Jump to content
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Desiderius Erasmus

Члан
 • Број садржаја

  739
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

6 Пратиоца

О Desiderius Erasmus

 • Ранг
  Наш човек
 • Рођендан Фебруар 25

Скорашњи посетиоци профила

1622 посетилаца
 1. Ama, prijatelju, kakve veze ima odnos snaga? Znači, onaj ko je u manjini mora da se povinuje većini? Može on da bude deset puta dr, ali ne sme da vređa! Ne crta on ništa, nego vređa! Pa zar sam ja rekao da to predstavlja uslov za spasenje? I šta mene briga za Rončevića i protestantske denominacije, ja sam samo rekao da se slažem sa ovim Penovim tekstom. I, da li sam ja to dobro shvatio da, dok sam ovde, moram da prihvatam uvrede vašeg popa? Da li ti "čuješ" sebe šta govoriš? Da li možeš da budeš bar malo objektivan? Ti možeš da se slažeš sa svakom Đurovićevom uvredom upućenom meni, ali moraš da ih brišeš isto kao što brišeš i svačije druge! Pa koliko si samo mojih poruka obrisao u poslednjih 15 minuta, a nisu bile ni upola uvredljive kao ove Đurovićeve koje si ostavio? Kakve veze ima koji su teolozi prevagnuli, zar ne smem da se složim sa tekstom ovog teologa čiji je tekst postavljen?
 2. Ma ovde je problem što ako ne prihvataš evoluciju, prema tebi je sve dozvoljeno. Umišljeni jurodivac je iz čista mira počeo da me vređa, a kad sam mu odgovorio na to, oni mi to obrisali, a njegove uvrede ostavili. I još me nabeđuju da ja nekome hoću da držim predavanja...
 3. Lako je tako, sa pozicije sile, nastupati. Koliko se ja sećam, samo su mi Đurović i obi-wan odgovorili na suprotan način. Obiju nisam uvažio zahtev da mu vadim rečenice iz teksta. A moći će da prođu uvrede koje taj sveštenik upućuje meni? Kako očekuješ da diskutujem ako sagovorniku dopuštaš da me vređa, a meni ne dopuštaš da na to odgovorim?
 4. Pa, prijatelju, i sam si video ko je započeo. I onda ovo: "Твоја ме је лењост на употребу разума много пута одушевила! Да ли си толико безуман... Ухвати се за руку са јеховама. Пренеражен сам твојим презиром мозга." ostaviš, a moj odgovor na to obrišeš. I šta ja sad da mislim? Lako mu je tako diskutovati kada ga štitite kao belog medveda. Da si obrisao odmah njegove uvrede, ja mu ne bih ni odgovarao...
 5. U ovoj rečenici: "A svim zverima zemaljskim i svim pticama nebeskim i svemu što se miče na zemlji i u čemu ima duša živa, dao sam svu travu da jedu. I bi tako." ti vidiš da je Bog stvorio svet, živ i neživ? Pa takvim metodom čitanja možemo svaki tekst da čitamo kako god nam padne na pamet. Pa, ja i ne kažem da ovde treba tražiti naučne poruke, prosto nam se saopštava kako je bilo nakon stvaranja.
 6. КОментар обрисан. ОВО НЕЋЕ МОЋИ Ne, Mojsije govori o tome kakva je hrana data životinjama nakon stvaranja: "A svim zverima zemaljskim i svim pticama nebeskim i svemu što se miče na zemlji i u čemu ima duša živa, dao sam svu travu da jedu. I bi tako." Kao teolog bi trebalo da znaš da je pad u greh povukao i određene posledice... I ja tvojim nedržanjem bilo kakvih moralnih uzusa.
×
×
 • Create New...