Jump to content

Партибрејкер

Члан
 • Број садржаја

  13
 • На ЖРУ од

 • Последња посета


Репутација активности

 1. Волим
  Партибрејкер је реаговао/ла на Снежана у Упознајмо се - представимо се   
  Добродошао "фини дечко у суштини"....У суштини сви смо ми овде фина деца...само су неки фина деца истерана из фине куће
   
 2. Не свиђа ми се
  Партибрејкер је реаговао/ла на Душко Дугоушко у Шта мислите о богословљу о. Серафима Роуза?   
  Отприлике, био је крипто-манихејац...
 3. Не свиђа ми се
  Партибрејкер је реаговао/ла на Душко Дугоушко у Шта мислите о богословљу о. Серафима Роуза?   
  Извини, али ја нисам никога вређао, па чак ни Роуза ни римокатолике (жесто критиковао јесам), а вама сам само одговарао када сте ме нападали.
 4. Волим
  Партибрејкер је реаговао/ла на Жика у Шта мислите о богословљу о. Серафима Роуза?   
  Отац Серафим Роуз није признавао Московску патријаршију само на почетку,касније је променио свој став и признавао је.Како може РПЗЦ да буде расколничка кад су јој припадали и неки свети људи,један од њих је св.Јован Шангајски.Постојале су неке групице у РПЗЦ које су одрицале благодат Цркви,али то није био званичан став РПЗЦ.Увек су имали општење са нама.Да ли су људи на форуму који говоре тешке речи читали неку књигу о Заграничној Цркви или о.Серафиму Роузу?Уосталом, о.Серафим се није слагао са монасима из Бостонског манастира који су одрицали благодат Цркви.Тако да су смешне приче да је он расколник,поготово што је уснуо у Христу са осмехом на лицу,а и људи сведоче о исцељењима на његовом гробу и његовим јављањима.
 5. Не свиђа ми се
  Партибрејкер је реаговао/ла на Душко Дугоушко у Шта мислите о богословљу о. Серафима Роуза?   
  Potrebno je bataliti idolopoklonstvo prema ljudima, i uzdati se jedino u Boga...
 6. Волим
  Партибрејкер је реаговао/ла на Sophrosyne у Шта мислите о богословљу о. Серафима Роуза?   
  Сама чињеница да познајем много људи који преподобном оцу Серафиму на свој начин дугују живот,доста говори о њему,и сигурно је он Православној вјери,каквој-таквој,привео доста душа.
  Да би се дао одговор на питање које је Протагорас поставио,треба имати увид у оно не тако мало радова које је Серафим за свог кратког живота и као човјек а посебно као свештеномонах...надахнут ризницом Литургијског оставио иза себе.Он је као монах доста пажње посветио преводима на енглески,и то не било каквим преводима,него преводима рецимо Светог Теофана Затворника,Светог Игњатија Брјачанинова,Светог Симеона Новог Богослова,Светог Пајсија Величковског а посебно је по први пут на енглески кренуо да преводи и сабира многобројна житија светих,као што су они светитељи Галије,према којима је он гајио превелику љубав...а говорио је да :"мјерило истинског православља јесте љубав према Христовим светитељима".Тако да из његових интересовања кад су у питању преводи може да се види куда се кретала његова мисао и осјећања и чему су тежила.Поред превода је дао нека богословска тумечења на књигу постања и књигама пророка Данила.
  У сваком случају његов подвиг који је последица благодати божије,која га је и загријала да оде у дивљину сјеверне Калифорније и закуца себе у даске,је тежила том опитном богословљу...богословљу које чини ми се тражи тај љубавни подвиг човјека ка Богу,подвиг одрицања и трпељивог упражњавања крсног понижења којима се лијечи болест помисли.
  Све ово друго је споредно.Негдје код преподобног Серафима плијени тај дух који је имао и наш преподобни ава Јустин Ћелијски.
  Можемо само рећи : Дај Боже свима нама ревности Серафимове.
 7. Волим
  Партибрејкер је реаговао/ла на feeble у Шта мислите о богословљу о. Серафима Роуза?   
  Владика Порфирије каже да је у православљу пуноћа истине, да код других такође има исправног веровања иако немају пуноћу истине и да од тога треба кренути у разговорима. А не баш одбијати протестанте од себе као о. Јефрем, ако тако чини.
 8. Волим
  Партибрејкер је реаговао/ла на emilija у Шта мислите о богословљу о. Серафима Роуза?   
  Bozhe sto sam volela Oca Serafima dok nisam pochela da citam forum....... 4chsmu1
 9. Волим
  Партибрејкер је реаговао/ла на Макрина у Шта мислите о богословљу о. Серафима Роуза?   
  Александре,ово је невиђена клевета и лаж...невероватно,невероватно.
  Који су ти твоји пријатељи,из којих Цркава,из којих парохија??
  Немој ово да радиш,молим те.
 10. Не свиђа ми се
  Партибрејкер је реаговао/ла на Душко Дугоушко у Шта мислите о богословљу о. Серафима Роуза?   
  Хм. Заиста чудно, многи то сматрају управо за дотиног Јуџина.
 11. Не свиђа ми се
  Партибрејкер је реаговао/ла на Фарисеј у Шта мислите о богословљу о. Серафима Роуза?   
  Нису само митарства него претерена прича о Њу Ејџу, Новом Светском Поретк, Death to the World итд...
  Није се човек много бавио православљем.
  Онда када у твојој делатности не преовладава Христос, Царство Божије, Литургија, вечни живот ...онда се бавиш горе тривијалним стварима и постајеш надахнуће зилотима и православним апокалиптичарима.
  Зато је изузетно опасно и, строго непрепоручљиво, да се бавиш "озбиљним" учењима ако ниси теолог ( попут Влада Димитријевића, Серафима, Артемија...)
 12. Не свиђа ми се
  Партибрејкер је реаговао/ла на Душко Дугоушко у Шта мислите о богословљу о. Серафима Роуза?   
  Само што Јуџин Денис Роуз није никакав светац, већ обичан секташ...
 13. Не свиђа ми се
  Партибрејкер је реаговао/ла на Душко Дугоушко у Шта мислите о богословљу о. Серафима Роуза?   
  Расколничка РЗЦ у којој је он био је анатемисала не само РПЦ већ и целу канонску ПЦ, иако је, парадокслано један од ретких њихових нормалних епископа Јован Максимовић (сада познат као свети Јован Шангајски), био у општењу са СПЦ, што је још парадоксалније када се узме у обзир да је РЗЦ била у општењу са "Слободном Српском црквом" која је била у расколу са СПЦ.
 14. Не свиђа ми се
  Партибрејкер је реаговао/ла на Душко Дугоушко у Шта мислите о богословљу о. Серафима Роуза?   
  Он је био отворени јеретик, којекакав дуалиста - манихејац, а никада православан ако и прихватимо расколничку РЗЦ за цркву, па кажемо да је био у цркви. А пола светих из календара је претеривање, осим неколико новијих ниједан није веровао у митарства (конкретно знам за Јустина Ћелијског и Николаја Охридског од српских).
 15. Не свиђа ми се
  Партибрејкер је реаговао/ла на Душко Дугоушко у Шта мислите о богословљу о. Серафима Роуза?   
  Јуџин на најгрђи, лажљиви начин чупа цитате из контекста, као што протестантски фундаменталиста (како је он и одрастао, одгајан и васпитан у том духу) ради са Библијом. На такав начин свако може да докаже било шта, а ја ти тврдим да нико, али баш нико од Светих Отаца није веровао у митарства (а веровали су у све и свашта, али ето у митарства баш нико). Што је занимљиво, чак ни они хришћани који су анатемисани јер су претерали у платонизму нису веровали у митарства...
 16. Не свиђа ми се
  Партибрејкер је реаговао/ла на Душко Дугоушко у Шта мислите о богословљу о. Серафима Роуза?   
  Кажем Јуџин зато што је био расколник, а изгледа и умро ван Цркве, па је то израз непризнавања његовог монашења. За њега и сматрам да је био намерно лажљив, мислим шта рећи, предговор за његову књигу О Стварању је написао секташ, "поново-рођени-хришћанин" који иначе у својим сопственим књигама говори како ХИВ и СИДА не постоје (протестантски фундаменталисти верују да је то божија казна за хомосексуалце).
 17. Волим
  Партибрејкер је реаговао/ла на Justin Waters у Шта мислите о богословљу о. Серафима Роуза?   
  Серафим Роуз није био окултиста, он је то био док није постао православан. Он је као и доста других људи трагао за духовном ситошћу, и није је пронашао док с није сусрео са православљем. Рене Геноно је заслужан тек толико што је Роуз од њега покупио мисао "да неку вјеру ћеш најбоље спознати ако потражиш њене изворне форме". Тако га је пут навео на православље. Ако је Генон то реако, не значи да није у праву. И ако је био окултиста, не значи да је био глуп човјек.
  Што се тиче његовог положаја у РЗЦ, не знам шта би ти рекао. Московска Патријаршија је сарађивала са комунистима, па је због тога третирамо као исправну и даље, РЗЦ није сарађивала са комунистима, па сад ако хоћеш да је третираш као отпадничку Цркву, то је твоје право, али ту грешиш.
  Такођер и са случајем митарстава и креционизма. Ако ти је он секташ због митарстава, онда избаци пола и више светих из календара. Може се причати о томе јесу ли стварно мистарства оправдана или неоправдана појава у Преадању, али говорити за људе који су држали да митарства постоје, да су секташи, сулудо је.
 18. Волим
  Партибрејкер је реаговао/ла на Lion у Rock музика у нашим животима   
  ... њене позитивне и негативне стране.
  Мисли које ми долазе у овоме тренутку (а може се и књига написати на ову тему)...
  Оно што нама људима недостаје, а што су нам Свети Оци подвижници препоручивали је подвиг ка оздрављењу душе, њеном враћању у првобитно стање и здравље. Зато су написене и „Лествица“ и бројне хришћанске подвижничке књиге, не само зато да би нас привеле Богу него да би и наше душе и тела учиниле здравима.
  Треба савлађивати танатоса, сексуалну енергију у себи, усмеравати је ка рецимо благословеном браку или ка неким креативним стварима. Рок музика, као и свака друге забавна музика распаљује тај танатос у нама, ослобађа га, подржава га...и то нам свима одговара. А зашто ? Психолози би одлично одговорили: зато што га потискујемо. Зато се осећамо слободним и када слушамо агрсивну музику, и када пијемо и када радимо многе друге ствари...али све то само пуцањ у празно. Човек и даље остаје незадовољен и неиспуњен, чак фрустриран и раздражен. Музика и остале страсти постају део наше личности, обликују нас, а у истинској духовности нисмо се много обликовали јер тек треба доћи до ње...као што Св.Јован Лествичник на почетку свог дела каже: Свакоме је потребан Мојсије који ће га превести до Обећане земље... На пример, када сам отишао на Свету Гору, тек тамо сам рекао себи „Ово је Православље...“ А зашто ? Зато што сам осетио по први пут праксу, слободу, љубав... То је оно што нам свима недостаје, неко ко ће нам причати и усмеравати ка здравом расуђивању, неко ко ће фаворизовати својим примером оно што је здраво, у друштву где је оно што је здраво исмејано и понижено.
  Дакле, ја много волим рок музику, али сам свестан да једним делом она и негативно утиче на мене. Некада ме ослобађа, а некада пуни негативном енергијом и бесом... Сад, добро је да свако у себи одреди границу докле му нешто одговара а докле не.
  Нека рок музика многима (као што и јесте) буде прелаз на нечем много Лепшем и Већем  0212_rolleyes
 19. Свиђа ми се
  Партибрејкер got a reaction from Рапсоди in Сигурност и ''сигурност''   
  Ако има још дилема, текст је ауторски, преузет са блога http://smrt-svetu.blogspot.rs
 20. Свиђа ми се
  Партибрејкер got a reaction from Милан Ракић in Сигурност и ''сигурност''   
  Ако има још дилема, текст је ауторски, преузет са блога http://smrt-svetu.blogspot.rs
 21. Волим
  Партибрејкер got a reaction from хахаха in Death to the world-last true rebellion?!   
  Јесте тема одавно заборављена, али ево, већ 3 године, постоји "домаћи" Death To The World који ради са благословом оригиналног фанзина и по узору на исти. На блогу и фб страници, све је детаљно објашњено. Па ко воли нек изволи.
  smrt-svetu.blogspot.rs
  www.facebook.com/smrt.svetu
 22. Свиђа ми се
  Партибрејкер got a reaction from Goku in Death to the world-last true rebellion?!   
  Јесте тема одавно заборављена, али ево, већ 3 године, постоји "домаћи" Death To The World који ради са благословом оригиналног фанзина и по узору на исти. На блогу и фб страници, све је детаљно објашњено. Па ко воли нек изволи.
  smrt-svetu.blogspot.rs
  www.facebook.com/smrt.svetu
 23. Волим
  Партибрејкер got a reaction from АлександраВ in Упокојио се наш брат Крис Корнел   
  http://smrt-svetu.blogspot.rs/2017/07/blog-post_21.html
  О смрти његовог кума Честера и искушењима данашњице.
 24. Волим
  Партибрејкер got a reaction from АлександраВ in Јан Кертис (Џои Дивижн) - Бескрај говори   
  Ево још једног сличне тематике. 
  http://smrt-svetu.blogspot.rs/2016/08/blog-post.html
 25. Волим
  Партибрејкер got a reaction from NemanjaVa in VAMedia: Зашто Драган Давидовић (бивши монах Антоније) вара вернике?   
  Истине ради се обраћам. Одакле право, патријарху, епископу, или било коме да новом црквом замени средњевековну светињу? Ко има право да то потпише? Каква је то "добробит за народ" кад је проблем пијеће воде у Ваљеву већ одавно решен. Да ли ви видите на шта личи она вода? Њу ће да пију? Друга ствар уопште се не ради о "артемијцима". Ја први нисам ни зилот, ни артемијевац и био сам доле кад је било потребно. Службе је до скора служио свештеник СПЦ, а не парасинагоге. Отац Антоније (Драган), најпре себе увек назива монах-немонах, и какав год био, једини је он стао да заштити светињу. И као треће, не видим да се приклионио Артемијевим. Артемијевих "монаха" и "верника" нема. Све људе које сам упознао, и који су се трудили око светиње јесу верници СПЦ. 
  Ако сте гледали те вандалске снимке, где се верници држе сатима на поду, у прашини, где се разбијају врата, и обара звоник, каква је то била добра намера? Ако је за добробит народа зар није могло да прође без свега тога? Зашто о томе СПЦ ништа није рекла? Иконе је верни народ донео како не би била празна, након што је онако вандалски испражњена да би службе наставиле да се служе.
   
  Подсетићу да је још 2013. Завод за заштиту споменика културе изразио неслагање са одлуком да се Грачаница потопи, и да „није могуће измештање због материјала од којег је саграђена, као и начина на који је храм сазидан у 15. веку“ (http://goo.gl/DEIj31).

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије. За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.  Коментари се на сајту Поуке.орг објављују у реалном времену и Администрација се не може сматрати одговорним за написано.  Забрањен је говор мржње, псовање, вређање и клеветање. Такав садржај ће бити избрисан чим буде примећен, а аутори могу бити пријављени надлежним институцијама. Чланови имају опцију пријављивања недоличних порука, те непримерен садржај могу пријавити Администрацији. Такође, ако имате проблема са регистрацијом или заборављеном шифром за сајтове Поуке.орг и Црква.нет, пошаљите нам поруку у контакт форми да Вам помогнемо у решавању проблема.

×
×
 • Креирај ново...