Jump to content

Плаво Небо

Члан
 • Број садржаја

  2414
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  1

Последњи трофеј

Плаво Небо је имао/ла садржај са највише реакција!

10 Пратилаца

О Плаво Небо

 • Ранг
  Дуго је са нама

Profile Information

 • Пол :
  Мушко

Скорашњи посетиоци профила

30177 посетилаца
 1. ''У време цара Јустинијана удари велики помор у народ у Цариграду и околини тако да је дневно умирало по пет хиљада и више људи. У то исто време догодио се и страшни земљотрес у Антиохији. Видећи немоћ људских средстава, да се те беде отклоне, цар у договору с патријархом нареди пост и молитву по целом царству, а на сам дан Сретења уреде се велике литије кроз градове и села, да би се Господ смиловао народу Своме. И Господ се заиста смилује, те помор и земљотрес наједанпут престану. То се догодило 544. године. Тим поводом и од тога времена Сретење се почело празновати као велики празник Господњи''.

 2. Један чланак ме је подсетио на догађај записан у Светом Писму, када је крвоточива жена дотакла одећу нашег Бога, Богочовека Христа који је тада пролазио поред ње, и верујући да ће се тако и излечити од своје болести, излечила се. Господ је тих дана био у додиру и то непосредном са људима оболелим од најстрашнијих болести од којих су и данас многе смртоносније и од ове короне, од проклетог ковида19 и Он не само да није преносио те болести на другога већ их је лечио. Многи данас проповедају да кашичица или чак и причешће могу пренети корону. Ако се крвоточива жена излечила само зато што је дотакла одећу Господњу, како ми можемо да се заразимо од короне ако додирнемо кашичицу на којој је истинско тело и крв истог Тог нашег Бога. Дакле, и ми смо у непосредном додиру са ''одећом'' (читај кашичицом) Исуса Христа и не само да Га се дотичемо него Га и по Његовом допуштењу уносимо у наше овоземаљско тело и притом верујемо да су истините речи Његове када нам је рекао тада и да нам говори сада и да ће говорити и у све дане до свршетка овога света и века да: ''Јер тјело моје истинско је јело, а крв је моја истинско пиће. Који једе моје тјело и пије моју крв у мени пребива и ја у њему''. И да, још ово имам рећи. Ако је Он дао својим свештенослужитељима благодат да служе Њему и да својим молитвама помажу народу у свакој невољи, ако је Литургија Царство Небеско овде на Земљи, како смем да мислим да ће Бог дозволити да се неко зарази у Његовом дому, у дому молитве, у дому у којем на Служби присуствују и Небеске Силе? Неки кажу и налазе изговор за супротно у томе што су се многи наши оци заразили од ове проклете пошасти. Али, зар се и свештеници не крећу међу народ, улазе у њихове домове, зар и они не одлазе у продавнице, мегамаркете, зар и њима у госте не може да дође неко ко је већ заражен.. Зар се они не могу заразити на тим местима и на такав начин? Лично верујем да се у храму, у дому Господњем, у Његовом дому молитве, не могу никада заразити не само од ове проклетиње, већ од било које друге заразне болести, али се зато на путу од куће до цркве и од цркве до куће могу не милион, него безброј пута заразити. Разумем да нам је Црква кроз векове много пута по благодати Божјој снисходила за много што шта, али, зар стварно треба да мислим да Бог од своје Свете Цркве тражи да потре све оно што се десило крвоточивој жени. Зар да будем контрадикторан?

 3. ''Умножавање страха Божјег јесте почетак љубави''.

 4. Свим мајкама Срећан сутрашњи празник, да вас Бог чува и да вам деца буду благородна! А Ви које се нисте оствариле као мајке, не тугујте, Бог Свети зна зашто је то тако! Он све види, Он све зна, Срећан и вама празник, јер, ако нисте мајке по телу и души, мајке сте у души! Бог и вас види и чува!

  bogorodicaneocekivanarapg4.jpg

 5. Сваки прогрес, сваки успех у науци је за дивљење. Али.. људи су сами себи највећи непријатељ. Што је свет технолошки напреднији, то су људи све већи робови.. А ''мање'' људи.

 6. Мудар као змија, безазлен као голуб..

  patrijarh irinej.jpeg

 7. Свети оче благослови.

  5cf4e783-18b0-441d-97fe-50a40a0a0a64-0306mitropolitamfilohije-previewOrg.jpg

 8. Момци, Срећан вам празник, да вас Бог чува србски падобранци,Срећан вам дан 63. падобранске бригаде, Срећно!

   

   

  1.jpg

 9. БОЖЕ, ЧУВАЈ НАШЕ ПИЛОТЕ..

   

   

  Screenshot_20200927-134410.jpg

 10. Божји човек се у своме покајању, овоземаљском свету и Небеском Царству, велик показује.

   

 11. Ђорђе Божовић Гишка.

  Овај велики човек, покајник, убијен је дан пред свој рођендан, 15.09.1991. у 15:50 часова у околини Госпића, када се борио на страни правде Божје за спас српског рода.

  Крајем 2017. његово тело је пребачено у гробницу у Куче, по његовој жељи да тамо буде сахрањен када умре, али, тада, након есхумације, протојереј Велибор Џомић посведочио је следеће. ''Својим очима сам видео да је иструлио дрвени сандук, да је иструлио и лимени сандук у коме је био, да му је тело било у води у гробници и да је сатрулила само тканина. Оно што није иструлило су он и дрвени крст на његовим грудима, с којим је био сахрањен и који сија као да је од злата. Није непознато да је Гишка био грешник и да је имао буран живот, али је многима непознато да је био и велики покајник. Да је под Острогом исповедао своје грехе код покојног архимандрита Лазара, игумана острошког, и да је стално говорио да му Господ буде милостив као оном покајаном разбојнику на Голготи, који је висећи на крсту поред Христа рекао: „Сети ме се, Господе, у Царству Своме“ и додао да је у Гишкиној породици сачувано Свето Писмо које се скоро подерало од читања и на чијим је маргинама Гишка записивао своја размишљања о Божјој речи.

  ''И чуло се то већ на све четири стране света, нема потребе да вам говорим оно што Ви већ сви знате, а што се догодило када је тај свештени, мученички гроб отворен, да је брат Ђорђе изашао поново да га огреје сунце – целокуп. То је једно од Божјих знамења у овом времену. Нећемо ми судити, али, само говоримо оно што смо видели својим очима и оно што смо додирнули својим рукама, а додирнули смо живот, а не смрт'' – рекао је протојереј Џомић.

  Ђорђе Божовић Гишка 16.09.1955. - 15.09.1991. Бог му подарио Царство Небеско.

  Фотографија Ђорђа Божовића Гишке са крштења на којем је кумовао. Четири сата након тога је био убијен.

  гишка.jpg

  1. Danijela

   Danijela

   ISTORIJU PISU POBEDNICI, A ISTINU CUVAJU FOTOGRAFIJE

   Djordje Bozovic Giska.Na rođendan su ga doneli kuci ,kada ga je videla, majka je rekla: Srećan ti sine rođendan!

   foto Dragan Milovanovic

    

    

×
×
 • Креирај ново...