Jump to content

marinkoz

Члан
 • Број садржаја

  14
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О marinkoz

 • Рођендан 11/02/1986

Profile Information

 • Пол :
  Мушко
 • Локација :
  kragujevac

Скорашњи посетиоци профила

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

marinkoz's Achievements

Тек дошaо/ла

Тек дошaо/ла (1/9)

16

Форумска репутација

 1. Draga braco i sestre pomenite u vašim licnim molitvama (ime nije za prskomidiju posto je izvrsio samoubistvo) Marka.Posle nekoliko dana provedenih u komi noćas se upokojio.
 2. marinkoz

  Manastir Raletinac

  Molitva na temeljima manastira Sarinac otac Gavrilo mati Haritina i verujuci narod sezdesetih godina proslog veka.(slika iz arhive manastira Raletonac)
 3. marinkoz

  Manastir Raletinac

  Sestrinstvo manastira Raletinac cuva u arhivi veci deo pisanog materijala oca Gavrila takodje veliki broj audio zapisa beseda. .Otac je za zivota mnogo pisao propovedao putova stampao veci broj duhocnih knjizica ,molitvenika koje je delio gde god je misionario.Najveci broj pisanih dela netragon je nesto u Hriscanskoj zajednici u Kragujevcu ci je jedan od osnivaca I pokretaca bio o.Gavrilo.Poslednjih decenija staraoci arhive hriscanske zajednice su neodgovorno i nepazljivo unistili ogroman broj dokumenata medju njima i stvaralastvo samo oca.
 4. Dugo godina je m.Mihaila skupljala prilog za obnovu manastira.Cesto je umela da kaze:,,Manastirsu obnovili pobozni ljudi koji su davali koliko su mogli,hvala im na svemu i najmanji dinarcic je za nas bio velik,,. ( Slika mati Mihaile ispred Sabornog hrama u Kragujevcu.( www.kurir.sr)
 5. Pocivsa mon.Mihaila i arh.Petar ( slika nastala 2006godine u Denkovcu)( prezet.sa ssjta Srbi na okupu)
 6. Jednom u manastiru Koporin prekorava svesttenik pocivsu mati igumaniju Agniju zašto dozvoljava ženama da gologlave ulaze u crkvu!Nasta mu mati odgovori.,,Oce kad bude vasa popadija i ostale svestenicke zene nosile marame stalno i pokrivane glave ulazile u hramove i ja cu obde naredit obavezne marame.,,
 7. Preko puta manastira Raletinac nalazi se izvor lekovite vode nadaleko cuven po brojnim iscelenjima,do pre nekoliko godina postojao je iznad manastira u sumi jedan mali izvor tako je celeban no 2010god.voda je iščezla i sad se pojavljuje uoci velikih praznika. U manastiru Grncarica tako je u delu ekonomskog dvorišta postoji izvor lekovite vode. Nedaleko od manastira Divostina ima manastirska česma na kojoj mnogi dolaze po vodu jel pomaze pri stomačnim bolestima. U podnožju manastira Blagoveštenja pored kapele postoji Izvor Svetinja.
 8. 28.01.2015.godine.u 87 godini usnula je u gospodu matuska Urila monahinja manastira Pravednog Jova.Posle upokojenja svoje sestre m.Mihaile ostala je sama u manastiru iako narušenog zdravlja nije zelela da napusti svoj manastir i predje u neki drugi.Cesto je umela da kaze..Ovde smo prvo kandilo upalile 1994godine i obecale da ga nećemo ugasiti dok smo žive,,. Od 1986godine kada je započela obnova manastira mati Urila je pomagala sestri i majstorima u najtežim fizičkim poslovima, i kad je pritisnuta godinama i bolešću vec gubila fizicku snagu nije prestajala da se stara o Basti .cvecu ,konaku. Fizički sve slabija polako se gasila i nekoliko dana posle svoje krsne slave Sv.Jovana Krstitelja kada je poslednji put posetila manastirsku crkvu ispovedjena i pricescena usnula je u Gospodu kome je verno sluzila 67godina 28\15.01.2015 .Dan kasnije posle liturgije i monaškog opela sahranjena je pored sestre na monaškom groblju. pe
×
×
 • Креирај ново...