Jump to content
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Море Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер WhatsApp Ubuntu Угаљ
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Море Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер WhatsApp Ubuntu Угаљ

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Плаво Небо

Члан
 • Број садржаја

  1320
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Everything posted by Плаво Небо

 1. Плаво Небо

  Ženski stil iz muškog ugla

 2. Плаво Небо

  Ženski stil iz muškog ugla

  Полако, натенане
 3. Плаво Небо

  Ženski stil iz muškog ugla

  На то сам мислио
 4. Плаво Небо

  Ženski stil iz muškog ugla

  Не дам се
 5. Плаво Небо

  Ženski stil iz muškog ugla

  Што се мене тиче немој никад да обује обућу са штиклом. Ем и није ни здраво ни за ноге ни за кичму, ал' како јој је воља.
 6. Плаво Небо

  Šta radite trenutno?

  Јооој, каним се да бришем прашину
 7. Плаво Небо

  Ženski stil iz muškog ugla

  Укуси су различити Причам ти из свог искуства. Знам једну девојку, скоро сам је упознао, лепо јој стоји и једно и друго. А и кад је хладно време што би се трудила да буде женственија.
 8. Плаво Небо

  Ženski stil iz muškog ugla

  Женској особи која има стила и укуса за пристојност лепо ће стајати шта год да обуче
 9. Плаво Небо

  Ženski stil iz muškog ugla

  мора неко и свилу да вам производи
 10.  

 11. Плаво Небо

  Anketa subotnje večeri - Imate li tetovažu ?

  Е тоо, кад се ожениш онда мућак бато излазак у град, а субота вече Брокензи, ово није теби намењено, него уопштено посебно
 12. Плаво Небо

  Дјечији бисери

  Паа кијавица, је'л да
 13. Може, а и не мора да значи. Као и за све, нема правила. Могу родитељи да буду не знам ти какви добри примери својој деци и да их лепо васпитавају, али, једнога дана и та деца добијају апсолутно слободну вољу да себи уређују живот и правила живљења.
 14. Плаво Небо

  Зоран Ђуровић: О причешћу

  Ех да си барем разумео то што си читао. Да си разумео никада не би рекао да је конкубинат била нормална и прихваћена ствар у хришћанству. Да је блуд нормална ствар. Боже сачувај. Ништа ти не вреди што си читао Исповести Блаженог Августина када си основни део пропустио или ниси разумео: ОБРАЋАЊЕ У ПРАВОСЛАВЉЕ Његово коначно обраћање у Православље се одиграло на један чудесан начин. Сам чин је Августин описао у осмој књизи својих Исповести: „Плакао сам у највећој скрушености свога срца. И гле, чух глас из суседне куће, не знам да ли је глас неког дечака или девојчице, како певајући понавља: Толле леге! Толле леге, тј. узми и читај! Одједном се моје лице изменило и почех најупорније да мислим, да ли деца у некој игри певају тако нешто, и не могах се сетити да сам то негде чуо. Тако зауставивши бујицу својих суза, устао сам, протумачивши то као ништа друго до заповест Божију да отворим књигу и читам прву главу коју нађем (…) Узео сам (Нови завет), отворио и у тишини прочитао одељак на који се прво спустио мој поглед: Да ходимо поштено као по дану: не у пировању и пијанству, НЕ У РАЗВРАТУ И БЕСТИДНОСТИ, не у свађи и зависти. Него се обуците у Господа Исуса Христа; и старање за тело не претварајте у похоте (Рим 13, 13). Даље нисам хтео да читам, нити ми је било потребно: јер истог тренутка на крају реченице, светлошћу, и јасноћом уливеном у моје срце, сва тама сумње је ишчезла.“ Након овог догађаја Августин се потпуно обратио у хришћанство. https://radiosvetigora.wordpress.com/2010/06/28/блажени-августин-хипонски/ Он се каје због развратног живота, каје се, а ти овде када говориш о причешћу пишеш, цитирам питање форумаша упућено теби: ''Да ли је блуд ако пар има сексуалне односе а нема финансија за брак или још студирају''? а цитирам и твој одговор: ''Није блуд, ако имају намере да буду у браку''. Ти си апсолутно контрадикторан ономе што Свети Августин људе учи кроз своје Исповести. Ти као свештеник би требао да знаш да Божја благодат може и мирјанима да помогне у намери да очувају своје девство за брак. Ко си ти да судиш да ће они који се дуго чувају од блуда да ће ти исти да прегоре као лицна. Највећи Светитељи су се рађали у позним годинама својих родитеља, а ти ћеш овде људе да учиш да не треба да се жене или удају ни у каснијим годинама, јер, како кажеш: ''и не треба више да се жени или удаје''. Бог је некоме дао да у брачни живот уђе раније, некоме касније, некоме и није дато, али, ко је теби дао за право да судиш да ли треба или не треба. Откуд теби право да дајеш неку овакву констатацију, да су наше девојчице, деца, блуднице, тј да кажеш: ''мада их је и ту мало невиних''. Када тако говориш о деци која иде у основну школу, шта онда мислиш о старијим женским особама. Боже сачувај.
 15. Плаво Небо

  Зоран Ђуровић: О причешћу

  Боже, шта ће човек све прочитати.
 16. Плаво Небо

  Зоран Ђуровић: О причешћу

  Знаш оно: ''Све, дакле, што вам кажу да држите, држите и творите; али по дјелима њиховим не поступајте, јер говоре, а не творе''. У овом случају какве савете читам, нити слушати, нити творити.
 17. Плаво Небо

  Зоран Ђуровић: О причешћу

  Јесу сексуални односи пре брака блуд? А шта си ти, бранитељ Зорана Ђуровића, мислим, његових ставова? Ја бранитељ вере нисам.
 18. Плаво Небо

  Зоран Ђуровић: О причешћу

  Питање је било везано за сексуалне односе. Двоје имају сексуалне односе али немају финансијска средства да заснивају брак, да оснивају породицу.
 19. Плаво Небо

  Зоран Ђуровић: О причешћу

  Нико брате овде не помиње финансијска средства за свадбу.
 20. Плаво Небо

  Зоран Ђуровић: О причешћу

  Прочитај мало боље шта је писало. Цитирам питање: ''Да ли је блуд ако пар има сексуалне односе а нема финансија за брак или још студирају''? Цитирам одговор: '' Није блуд, ако имају намере да буду у браку''. Значи, по томе није блуд ако пар има сексуалне односе а нема финансија за брак или још студирају. Је ли то суштина Светог Писма?
 21. Плаво Небо

  Зоран Ђуровић: О причешћу

  Где се у Светом Писму снисходи блудницима?
 22. Свети Василије Велики: ''И би вече и би јутро. Пророк говори о трајању дана и ноћи… ‘И бu вече u би јутро, дан један’. Зашто је назван ‘један’, а не ‘први’?.. Овим (Пророк) одређује меру дана и ноћи и сабира их у једно, јер, двадесет четири часа чине цео један дан, ако се под једним даном подразумева (обданица) и ноћ“ (Шестоднев, 11, 8)''. Ајде, мени не треба да објашњаваш. Схватио сам ове речи одавно. Само тражим да видим твоје тумачење.
×