Jump to content
 • advertisement_alt
 • advertisement_alt
 • advertisement_alt

Плаво Небо

Члан
 • Број садржаја

  1874
 • На ЖРУ од

 • Последња посета


Репутација активности

 1. Волим
  Плаво Небо got a reaction from Agaton Vuzman in Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита   
  Видиш, овде има појединаца који су критиковали Митрополита што се побунио да Председник Србије дође на Бадњи дан у Црну Гору. Да је исти Председник дошао онда би на сва уста Ђукци ''лајали'' како Србија хушка народ, како Вучић подстиче великосрпски национализам у другој држави, како хушка на немире итд, итд. Исто тако су ти појединци критиковали Митрополита и о.Гојка Перовића због чега не организује Литију на Цетињу. Подругљиво су овде на Поукама и у другим медијима се питали: ''А кад ће Литија на Цетињу''? А знају да на Цетињу има највише Ђукаца и да би исти све учинили да изазову немире. То сам и констатовао кроз питање на, од админа, затвореној теми о Црној Гори и Ђуровић ми ништа није одговорио. Међутим, на ту констатацију, ти исти питачи питања ''А кад ће Литија на Цетињу''? после тога су спиновали и питали друго питање, ''а што се ти Црногорци  не позову на Литију'', мислећи на те Ђукце, као да не знају да су баш ти Црногорци највише против СПЦ. И сада када су часни оци позвали народ на Литију и на Цетињу и када су Ђукци запретили да ће бити ''проливања крви'' чим се покрене Литија и да исту неће сигурно дозволити, чиме се у потпуности и оправдала претходна бојазан и претпоставка да ће у случају Литије бити немира на Цетињу, ови овде ''наши'' на Поукама се подругљиво питају, у смислу, ''а шта има везе, што не буде Литија, па полиција ће да реагује и да заштити учеснике''? Као да не знају да је та полиција полиција истих тих Ђукаца који и прете нашој благочестивој Цркви, клиру и народу. Докле може да иде злоба.. Како каже наш народ: ''Можете како хоћете, ал' не можете докле хоћете''.
 2. Свиђа ми се
  Плаво Небо got a reaction from kris_tina in "Pravoslavna-Crkvena-Pobožna" devojka/žena?   
  Немој само да будемо као фарисеј из Светога Писма у причи о фарисеју и царинику.
 3. Свиђа ми се
  Плаво Небо got a reaction from kris_tina in "Pravoslavna-Crkvena-Pobožna" devojka/žena?   
  А има ли нас мушких, а да смо Православно Црквено-побожни
 4. Свиђа ми се
  Плаво Небо је реаговао/ла на Golub у Прогон Српске Православне Цркве у Црној Гори од стране конвертита   
  Да, Плаво Небо, ласно је лапрдати из Рима и одкојекуде... 
  Ови што се стално упињу да налазе мане и грешке Митрополиту (часном  СВЕТОМ старцу)  који је већ одавно на удару безбожника и издајника, а који су тренутно потпомогнути НАТО паклом, ових дана ИМАЈУ прилику да виде као на длану ДЕЛО тог старца, који  не само да је обновио и подигао на стотине Храмова Божијих, већ подигао и створио ЖИВУ, тачније НАЈЖИВЉУ Цркву Божију тренутно у Европи!  Амфилохије се имао рашта и родити!  Од комуњарске ЦГ направио је право чудо! наравно уз помоћ Светог Василија Острошког у других светитеља!  Паметном и ономе ко има очи да види и уши да чује, доста!
 5. Свиђа ми се
  Плаво Небо got a reaction from Nikola Stojanovic in "Pravoslavna-Crkvena-Pobožna" devojka/žena?   
  Нигде нисам написао ''да нема'' ни једних ни других
 6. Свиђа ми се
  Плаво Небо got a reaction from stevan911 in "Pravoslavna-Crkvena-Pobožna" devojka/žena?   
  ''Зато који мисли да стоји, нека пази да не падне''.
 7. Свиђа ми се
  Плаво Небо got a reaction from Рапсоди in "Pravoslavna-Crkvena-Pobožna" devojka/žena?   
  ''Зато који мисли да стоји, нека пази да не падне''.
 8. Волим
  Плаво Небо got a reaction from Smaragdni kamičak in "Pravoslavna-Crkvena-Pobožna" devojka/žena?   
  ''Зато који мисли да стоји, нека пази да не падне''.
 9. Свиђа ми се
  Плаво Небо got a reaction from Smaragdni kamičak in "Pravoslavna-Crkvena-Pobožna" devojka/žena?   
  Немој само да будемо као фарисеј из Светога Писма у причи о фарисеју и царинику.
 10. Радостан
  Плаво Небо got a reaction from Bojan* in "Pravoslavna-Crkvena-Pobožna" devojka/žena?   
  А има ли нас мушких, а да смо Православно Црквено-побожни
 11. Свиђа ми се
  Плаво Небо је реаговао/ла на Golub у Raskol se zahuktava   
  Колико поп Ђуровић слабо познаје прилике у ЦГ јасно показује чињеница што је овде на поукама неколико пута питао зашто нема Литија на Цетињу?!
  Сад је јасно зашто их није било, и зашто их неће бити, јер Митрополиту је стало да не падне крв...  али поп Ђуровић већину фрљока изваљује из личних погрешних претпоставки...  ,, уби нас незнање'' !
 12. Свиђа ми се
  Плаво Небо got a reaction from Аристарх in Raskol se zahuktava   
  Можда мислиш на Епископски савјет који је формиран под ингеренцијом СПЦ. Опет да кажем, постојање тог тела није регулисано Уставом колико видим али ни у чему не чини раскол.
  Православна црква у Црној Гори — Википедија, слободна енциклопедија
  SR.WIKIPEDIA.ORG И њиме ''предсједава архиепископ цетињски и митрополит црногорско-приморски''. Митрополит је изјавио да одлуке Митрополије ни са чим не долазе у конфротацију са одлукама Патријаршије и да су њихове одлуке као одлуке једног тела, тј, Митрополија ничим неће допринети да дође до сукоба са Патријаршијом. Значи, никаква прича о расколу овде не стоји. Једино што стоји овде јесте проблем којег видим, а то су ваше упорне смутње да Његово Високопреосвештенство Митрополит Амфилохије ради против интереса СПЦ што апсолутно није тачно.
 13. Волим
  Плаво Небо је реаговао/ла на Ćiriličar у Зашто су неки мушкарци смотани и потом огорчени са женама?   
  @Anika Селе, да ниси ти много морална, а још многије паметна?
  Подсетићу те са сам ја ожењен са Рускињом. Или боље рећи, ја сам отишао њој. Ако ти се да припази мало на генерализовање...јер мож' да се избламираш.
   
   
   

 14. Свиђа ми се
 15. Хахаха
 16. Волим
  Плаво Небо је реаговао/ла на Иван Ц. у Raskol se zahuktava   
  Браво!
  Види брате, 
  мислим да је сазрело време да ми сада на форуму гасимо ону ватру која хоће да нам упали кућу - Цркву. 
  Ја бих најсрећнији био када би владика Атанасије затражио опроштај од Патријарха за онако сулуде речи које је срамота да један епископ изговара за свога патријарха, па макар то рекао у не знам каквом контексту.
  Хајде да молимо Господа да то дође што пре.
  Уз то, решиће наши епископи ово, знам то. Да се молимо за њих... Владика Иринеј и Митрополит Амфихолије се знају цео живот, знају они и врлине и мане своје. Али знају да и један и други гори огњем љубави и вере за своју Цркву.У њима двојици се огледају готово сви наши епискокпи. Немојте да вас неко заварава да није тако.
  Владика Иринеј носи нашу СПЦ, сигурно најмудруји човек кога имамо. Дале би друге Цркве небројено блага да га имају. 
   Митрополит носи огроман и тешки крст, на чија су се леђа свалила свакаква зла и невоље. Зар ће човек који је закопавао наше искасапљене људе на Космету, који их је својим рукама вадио и полагао и опојао да изда СПЦ? О безумља!
  Нека се не радује нико пропасти СПЦ, то се неће десити. Свако ко буде покушао да ради на злу раскола овде ће бити раскринкан до краја, као што је то био некадашњи Артемије и његови секташи. Нисам срећан што су отишли од наше мученичке СПЦ, али то је само његов избор.
  Ја одох, имам сутра много обавеза, остајте здраво и добро. 
 17. Свиђа ми се
  Плаво Небо је реаговао/ла на JESSY у Raskol se zahuktava   
  Tema se zatvara po blagoslovu oca Ivana kad se bude vratio biće otvorena, jer su se javili banovani članovi sa duplim nalozima.
 18. Свиђа ми се
  Плаво Небо је реаговао/ла на Родољуб Лазић у Raskol se zahuktava   
  Јел мислиш Амфилохије прави раскол и спрема аутокефалију у ЦГ? Прави канонске преступе? Имаш довољно доказа за то? Изволи, поднеси тужбу Синоду, немој овде да месецима дрвиш једно те исто. Ако не можеш да поднесеш тужбу јер  ниси клирик СПЦ, утолико пре престани да дрвиш.  
 19. Оплаках :))
  Плаво Небо got a reaction from Pontifex Emeritus in Raskol se zahuktava   
  Ти беше бановано Стаљиново унуче
 20. Не свиђа ми се
  Плаво Небо got a reaction from Србољуб+ in Raskol se zahuktava   
  @RYLAH Ти си правник, разумећеш сигурно ово што пишем. Добро сам пропратио изјаву Његовог Високопреосвештенства Митрополита Амфилохија. Прво што сам урадио јесте да сам погледао Устав СПЦ и схватио сам да ни у чему није погрешио када је рекао да ће он преговарати око закона, а не Патријаршија. Апсолутно је у надлежности Његовог Високопреосвештенства Митрополита да води бригу о чувању црквених старина које се налазе у делокругу његове Митрополије. Исправљам овај део ''око закона'', јер, његова изјава се односила да преговара са влашћу у Црној Гори само ако се укине закон. Извињавам се у овом делу на својој грешци. Молио бих @Иван Ц. да се коначно реши овде питање ширења смутње и злонамерног извлачења из контекста изјава Црквених великодостојника. А што се тиче историје, и тамо, у историјским уџбеницима се исто може потврдити да Његово Високопреосвештенство Митрополит није ништа измислио. Молим да се коначно стане на пут злонамерним смутњама, јер, Поуке нису место да се блати ни један Црквени великодостојник и да му се инпутира нешто што упорно тврди да не жели чинити, а то је да доводи до раскола.
 21. Не свиђа ми се
  Плаво Небо got a reaction from Екскалибур in Raskol se zahuktava   
  Ти беше бановано Стаљиново унуче
 22. Не свиђа ми се
  Плаво Небо got a reaction from Екскалибур in Raskol se zahuktava   
  Упорно помиње Митрополија=Патријаршија.
 23. Не свиђа ми се
  Плаво Небо got a reaction from Екскалибур in Raskol se zahuktava   
  Можда мислиш на Епископски савјет који је формиран под ингеренцијом СПЦ. Опет да кажем, постојање тог тела није регулисано Уставом колико видим али ни у чему не чини раскол.
  Православна црква у Црној Гори — Википедија, слободна енциклопедија
  SR.WIKIPEDIA.ORG И њиме ''предсједава архиепископ цетињски и митрополит црногорско-приморски''. Митрополит је изјавио да одлуке Митрополије ни са чим не долазе у конфротацију са одлукама Патријаршије и да су њихове одлуке као одлуке једног тела, тј, Митрополија ничим неће допринети да дође до сукоба са Патријаршијом. Значи, никаква прича о расколу овде не стоји. Једино што стоји овде јесте проблем којег видим, а то су ваше упорне смутње да Његово Високопреосвештенство Митрополит Амфилохије ради против интереса СПЦ што апсолутно није тачно.
 24. Не свиђа ми се
  Плаво Небо got a reaction from Екскалибур in Raskol se zahuktava   
  Тумачи како желиш.
 25. Не свиђа ми се
  Плаво Небо got a reaction from Екскалибур in Raskol se zahuktava   
  Где сам поменуо ''аутономију''? Говорим о надлежности која је таксативно наведена у Уставу СПЦ.

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије. За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.  Коментари се на сајту Поуке.орг објављују у реалном времену и Администрација се не може сматрати одговорним за написано.  Забрањен је говор мржње, псовање, вређање и клеветање. Такав садржај ће бити избрисан чим буде примећен, а аутори могу бити пријављени надлежним институцијама. Чланови имају опцију пријављивања недоличних порука, те непримерен садржај могу пријавити Администрацији. Такође, ако имате проблема са регистрацијом или заборављеном шифром за сајтове Поуке.орг и Црква.нет, пошаљите нам поруку у контакт форми да Вам помогнемо у решавању проблема.

×
×
 • Create New...