Jump to content

Branka62

Члан
 • Број садржаја

  2408
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  1

Everything posted by Branka62

 1. Nije. Ne znam što mene na to podsećaš? Sindrom Petra Pana; "....неспособност појединаца да преузму одговорност и обавезе на себе или да испуне своја обећања, прекомерна брига за изглед и лично благостање и недостатак самопоуздања, иако то ретко показују и чини се да је сасвим супротно."
 2. Znam. Ali prestanite da se ponašate kao Petar Pan - hoću prava ali ne i obaveze.
 3. Jesam za vakcine - sve a ne samo protiv kovida. Nisam za nasilnu vakcinaciju. Ako misliš na medicinsko osoblje, da i treba da dobiju otkaz. Ili, tačnije, treba im oduzeti licencu za rad - zdravstveni radnik koji ne razume šta su vakcine i značaj vakcinacije, nije „savladao gradivo“. Evo, šta ti misliš o profesoru fizike koji smatra da je teorija relativiteta izmišljotina i odbija da je predaje? Mada je ovo bezopasnija situacija od lekara koji se ne vakciniše. Što se tiče zabrane odlaska kod lekara (mada ovo nisam pronašla)....ima tu i druga strana medalje. Ja, prošle godine, nisam mogla dovršiti terapiju jer je bolnica u Pančevu postala kovid bolnica. Ajd što ja nisam to mogla dovršiti – u pitanju je bila fizikalna terapija pa i nije strašno. Ali, obustavljeno je sve, uključujući dijalize i hemoterapije. Ti pacijenti prvo terapiju nisu ni primali a zatim su ih prevozili do bolnica u drugim gradovima. Kako je taj prevoz izgledao i kako su izgledale terapije u već preopterećenim bolnicama/ambulantama, bolje da ne znaš. Ili, baš obrnuto – trebalo bi da vidiš. Avokado je, kada se pisalo o dečijim vakcinama, imao dobar predlog – sve koji odbijaju da vakcinišu decu, poslati u bolnice da neguju obolele od tih zaraznih bolesti. Eto, može se primeniti i na sadašnju situaciju. Ovo ostalo, poslednje što sam našla za Sloveniju, je da može uz negativan test. … za rad, javni prevoz, odlazak u trgovinski centar, banku ili poštu, kao i za niz drugih aktivnosti potrebno imati kovid potvrdu o vakcinaciji ili negativan test… https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2021&mm=09&dd=17&nav_category=167&nav_id=1924057 Možda se nešto izmenilo od srede? Da, vidim da ne mogu na pumpi točiti benzin. To je bedastoća. Nisam za vredjanje, I nadam se da to nisam ni radial. Samo, moram da te podsetim da i „druga strana“ žestoko vredja. Što ti to ne smeta? Gotovo sam 100% sigurna da te nikada nisam nazvala paranoičnom . Ali se sećam da sam, pre dva tri meseca, reagovala kada si napisala da pošteni ljudi ne dobijaju kovid. Ne znam na kakve zaključke misliš ali evo; Podaci o drastično smanjenom broju preminulih i ozbiljno obolelih medju vakcinisanima, potvrdjuju ono što sam i ranije mislila – treba se vakcinisati.
 4. Da, i ja sam ovo našla - tu nisu navedene Faučijeve reči. (Prepričane) Faučijeve reči su "...doctors and scientists, including Dr Fauci, have said all three vaccines are extraordinarily effective at preventing serious illness and death."
 5. Priznaj da nisi ni pokušao da čitaš ( a već na drugoj, bez otvaranja linka, bi pročitao) BNT162b vaccines protect rhesus macaques ... i u drugoj rečenici teksta Here we report the preclinical development of two vaccine candidates... i u Diskusija We demonstrate that the candidate vaccines BNT162b1 or BNT162b2—lipid-nanoparticle-formulated, m1Ψ nucleoside-modified mRNAs that encode secreted, trimerized SARS-CoV-2 RBD or prefusion-stabilized S, respectively—induce strong antigen-specific immune responses in mice and macaques. Mada, i da je tako, eto, ima koje su ispitivane na životinjama.
 6. https://www.nejm.org/doi/10.1056/NEJMoa2024671 BNT162b vaccines protect rhesus macaques from... WWW.NATURE.COM BNT162b1 and BNT162b2 are two candidate mRNA vaccines against COVID-19 that elicit high virus-entry inhibition titres in mice, elicit high virus-neutralizing titres in rhesus macaques and protect macaques... https://www.nature.com/articles/s41591-020-1070-6 https://www.fiercebiotech.com/research/inactivated-covid-19-vaccine-by-china-s-sinopharm-clears-animal-tests https://spectator.sme.sk/c/22613762/sputnik-v-tested-on-animals-in-eastern-slovakia.html
 7. Tvrdio si da su vakcine preskočile fazu ispitivanja na životinjama, nego su odmah ispitivane na ljudima i deci. Moje pitanje se odnosilo samo na to. Dakle, koje vakcine su preskočile ispitivanje na životinjama? Ništa drugo me nije interesovalo. Ne znam može li se dati jednostavniji odgovor od ta, ta.... i ta vakcina. Sve ostalo, što sada pišeš, nema veze sa mojim pitanjem. Sad još ubacuješ i Ivermektin
 8. Kakve ovo ima veze sa tvojim tvrdjenjem "Za razliku od bocki koje su preskočile tu fazu, nego se odmah ispituje na ljudima i deci." gde se "tu fazu" odnosilo na ispitivanje na životinjama? (Avokado) Na hrčcima? (Miloš) Za razliku od bocki koje su preskočile tu fazu, nego se odmah ispituje na ljudima i deci.
 9. Znači i ovo "Za razliku od bocki koje su preskočile tu fazu, nego se odmah ispituje na ljudima i deci." juče je bila satirična sprdnja? Zato nisi odgovorio na pitanje koje vakcine su preskočile ispitivanje na životinjama?
 10. Fact Check-CNN did not praise the Taliban for wearing masks; screenshot originates from satirical website | Reuters WWW.REUTERS.COM Screenshots of a satirical article that says a CNN news report praised the Taliban for “responsibly” wearing face masks have duped social media users into thinking the claim is authentic. @Милошшш Da li proveriš pre nego što nešto postaviš/napišeš?
 11. Teško. Jedino ako su im testovi naprasno postali mnogo tačni Peru: Coronavirus Pandemic Country Profile OURWORLDINDATA.ORG Peru: What has been the impact of the Coronavirus Pandemic (COVID-19)?
 12. Ma OK, nego da li postoje neka istraživanja koja pokazuju da ovo, ili nešto drugo, može uticati?
 13. Peruanci izgleda imuni na Ivermektin Figure 3: Daily number of daily confirmed cases in Peru as of 20 May 2021. The vertical blue bar represents the day of release of Peru’s guideline recommending ivermectin.
 14. Ne razumem na koga misliš pod "irelevantnih ljudi". Ako misliš na vlasnika kanala, to sam, nadam se, objasnila da je nebitno. Bitna je Šeri Tenpeni. Drugo, CBC se nije bavio ovim kanalom, tako da bi to opet bilo ...da ne kažem šta. Ako pod irelevantnim ljudima misliš na Šeri Tenpeni....šta da ti kažem. Ona je jedna od 12 najuticajnijih antivaksera - 4. po broju sadržaja (ispred nje su Merkola, Kenedi i još jedan - ne sećam se ko). Koliko pratilaca ima (je imala), ne znam - skinuta je sa fb, tvitera i instagrama. Ali, eto, ima svoj sajt a i drag je gost na bitchute. Ako pod irelevantnim ljudima misliš na antivaksere uopšte.... ne, to sam sigurna da ne misliš. Tako da je i ova rečenica samo skretanje sa teme.
 15. Ne znam da li misliš da ja imam problem sa demencijom ili je u pitanju nešto drugo. Krenulo se od toga da sam, u odgovoru Dragom, naznačila da pričam o profesionalnim antivakserima – o antivakserima koji zaradjuju pare na tom poslu, i kao primer dala link do CBC o Boot camp Šeri Tenpeni a Tenpeni je medju najuticajnijim. Koja dobro zaradjuje, izmedju ostalog, od svoje antivakserske propagande. Ti sarkastično komentarišeš »ako CBC kaže, mora da je tako..« Dam link do YT klipa na kom glavom i bradom Šeri Tempeni poziva u takav kamp. Ti komentarišeš kanal i broj pregleda. Ti bi, po oprobanom receptu, da skreneš priču na drugu temu i zabašuriš da si se svojom sarkastičnom primedbom zaigrao. Taman da klip ima 0 pregleda, nebitno je – sama Tenpeni potvrdjuje postojanje takvog kampa. Dakle CBC je dao tačnu informaciju o postojanju Boot Camp. Ako sumnjaš u ostatak teksta, možeš otići na sajt Šeri Tenpeni, prijaviti se za kamp i proveriti.
×
×
 • Креирај ново...