Jump to content

Рапсоди

Члан
 • Број садржаја

  9395
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  28

Everything posted by Рапсоди

 1. Fragment Episkop bački dr Irinej Свето Причешће – Свето Причешће – извор здравља или извор болести? 1. Увод: један Хлеб и једна Чаша Већ две хиљаде година, од Тајне Вечере (Мат. 26, 26 – 28; Марк. 14, 22 – 24; Лук. 22, 19 – 20 и I Кор. 11, 23 – 26) до данас, хришћани се причешћују на исти начин – од једнога Хлеба и из једне Чаше, као што стоји у тексту Литургије светог Василија Великог. На тој чињеници се темељи јединство и јединственост Цркве. Црква није установа која претходно постоји на основу догматских и других премиса, па накнадно одлучује да је потребно и корисно слу
 2. Та Рапсоди мсм, логичније је, тај Рапсод би и могло Ако не неко будуће време, безвременско постојање ће све поставити на своје место .
 3. А шта ако је истина, да си ограничен у спознаји и самоспознаји . Да једноставно на овом степену технолошко - техничког (научног) развоја неке ставри научним обајшњењима не можеш да објасниш (откријеш)и поставиш законитости. То не значи да те ствари не постоје . Пластично Микроскопом можеш да видиш ствари које не можеш голим оком. Можда ће једном Бог дозволити да научници конструишу микроскоп којим ће видети Бога сигурно не, али рецимо анђеле.
 4. Фундаментална грешка. Вера се не заснива на логици(бар не оној земаљској, са дефиницијама, обрасцима и премисама ), у вери је много тога нелогично, оксиморично, контрадикторно и надлогично. Узроци атеизма су управо у тој гордости ума, која покушава све својом ограниченошћу да смести у свет логике, без обзира на милион неистинитих премиса. теологија њет
 5. Некадашњи митрополит, имавши искуства и са политичарима и са наркоманима, изјавио је да су наркомани мале маце за политичаре.
 6. Весић каже да неће дозволити затварње Београда, ни по цену смене, због непоштовања мера на Копаонику....навијам за Весића .
 7. Уопште не гледам и не читам инфо у вези са короном...сем форума. Знаш ли нешто прецизније како ће да изведу затварање седам до десет дана...ако до тога дође, јесу нешто прецизирали ?
 8. Срби увек имају алтернативу...мито, корупција. Колега ми прича да ће највероватније, пошто често путује, платити медицинског радника да му уместо вакцине да неку дозу витамина а да се води као да је примио вакцину....и ето решења
 9. Испада....истина је оно што Билић заступа.Ако каже..макните телиће...макнућемо телиће, ако каже...примите вакцине, примићемо вакцине...ах та љубав према Билићу
 10. У ери интернета, спа(е)м порука, видео стриминга, авио загађења....итд, мало лицемерно звучи помињати мале телиће као главне кривце глобалног загревања....загађења.
 11. Што се љутиш ? Избегаваш да ме квотујеш, а овамо се осврћеш на моје постове. Трогодишњаку се чини да ти Билија много, много симпатишеш. Је ли га волиш до неба или преко неба ?
 12. Хвала ти што се данас од срца насмејах . Чуј...ти и ја и Били...јесто заједно чували овец...оћу рећи телиће стављаш се у позицију, равног са Билићем. Друга реченица је дискутабулна. Ти си у позицицији да можеш да одлучујеш о овако битним стварима.
 13. У ери интернета, спа(е)м порука, видео стриминга, авио загађења....итд, мало лицемерно звучи помињати мале телиће као главне кривце глобалног загревања....загађења.
 14. Јооој Сад улазимо на минско поље . Да би нешто било добро, мора да буде квалитетно и добро урађено, на најбољи могући начин треба да буде разрађена поента нечега у овом случају филма. Тачно је да је циљ, упознавање гледалаца (слушалаца) са темом . Али то упознавање мора да буде квалитетно урађено , иначе неће да има прођу . Можеш да имаш супер идеју и часну намеру да нешто предочиш публици, али ако не знаш начин ако то једноставно не умеш, и идеја и намера пада у воду јер ниси постигао циљ, а циљ је да предочиш идеју да упознаш публику са поентом. Дара је сјајана у сваком по
 15. Ма да...али филм заиста мора да буде допадљив (у смислу да има добру причу и да је заиста добро урађен и технички.....добра глума...итд...итд ) да би имао прођу . Јер нико неће хтети да се упозна са неком истином ако није презентована на добар начин. А овај филм је заиста класа у сваком смислу и зато је да кажем "допадљив " (мада ми се та реч не допада) На прави начин (допадљив) је испричана добра прича .
×
×
 • Креирај ново...