици о еволуцији, просто...
 13. Занима ме да ли можда имаш неки линк за детаљнији текст о томе тј. како сте то уклопили са прве четири главе Постања?
 14. Ово је протоколарно вечерње и само је Барт служио а ови присуствовали и Епимафије читао неку честитку. Надам се да сутра неће и литургију да одслуже заједно.
 15. Признај да ти се на лицу појавила сенка зачуђености... Али... Како сада то протумачити? Шта ли то значи?
 16. Да на одличне одговоре које ти је дао @Лазар Нешић додам пар ствари. 1) Ако ниси неки верник пробај да мало више читаш Нови Завет. Једном је један професор опоменуо нас студенте да га читамо редовно или ћемо се наћи у проблемима а ако то вреди професорима вреди и онима који нису неки верници 2) По неким местима код ап. Павла смрт се од сна малтене и не разликује а са друге стране у Откривењу видимо да душе побијених мученика вичу ка Богу када ће доћи суд над њиховим мучитељима и каже им се да "почину још мало веремена" док се не испуни све што треба. 3) У Н.З. се за Христа каже на пар од многих сличних места: "И отиде глас о њему по свој Сирији; и приведоше му све болеснике, разним болестима и мукама обузете, ... и исцијели их." "И дозвавши својих дванаест ученика, даде им власт ... и да исцјељују од сваке болести и сваке немоћи." У "разне муке и сваку немоћ" спадају и људи са менталним деформитетима, како ти кажеш, а и деменција код старијих. Ако је Христос све то исцељивао овде у свету, и још ту власт дао и својим ученицима, сигурно то може и тамо у Царству. 4) Дакле, шта ти мислиш какву поруку о болестима шаље Христос тј. Бог тиме што их већ овде исцељује иако истовремено проповеда будуће Царство?
 17. Ауу.. како је анђео обрисао патос са светим Питиримом, да се смири... "Да се не похвали ни једно тијело пред Богом."
 18. Ма јок, вероватно не може од чаше ни да види деколте а и види се да је младожења тек зинуо да пије из чаше и мора на то да припази.
×
×
 • Create New...