Jump to content

ВјечитиНуб

Члан
 • Број садржаја

  16
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Everything posted by ВјечитиНуб

 1. Мислим да постоје обе депресије. 1. Мали број људи се рађа са озбиљним проблемом одсуства физиолошке могућности лучења одређених хормона. 2. Ну, ту је и Јона-у-утроби-кита депресија код људи који одбијају да расту и врше своју људску дужност, и практично му дође као позив на отрежњење од глупости. Често уместо да реше проблем људи се данас укљукају лако доступним антидепресивима (који имају поенту, али не овде) и наставе да чаме у утроби кита. Мислим да у оба случаја православље има пуно да понуди. У првом случају спознају да није смисао живота бити срећан и да је то крст који морамо да понесемо. У другом случају може да нам да смер изласка из китових уста.
 2. Које човек заправо има опције за касније фазе живота? Једина друга смислена опција ми је да се лати неке велике мисије за коју му је потребан пун фокус и максимално могуће време (типа Никола Тесла). А шеме пивце са другарима до у касну старост, фуца на сонију, куца и маца, ми делују као страшно траћење, чак ми и људи који су их изабрали не делују превише срећно.
 3. Нисам очекивао оволико љубави за Хокинга овде, баш сте ме изненадили. Нек му је лака земља.
 4. Сећам се да сам био припит мало од рума кад је ишла прва епизода. Уводна шпица, Дивна Љубојевић, катарза. Онда крену серија, и ја се свим снагама напињем да је волим, а срамота ме од људи око мене знају колко сам је чекао, баш било непријатно оно. Требало је све да ми буде јасно кад сам у трејлеру препознао звуке из видео игре Stronghold Crusader. Мислим да је Бокан био у праву кад је реко да комуњарска перспектива творца серије једноставно није била кадар да ухвати дух тог времена.
 5. Питерсон је почео да враћа клатно у назад. Таман кад су "друштвене науке" почеле да губе сваки кредибилитет, Питерсон се вратио са ол скул филозофијом линија Ниче - Достојевски, спустио те идеје поново међу људе и разбуцао академски елитизам. Многи сад мантрају да је Питерсон "Мудрац глупих људи", а не капирају да су данашњи водећи интелектуалци као препотентни гитаристи који могу да одсвирају 60 тона у секунди без да пошаљу поруку, док је Питерсон блуз црњо који са три акорда погоди суштину. Прича се о некој дебати између њега и Жижека у скорије време, то ће да буде тотални спој супротности.
 6. Serija je postala mlitava sredinom šeste sezone. Martin je otišo i D&D nisu umeli da se snađu i previše su podilazili publici. To se nastavilo i u prve tri epizode sedme sezone, likovi su ispadali iz svojih karaktera, traljavo pisanje i onda bum, veličanstvena četvrta koja me je ponovo naježila kao u stara vremena. Maestralna kinematografija (pisanje i dalje osrednje, ali previše veliki događaji da bi se osetilo). Videćemo kako će da završe, ali ponovo su me kupili.
 7. Pesma o mladom kozaku koji je usnio san u kome mu konj podivlja i vetrovi sa istoka mu odnesu kapu sa glave. Starešina Esaul mu tumači san i kaže "Izgubićeš glavu". Ovo je inače nekoliko puta bila pesma uz koju je Fedor ulazio u ring, za njega ju je posebno izveo otac Andrej. Мне во сне привиделось, Будто конь мой вороной Разыгрался, расплясался, Разрезвился подо мной. Налетели ветры злые Со восточной стороны. Ой, да сорвали чёрну шапку С моей буйной головы. А есаул догадлив был — Он сумел сон мой разгадать. "Ох, пропадёт, — он говорил, Твоя буйна голова."
 8. Nije mi jasno šta bi liberaškom svezubom VICE-u da napravi ovako jak video.
 9. Au kakva tema braćo i sestre, auuuu. Moraću da napravim Spotify i Youtube plejlistu sa numerama iz ove teme i redovno je dopunjavam. Evo mog favorita: Through the forest Down to your grave Where the birds wait And the tall grasses wave They do not Know you anymore More, more, more Dear shadow alive and well How can the body die You tell me everything Anything true In the town one morning I went Staggering through premonitions of my death I don't see anybody that dear to me Dear shadow alive and well How can the body die You tell me everything Anything true Sjajno, nisam imao pojma da je i Bowie radio ovu stvar. Ja znam za ovu fascinantnu obradu:
 10. Пробао сам пар пута да гледам, али неи. Читава ова клапа нових глумаца је некако килава, метиљава, метросексуална. Тежак ме гнар од свих оних сцена непотребног дијалога који не води нигде, а од тога пате скоро све наше серије. У данашње време кад се магија филма преселила у серије и кад се на западу снимају серије на стероидима, ове наше лимунадице једноставно немају шансе.
 11. Поздрав и подршка за иницијативу посрбљивања ове приче. Православљу фали ова естетизација коју доносе деца апокалипсе. Просто је невероватно колико монашке схеме наликују на логое блек метал бендова. Невероватна симболика тога колико је танка линија између нихилизма и скока вере.
 12. Изузетан господин. "Атеизам је заправо болест. Болест апстрактног живота. Постоји један једини лек: живети непосредно. Заљубити се у прву лепу жену, и то још хитро, добро јести, шетати по цвећу, преселити се и становати у четинарској шуми, слушати музику, дивити се сликама и пити, пити вино, вино, вино. Наиме, добра религија је такав дар који живи само у здравом човеку, разрешава се у нечистоти и испарава. Рекао је то наш велики и мудри савременик, у нарочито светлом тренутку. Ова нечистота је узрок неразумне и узбуркане стрке данашњих атеиста, разорене, безобличне, празне, бедне делатности. Верујте, ова болест има једини лек, вино. Примите к знању, јадни моји ученици, не само да сте богаљи, не само глупи, идиоти, просјаци у богатству живота, не само болесници, него и нечисти. То је први узрок ваше велике стрке. Зато сте тако несрећни као што и јесте. Добра религија, непосредан живот, добра савест, смиреност, разум, срећа, не станују у нечистом човеку. Због тога сте нервозни и себични, апстрактни и несрећни, јер нисте чисти за велику светлост. Вина! Опет вам кажем: пијте вина! А онда ћете бити расположени за љубљење, за брање цвећа, за пријатељства, за добар дубок сан, за смех, и ујутру ћете уместо новина читати песнике." Беча Хамваш - Филозофија Вина
 13. Камо среће да чешће буде овакијех испада, који ће кроз медијско препуцавање да навуку рају на овакве сјајне говоре.
×
×
 • Креирај ново...