Jump to content

ronin

Члан
 • Број садржаја

  1411
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

2 Пратилаца

Profile Information

 • Пол :
  Мушко
 • Локација :
  Земља излазећег сунца

Скорашњи посетиоци профила

4302 посетилаца

ronin's Achievements

Дуго је са нама

Дуго је са нама (7/9)

1.6k

Форумска репутација

 1. ronin

  Windows версус Linux

  @Ćiriličar ако хоћеш професионално да радиш, само Windows и Mac. Неће LInux баш најбоље да ради са овим програмима. Ја сам покушао, али не иде пријатељу. VirtualBox није наш најбоље решење, држи се ти Windows-а. Ово знам по себи јер се бавим DTP.
 2. У Аушвицу су сами логораши неколико година после рата подигли зграде. Код нас држава мора да се укљући у све то. Сваке године деца, омладина и припадници војске из Израела одлазе у Пољску да посете концентрационе логоре и тамо над гробовима њихових предака од стране преживелих логораша могу да чују речи, аманет, за будућа покољење а оно гласи: ОВО ВИШЕ НЕ СМЕ ДА СЕ ПОНОВИ!!!! а код нас деца и омладина о Јасеновцу ништа не знају. И после се питамо како се историја страдања понавља!
 3. ronin

  Windows версус Linux

  sve je ovo divno, ali nemam vremena za eksperimentisanje. Drzim se PS i ID kao pijan plota
 4. ronin

  Windows версус Linux

  ne radim za Holivud... ali mi je PS i ID neophodan zbog privatnog posla. Gimp i Scibus to ne mogu da ponude
 5. ronin

  Windows версус Linux

  slažem se da nije, ali je postavio standarde koje još uvek Open Source programi neće moći da dostignu. Gimp još uvek nema cmyk , a Scribus nema šanse da dostigne adobe indesign. Toliko o tome.
 6. ronin

  Windows версус Linux

  Користим Win10 због посла ( немам више живаца да у Linux-у покушам да покренем Adobe програме ) и све око надоградње ради одлично, нисам имао до сада никаквих проблема.
 7. Игра делује занимљиво
 8. Vladao je jedan, od '45 do '80 i narod ga je voleo. Elem, i da Lukašenko ode Belorusija ima da bude Libija u Evropi, a Rusija u opasnosti. Koliko je ambasada izgubio ? Gadafije je izgubio preko 30% na početku , posle je taj broj bio sve veći i veći. Asad 0%.
 9. A kada on ode, njima će sigurno biti bolje? Gadafija su srušili ( i on je za mnoge bio diktator) i sada u Libiji blagostanje, cveta cveće... mi smo imali 5.oktobar i šta smo dobili...
 10. Лукашенко остаје на челу државе, ова кућна домаћица са 10% освојених гласова може има влажне снове о томе да ће доћи на чело државе. ДБ је Лукашенковој страни, није то Милошевић да буде пола пола. Наравно, беле мајице које носе ови демостранти је већ опродана тактика... Сетите се само 5.октобра и сличних протеста широм света.
 11. Нису исто групе формиране прошле и предпрошле године. Па ако неко може да појасни ово јер делује конфузно и отвара простор за разне махинације од стране школских управа и школа
 12. У школској 2020/2021. години групе за обавезне изборне предмете формираће се као и у претходној школској години Имајући у виду изражене потребе наставника верске наставе и још увек нерешен радно-правни статус ових наставника од 2001. године, Министарство је донело одлуку да у школској 2020/2021. години омогући формирање група за обавезне изборне предмета на начин како је то рађено у претходним школским годинама. То значи да ће се донети Стручно упутство за формирање одељења и група за 2020/2021. годину примењивати тако што ће се величина група за верску наставу и грађанско васпитање одобравати већ у првом степену, на нивоу школских управа тако да се обезбеди да највећи број ових наставника задржи постојећу норму, односно да се не смањује број одобрених група. У току наредне, школске 2020/2021. године биће размотрене могућности да се, по решавању радног статуса наставника верске наставе, предвиде додатни модели и простор за њихово ангажовање у раду школе, у оквиру системских пројеката и нових организационих решења у виду обогаћеног једносменског рада, са циљем повећања васпитне функције школе. Све школе и школске управе су обавештене о овој одлуци, која ће примењивати у финансирању рада школа од 1. септембра 2020. године. http://www.mpn.gov.rs/u-skolskoj-2020-2021-godini-grupe-za-obavezne-izborne-predmete-formirace-se-kao-i-u-prethodnoj-skolskoj-godini/
×
×
 • Креирај ново...