Jump to content

Рапсоди

Члан
 • Број садржаја

  9426
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  30

Posts posted by Рапсоди

 1. Каже отац  Предраг Поповић, отприлике овако.

   Отишао човек после смрти на место лепо, и све добио што је некада желео, лепу кућу, са пуно соба, много аута, пуно одела, лепе хране итд...после стотинак година дошао човек који га је одвео на то место да га обиђе....а овај кука...све је то лепо што он има....али, али... није некако тако замишљао рај...а овај му  каже : " А ко ти је рекао да је ово рај " ? :smeh1:

 2. Имамо  рођаке у Есексу, сви примили њихову националну, Астра зенеку joooj...платили 3 фунте, кажу  нема профита на њој...ма чисти алтруизам, могли су и без те 3 фунте. Све нагло почело да се отвара у Енглеској, покуљало као надошла  пробијена брана. Ех...  

 3. пре 10 минута, Чунга Лунга рече

  Шта Ханка Палдум памти још у оној песми?

   

  Памтим и ја 

  Оне ливаде, оне ријеке, оне шуме и путељке , стару баку док се смије и огњиште што ме грије...:(

   

 4. пре 5 часа, Justin Waters рече

  Не можеш бити остављена на миру јер имамо посла са врло заразном болешћу. Твоје нечињење може да утиче да се са овом болешћу не изборимо краћим и лакшим, него дужим и тежим путем уз много људских жртава. Не знам откуд вам право да овако гласно истичете себично ја ја па ја.. Кад имамо проблем који не може да се ријеши него колективно. 

  Свакоме ко одбија вакцинацу, ако жели да живи свој живот, док траје пандемија, да се пресели у планине и далеко од цивилизације и да се врате кад они који су остали у цивилизацији не искоријене вирус или га сведу на мјеру да не буде опасан. Мада и то би било као неко ко не жели да иде у рат, јер жели да живи свој живот, али би се вратио кад престане. 

   

  Да ли је ово допуњено издање књиге ...Врли нови свијет ...само од другог аутора ? 

  • Свиђа ми се 1
 5. пре 5 минута, J_a_n_a рече

  Mislila sam na one veze gde samo jedna strana ulaže, samo jedna osoba nosi teret za dvoje, ne znam kako to da detaljnije opišem u tom slučaju kad-tad ta osoba će pokleknuti, odnosno pašće pod teretom.

  Дефинитивно са таквом особом не треба  настављати...прекинути  на време.А, ако смо већ у браку са таквом особом, онда је то озбиљан проблем.

  • Свиђа ми се 1
 6. пре 21 минута, J_a_n_a рече

  Ali obe strane moraju biti spremne na žrtvu, ako se samo jedna žrtvuje a drugu baš briga, nema tu od ljubavi ništa.

  У љубави ништа не мора.Не може се измерити степен нечије жртве.Нечија жртва није толико видљива, или је можда ми не примећујемо.Ако се ми жртвујемо а очекујемо исто то и од друге стране, онда  је то однос " ја теби, ти мени "...такав однос ми више личи на партнерство него на љубав.

   

   

 7. пре 22 минута, Tumaralo. рече

  Da li ste znali za informaciju da su u Beogradu postavljene AI facial recognition gulag kamere na 800 lokacija?

  Ova tehnologija je neprecizna, pogotovo ako niste beli muškarac — za žene koje nisu belkinje greši čak u 35% slučajeva. Amazonov softver za prepoznavanje lica je pogrešno identifikovao 28 članova Kongresa kao kriminalce,12:smeha:(da li je pogrešno :smeh1:) a softver koji je koristila londonska policija je imao čak 98% pogrešnih identifikacija.

 8. Још увек трају расправе да ли људи умиру  "са вирусом " или " од вируса "...додала бих да у расправу уведу и разматрање  за оне категорије људи, који су умрли  "због " вируса, а да исти нису ни имали.Постоје ли такве статистике.

 9. Из дневника 1973-1983.   (Уторак, 9.новембар 1976.)

  Глупави сукоб на академији(Св.Владимира) : једни студенти  обличе друге за "јерес" ( јер (ови други) не целивају сваки пут све иконе!) и за недовољну духовност; и још глупљи, замршени случај  студента који жели да  "егзоцира"другог студента, и томе слично.Та мутна узбурканост лицемерне псевдо-религиозности, та прожетост свеколике атмосфере демонским самопотврђивањем, "духовном мржњом"- све то притиска психу...Сви имају "проблеме", све је некако "распаљено",извитоперено, карикатурално и за све потежу и у све утрпавају "Бога" и "Православље".Осећам да унаоколо нема ниједног срећног човека, човека који је срећан оном срећом која би, чини се, требало да се излива из богослужења, молитве,богословља, итд.Као да би се на религију могле применити  Толстојове речи из( Ане Карењи): " Све се пореметило у дому Облонских .." Сви ми и себи и другима тврдимо:" Човек је несрећан без Бога"Али, зашто је, он онда, тако несрећан  "са Богом" ? Зашто таква "религија"амплификује (појачава) све оно што је тричаво и рђаво у човеку: гордост самоузношење, страх ? То су питања која себи постављам већ годинама.Као да у свету више нема оног спокојнога, смиренога,радоснога и слободнога стајања пред Богом,  "хођења пред Богом";  као да више нигде нема  онога: " Делјте Господу своме са страхом и радујте Му се са трепетом".

  И гле, радујеш  се сваком тренутку самоће, јесењега сунца на златноме листу, потпуне "утишаности" и анонимности живота.

 10. пре 4 часа, obi-wan рече

  Inace, u prvom komentaru ispod teksta vec je neko napisao "fake news". A to znamo sta znaci. :smeh1:

  Могуће је да је "fake news". Превод имаш  у уводном посту.

  /croativ.net/telijan-mediji-govor-vladimira-putina-narodma-1929/ Копирај линк преко гугла.

   

  • Свиђа ми се 1
×
×
 • Креирај ново...