Jump to content
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

БанеЛ

Члан
 • Број садржаја

  1546
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Everything posted by БанеЛ

 1. @Sofija_ Зашто ти сметају мрави у воћњаку? Неће они оштети воћке. Они уништавају ваши, ларве жилогриза итд. Воћкама не штете. Пре ће бити да имају довољно хране ту, па су ту и дошли. Ми у једном нашем вишњаку имамо неколико мравињака и не дирамо их.
 2. БанеЛ

  Слике форумаша

  Навукао си га, несрећо!!! Још ти фалиш. А бе куде си? Које пра'иш?
 3. БанеЛ

  Слике форумаша

  Лига је киднапован!!! Готов је, женимо га!!!
 4. Какви су ово папучари на теми? Страшно!!! Укључио бих се раније, него сам пеглао.
 5. Брате, замолио бих те нешто, ако ти није тешко. Излазим ван теме, али сам се сад сетио. Треба ми исправан превод Разумне молитве. Превео сам како сам умео, а волео бих да то буде скроз исправно. Могу ли да ти пошаљем на пп текст и превод?
 6. Моје неко мишљење да су наши тај нерадни дан Турака лукаво искористили да би се сећали Христовог страдања, а да Турци не могу да им приговоре, што не би био случај са недељом. Негде раније сам читао писање неког свештеника о нерадним петковима пред веће празнике и он је баш говорио да се то ради у знак сећања на Христово страдање и да то црква не захтева, али и не брани. Пошто се код већине народа изгубило да посте средом и петком, у расинском и жупском крају, одакле су и моји, остало је да се петак пред славу обавезно пости. Код Топличана то и није присутно.
 7. Наравно да јесам. Чекао сам да се још неко укључи. Него, видиш, од суштине се свело на форму.
 8. Што би рекао владика Григорије: Неки би се и данас потурчили да им ко понуди. Тако некако. То је из оног чувеног клипа "Ми смо неспособан народ". Петак, турски светац. Код нас у петак пред веће празнике људи не раде веће послове. Е, сад, кад би неко знао детаљније то да ми објасни...
 9. Па, нема, него у трци да им пруже што више материјалног, немају кад да им се посвете довољно. И то је болест данашњице. Системски не ваља.
 10. Ако сам их осудио, нека ми опросте. Само бих волео да посвете деци мало више пажње, ништа друго.
 11. Има и тешких прича, али има и оних контра примера. Неки мисле да би парама могло све да се обезбеди, а не може. Не умем да извучем неку генералну слику. Тврдим да су ускраћени за много мање ствари него у време кад сам ја био дете. Мени је био доживљај да одем до Прокупља, које није ни на 30 км од мене, а за већину ни Београд данас није неки појам(а то ти је око 260км). Стварно је тако.
 12. Неки и више од два. За децу неки имају, неки немају.
 13. Овде 90% људи ради пољопривреду, махом воћарство, од доктора, професора, адвоката до сељана. Крпимо се. Сналажљиви смо.
 14. Има и таквих, али има и оних који су сами своје газде, па не користе то како треба. А ни у државном не можеш да изађеш кад хоћеш. У просвети ретко да можеш и болестан да будеш. Нема замене, иде боловање.
 15. Тако ће и бити, јер у своје процене више не верујем. Мало и претерују, боље би било да су више са децом.
 16. Ко то и каже? То је уврнуто. Мада, данашње време је такво. Деца мала, први, други основне знају о тим стварима. Причала ми једна жена и остао сам затечен. А за ово друго, ја, ја, друга времена. Што каже мој један брат од стрица, родитељи се договоре, млади се мало мрште, док се не СКРДЕ, и онда се смире. Нема жртвовања данас, лудило потрошачког друштва, увек се тражи боље и то је то. Тако је, како је. Ко се снађе, снашао се.
 17. Ако ћемо право, кукају махом мушки. Које женско кука? Дај да решимо. На једно женско овде иде 10 мушких, нешто ће да се и пробере. А за овај други део причам на основу онога што чујем и видим. И није само моја констатација.
 18. @Anika Никад нисам ово чуо до данас, изузетно је. Избегав од фараонот од ропство в Египет, од Мојсеј бев поведен и до Синај пристигнав. Да се качам на Синај, ох, силно посакувам, на неговиот свет врв топло да се помолам. Овој пат е многу стрмен, Боже дај трпение, сила и издржливост молитва да добијам. Послушание пред сé, Свето Писмо, ќелија и свето молчание за да стекнеш молитва. За да кажеш молитва, ти од умот, најнапред, далеку исфрли ги сите светски помисли. На почетокот молитва усна кажувај, како мине времето ќе се стори разумна. На нејзините зборови многу внимавај, зошто, штом размислуваш, лесно се прелестуваш. На лукавиот му пречи молитвата, ти знај, затоа не плаши се, кога ќе те нападне. Од молитвата се раѓаат слатки плодови, каков мед е тоа, ох, не можеш да замислиш. Како дејствува молитвата не ме прашувај, не можам да искажам Таинство Божествено. Штом ја видиш во тебе, како таа дејствува, тогаш добро чувај ја, со многу смирение. Старче мој почитуван, Мојсее мој разумен, дојди, дај ми благослов, за да стекнам молитва. И Ти, Мајко Христова, тајна Игуманијо, благослови ги монасите, дај им молитва. Да се качам на Синај, ох, силно посакувам, на неговиот свет врв топло да се помолам. Мој превод, за ово подебљано нисам сигуран. Побегао сам од фараона из ропства у Египту, од Мојсија сам поведен и дошао сам на Синај. Да се попнем на Синај, ох, јако желим, на његов свети врх да се топло помолим. Овај пут је веома стрм, Боже дај стрпљење, снагу и издржљивост молитву да добијем. Послушност изнад свега, Свето писмо, ћелија и света тишина, да би се добила молитва. Да добијеш молитву, ти из ума, најпре, избаци све светске мисли. У почетку говори молитву усана, како пролази време постаће разумна. Обрати пажњу на њене речи, зато што се од помисли лако прелестиш. Лукавом смета молитва, знај, зато се немој плашити када те нападне. Од молитве се рађају слатки плодови, какав мед је то, ох, не можеш да замислиш. Не питај ме како делује молитва, не могу да изразим Божанствену тајну. Чим је видиш у себи, како делује, онда је добро чувај, са много смирења. Старче мој поштовани, разумни мој Мојсије, дођи, дај ми благослов, да добијем молитву. И ти, мајко Христова, тајна Игуманијо, благослови монахе, дај им молитву. Да се попнем на Синај, ох, јако желим, на његов свети врх да се топло помолим.
 19. БанеЛ

  Слике форумаша

  Ево један challenge. Ако нам се ђаци пласирају на републичко, онда ћемо да се упознамо, а ти види шта ћеш са тим комшијом. Брате, кад морам да будем резервни точак. Уф! Доообро.
 20. БанеЛ

  Слике форумаша

  Даћу ти ја идола! Имам лопату за истеривање истих, врх!
 21. Тако је бона, па ајд' и ти, немој каснит' за њима. Похитај, младожења, па остало!
 22. Требало би обе да роде. Е онда објасни тој деци ко је ту коме шта? Конташ?
 23. Моје мишљење је да би оваква вест прво требала да отрезни девојке и жене.
 24. Срби, бар у новијој историји, су увек имали "тату".
×
×
 • Create New...