Jump to content

ronin

Члан
 • Број садржаја

  1408
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Репутација активности

 1. Волим
  ronin је реаговао/ла на Поуке.орг - инфо у Саопштење за јавност из канцеларије Епископа бачког: Прелевић у служби прелести   
  Адвокат Божо Прелевић је, гостујући у емисији Pregled dana у продукцији Nеwsмаx Аdria, емитованој на телевизији Nova S, 21. септембра 2020. године, изрекао низ клевета на рачун Eпископа бачког г. Иринеја. Г. Прелевић је из само њему знаних разлога и без икакве аргументације, потпуно паушално и злонамерно, довео у везу Епископа  бачког г. Иринеја са актуелним оптужбама за отмицу студента Марка Жаркова против Епископа ремезијанског г. Стефана. 

   
  Истина је да се Марко Жарков овим поводом никада није службено обратио Епископу бачком нити Епархији бачкој. Једина веза између студента Марка Жаркова и Епископа бачког јесте благослов за упис на Православни богословски факултет који је именовани, као кандидат са територије Епархије бачке, добио 2013. године, као и благослов за упис на Академију за уметност и консервацију Српске Православне Цркве који је тражио јер је схватио да није ,,кадар да настави започете студије“ и изразио жељу да се пребаци на  Академију, како је навео у својој молби од 17. августа 2016. године. Колико је Епископ бачки био незаинтересован за студента Жаркова, показује и чињеница да му је два пута дао благослов за упис на високе школе Српске Православне Цркве и да га је стипендирао све док је испуњавао услове за стипендију. Адвокат Прелевић у служби своје истине ово, разуме се, прећуткује.  
  Због тога је очигледно да помињање Епископа бачког г. др Иринеја од стране г. Прелевића није у служби правне помоћи његовом клијенту него искључиво у циљу безочних клеветничких напада на епископа Иринеја који својим животом и часном службом у Цркви сведочи истину. Kоме смета истина и коме смета њен непоколебиви сведок није тешко разабрати ако се узме у обзир чињеница на којем медију је организовано гостовање наведеног адвоката и ако се снимак прегледа од почетка до краја. Потпуно је јасно и у чијем интересу је адвокат Прелевић свој отров излио баш на епископа Иринеја. Јасни су и разлози и интереси због којих је препоштени Прелевић, у свом познатом стилу још из времена неких других истрага у којима је он водио главну реч, а истина остала у мраку, приграбио себи право да ,,експертски“ коментарише односе унутар Српске Цркве и да оцењује рад Његове Светости Патријарха, Светог Архијерејског Синода и епископата Српске Цркве уопште. Kористити ову оптужбу студента као параван за медијску хајку против Српске Православне Цркве и њеног Патријарха и Светог Синода и, коначно, против  епископа Иринеја, више је него неморално и не може се назвати објективним новинарством или адвокатским заступањем интереса клијента. На делу је класична злоупотреба и медија и читавог случаја који је у надлежности Његове Светости Патријарха српког г. Иринеја и нема никаквих додирних тачака са Епископом бачким др Иринејем.
  Иако је Прелевићу то добро знано, он свесно обмањује јавност и доводи гледаоце у заблуду и, без икакве задршке и макар привидне пристојности, епископа Иринеја назива погрдним именима и неаргументовано, таблоидно му приписује разна непочинства. Да пласирана неистина буде уверљивија, побринула се водитељка емисије која се није оградила од изречених неистина, клевета и увреда, на шта је закон о јавном информисању обавезује.
  Да ли је Прелевић говорио истину о епископу Иринеју или је прелестио или свесно обмањивао јавност, брзо ће се показати. Исто тако се надамо да ће и случај именованог студента бити што пре разрешен, а свако коме се кривица докаже бити приведен к познанију права.
   
  Из Kанцеларије Епископа бачког
   
  Извор: Инфо-служба Епархије бачке

  View full Странице
 2. Свиђа ми се
  ronin је реаговао/ла на obi-wan у Kolika je bila radnička plata u Jugoslaviji?   
  ...
   
 3. Свиђа ми се
  ronin је реаговао/ла на J_a_n_a у Kolika je bila radnička plata u Jugoslaviji?   
  Samo da dodam zavisi gde se živelo u Jugoslaviji u to vreme. U nekim delovima se uveliko spremalo za rat.
 4. Свиђа ми се
  ronin је реаговао/ла на о.Небојша у Kolika je bila radnička plata u Jugoslaviji?   
  Ти што кажу да су правили куће и живјели супер од плате , треба да признају да су узимали кредите које је јела инфлација, а чија је камата била занемарљива. Нпр.таст се одрекао права на стан и добио кредит у фирми на 10 година који је им ао камату нешто 1%, као само трошкови обраде .
  Кад се погледа распон плате у периоду 1974-84. види се који дио плате је на крају одлазио на отплату. У то доба није био велики избор у продавницама ни што се тиче технике, ни одјеће,а ни хране. Јужно воће је било скупо, носила се конфекција или нешто из комисиона или ако је неко ишао у Трст. Рођаи из иностранства су углавном доносили робу са распродаја. У сеоским школама доста дјеце је стално долазило у школу у истом одијелу, гдје се није гледало на склад боја или моду, него се доста ствари наслеђивало од старијих браће и сестара. Неки нису имали новаца за ужину или за штампу.
 5. Свиђа ми се
  ronin је реаговао/ла на J_a_n_a у Jermenija proglasila ratno stanje   
  Mislim da je taj 4. avgust bio petak, to da imaju iste savetnike i da se šablon ne menja to stoji.
  Turska je izvršila genocid nad Jermenima, i mene to podseća na ono što je urađeno Srbima u Oluji.
  Ne bi Turci poržali Jermene nikad.
 6. Свиђа ми се
  ronin је реаговао/ла на o. Miroljub у Jermenija proglasila ratno stanje   
  Грешка на почетку вести у сижеу. Турци не подржавају Јермене!
 7. Свиђа ми се
  ronin got a reaction from obi-wan in Windows версус Linux   
  sve je ovo divno, ali nemam  vremena za eksperimentisanje. Drzim se PS i ID kao pijan plota
 8. Волим
  ronin је реаговао/ла на Justin Waters у Kolika je bila radnička plata u Jugoslaviji?   
  Pronađoh slučajno u dokumentima, obračun očeve penzije iz 2002g, za period od 1970-1989. Pa sam malo preračunao godišnje iznose prema dolaru i istorijskom kursu za svaku godinu, i podesio vrijednost za inflaciju na 2020-tu da bi se dobio utisak kolika su primanja bila u današnjim vrijednostima. Na kraju sam sve pretvorio u evre, i podijelio bruto mjesečna primanja prema koeficijentu kojim se preračunavaju neto iznosi u RS-u. Otac je bio vkv radnik, dakle profesionalni majstor, i iznad njega su tad bili samo inženjeri i visoki funkcioneri po primanjima. Evo kako to izgleda: 

  Iz tabele se vidi da je standard 70-tih bio uravnotežen i da je najveću mjesečenu platu imao 1979 i to oko današnjih 650 evra. Značajan pad primanja nastaje u 80-tim, a svi dobro znamo priče o padu standarda, nestašici osnovnih namirnica, i inflaciji i platama u svitanje raspada Jugoslavije gdje gotovo nisi mogaš ništa sebi priuštiti za mjeseni dohodak. Današnjim standard nam govori da je taj period iz 80-tih prevaziđen, ali da se još nije dostigao standard 70-tih i da je to negdje otprilike tu.  
  A jasno se vidi da nisu postojala nikakva mitska primanja od 2500 ili 5000 maraka kako neki znaju da govore da su bili u tom periodu. 
 9. Волим
  ronin је реаговао/ла на obi-wan у Windows версус Linux   
  ...
  Add CMYK Support to GIMP
  CCM.NET In this article we will explain how to add CMYK support to the GIMP graphics editor. You'll need to add the Adobe ICC Profiles to Gimp. The procedure is as follows: Download Adobe ICC Profiles Unzip... ...
  Creating CMYK Prepress PDFs with Inkscape and Scribus – KlaasNotFound – Ramblings about software, design and music.
  WWW.KLAASNOTFOUND.COM Inkscape is a fantastic tool for creating beautiful vector graphics (I have sung its praises in this blog before). Unfortunately, there is one thing that Inkscape cannot do: Export a...  
 10. Свиђа ми се
  ronin got a reaction from obi-wan in Windows версус Linux   
  ne radim za Holivud... ali mi je PS i ID neophodan zbog privatnog posla. Gimp i Scibus to ne mogu da ponude
 11. Хахаха
  ronin је реаговао/ла на obi-wan у И шта сад? Процурео изворни код за Windows XP!   
  XP je sad, takoreci, open source OS. 
 12. Свиђа ми се
  ronin је реаговао/ла на Маријана С у Продаја одеће за Православну хришћанку   
  Драге сестре и браћо у Христу, са својим скромним могућностима, отворила сам интернет продају женаке гардеробе која је погодна за ношење у цркве, манастире, позориште, за одлазак на славу, у госте, трчање (сагињање) за малом децом и сл. За сада је избор одеће мали али ако Бог да да се посао рашири, биће још. Парадоксално, одећа је углавном Турска, јер нисам на време пронашла наше произвођаче и био ми је битнији модел. Сада имам неке контакте али потребно је да прво продам оно што је већ на лагеру. Трудим се да буде квалитетно, лепо и повољно. Свака достава је бесплатна, одећа у комплетима јефтинија него појединачно. Фирма је регистрована,све је легално.  Ако неко има некога или неку индустрију одеће (женске блузе, мајице, сукње, хаљине) Одећа за сваки дан која је пристојна и квалитетна, нека се јави ради могуће сарадње. Трудим се да буде избор и за старије и за млађе, за ситније и крупније. Нисам противник панталона, али их имапревише у понуди. И свака сугестија је добродошла.😊
  https://www.facebook.com/odecazamameidame/
 13. Радостан
  ronin је реаговао/ла на obi-wan у Windows версус Linux   
  To ako radis za Holivud... mozda... a za nas obicne vecinu stvari mogu da urade i open programi, dok narocito Inkscape, Blender i Krita stoje rame uz rame sa Adobe-om i ostalim (sad vec) izvikanim mamutima.
  Primer: prosle godine skinem niz lekcija od coveka koji je graficki dizajner; od 1200+ prodatih logoa do sad, vise od 2/3 (800+) je uradio u Inkscape-u. Taj program je vrhunski, bolji je od Corel-a u kome ja sad radim, a u svemu dobar barem kao Ilustrator.
  Tako da je ta tvrdnja da je Adobe nezamenljiv nista drugo nego epska poezija, sto se prenosi s kolena na koleno, uz gusle. Fakat je da ljudi tesko menjaju navike i ne zele ucenje i prilogodjavanje necem novom.
  Nego, cudi me da si imao problema da Adobe otvaras u Linuxima, jer sam gledao ljude kako koriste Shop i Ilustrator bez ikakvih problema. Cak sad imas i npr. novu verziju Pop OS-a, koji ima tako integrisan Wine i jos neke alate, da je cak i igranje AAA naslova postalo nesto redovno, kamoli nesto drugo.
  Normalno, kako vreme ide, Linuxi vidljivo i brzo napreduju, pa ocekujem da sve bude jos i bolje.
 14. Хахаха
  ronin је реаговао/ла на obi-wan у Windows версус Linux   
  ...


 15. Волим
  ronin је реаговао/ла на obi-wan у Linux   
 16. Хахаха
  ronin је реаговао/ла на Натан у Da li igrate kompjuterske igrice i koje?   
 17. Волим
  ronin је реаговао/ла на Dominika у Слике форумаша   
  Ja od pozadi - pravoslavni dzihad

 18. Свиђа ми се
  ronin got a reaction from obi-wan in Видео игра "I am Jesus Christ"   
  Игра  делује занимљиво
 19. Свиђа ми се
  ronin got a reaction from Zayron in Видео игра "I am Jesus Christ"   
  Игра  делује занимљиво
 20. Свиђа ми се
  ronin је реаговао/ла на obi-wan у Видео игра "I am Jesus Christ"   
  Ja bi ovo rado probao i odigrao, jer mi se cini da ima vrlo solidne obrazovne mogucnosti.
  S druge strane, neizbezna je i opasnost da se te mogucnosti istrivijalizuju u neku skroz povrsnu zafrkanciju.
  Izgleda da je i ovde sve do licnog pristupa, kao i kod samog Pisma. 
  @drvce @Avocado @ronin @Dominika @haveaniceday @RYLAH @Zayron @w.a.mozart @Pedja.jo @Bokisd @Dragi @matija_ @Ljubić Nenad Šone @goranger @Поет @Срндаћ @ostaliucesnicitemeoigrama, i ostali zainteresovani clanovi i clanarine foruma, da sad ne trazim sve pojedinacno, `ajde da vidimo komentare i misljenja.
 21. Волим
  ronin је реаговао/ла на Hadzi Vladimir Petrovic у Зоран Ђуровић: Лажни духовници   
  Па није се ни тај раскол десио тек тако, из неких баналних разлога и интереса, да је тако већ би се ујединили, јер имамо огромне интересе, не би било вјерских ратова, плус хиљаду ствари и било би нам стварно супер, имамо и неке љубави једни за друге, послије свих ср.ња...Нису Оци били баш глупави и сујетно је олако превазићи их.... 
  Мислим да су савим погрешне, наивне, као да се мушко и женско договарају шта ће бити мушко или женско. И ако је то јако љепа идеја морамо поћи од тога да је немогуће остварити је, јер и то је нека реалност. 
  Filioque, незаблудивост, папски примат су једна те иста ствар, буквално, ако прихватимо било шта и у детаљу, што се видијело у ЕЕ то нас води у то да прихватимо све. Мени може да буде жао као човјеку, да твоју љубав да се нађемо на пола одбијем, али не иде то тако.
  Исто важи и обрнуто, без Filioque, нема безгрешесности, нема специфичне католичке позиције епископа у Цркви, нема ничег, онда можемо Папу да прихватимо како хоћеш у свакој части и нову да измислимо, али неће му тада ни требати, јер ће бити православан.
  Зато је то нереално рјешавати одозго преко мањег броја људи и теологијом-идеологијом, мало је "папска" и идеја о "јединству", њему природна, на један империјалан начин.
  Реално је кренути одоздо, развијати реалне заједнице, вољети свог комшију са којим си у сукобу интереса,и то је дјело екуменизма, он је ближњи и представник свих нас даљних. Јачање тих локалних заједница, ако је стварно ће доњети корист за читав свјет, нека коријења дубоког онаквог какво је, а гране нека расту, да помогнемо ми ваше, а ви наше, не пресађују се воћке од 1000 година успјешно, да не сјечемо једни друге, а у корјиену свакако има симбиозе, ако се нешто овде онде и прикалеми, онда јавно и сјајно, а не на муфте, као са овим +Зизијуласом. 
  Пријатељске парохије и сличне акције...уз протестанте, без њих ништа, они ће да боље објасне шта смета и могу да помогну.
  Плус боље за почетак, разговарати са Шпанцима, Италијанима, не са Словенима.
 22. Волим
  ronin је реаговао/ла на Dominika у Da li igrate kompjuterske igrice i koje?   
  Izvor
 23. Волим
  ronin је реаговао/ла на Jestira. у Слике форумаша   
 24. Волим
  ronin got a reaction from Благовесник in Превирања и промене у Белорусији   
  A kada on ode, njima će sigurno biti bolje? Gadafija su srušili ( i on je za mnoge bio diktator) i sada u Libiji blagostanje, cveta cveće... mi smo imali 5.oktobar i šta smo dobili... 
 25. Радостан
  ronin је реаговао/ла на obi-wan у Превирања и промене у Белорусији   
  ...
  "Lepota, covece... nego, `de cemo da nadjemo jelku?..." 

×
×
 • Креирај ново...