Jump to content
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Страле

Члан
 • Број садржаја

  549
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

8 Пратиоца

О Страле

 • Ранг
  Наш човек

Profile Information

 • Пол :
  Мушко

Скорашњи посетиоци профила

3675 посетилаца
 1. Човекова жеђ за знањем као да нема другог извора осим чежње што није присуствовао целом Постању од прве светлости, још од раније: од неподељене тмине.

  Марија Самбрано, ''Метафора срца''

  1. Задње Време

   Задње Време

   Тама не постоји, она је део светлости. Када услед ротације Земље уђемо у њену сенку онда је тама, значи када нема светла онда видимо мрак. Мрак не постоји он је само тумачење нашег ума да нема светлости.У духовном свету тама је погрешна информација, и она служи томе да би се схватило шта је права информација, шта је светлост.

 2. Да ли неко има у пдф-у  Зборник црквених песама?

  1. Show previous comments  4 more
  2. Страле

   Страле

   Хвала, хоћу.

  3. Orthophill

   Orthophill

   Повели брате.

  4. Страле

   Страле

   Хвалаа много!

 3. И рече му: Сваки човек најприје добро вино износи, а када се опију, онда лошије; а ти си чувао добро вино до сада. (Јн2,10)

 4. Обшчеје воскресенијее...

 5. Да ли неко има у пдф ''Општи увод у Свето писмо Старог Завета'' М. Ердељана и/или ''Како је Библија постала књига'' В. Шиндевинда?

  1. Џуманџи

   Џуманџи

   Ovu drugu imas na kupdf. Samo kucaj celavu latinicu :D

 6. http://eparhijaniska.rs/projekti/liturgijski-prirucnik Литургијски приручник за особе са оштећеним слухом“ који је Епархија нишка издала са благословом Његовог Преосвештенства Епископа нишког Господина др Јована настао је као помоћно средство за оне који желе узети учешћа у Светој Литургији која би била служена језиком геста. Оваква богослужења су новост у СПЦ али нису новина у Православљу и присутна су више десетина година у неким другим помесним Црквама па је та пракса делимично и консултована при неким недоумицама у изради. Сам ДВД је трајања 78 минута и подељен је у два поглавља. Прво поглавље одухвата око 400 појмова које текст Литургије Светог Јована Златоустог садржи и још неких који би се у одређеном контексту могли употребити на самом богослужењу. Поред гестова који су стандардни у гестовном говору у Србији појављују се и гестови за појмове са којима ће се глуви и наглуви људи по први пут срести. Стручни консултант за гестовни говор при осмишљавању ових нових гестова био је господин Милосав Јовановић, председник Савеза глувих и наглувих Србије а са теолошке стране је то био ђакон Огњен Станковић, теолог и вишегодишњи вероучитељ Специјалне школе са домом ученика Бубањ у Нишу. При том послу трудили су се да што мање „измишљају“ нове гестове већ да се колико је год то могуће користе већ постојећим изразима и њиховим комбиновањем. Друго поглавље представља како би то у пракси могло да изгледа и приказује у сегментима готово целу Свету Литургију. Укратко, овај ДВД садржи све оно шта је релативно искусном преводиоцу довољно како би Свету Службу учинио разумљивом глувом човеку у мери у којој ову Тајну над тајнама могу објаснити речи и појмови. Као демонстратор гестовног говора у другом поглављу се поред ђакона Огњена појављује и протојереј Ненад Микић, парох „Куће глувих“ у Нишу, од кога је, као од ревносног пастира, сама идеја оприсутњивања оваквих Богослужења у СПЦ и потекла. Снимање видео материјала и комплетну монтажу урадио је господин Бојан Тошић, као појац је учешће узела госпођа Наташа Тасић а аудио снимак је урађен у студио радија Глас Епархије нишке. Дизајн сајта и програмирање урадио је господин Бојан Марковић.
 7. Ходамо путем и срамежљиво се надамо да води куда нема усуда ни страха од блуда него је посвуда само песма блага што јој сада не видимо трага.
 8. Александра Песамска Рапсоди Сокобањић
 9. Обликујем тугу немоћи своје Јадикујем што није било нас двоје Ућуткујем себе што помишњам на другче Снујем да од овог неће бити горче
 10. Рекао сам ако се вамар, а иначе, знам да помињу неко прво и друго васкрсење, зато сма и рекао.
 11. Љубих те нежно Али из страсти претежно. Сваки пољубац је пламтео Жељом да се никад не прекине И да ми те нико не закине.
 12. Против тихих таласа а за време мудрих аласа он се успињао у реку иако су хтели да га секу јер није хтео с њима да дели неваљалштво и да буде с лошим јатима Већ је желео стваралаштво што границе природе руши и ствара необичну живост у души.
 13. Нећу туђом да се радујем муком Оћу Добро да пакујем квалитетним сукном и тиме да се борим са рђом
×
×
 • Create New...