Jump to content
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Море Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер WhatsApp Ubuntu Угаљ
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Море Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер WhatsApp Ubuntu Угаљ

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Плаво Небо

Члан
 • Број садржаја

  1256
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

9 Пратиоца

О Плаво Небо

 • Ранг
  Дуго је са нама
 • Рођендан 12/05/1979

Profile Information

 • Пол :
  Мушко
 • Локација :
  Краљево

Contact Methods

 • Crkva.net
  Јоханан

Скорашњи посетиоци профила

15913 посетилаца
 1. Свети Василије Велики нам говори да је ''дан'' који се помиње у Књизи Постања и трајао колико је Бог желео како би трајање тог истог дана уподобио нама људима: ''И би вече и би јутро. Пророк говори о трајању дана и ноћи… ‘И бu вече u би јутро, дан један’. Зашто је назван ‘један’, а не ‘први’?.. Овим (Пророк) одређује меру дана и ноћи и сабира их у једно, јер, двадесет четири часа чине цео један дан, ако се под једним даном подразумева (обданица) и ноћ“ (Шестоднев, 11, 8)''.
 2. Схватам шта хоћеш да кажеш. Да је безвремени Бог створио време са првим даном стварања нама овог физички видљивог света ''И би вече и би јутро, дан први''. И уподобио време, дане и године нама људима.
 3. Ти бре ништа не схваташ, зар не знаш да је то све трајало милионима година, погрешно тумачиш
 4. Јагоде. Ммм, сок од њих зна да буде неодољив. А слатко.. Ево, постављам две слике како је у почетку било, а како је након две године и једну слику како јагоде изгледају које се не прскају хемикалијама. Имамо неку стару сорту коју и не знам како смо и када набавили, нити како се зове. Буду ситне, али, буду и крупне. Најважније ми је да их не прскамо ни са чим. До душе, попрскам их са прехраном преко листа, мортјоник се зове, али, само док плодови нису зрели. Около фолије посипам пепео, јер, кажу да пужеви неће преко њега да прелазе, а и трава се лакше чупа. Пепео смо скупљали у једној старој кади, али, сада је то једно буре. Овог пролећа, Боже здравља, ћу морати да поставим нову фолију, али, тако што овог пута нећу да прво на њој да бушим рупе него ћу да исте бушим тек онда како постепено будем размотавао фолију и то колико буде довољно да се бокор, који је већ у земљи, провуче. Исту фолију нећу да покривам земљом него ћу са стране да стављам цреп и камене коцке и то само негде негде, колико да је ветар не подигне. Јесенас сам их баш доста проредио, оставио сам само по један два бокорчића по једном садном месту па ће ваљда дати Бог да опстану током зиме. Мада, добар је овај снег јер их штити од мраза. А да, а ова противградна мрежа их штити од превеликих врућина и наравно од града. Само, мало је незгодно када се беру јагоде и плеви трава, треба сво време чучати. Ниско је коље, али, Боже здравља па и ове и наредних година да буде да смо их џаба стављали. Треба само добро заливати ако је сушно. Заливао сам их у почетку кантама, али, останем заливајући па сам купио два црева. Једно од 50м, а друго од 25м, развучем их уз брдо, па их повежем спојницом и онда земљу добро натопим стварајући ефекат као да пада ситна ситна киша, тј пљусак, тако да, буде једно три заливања током недеље ако не пада киша. Сада нешто размишљам. Имали смо доста лишћа јесенас. Да сам био паметан могао сам направити хумус од њега и ''ојачати'' земљиште на пролеће пре него што будем мењао фолију.
 5. https://www.saborna-crkva.com/index.php?option=com_content&task=view&id=466&Itemid=347 У његово време нису постојале могућности за нека оваква истраживања. За разлику од неких који и поред свега данас исмевају ове научне чињенице, њему слични докази да је Бог Створитељ нису били потребни.
 6. Плаво Небо

  SRNA U IZGUBLJENOM RAJU

  Камо? Има их. Праве џумбус? Другачије би ти било досадно Све у свему, рекао си суштину. Нема ништа вредније од честите жене и честитог мушкарца.
 7. Плаво Небо

  SRNA U IZGUBLJENOM RAJU

  Па ко је не би волео овако слатку. Уффф, јоој, како је слатко створење.
 8. Плаво Небо

  SRNA U IZGUBLJENOM RAJU

  @Natasenka Сеструшка, прочитао сам и хвала ти на томе што ми указа да постоји овако лепо дело нашег драгог светитеља. Ето, колико година сам као у вери, а колико у ствари ништа не знам. Али знам да када бих могао одабрати по једну животињу од сваког станишта у којем обитавају, и то по једну са копнених ширина, по једну из морских пространстава и по једну од небеских висина и да могу уживати у њиховом друштву као и оне у мом, а да ипак у исто време буду и слободне, одабрао бих срну, делфина и орла. И да, прочитавши ово дело још драже ми је што себи на форуму дадох име Плаво Небо.
 9. Плаво Небо

  Брак - заједница мушкарца и жене

  Реци то женама које живе на селу па морају да цепају дрва, на пример Наравно Љубав не бира
 10. Плаво Небо

  Брак - заједница мушкарца и жене

  Хахаха, капирам, али, има и друга цака, кад човек престане онда нека мало та друга страна мисли што се престало Тако и те ''францускиње'', да су ти њихови паметни па да престану са обасипањем пажњом, да видиш како би ставиле прст на чело да мало размисле. Наравно, ако им је стало до њих.
 11. Плаво Небо

  Брак - заједница мушкарца и жене

  Зато мислим да су те девојке о којима причаш размажене и да не знају шта хоће. Треба да буду срећне што имају мушкарца који их поштује као слабије женско биће. Тако да, жена која то цени исто тако ће знати и да узврати љубав таквом мушкарцу. Шта, па такве које су ти се жалиле би својим мушкарцима очи ископале да знају да су се жалили неком свом другару као оне теби.
 12. Плаво Небо

  Брак - заједница мушкарца и жене

  Размишљам нешто, када су ти то рекле, а шта кажу још, шта би оне хтеле? Зашто им досади да их неко воли? Наравно разумем ако љубав није обострана.
×