Jump to content

Страле

Члан
 • Број садржаја

  572
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

5 Пратилаца

О Страле

 • Ранг
  Наш човек

Profile Information

 • Пол :
  Мушко

Скорашњи посетиоци профила

5395 посетилаца
 1. PATRIARCH BARTHOLOMEW DISCUSSES AUTOCEPHALY WITH NORTH MACEDONIAN POLITICIANS Istanbul, January 14, 2020 Photo: Romfea Patriarch Bartholomew of Constantinople received a number of North Macedonian politicians yesterday to discuss the matter of the autocephaly of the schismatic “Macedonian Orthodox Church.” According to the Greek outlet Romfea, the Patriarch met with Prime Minister Oliver Spasovski, his predecessor Zoran Zaev, and their assistants Dane Talevski and Dejan Sotirovsky, at the politicians’ initiative. Pat. Bartholomew was accompanied by Metr
 2. Зар као реципијент уметничког дела не могу да изнесем своје мишљење о истом, поготово у време када је признато да се уметничко дело довршава у контакту са публиком? И то је култур-расизам када се не слажеш са одређеним културним трендом, добро. Ја ни у једном тренутку нисам рекао да њено дело није уметничко. Већ сам рекао: То је та чаробна реч дискредитовања саговорника.
 3. Сматрам да је ова паралела неумесно склопљена.Није ствар о врсти музике. Искрено, више волим народњаке, Али, уметничко дело говори јако добро о уметнику, тако да је сасвим небитно да ли су они рекли да имају духовнике или не. И колики и какав је њихов утицај заједно у односу на онај који има Цеца, од милоште ''српска мајка'',прилично је познато Нисам уопште помињао да ли неко заслужује да буде нечији духовник итд. нити сам рекао да Цеца треба да постане зилоткиња, већ сам изнео своје мишљење о коришћењу Цркве за једну (само)промоцију која може да буде на њену штету. И нигде
 4. Опет мешање баба и жаба, да ли је култур-расизам рећи бобу боб, а попу поп? Да ли, као духовник, треба бити искрен према своме духовном чеду и свима? Немам ништа против да она, да свако има духовника, али духовник није украс. Добро питање би било, да ли појединца који истиче да има духовника, а чије деловање и даље пре свега бива саблажњујуће по људе како црквене, тако и нецрквене, може због таквог свог иступања повезаности са Црквом, нашкодити Цркви?
 5. Да ли је он својим парама ктитор? Не знам да ли можда наш Свјатјејши Патријарх жмури на реалан свет око себе, пошто је своје пригодо слово поводом додељивања ордена писао очигледно на основу предлошка из Информера. И такође, већ сам о томе причао на форуму, требао је да се сети и данас омражених ''жутих'' који су такође доста помогли, а са којима је и сам Патријарх релативно добро сарађивао у смутно време деведесетих пре него што су и били на власти. Не мора да буде Амвросије Милански, али може да буде макар мала савест и критика према неким апсолутно неетичким поступањима.
 6. У складу је са српском средњовековном праксом, да. Али Србија је тада била монархија, што јасно говори нешто. Тада се и могло говорити о оној беспоговорној послушности власти из тог специфичног односа државе и Цркве, некад више налик симфонији, некад какофонији. Али у републици, томе места нема. Мада, неко би можда и хтео бити монарх.
 7. А од кога синдрома је оболела јединка која је слуга вештог политиканта Слободана Милошевића и која прати све његове квази-националне вратоломије?
 8. Баш тако, стога је било редно да се од стране САС-а позову припадници и оне власти која је поново увела верску наставу макар била онаква каква је.
 9. Колико год ми је дело поменуте Марине огавно и тешко за варење, ипак не бих да прибегавам уметничком елитизму ограничавајући уметност на дела у читавој људској историји која испуњавају одређене критеријуме створене у једном моменту у прошлости. Премда уметност јесте умеће и вештина, сматрам да то умеће није неке техничко-технолошке или идеолошке природе, већ способност да једно дело пробуди осећање лепог у одређеном појединцу. А питање лепо је посебна ствар, али док год постоји и један човек у коме дела Марине Абрамовић буде нешто што годи његовом естетском бићу, докле ће она бити уметност
 10. Не знам колико је оваква анкета захвална на православном форуму. Знате, последњи биће први, први последњи...
 11. Пијем само једну дневно...
 12. У процесу реституције враћена је ових дана парцела са приземним зградама старим власницима (наследницима, по њиховим речима добили су коначно решење о враћању парцеле, а могуће је да ће је дати за градњу стамбене или пословне зграде) која им је одузета 1958. године. Део парцеле се већ преко 50 година користи као неасфалтирани пут и кроз који је прошао водовод и канализација и до моје куће. Да ли и тај пут може бити предмет реституције (да сада буде део враћене парцеле) и да ли садашњи власници имају права да затворе (заграде-што већ и јесу учинили) и да њиме не може више да се пролази. Тиме
×
×
 • Креирај ново...