Jump to content

Плаво Небо

Члан
 • Број садржаја

  2517
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  1

Последњи трофеј

Плаво Небо је имао/ла садржај са највише реакција!

10 Пратилаца

О Плаво Небо

 • Ранг
  Дуго је са нама

Profile Information

 • Пол :
  Мушко

Скорашњи посетиоци профила

31152 посетилаца

Појединачни статус

Погледај све објаве од Плаво Небо

 1. Чудо Пресвете Богородице о мртвој жени која је на чудесан начин своје дете дојила годину дана, а затим оживела

   

  Петнаест година после Вазнесења Господњег, нашега Исуса Христа, Јевреји су камењем убили Светог првомученика и архиђакона Стефана, изагнали Апостоле из Јерусалима, као и све оне који су веровали у Христа. Један од седамдесеторице Апостола, Максимин, пријатељ сестара Лазаревих Марте и Марије, добио је заповест од Светог Апостола Петра да се не одваја од ове две жене, јер се њихов брат, да га не би убили јевреји, склонио на Кипар, док су му сестре остале у Јерусалиму са Мајком Божјом до њеног Успења. После су ове жене, разделивши сво имање сиротињи, отишле да проповедају, као Апостоли. Кад су злобни Јевреји видели да оне проповедају Христа, ухватили су их и убацили на једну лађу без једара и кормила, да би се утопиле на мору. Заједно са њима ставише још тројицу: Максимијана, Максимина, и неког Колидонија, који се родио слеп, а коме је Христос отворио очи.

  Ових пет душа које беху на лађи помолише се Богу да их спасе и да их одведе где жели. По Божјем Промислу, лађа је допловила до галског града Марсеја. Кад изађоше из лађе, заблагодарише Богу и отидоше на пијацу да затраже од неког мало хлеба. Али, пошто ови људи бејаху неверни, нису били милосрдни. Градски судија није имао деце. У сну виде једну жену која му рече: ''Мирно седиш са својом женом, ниси милостив, не чиниш никаква добра дела, а слуге истинитога Бога умиру од глади. Устани рано, отиди на пијацу, узми оних пет странаца и добро их угости. Ако ме не послушаш умрећеш страшном смрћу''. Ово је у сну видела и судијина жена, па се много уплашише. Сутрадан ујутру судија оде на пијац, нађе све које је требало да нађе, доведе их кући, угости их и даде им све што је потребно.

  После неколико дана Марта и Марија почеше да проповедају веру у Спаситеља нашега Исуса Христа и казују колико је чуда направио Бог док је ходио по земљи. Кад ово зачу судија, он рече: ''Ако је Он направио толико чуда, и ако је истинити Бог, нека ми подари једно чедо, па ћу и ја поверовати у Њега''. А оне му рекоше: ''Наш Спаситељ може да ти подари не само то, него шта год затражиш чистом Вером у Њега, без икакве сумње, Он ће ти подарити. Пробај, па ћеш видети силу Његову''. После извесног времена, када је видео да му је жена остала у другом стању, он поверова у Христа и Крсти се са свим својим укућанима. Постао је такав Хришћанин да је пожелео да оде у Јерусалим, да се поклони гробу Христовом. Жена га је са сузама молила да и њу поведе.

  Када је полазио, свој дом је поверио Марији, којој није само дао власт да управља његовом кућом, него и целим градом, у коме нека поруши идоле и сагради цркве. Затим се укрцао на један брод, скупа са својом супругом и неколико слугу. Првог дана су добро путовали, али је другог дана дунуо противан ветар. Док су тако пловили, навршило се време и жена је родила мушко дете, али је одмах после умрла. Тада се судија тешко ражалостио, али није хтео да се врати назад, него је само своје домаће известио о догађају. Затим је морнарима рекао да се зауставе на једном пустом месту. Пристали су покрај неког острава, изнели жену и ставили је у пећину, скупа са дететом, које је дојило са груди своје мртве мајке. Муж их је покрио и рекао: ''Пресвета Богородице, Мајко убогих, Ти помажеш онима који се у тебе уздају. Као што си на чудесан начин родила Бога, тако сачувај и ово дете, учини са њим како Ти знаш''. Затим уђоше на лађу и за кратко време стигоше у Јерусалим. Тамо је нашао Светог Апостола Петра и  испричао му све што се на путу десило. Свети Апостол Петар му рече: ''Мир теби чедо што си поверовао у Свето учење и Свету Веру Христову. А немој да жалиш због своје жене и детета, него се радуј''. Затим му је показао сва Света места, куда је ходио Христос, творећи чуда. Судија, који је у Светој Земљи боравио дуже од годину дана, на крају крену за своју отаџбину, а Свети Петар га благослови и испрати до брода.

  С' Божјом помоћу стигоше до оног места где је оставио своју мртву жену са живим дететом. Кад дођоше до пећине, нађоше дете како сиса са груди своје мртве мајке, која је била цела и нераспаднута. Много се зачудио и са сузама се обратио Богу: ''Боже! Ти све можеш. Велики је овај дар што си дете хранио млеком мртве мајке, верујем да је можеш и мртву васкрснути, па да ми буду две радости, и да се испуни оно што ми је Твој Апостол Петар предсказао. Много милостиви Господе, чуј свог недостојнога слугу, Твоју Пречисту Мајку и Твоју слушкињу Марију, која ме просветли и учини да познам Истинитога Бога''. И у тај час устаде мртва жена као од сна, и, чим се подиже, рече: ''Благословено је име Твоје, о Владичице! Ти си чувала тело моје да не сатрули и хранила си моје дете толико времена''.

  Тада жена рече своме мужу: ''Да знаш да сам и ја са тобом била на оним Светим местима, по којима те је водио Свети Петар. Мене је водио Ангео Божји''. Затим је сва Света места назвала по имену, због чега се муж веома обрадовао. После се укрцаше у лађу, и отидоше у свој град, па се поклонише праведној Марији, и рекоше јој све што им се на путу догодило. Тада се житељи Марсеја Крстише, уништише идоле и саградише цркве у Славу Свете Тројице. Амин.

  Преузето из: ''Радуј се Мајко Цркве, Пресвета Богородице''.

  0209041.jpg

  1. Smaragdni kamičak

   Smaragdni kamičak

   Suze su mi krenule! :slavaaa:

×
×
 • Креирај ново...