Jump to content

Православље_95

Члан
 • Број садржаја

  29
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О Православље_95

 • Ранг
  Почетник

Скорашњи посетиоци профила

897 посетилаца
 1. Кључ; Свете тајне Цркве.

  Покајање и Литургија.

  Живети Трезвеноумно,Црквено.

  5. Пројавите у Вери вашој врлину,а у врлини знање 

  6. А у знању уздржање,а у уздржању трпљење,а у трпљењу Побожност

  7. А у ПОбожности братољубље,а у братољубљу љубав.(2.Посл.Петра 1,5-12)

 2. Помаже Бог свима. Чињеница је да је већина људи роб сопствених мисли. Поготово данас у конзумеристичком свету. Ако се не варам, депресија и остале недаће сличног типа као један од главних узрока имају преплављеност негативним мислима, које се у тим стањима умножавају. Исправите ме ако грешим. Пошто пратим и стране форуме и канале на јутјубу, приметио сам да се све више препоручује медитација и mindfulness (ово не знам како бих превео, али нека буде свесност) методе. Огроман број људи сведочи да су им ове методе помогле у пражњењу ума, спречавању таласа лоших мисли, боље концентрације итд. Ј
 3. Можда некоме буде од помоћи. Купио сам прва два тома Старца Пајсија и препоручујем свима који трагају за одговорима на најразличитија питања из области духовног живота, нашег места у свету, сналажења у истом и томе слично. Након што прочитам обе књиге, планирам да купим трећи и четврти. Такође, узео сам у обзир и остале предлоге и свакако ћу кад-тад узети предложене наслове (осим оног из другог поста, који је провокација), а, такође, и написати утиске, као што сам то учинио са поменутим књигама.
 4. Управо сам и планирао да узмем нешто од Старца Пајсија. Баш сам синоћ слушао његову ,,Поуку младима". Знате ли можда у ком се тому налази та беседа?
 5. Хвала пуно, погледаћу. Иначе, један рођак ми је препоручио књигу ,,О угледању на Христа", Томе Кемпијског. Јел читао неко? И шта мислите о читању католичких писаца?
 6. Хвала пуно, драги пријатељи! Сачекаћу да видим има ли још предлога, па се јављам са литературом коју сам купио.
 7. Помаже Бог, За почетак бих пожелео свим члановима да Божићни пост проведу у миру, врлини и непрестаном духовном усавршавању. Ово ми је трећи велики пост, а од првог сам увео праксу читања духовне литературе у већем интензитету. Апропо тога, волео бих да ми препоручите православне књиге и књижице, које би биле душекорисне особи која је тек на почетку треће деценије живота. Волео бих само да то не буде владика Николај, јер већ имам сабрана дела и отац Тадеј, од кога такође имам све мисли, говоре итд. Поздрав и хвала!
 8. Након данашњег понижења које нам је приредио са Шредером, променио сам у потпуности мишљење.
 9. То што сте написали апсолутно има смисла. Али... Ми смо, не знам да ли се слажете, окупирана земља. Окупирана од стране глобалног система (и ту не мислим на масоне, илуминате итд.). Политички, економски, медијски и на сваки други начин. Намећу нам се неке, за мене, накарадне вредности, а све то уз аминовање ,,наших'' власти. У таквом систему бих могао да подржим само онога ко иступа против њега и свих вредности које нам намеће. Када се тако поставе ствари, нема неке разлике између поменутих људи. Једино што ме у целој причи плаши јесте то што је Вучић психо и уопште ме не би чудило да и фор
 10. Обојица део система годинама. У том смислу бих посебно навео Јанковића, за кога сам икс пута чуо ,,ново лице'' на сцени, а дотични је био у Влади још у време Слобе. Форсирају петооктобарску политику, која је и са назадњацима на снази. А сад посебно: Јеремић - Фолирант, највише ме је запрепастила реченица, парафразираћу, да му је мука како се живи у Србији претходних пет година, а за то време је живео у Њујорку. Непознати извори финансирања, а скоро да је раме уз раме са Вођом по том питању. Тиме што је кампању почео на Космету, а у његово време су пребачени преговори из УН, где имамо нека леђа
 11. Свестан сам тога, али не желим да учествујем у лакрдији у којој се ствара привид ,,избора''. Бошка симпатишем због неких ранијих ставова, али и њега све више једе и мења систем. За први круг гласања сам свакако спречен, за други ћу видети, ако га уопште буде. Сигурно не излазим ако треба да бирам између Вучића и Јанковића, или Вучића и Јеремића.
 12. Не излазим на изборе, али када бих морао да бирам, волео бих да то буде Бошко, мада реалност не сматра тако. Добија Вођа и онда само треба да сачекамо да уједини функције, као Адолф.
×
×
 • Креирај ново...