Jump to content
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

SerbCro

Члан
 • Број садржаја

  279
 • На ЖРУ од

 • Последња посета


Репутација активности

 1. Волим
  SerbCro got a reaction from Aleksandra_A in Šta znači nositi svoj krst?   
  Uvijek se trebamo preispitati ciji krst nosimo, jer su na Golgoti bila tri krsta, Kristov, I dva razbojnicka, koji su zasluzeno ispastali po njihovim rijecima zbog nedjela/ grijeha. Kristov krst nam pak ne bu trebal biti tezak, jer je On sam rekel da je njegovo breme lako. 
  Ja sam skuzil da uglavnom nosim krizeve i, bremena koje mi nije Gospodin dal da nosim, nego vucem terete samovolje I neposlusnosti, I posle gundjam kak mi je tesko I kak mi je svega dosta.
  Molitva bi trebala biti razgovor sa osobom koju volis I postujes, a ne kao teret, ali te skroz kuzim, jer se cesto isto osjecam. 
 2. Свиђа ми се
  SerbCro got a reaction from emilija in Др Јована Стојковић - Све што сте желели да знате о вакцинама али је на ТВ цензурисано   
  Pa eto, na svasta smo natjerani sa bi zastitili svoju djecu, na kucne porodjaje, bekstva u planine, inozemstvo...Za Slobodu izbora, kao I u svim uredjenim europskim zemljama.
   
 3. Свиђа ми се
  SerbCro је реаговао/ла на JESSY у Приче из књиге „Куцам на врата Вашег срца"...   
  Има једна прича о десетогодишњем паметњаковићу који је дошао да се наруга мудром седом старцу.
  Дечак је у шаци држао птицу. Лицу, ишараном борама мудрости и окруњеном седином, поставио је дечак своје изазовно питање:
  – Деда, је ли овај птић у мојој руци мртав или жив? Одговори, ако си тако паметан.
  Сигуран да је птић жив, старац је схватио замку: Ако каже да је жив, безосећајни дечак здробиће птића пре него што отвори шаку. Ако каже да је птичица мртва, дечак ће је пустити да одлети у слободу и наругати му се. Гледајући га продорно у хладне очи, седи старац благо одговори:
  – Синко, онако је како ти хоћеш да буде.
 4. Свиђа ми се
  SerbCro је реаговао/ла на JESSY у Приче из књиге „Куцам на врата Вашег срца"...   
  После 21 године нашег брака моја жена је пожелела да изведем другу жену на вечеру и у биоскоп. Рекла ми је: “Волим те, али знам да те и ова жена воли, можда и више од мене, и да би радо провела неко време са тобом.“ Та друга жена, коју је моја супруга хтела да изведем на вечеру и у биоскоп, била је моја мајка. Била је удовица већ 19 година. Ипак, због превише обавеза и због моје троје деце, нисам био у могућности да је виђам баш често.
  Послушао сам супругу и те исте ноћи сам назвао своју мајку и позвао је да изађемо на вечеру, а после и у биоскоп. “Шта није у реду, сине, јеси ли добро?!“ узвратила је питањем. Моја мајка онај тип људи који ако их назовете касно у ноћ одмах помисли да се нешто лоше десило.
  Тога петка, после посла, кренуо сам до њене куће. Био сам јако нервозан. Када сам стигао испред куће, приметио сам да је и она била мало нервозна због нашег изласка. Имала је лепу фризуру и носила је хаљину коју је носила на некој од њених годишњица брака. Имала је широк осмех који је зрачио анђеоским сјајем.
  “Рекла сам својим пријатељицама да излазим са својим сином и све су биле импресиониране. Једва чекају да им испричам како је прошло.“, рекла је у даху.
  Изашли смо у врло леп ресторан, не превише елегантан, али са јако финим амбијентом. Док смо улазили мајка ме је узела под руку. Сели смо и ја сам узео да читам јеловник, она је због слабог вида могла да чита само велика слова.
  Читајући, подигао сам поглед и приметио да ме мајка гледа. Носталгичан осмех појавио јој се на уснама. “Ех, а некада сам ја теби читала јеловник кад си био мали“, рекла је.
  “Добро, онда је време да се опустиш и да ти узвратим услугу, мајко.“, одговорио сам.
  Током вечере водили смо сасвим обичан разговор дотакнувши се и неких заједничких доживљаја. И толико смо се занели у разговор да смо и заборавили на филм.
  Када сам је увече одвезао кући, рекла ми је: “Изаћи ћемо опет, али само под условом да ја тебе изведем.“ Сложио сам се.
  “Какав је био излазак?“, упитала ме је супруга кад сам стигао кући. “Врло, врло леп. Много боље него што сам очекивао.“, одговорио сам.
  Неколико дана касније, моја мајка је умрла од срчаног удара. Десило се све тако изненада, да нисам имао прилику да јој било како помогнем.
  Након одређеног времена примио сам коверту са признаницом од ресторана у који сам последњи пут изашао са својом мајком.
  Унутра је на једној цедуљи било написано: “Платила сам овај рачун унапред. Нисам била сигурна да ли ћу и ја бити присутна, али свеједно, платила сам вечеру за двоје, тебе и твоју супругу. НИКАД НЕЋЕШ ЗНАТИ КОЛИКО МИ ЈЕ ЗНАЧИЛА ОНА НОЋ. ВОЛИМ ТЕ, СИНЕ.“
  Тог тренутка сам најзад схватио важност речи ВОЛИМ ТЕ и важност времена које одвојимо за оне које волимо.
  Ништа у животу није важније од наше породице. НИШТА.
  Проводите више времена са онима које волите, јер овакве ствари не могу бити одложене за неки други пут
 5. Свиђа ми се
  SerbCro је реаговао/ла на JESSY у Приче из књиге „Куцам на врата Вашег срца"...   
  Миш и његов страх
  По једној басни постојао је један миш који је живио у непрестаном страху од мачака.
  Један чаробњак сажалио се на њега и претворио га у мачку.
  Али миш је тада почео да страхује од паса.
  Чаробњак га је онда претворио у пса, али овај је онда почео да се боји пантера.
  Кад га је чаробњак претворио у пантера, он је почео да се боји ловаца.
  Чаробњак се на крају предао и поново га је претворио у миша и рекао му:
  “Никако не могу да ти помогнем, јер ти увек задржаваш срце миша.”
 6. Свиђа ми се
  SerbCro је реаговао/ла на JESSY у Приче из књиге „Куцам на врата Вашег срца"...   
  Била девојка која је саму себе мрзела због тога што је била слепа. Она је мрзела и све друге осим свог вољеног момка. Он је увек био ту за њу.
  Рекла му је: „Кад бих само могла да видим свет удала бих се за тебе. „Једног дана, неко донира пар очију за њу. Када су јој одстранили завоје могла је да види све, укључујући и свог момка.
  Он је упита: „Сада кад видиш свет хоћеш ли се удати за мене?“
  Она га погледа и уочи да је он слеп. Призор његових затворених очних капака је шокира. Није то очекивала. Сама помисао да их мора гледати читав свој живот поведе је да одбије да се уда за њега.
  Њен момак оде растужен и неколико дана касније написа јој писмо: “Добро чувај своје очи, драга моја, јер пре него што су постале твоје, те очи су биле моје.“
 7. Свиђа ми се
  SerbCro је реаговао/ла на JESSY у Приче из књиге „Куцам на врата Вашег срца"...   
  У Египту је у древном хришћанству било доста великих манастира, један монах дружио се са неуким простодушним сељаком, каквих је било много у земљи. Сељак једном приликом рече монаху:
  И ја поштујем Бога, који је створио овај свет! Свако вече сипам козије млеко у чанак и оставим га испод палме, а Бог ноћу дође и попије га. Много му се свиђа моје млеко! Никад се није десило да у чанку остане и кап млека.
  Када је чуо те речи, монах није могао да се не насмеје. Он добродушно и једноставним речима објасни свом пријатељу да Богу није потребно козије млеко.
  Пошто се сељак тврдоглаво држао своје приче, монах предложи да следеће ноћи кришом прате шта се догађа пошто чанак са млеком оставе под палмом. Речено – учињено! Те исте ноћи су се монах и сељак притајили мало даље и по месечини ускоро видели како се чанку прикрала једна лисица и полокала млеко до последње капи. Сељака као гром да је ударио кад је то видео. – Да – скрушено признаде он – сад видим да то није био Бог!
  Монах је покушао да утеши сељака па му стаде објашњавати, како је Бог заправо Дух, како је Он потпуно другачији од нашега света, да Њега људи познају на нарочит начин… Али сељак је само стајао пред њим оборене главе, а затим је заплакао и пошао у своју колибу.
  Тада се и монах запутио у своју келију. Али кад јој се приближио, испред врата угледа Анђела који му је препречио пут. Био је истински запрепашћен па је у страху пао на колена. Тада му Анђео рече: – Тај простодушни човек није ни учен, ни мудар, ни начитан да би Бога поштовао на другачији начин. Чинио је то онако како је најбоље умео, а ти си му својом мудрошћу и начитаношћу одузео ту могућност. Можда мислиш да си исправно поступио? Ех, мудраче, једно ипак не знаш. Видећи колико је искрено срце тог сељака, Бог је сваке ноћи слао лисицу да оде до палме да би га на тај начин утешио и примио његову жртву.
 8. Волим
  SerbCro је реаговао/ла на JESSY у Приче из књиге „Куцам на врата Вашег срца"...   
  Причао ми је деда како је схватио да је одлазак у Цркву и молитва Богу важнији од сваког другог посла. Каже он: Једне недеље сам био у дилеми да ли да одем у Цркву на Службу или да обавим три важна посла који су ме чекали. Коњ ми претходне ноћи није дошао са паше тако да нисам ни знао где је. Са друге стране Торника остало ми је брашно у воденици и требало је ићи по њега, јер смо остали у кући без брашна. Њива коју сам засадио вапила је за водом коју је требало довести цревом из оближњег потока. На крају сам одлучио да одем у Цркву да се помолим Богу па ћу све то решавати кад се вратим. Сетио сам се очевих речи: Док Бог даје вода не може однети. Док сам се враћао са Службе видех да је њива добро натопљена водом и да је коњ везан у штали. Улазећи у кућу видех жену како меси ново брашно за хлеб и зачудих се ко га је донео. Жена ми појасни да је комшија заливао своју њиву и заборавио да помери црево тако да се вода низ бразду сливала и на нашу њиву која је била испод његове. Други комшија је ишао у воденицу по своје брашно и грешком натоварио наше па нам је донео и вратио се за своје. Коњ је сам дошао кући и жена га је због непослушности казнила и везала у штали.
  Изашао сам испред куће подигао руке ка Небу и захвалио Богу: Господе ја сам према Теби испунио само једну малу обавезу, а Ти си мене заменио у три моје велике обавезе. Сетио сам се речи и свештеника који је у Цркви рекао: Онога дана када из сваке куће у нашем селу буде на Служби бар по једно чељаде, свако зло ће мимоићи наше село. После онога што сам лично доживео, сигуран сам да је тако.
 9. Свиђа ми се
  SerbCro је реаговао/ла на JESSY у Приче из књиге „Куцам на врата Вашег срца"...   
  Циркуски слон
  Кад сам био дете, много сам волео циркусе, а у циркусу су ми се највише свиђале животиње. Пажњу ми је посебно привлачио слон, који је, како сам касније сазнао, свој деци био најдража животиња. Током представе огромна је животиња свашта изводила са новчићем, неуобичајена комбинација величине и снаге…
  Али након наступа и непосредно пре доласка на позорницу, слон је увек био везан за мален колац забијен у земљу, ланцем који је држао само једну ногу. Осим тога, колац је био мален комадић дрва забијен једва неколико центиметара у земљу. Иако је ланац био дебео и моћан, било ми је јасно да се животиња која је у стању ишчупати стабло с кореном, могла с лакоћом ослободити коца и побећи. Тајна ми је и даље била нејасна. Шта га онда држи? Зашто не побегне?
  Кад ми је било пет или шест година, још сам веровао у мудрост одраслих. Па бих питао учитеља, оца или стрица за ту мистерију са слоном. Неко од њих ми је објаснио да слон није побегао јер је био истрениран. Поставио сам питање које се само наметало:
  “Ако је истрениран, зашто су га везали?”
  Не сећам се да сам добио икакав смислен одговор. С временом сам заборавио на мистерију са слоном и његовим везивањем и присетио бих га се само кад бих сусрео оне који су се каткад питали исто. Пре неколико година открио сам да је неко, на моју срећу, био довољно мудар да пронађе одговор: Циркуски слон не бежи зато што је везан за сличан колац још кад је био веома мален.
  (…) Тај големи и моћни слон кога видимо у циркусу не бежи јер, јадник, мисли да не може.
  Урезала му се у сећање она немоћ коју је осетио убрзо након рођења.
  Сви смо ми помало попут циркуског слона: ходамо по свету везани за стотине колаца који нам одузимају слободу. Живимо мислећи да ‘не можемо’ учинити мноштво ствари једноставно зато што смо једном давно, док смо били деца, покушали и нисмо успели.
  Учинили смо тада исто што и слон и та нам се порука урезала у сећање: Не могу, не могу и никада нећу моћи. Одрасли смо носећи ту поруку коју смо себи наметнули и зато се више никада нисмо ни покушали ослободити коца. Кад повремено осетимо вериге и чујемо звецкање ланаца, испод ока погледамо колац и помислимо: Не могу и никад нећу ни моћи.
 10. Свиђа ми се
  SerbCro је реаговао/ла на JESSY у Приче из књиге „Куцам на врата Вашег срца"...   
  У Палестини постоје два језера. Једно је слатководно и у њему живе рибе. Обале су му украшене зеленилом. Стабла шире гране над њим и продужују жедно корење како би се напила те лековите воде.
  Река Јордан то језеро пуни бистром водом с околних брежуљака. И тако се оно смеши на сунцу. А људи уз њега граде куће, птице свијају гнезда, и сваки облик живота је срећнији зато што се налази управо тамо.
  Река Јордан затим тече према југу и улази у једно друго језеро. Овде рибе не искачу не површину, овде не шушти лишће, нема песме птица, нема дечјег осмеха. Путници бирају неки други смер, осим ако им се силно не жури. Ваздух над том водом је тежак, а не жели да је пије ни човек, ни животиња, ни птица.
  И у чему је та силна разлика између два суседна језера?
  Ствар није у реци Јордану. Она и у једно и у друго доноси исту квалитетну воду. Није ствар ни у земљи у којој се налази, ни у околини око њих.
  Ево у чему је разлика: Генисаретско језеро прима, али не задржава реку Јордан. За сваку капљицу воде која уђе у језеро, једна из њега истекне. Давање и примање једнаких су размера.
  Друго језеро је ‘лукавије’ и љубоморно гомила оно што прима. Не допушта да га у искушење доведе било какав великодушан подстицај. Задржава сваку кап коју прими.
  Генисаретско језеро и даље живи. Друго језеро не даје ништа. Називамо га Мртвим морем.
  На овом свету живе две врсте људи. У Палестини постоје два језера.
   
  https://otacmilic.com
 11. Свиђа ми се
  SerbCro је реаговао/ла на Милан Ракић у Ne postoji veza izmedju vakcina i autizma!   
  Ako je komercijalna avijacija, onda britansko otočje npr. Ako je generalna, onda u srazu sa nicknejmom (SerbCRO), negde na potesu od Međumurja do Istre; Od Čakovca, do Savudrije
 12. Свиђа ми се
  SerbCro got a reaction from Сања Т. in РОДИТЕЉИ МОНСТРУМИ   
  U nekim filmovima tako poneki heroj izbavi neku jadnu dusu zarobljenu  kandzama makroa, od prostitucije I sl, ali je cinjenica da u realnom svetu za te ljude ne mari ni sustav, ni pravosudje, ni policija, niti oni sami vide izlaz, pa cesto I negiraju da su zrtve, zbog raznih strahova I ucjena. 
 13. Оплаках :))
  SerbCro got a reaction from Zoran Đurović in Архимандрит Никодим (др Богосављевић): ВИЂЕЊЕ С. Р. О РАВНОЈ ЗЕМЉИ, НЕБЕСКОМ СВОДУ И ЗВЕЗДАМА   
  Stvarno ste Vi neki zabavni ljudi, a I mnogo Vam je dosadno.
  @Avocado, ne kuzim, ako nekaj nemres vidjeti, onda nemres jer je nevidljivo. Znam da si vec rekao,ali ocekivao sam neki malo ozbiljniji odg.
  Meteori, prosto, sve se to nalazi unutar kupole, nema Star Wars. Pa uopce ne znas koncept RZ.
  Ok, nema gravitacije, mi padamo zbog tezine I gustine, a nekad I dok malo popijemo.
  Sunce je malo, I ne mozes ga videti nocu dok je na drugom kraju, lol. Zanimljivo da vas mesec moze da bude na dve suprotne strane kugle. 
   
   
 14. Хахаха
  SerbCro је реаговао/ла на Vladan :::. у Зоран Ђуровић: Како сањамо светост   
  Амин! Духовнији си од мене... Види се да постим на глогињама па само лупетам... Зоране немо' да ме сањаш!! 
 15. Свиђа ми се
  SerbCro је реаговао/ла на Zoran Đurović у Зоран Ђуровић: Како сањамо светост   
  Зоран Ђуровић: Како сањамо светост
   
  Палермо је Ави место чуда. Више пута забележих догађаје, а сада бих испричао за о. Андреја и мог кумића Јефрема, кога сам венчао. Јефрем је био чтец при цркви Св. Марка Ефеског у Палерму, али је био и код Руса, па је у овом смутном времену и дефинитивно тамо прешао. Руски парох је био о. Андреј, који је поболео од рака. Знао сам га годинама. Но, кад је оболео, нисам видео у молитви да ће остати овде. Скоро ме позва и Гаетано[1] и замоли да се помолим за њега, али сам се обратио Господу да га у миру пресели.
   

  У Палерму, Андеј први с' десна.
   
  Јефрем објави да се упокојио Андреј. Позовем га, и он ми исприча: Падре, дан пре сам га сањао како смо сви скупљени у цркви, обучени у бело, ту си и ти, падре Еуђенио, сви... Андреј је предводио службу, сви смо били весели. А та црква на стени у мору! Ја се пробудим и зовем да питам за Андреја. Кажу да је добро.
  Следећу ноћ га сањам, он насмејан, каже: Види, Јефреме, спаковао сам кофер, идем па се видимо. Лепо се поздравимо, срећни...  Ујутро ми јавише да је умро.

  Јефрем Андреју: Grazie per tutto caro padre! Riposa sereno nella Pace del Signore! Eterna sia la tua memoria!
   
  Наравоученије или морал: Постоји неко лепо и тајанствено ткање између људи који се воле. И Дух Свети је тај који нас повезује и држи у неком светом простору. Као што оприсутњује Христа на литургији, тако и нас ван ње повезује. Само треба да ослушкујемо...
   
  Рим, 14. март 2019
    [1] Salve padre Zoran ... una preghiera forte per Padre Andrei , che in questi giorni sta poco bene; grazie mille anticipatamente da Silvano!
 16. Хахаха
  SerbCro је реаговао/ла на АлександраВ у Архимандрит Никодим (др Богосављевић): ВИЂЕЊЕ С. Р. О РАВНОЈ ЗЕМЉИ, НЕБЕСКОМ СВОДУ И ЗВЕЗДАМА   
  Na kraju filma "Supermen" iz 1978. godine, Supermen leti brzo oko Zemlje u suprotnom smeru od zemljinog okretanja, premotavajući vreme, ne bi li spasio Luis Lejn. Da je Zemlja bila kružnog oblika, ovo bi bilo moguće, ali pošto putovanje kroz vreme ne postoji, ovo samo dokazuje da je Zemlja ravna kao palačinka.
 17. Зачуђен
  SerbCro је реаговао/ла на Avocado у Архимандрит Никодим (др Богосављевић): ВИЂЕЊЕ С. Р. О РАВНОЈ ЗЕМЉИ, НЕБЕСКОМ СВОДУ И ЗВЕЗДАМА   
  Pa objašnjavam ti da možeš da vidiš. Ne znam što si sad tu zabagovao... iza horizonta je ali možeš da vidiš zbog prelamanja svetlosti kroz atmosferu (gasove)...
  Kao i što ovde možeš da vidiš crveni deo koji je "iza horizonta"...
  (iako on ovde koristi Butan, a ne gasove koji se inače nalaze u atmosferi, a radi postizanja malo vidljivijeg efekta)
   
  Meteori se nalaze unutar kupole? Šta, lebde negde u visinama i onda u nekom trenutku reše da dobiju težinu i da padnu na Zemlju???
  Ili su prikačeni za kupolu, pa ih nešto otkači?
  Koliko je visoka ta kupola i od čega je sazdana?
   
  Čini mi se da postoje razni "modeli" RZ... a slobodan si da izneseš svoj "model"...
   
 18. Оплаках :))
  SerbCro got a reaction from Милан Ракић in Архимандрит Никодим (др Богосављевић): ВИЂЕЊЕ С. Р. О РАВНОЈ ЗЕМЉИ, НЕБЕСКОМ СВОДУ И ЗВЕЗДАМА   
  Stvarno ste Vi neki zabavni ljudi, a I mnogo Vam je dosadno.
  @Avocado, ne kuzim, ako nekaj nemres vidjeti, onda nemres jer je nevidljivo. Znam da si vec rekao,ali ocekivao sam neki malo ozbiljniji odg.
  Meteori, prosto, sve se to nalazi unutar kupole, nema Star Wars. Pa uopce ne znas koncept RZ.
  Ok, nema gravitacije, mi padamo zbog tezine I gustine, a nekad I dok malo popijemo.
  Sunce je malo, I ne mozes ga videti nocu dok je na drugom kraju, lol. Zanimljivo da vas mesec moze da bude na dve suprotne strane kugle. 
   
   
 19. Збуњен
  SerbCro got a reaction from АлександраВ in Архимандрит Никодим (др Богосављевић): ВИЂЕЊЕ С. Р. О РАВНОЈ ЗЕМЉИ, НЕБЕСКОМ СВОДУ И ЗВЕЗДАМА   
  Pa kaj, ti nikad nisi dao nekome lajk samo iz pristojnosti, ili zato jer ti je mozda ta sama osoba gotivna, iako mozda ne I taj post, ili tek tako, nisi ni pogledao kaj je netko postavio, ali mu ipak lajkas video ?
 20. Свиђа ми се
  SerbCro је реаговао/ла на Vladan :::. у Архимандрит Никодим (др Богосављевић): ВИЂЕЊЕ С. Р. О РАВНОЈ ЗЕМЉИ, НЕБЕСКОМ СВОДУ И ЗВЕЗДАМА   
  Унутрашњост авиона је под пристиком (да би путницима било као да су на тлу) зато је либела давала погрешне резултате тј. није мерила ништа другачије. Требало је да са либелом буде напољу на кљуну авиона, где је нормалан притисак за ту висину, и да изврши мерења. Овако ништа није доказао јер је мерио као да је на површини Земље...
 21. Оплаках :))
  SerbCro got a reaction from Zoran Đurović in Архимандрит Никодим (др Богосављевић): ВИЂЕЊЕ С. Р. О РАВНОЈ ЗЕМЉИ, НЕБЕСКОМ СВОДУ И ЗВЕЗДАМА   
  Atmosfera sacinjena od gasova se sigurno ne bi mogla kretati istom brzinom, obzirom da nije iste tezine, gustoce I sl, niti je "vezana" za zemlju, sto bi za poslejedicu dalo snazne vjetrove, kao kad brzi auto projuri pored sporog.  
  Inace, onaj srecko Felix, dok je skocio iz svemira, kako to objasnjavas, jer se Zemlja sve vrijeme okretala.
  Btw, da li vi prekookeanski letaci imate iskustvo zabijanja kljuna, jer ako putujete oko lopte, ne bi ste mogli dugo da drzite pravac.
 22. Збуњен
  SerbCro got a reaction from АлександраВ in Архимандрит Никодим (др Богосављевић): ВИЂЕЊЕ С. Р. О РАВНОЈ ЗЕМЉИ, НЕБЕСКОМ СВОДУ И ЗВЕЗДАМА   
  Stvarno je covjek drzao malu vaservagu u avionu, I drzao nekih 13 min, avion je stalno drzao pravac, da je okrugla doslo bi do spustanja kljuna aviona pod uvjetom da odrzava istu visinu.
 23. Оплаках :))
  SerbCro got a reaction from Милан Ракић in Архимандрит Никодим (др Богосављевић): ВИЂЕЊЕ С. Р. О РАВНОЈ ЗЕМЉИ, НЕБЕСКОМ СВОДУ И ЗВЕЗДАМА   
  Atmosfera sacinjena od gasova se sigurno ne bi mogla kretati istom brzinom, obzirom da nije iste tezine, gustoce I sl, niti je "vezana" za zemlju, sto bi za poslejedicu dalo snazne vjetrove, kao kad brzi auto projuri pored sporog.  
  Inace, onaj srecko Felix, dok je skocio iz svemira, kako to objasnjavas, jer se Zemlja sve vrijeme okretala.
  Btw, da li vi prekookeanski letaci imate iskustvo zabijanja kljuna, jer ako putujete oko lopte, ne bi ste mogli dugo da drzite pravac.
 24. Оплаках :))
  SerbCro got a reaction from Милан Ракић in Архимандрит Никодим (др Богосављевић): ВИЂЕЊЕ С. Р. О РАВНОЈ ЗЕМЉИ, НЕБЕСКОМ СВОДУ И ЗВЕЗДАМА   
  Stvarno je covjek drzao malu vaservagu u avionu, I drzao nekih 13 min, avion je stalno drzao pravac, da je okrugla doslo bi do spustanja kljuna aviona pod uvjetom da odrzava istu visinu.
 25. Волим
  SerbCro got a reaction from Поуке.орг инфо in (VIDEO) Iz ličnog ugla - Kako sam pobedio Fišera   
  Odlicna partija. Obicno gledam partije na yt do 10 min, ali vrijedelo je odvojiti ovih 24 min.
×
×
 • Create New...