Jump to content

AnaLaz

Члан
 • Број садржаја

  2071
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Најновије објаве posted by AnaLaz

 1. Субота двадесет друга по Педесетници

     2. Кор. 178 (5:1-10)

  Браћо, знамо, ако се наша земаљска кућа, тјелесни шатор, разруши, имамо здање од Бога, кућу нерукотворену, вјечну на небесима. 2. Јер за тим и уздишемо желећи да се обучемо у свој небески стан, 3. Тако да се и обучени, не нађемо наги. 4. Јер будући у овоме шатору, уздишемо оптерећени зато што нећемо да се свучемо, него да се још обучемо, да би живот прогутао оно што је смртно. 5. А онај који нас је баш за ово и саздао, јесте Бог, који нам је и дао залог Духа. 6. Стога се свагда уздамо и знамо да док боравимо у тијелу, удаљени смо од Господа; 7. Јер вјером ходимо а не гледањем; 8. И постајемо смјели и више волимо отићи из тијела и настанити се код Господа. 9. Зато се и радо трудимо, било да боравимо овдје, било да одлазимо, да будемо Њему угодни. 10. Јер нам се свима ваља јавити на суду Христовом.


  1. Сол. 270 (4:13-17)

  Браћо, нећемо да вам буде непознато шта је са онима који су уснули, да не бисте туговали као они који немају наде. 14. Јер ако вјерујемо да Исус умрије и васкрсе, тако ће и Бог оне који су уснули у Исусу довести с Њим. 15. Јер вам ово казујемо ријечју Господњом да ми који будемо живи о доласку Господњем, нећемо претећи оне који су уснули. 16. Јер ће сам Господ са заповјешћу, гласом арханђела и са трубом Божијом, сићи с неба, и прво ће мртви у Христу васкрснути; 17. А потом ми живи који останемо бићемо заједно с њима узнесени на облацима у сретање Господу у ваздуху, и тако ћемо свагда с Господом бити.


  Лк. 29 (7:2-10)

  У вријеме оно, уђе Исус у Капернаум. 2. У капетана пак једнога бијаше слуга болестан на умору који му бјеше мио. 3. А кад чу за Исуса, посла му старјешине јудејске молећи га да дође и спасе му слугу. 4. А они дошавши Исусу мољаху га усрдно, говорећи: Достојан је да му то учиниш, 5. Јер љуби народ наш, и сагради нам синагогу. 6. А Исус иђаше с њима. И кад већ бијаше недалеко од куће, посла капетан њему пријатеље говорећи му: Господе, не труди се, јер нисам достојан да под кров мој уђеш; 7. Зато и не сматрах себе достојним да ти дођем; него само реци ријеч, и оздравиће слуга мој. 8. Јер и ја сам човјек под влашћу, и имам под собом војнике, па речем једноме: Иди, и иде; и другоме: Дођи, и дође; и слуги својему: Учини то, и учини. 9. А кад то чу Исус, задиви му се, и окренувши се народу који иђаше за њим рече: Кажем вам: ни у Израиљу толику вјеру не нађох. 10. И када се послани вратише, нађоше болеснога слугу здрава.

  Јн. 16 (5:24-30)

  Рече Господ дошавшим Му Јудејима: Заиста, заиста вам кажем: Ко моју ријеч слуша и вјерује Ономе који ме је послао, има живот вјечни, и не долази на суд, него је прешао из смрти у живот. 25. Заиста, заиста вам кажем, да долази час, и већ је настао, када ће мртви чути глас Сина Божијега, и чувши га оживјеће. 26. Јер као што Отац има живот у себи, тако даде и Сину да има живот у себи; 27. И даде му власт и да суди, јер је Син Човјечији. 28. Не чудите се томе, јер долази час у који ће сви који су у гробовима чути глас Сина Божијега, 29. И изићи ће они који су чинили добро у васкрсење живота, а они који су чинили зло у васкрсење суда. 30. Ја не могу ништа чинити сам од себе; Како чујем онако судим, и суд је мој праведан; јер не тражим вољу своју но вољу Оца који ме је послао.

  Субота двадесет друга по Педесетници - Мисли за сваки дан у години - Свети Теофан Затворник

   

   

   

  Каква је само светла личност капетан! Како је он дошао до вере којом је превазишао све Израиљце, који су васпитани на Откривењу, пророштвима и чудесима (Лк.7,2-10)? Јеванђеље не каже како, већ само описује његову веру и наводи Господњу похвалу. Пут вере је тајни, сакривени пут. Ко себи самоме може да објасни како се у срцу слажу убеђења вере? Боље од свих објашњава свети апостол, називајући веру даром Божијим. Вера заиста јесте Божији дар. Међутим, неверујући нису без одговорности за своје неверовање. Ако нису без одговорности, значи да су сами криви што им се тај дар не даје. Нема пријемника за њега, па се и не даје. Он нема чиме да се прими. У таквом случају давати било би исто што и трошити у празно. Није лако одредити како душа постаје способна да прими дар вере. Код капетана је видно крајње смирење, без обзира што је био човек на власти, са врлинама и разуман. Зар није, уопште узев, смирење врлина која привлачи велику милост пружања вере? Томе се не треба чудити. Уосталом, сви знамо да су они који не верују гордог духа, и да вера изнад свега захтева да се ум покори под њено иго.

 2. Христос васкрсе! 

  1. БанеЛ

   БанеЛ

   Ваистину васкрсе! :sunce:

  2. JESSY
  3. Дуња

   Дуња

   Vaistinu Hristos Vaskrse!

 3.  

 4.  

 5. Бог се јави! 

  1. Show previous comments  3 more
  2. Млађи Катон

   Млађи Катон

   Uistinu se javi!

  3. Smaragdni kamičak

   Smaragdni kamičak

   Vaistinu se javi! ?

  4. Лидија Миленковић

   Лидија Миленковић

   Ваистину се јави! :sunce: 

 6. M.FACEBOOK.COM

  Ovo zaslužuje da bude podijeljeno!!! Dusa mala, pobedices ti u ovoj borbi...

   

  1. Tragalac
  2. AnaLaz

   AnaLaz

   Убљани се буне јер свештеник Душан Бабић мора да пређе у другу парохију. Не желе да га дају. Направили миран протест против владикине одлуке. 

  3. AnaLaz
 7. Данас на Литургији сам први пут у животу чула да свештеник за време Великог входа помиње краљевску породицу и престолонаследника Александра. ❤️?

  1. Лапис Лазули

   Лапис Лазули

   Mozda bi nam bilo bolje kad bi se molili i za ove na vlasti da se prosvete urazume oboze. 

  2. JESSY

   JESSY

   @AnaLaz ja sam to cula puno puta....

 8. -Главни архиватор - @Сања Т.

  -Заменик главног архиватора - @БанеЛ

  -Заменик заменика главног архиватора - @AnaLaz

   :smeh1::smeh1::smeh1:

  1. Show previous comments  2 more
  2. БанеЛ

   БанеЛ

   АБС, АСБ, БАС, БСА, САБ, СБА :smeh1:

  3. Sanja Т.

   Sanja Т.

   Molim vas da dodate idejnog tvorca  ;)

   :*

  4. AnaLaz

   AnaLaz

   Да, Џеси је гл. и одговорни, дакле директор.:D

 9. Нигде се нисам тако очајно и опасно давио као у себи, Господе. И никада нигде тако ужасно умирао као у себи. Најстрашније смрти су у мени, не око мене. О колико је о тајни у мени о мени!

  Свети преподобни авва Јустин Ћелијски

 10.  

 11. Видовданска академија, 30.6.19. 

   

 12. ХРИСТОС ВАСКРСЕ! 

   

 13. ХРИСТОС ВАСКРСЕ! 

   

  1. Show previous comments  2 more
  2. gavrosaurus

   gavrosaurus

   ВАИСТИНУ ВАСКРСЕ!

  3. "Tamo daleko"

   "Tamo daleko"

   Vaistinu vaskrse Spas nas!

  4. Предраг М

   Предраг М

   ваистину васкрсе

 14. Хвала Барбари Животић за све што је учинила за српски народ! 

  1. Show previous comments  1 more
  2. AnaLaz

   AnaLaz

   А у том грму чучи зец...

   Најозбиљније, да није било њеног "новинарског" извештавања, нисам сигурна да ли би се протести у оволиком броју одржавали. 

  3. Trifke

   Trifke

   Moje dame, mogu li da znam o kome je rec jer nesto jako slabo pratim ono Sto se dogadja u Srpskoj politici. 

    

  4. AnaLaz

   AnaLaz

   @Trifke "новинарка" Студија Б је овако пренела први протест (у Београду, иначе је први био у Крушевцу, чини ми се, недељу дана пре тога). Револтирани оваквим "извештавањем", народ је почео да излази на улице у све већем и већем броју, па чак и док је био минус. Ја сад не могу да се сетим у ком броју су људи тог дана изашли на протест, можда и није био неки велики број као сада, али је свакао била цифра од неколико хиљада. 

    

 15. Утисака пуна глава... 

 16. Увек актуелно, нажалост. 

   

×
×
 • Креирај ново...