Jump to content

Плаво Небо

Члан
 • Број садржаја

  2897
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  4

Репутација активности

 1. Хахаха
  Плаво Небо је реаговао/ла на Bilbija у Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту   
  Evo klasicnog primera "razmisljanja zaverenika" iz mog predhodnog posta.
 2. Волим
  Плаво Небо got a reaction from Violetta Valery in Живети   
 3. Свиђа ми се
  Плаво Небо got a reaction from Stameni in Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту   
  А западњаци су као прихватили да се њихове вакцине провере?! И не само да их провере него и начин производње чувају као строго пословну тајну. И није тачно то што причаш за Русе. Они чак и дају да је друге државе производе. Па Торлаку су дали у Србији.
 4. Свиђа ми се
  Плаво Небо је реаговао/ла на Јанко у Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту   
  Ево, ја сам вакцинисан 3хСпутњик.
  Могу ли бити пуноправни члан светске заједнице, путовати и радити БИЛО ГДЕ?
  Наведи 1 (ЈЕДНУ) студију која оправдава забрану уласка мене било где на западу.
  Можда онда и схватиш да то везе нема са искорењивањем болести.
  Толико просто...
 5. Волим
  Плаво Небо got a reaction from Милошшш in Зоран Ђуровић - Онан - Онанија   
  И ко је убио Мурата? Ево ти извори:
  ИЗВОР БР.1. Писмо упућено краљу Твртку
  Један од најстаријих извора у коме се говори о смрти цара Мурата је одговор краљу Твртку који је стигао из Фиренце, 20 октобра 1389. године.
  Краљ Твртко је 1. августа 1389. обавестио своје пријатеље, Тригор и Фиренцу о исходу битке на Косову, нагласивши да је он победио сатаниног сина и служитеља Мурата.Из фирентинске општине краљу Твртку стигао је одговор и честитке на победи коју му је небо подарило. У њему се слави и подвиг дванаесторице властеле који су се докопали Муратовог шатора у коме је један од њих забио мач турском султану у слабине и грло.
  ”Благо по три и по четири пута оној дванаесторици властеле, који пробивши непријатељске чопоре и камиле у круг свезане мачем себи отворише пут и дођоше до Муратовог шатора! А надасве благо ономе који јуначки уби вођу толике силе сатјеравши му мач у грло и утробу, а благо својему што као жртва убије онога вођу, над оном ништавном љешином славном мучеништва смрћу живот и крв излише”, гласило је писмо упућено краљу Твртку.
   
  ИЗВОР БР.2. Бајазитово писмо које је послао бурсанском кадији и Суђман бегу заједно са Муратовим телом
  “Па баш када смо највећу радост и задовољство уживали, гледајући како се одсечене главе банова под плочама коњских ногу ваљају, како неки с, везаним рукама, а неки испребијаним мишицама стоје, онда је изненада један именом Милош Кобилић, дошавши са лукавством и притвореношћу казао да је исламску веру примио, молећи да се у ред победу одржавајуће војске прими. И кад је по молби његовој пропушен био, да ноге цара светлога целује, он је уместо да извриш то, отровни ханџар, који му је у рукама сакривен био, неустрашиво на дично тело пресветлога цара управио, и задвши му тешку рану, напио га и мученичком слатком водом, шербетом. Пошто је речени Милош ово дело произвео, нагао је испред војника, који су се као звезде на небу блистали, бегати, но од храбрих војника буде стигнут и на комаде исечен.
  Чувши за овај догађај, упутио сам се био к мученичкој постељи, но њега, цара, мртвог затечем и у исто време десило се је, те је и мој брат Јакуб-бег у вечност отишао. Ја сам светлећи се сандук с телом мога оца с поверитељством људима послао, да се тако сахрани.”
   
  ИЗВОР БР.3. Турски историчар Нешрија
  “Мурат отиђе с неколицином својих верних слуга, да огледа брда мртвачка. Међу њима бејаше неверник имена Милош Обилић, срчани и храбри проклетник. Овај је у друштву Лазаревом рекао: Идем да убијем турског цара! Имаде уза се скривени нож. У тој намери се овај неверник случајно на бојнике заверу намери, а ови га ране, те се огрезав у крви тај рањени неверник међу мртве скрије. Када Мурат кан к томе невернику надође, дигне се он те падајући и опет се дижући, управ вољи к себи пропусти, говорећи: ‘Чини ми се тај хоће нешто! Пустите га да дође.’ Овај проклетник имадијаше у своме рукаву скривен нож: он приступи, учинивши се канда ће да пољуби узенгије Кончареве, прободе Кончара… Онога неверника ту посеку, а брзо се шатор то донесе, да се метне пода њ тело султаново… У оној ноћи бејаше у исламској војсци смутња и раздраженост.”
   
  ИЗВОР БР.4. Турски историчар Сеадедин
  “И кад му би допуштено да целива султану ногу, забоде му нож у трбух. У бекству уби још неколико телохранитеља, трипут измаче гонитељима, те најзад и он подлеже маси и би убијен.”
   
  ИЗВОР БР.5. Турски песник Ахмедија
  “Приповедају да је, окаљавши се од главе до пете у крви, онде лежао неки каурин. Кажу да био скривен међу труповима, али је јасно могао видети Гази бана. Кад наступи горе одређена судбина, он уста наједном из лежећег положаја, и прискочивши удари шаха ханџаром. И ево удостојивши се више среће борац за веру и поста мученик за њу!”
   
  ИЗВОР БР.6. Јован Дука
  По Јовану Дуки, оклеветани Милош се заклео да ће убити Мурата, те рано изјутра оде као пребег под турске шаторе. Пришавши близу султана извуче скривени нож те му забоде у груди: “Извршивши што се заверио, нагне кроз запрепашћене великаше и стражаре, сад овога сад онога убијајући, допре до коња, метну ногу у леви стремен, али пре него што је скочио на седло, исеку га јаничари.”
   
  ИЗВОР БР.7. Константин филозоф
  “Међу војницима који су се борили пред војском беше неко време благородан, кога облагаше завидљивци своме господару и осумњичише као неверника. А овај да покаже верност, уједно и храброст, нађе згодно време, устреми се ка самом великом начелнику, као да је пребеглица и њему пут отворише. А када је био близу, изненада појури и зари мач у тога самога гордога и страшног самодршца. Ту и сам паде од њих.”
   
  ИЗВОР БР.8. По Грцима
  “Некакав врло племенит човек по имену Милош… јави се Мурату као пребегалац. Мурат заповеди да приступи и каже шта хоће. Докопав копље изврши најлепше дело што ми знамо јер је цара Мурата убио, али је и сам ту међу непријатељима храбро борећи се погинуо”.
   
  ИЗВОР БР.9.  Колучо Салутати
  Хуманиста из Фиренце Колучо Салутати говори о некаквих „12 завереника“ који су се пробили до шатора турског султана, од којих му је један ту и пресудио.
   
  ИЗВОР БР.10. Мавро Орбини
  Мавро Орбини пише да је оклеветани Милош је одјахао у турски табор држећи копље окренутим наопако, што је – како каже – код Срба означавало бегунца. Турци који су га познавали по јунаштву и знали за покушаје њиховог султана да га придобије, веома су се обрадовали његовом доласку. Одмах су га извели пред Мурата, а у погодном тренутку Милош га је убио скривеним ножем.
   
  ИЗВОР БР.11. Ходочасник Игњатије
  Руски ходочасник Игњатије, који се у то време затекао на турској територији у граду Астравији на Црном мору пише: „У недељу (27. јуна, односно 9. јула) приспесмо у град Астравију. Митрополит се задржа ту да би сазнао вести о Мурату. Мурат је био отишао у рат против Лазара, србског кнеза; а кружио је глас да су обојица, Мурат и Лазар, били убијени у једној бици.“.
  Турци су како изгледа били веома пометени након боја, јер исти аутор даље бележи како су одмах напустили Астравију „застрашени овим немирима, пошто смо се налазили у држави турској.“.
   
  ИЗВОР БР.12. Лаоник Халкокондиле
  Лаоник Халкокондиле каже да је Мурат приморао Лазара да бежи и да је гонећи га наишао на једног Србина на којега потегне оружје. “Овај, будући пешак, окрене се и прободе копљем трбух Мурата, од које ране и умре.”
  Турци признају његово постојање, а ти и твоји историчари не признајете. Е није ни чудо што рече један Ром, ''само сте Ви Срби гори од нас Цигана''.
 6. Свиђа ми се
  Плаво Небо got a reaction from Милошшш in Зоран Ђуровић - Онан - Онанија   
  Боље би ти било да баталиш ово админовање, пријатељски ти кажем, није ово за тебе.
 7. Хахаха
 8. Хахаха
 9. Хахаха
  Плаво Небо је реаговао/ла на Bilbija у Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту   
  Citam ja sve samo sto znam danovinara u Srbiji nema vec pisu poluistine ili lazi a da bi povecali citanost ili broh klikova na web sajtu. Djokovic je posrdovao falsifikovanu dokumentaciju sa laznim podatcima sto je i sam priznao i zbog toga je zaistavljen na granici a kasnike i deportovan.
 10. Свиђа ми се
  Плаво Небо got a reaction from Предраг М in Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту   
  Значи вакцинисани не могу да пренесу вирус, а све студије кажу да могу. Значи здрав човек не може да ради, а онај што је вакцинисан и преноси вирус, јер се заразио, може да ради и да и даље шири вирус . Хвала Богу што не живим у болесној држави у којој си ти.
 11. Свиђа ми се
  Плаво Небо got a reaction from Милошшш in Зоран Ђуровић - Онан - Онанија   
  Захваљујем на комплиментима. Добити овакву похвалу од главног администратора је велика ствар.
 12. Свиђа ми се
  Плаво Небо got a reaction from Милошшш in Зоран Ђуровић - Онан - Онанија   
  Јако ти оправдање..
 13. Свиђа ми се
  Плаво Небо got a reaction from Милошшш in Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту   
  Значи вакцинисани не могу да пренесу вирус, а све студије кажу да могу. Значи здрав човек не може да ради, а онај што је вакцинисан и преноси вирус, јер се заразио, може да ради и да и даље шири вирус . Хвала Богу што не живим у болесној држави у којој си ти.
 14. Свиђа ми се
  Плаво Небо got a reaction from Просечан србенда in Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту   
  Ти или тролујеш или не читаш..
  Ukidanje vize Đokoviću je racionalna odluka ministra - saopštio australijski sud - BBC News na srpskom
  WWW.BBC.COM U dokumentu objavljenom u četvrtak navodi se da su sudije smatrale da je ministar Houk imao razloga za stav da bi srpski teniser mogao da ugrozi australijsku zajednicu. Да ти појасним. Тачка. Суд уопште није своју коначну одлуку базирао на нетачним подацима које је дао Ђоковић. Тачка. Прочитај чланак па ће ти све бити јасно. Тачка.
 15. Свиђа ми се
  Плаво Небо got a reaction from fidejan in Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту   
  Значи вакцинисани не могу да пренесу вирус, а све студије кажу да могу. Значи здрав човек не може да ради, а онај што је вакцинисан и преноси вирус, јер се заразио, може да ради и да и даље шири вирус . Хвала Богу што не живим у болесној држави у којој си ти.
 16. Оплаках :))
  Плаво Небо got a reaction from fidejan in Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту   
  Почињем да сумњам да си ти уопште у Италији
 17. Свиђа ми се
  Плаво Небо got a reaction from Вилер Текс in Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту   
  Ти или тролујеш или не читаш..
  Ukidanje vize Đokoviću je racionalna odluka ministra - saopštio australijski sud - BBC News na srpskom
  WWW.BBC.COM U dokumentu objavljenom u četvrtak navodi se da su sudije smatrale da je ministar Houk imao razloga za stav da bi srpski teniser mogao da ugrozi australijsku zajednicu. Да ти појасним. Тачка. Суд уопште није своју коначну одлуку базирао на нетачним подацима које је дао Ђоковић. Тачка. Прочитај чланак па ће ти све бити јасно. Тачка.
 18. Свиђа ми се
  Плаво Небо got a reaction from Милошшш in Тема о КОРОНАВИРУСУ... све на једном месту   
  EU JOŠ 2018. SPREMALA VAKCINALNE PASOŠE?! Kako je EK još pre četiri godine radila na zdravstvenim sertifikatima
  WWW.NOVOSTI.RS EU je spremala famozni vakcinalni pasoš još 2018, u vreme kada u javnosti nije bilo ni pomisli o aktuelnoj pandemiji virusa korona?! Ta tema pokrenuta je ponovo ovih dana u Francuskoj...  
 19. Тужан
  Плаво Небо got a reaction from Рапсоди in Novak Đoković u pritvoru? Haos u Australiji, ovakav skandal svet ne pamti!   
  EU JOŠ 2018. SPREMALA VAKCINALNE PASOŠE?! Kako je EK još pre četiri godine radila na zdravstvenim sertifikatima
  WWW.NOVOSTI.RS EU je spremala famozni vakcinalni pasoš još 2018, u vreme kada u javnosti nije bilo ni pomisli o aktuelnoj pandemiji virusa korona?! Ta tema pokrenuta je ponovo ovih dana u Francuskoj...  
 20. Радостан
  Плаво Небо got a reaction from sanja84 in Српкиње се и даље масовно одричу наследства у корист браће и то им је савршено нормално   
  Их дабогда језик пресекла како си блесава..
 21. Оплаках :))
 22. Оплаках :))
  Плаво Небо got a reaction from Natasa. in Српкиње се и даље масовно одричу наследства у корист браће и то им је савршено нормално   
  Па ништа, удала се за мужа којег воли и који њу воли. Где има љубави има и разумевања.
 23. Свиђа ми се
  Плаво Небо је реаговао/ла на Вилер Текс у Српкиње се и даље масовно одричу наследства у корист браће и то им је савршено нормално   
  Јесте. Зато што је ово идеолошка прича, погледај бре наслов.
  А који је закон Христов? Да се волимо? Па ако је брат човек, твоја брига за ову ситуацију је непотребна. Ако није неће га феминистички декрет учинити бољим.
  Сад можемо као они што су питали Христа о жени и седморици браће. Чисто навођење хипотетичких ситуација....
 24. Оплаках :))
  Плаво Небо got a reaction from Smaragdni kamičak in Српкиње се и даље масовно одричу наследства у корист браће и то им је савршено нормално   
  Жена са удајом стиче нову имовину у своје власништво.
 25. Свиђа ми се
  Плаво Небо је реаговао/ла на Тражитељ у Српкиње се и даље масовно одричу наследства у корист браће и то им је савршено нормално   
  Да си, хипотетички, рођена у сиромашној кући на селу, школовала се, отишла у град, родитељи одвајали себи од уста да ти станеш на ноге, па на крају постала финансијски јака, имаш авионе-камионе, купила два стана, један себи, а један да издајеш...
  А на селу остао најстарији брат, однеговао родитеље, ради и мучи се, школује децу и сам, има болесну ћеркицу, трошкова на све стране, а родитељи умрли... и сад сте вас двоје на оставинској расправи. Ти урадиш следеће:
  а) пишеш себе као 50% власника куће на селу. Нека он и његова жена и деца знају да је половина тога твоје, да се не опусте превише
  б) зовеш проценитеља и тражиш од брата да ти плати пола куће
  в) зовеш извршитеља да се кућа прода на аукцији, па узмеш пола
  г) одрекнеш се свог дела куће у корист брата и снајке, али уз неки договор да нпр. добијеш нешто покретно
×
×
 • Креирај ново...