Jump to content
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Aleksandar Stojkovic

Члан
 • Број садржаја

  319
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

3 Пратиоца

О Aleksandar Stojkovic

 • Ранг
  Интересује се

Profile Information

 • Пол :
  Мушко

Скорашњи посетиоци профила

4786 посетилаца
 1. Then I said to my wife - For justice we must go to Don Corleone
 2. Sorry, boys, all the stitches in the world can't sew me together again...
 3. Врати ми моју љубав Очи које имају укус неба... Прсти који певају баладе... Коса која мирише на пролеће... - Само једним дахом си рекла. И разумео сам. Нисам волео тебе - Волео сам своју љубав. Врати ми је... Молим те, Врати ми је.
 4. Ућуткао сам ноћас сваку песму У којој птице твојих зеница лепршају. И сад - Неизречене - Вриште гласније Него док су у речима биле.
 5. Neću napisati tužnu pesmu. Ptice su utihnule, Cveće se namrštilo, Zvezde se spremaju da plaču - Ali sa tugom ne progovoram. Sunce bunca o dečačkoj radosti, Leptiri pevaju o nedostižnosti; Uzalud vrištiš, purpurna žalosti - Neću napisati tužnu pesmu.
 6. Hajde da bacimo sve časovnike! Hajde da spalimo sve novčanice! Hajde da malo slušamo pesnike! - Da sa sebe zbacimo pijavice. Hajde da kopamo blago na nebu! - Od zemlje kradljive duše nam zebu. Hajde u sebi dete da budimo - Pa da se zori zvezdano čudimo! Ma hajde samo ljudi da budemo, K'o što nam divni, sveti čovek reče; Svilene snove mraku da uzmemo, Pa da iz oka smisao poteče.
 7. Tvoje su mi oči nove svemire stvarale - Sad i ovo malo sjaja otrovom zalivaju. Tvoji su mi osmesi poj neznanih ptica rađali - Sad praznim odjecima zidove izbleđuju. Znam da san moj u tebi besmrtuje, Uzalud ga izmišljenim srećama ubijaš; Kad bi ga jednim iskrenim pogledom zalila Iz njega bi buknula zlatna praskozorja... Samo nemoj da me žališ, Ostani ubica I gubi se iz mog besmisla - Prazninu sam kao sestru zavoleo.
 8. Треба ми мир у немиру Да удишем своју лиру, Да са светлошћу будем друг - Да ко дете цртам свој круг.
 9. Запитаност Док Сунце просипа своје нежно благо И ветар милује лепршавом тајном, Слушам звездане вриске дечије игре И питам се, срећан и немоћан: Како да бар делић овог летњег чуда Унесем у скромну кућу своје песме?
 10. Ајд' нек и остале поете и поетесе дају допринос, само се ја и Рапсоди одазвасмо Нек ничу стихови да поезијом позвездавамо стварност Иначе, мени ускоро излази збирка у издању Књижевне омладине Србије, биће промоција за око месец дана у Београду, па да искористим прилику да најавим. Бићете обавештени за датум кад дође време,а ја ћу бити почаствован ако неко од вас из Београда издвоји време да дође на промоцију. Ево једне песме која ће се наћи у збирци: Енигма Чезнем да те у песму ставим, Енигмо сетна! Из бесмисла да се избавим, Лиро чудесна! Да и у муци живот славим, Ружо небесна! Да са тобом кроз време плавим - Ако си сретна.
 11. Песма и апсурд Да узалуд не дишем - Боље да песму пишем. Да таму не сакријем, Своје туге откријем; Своје снове опевам Страхове да отерам; Бескрају се препустим И сав апсурд напустим.
 12. Рањена творевина Прослављам те музиком речи, Окрњена лепото света! Твоја тајна смирене лечи Па им смисао опет цвета. Као нежни одсјај бескраја Миром и радошћу миришеш, Песмама рањенога раја Наду нам по срцима пишеш. (Док у палости својој жутим Немоћан сам да те опевам, Али не могу да прећутим Кад ме твоја светлост одева.)
 13. Причао сам са децом Она о животу знају мало. За њих ко да умирања нема, За њих вечност у пећини дрема, За њих је време у трену стало. Зелени снови напред их вуку, Она чекају радости, срећу... Она не цртају плаву луку, Она увек у садашњост крећу.
×
×
 • Create New...