Jump to content
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Кратос

Члан
 • Број садржаја

  12820
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  21

Репутација активности

 1. Хахаха
  Кратос got a reaction from Драшко in Женска лепота   
  Baš deluje nako čedno i stidno...pa ko mož odoleti tim vrlinama?
 2. Оплаках :))
  Кратос got a reaction from ines in Žene, kakve muškarce volite?   
 3. Оплаках :))
  Кратос got a reaction from emilija in Пушење   
  Ćebe zimi.
 4. Радостан
  Кратос got a reaction from Лапис Лазули in Слике форумаша   
  Još da nađeš nekog medu da te ženi i Bog da te vidi...
 5. Свиђа ми се
  Кратос got a reaction from Alegzandar in Који форумаш је у питању? :)   
  Tavita?
 6. Хахаха
  Кратос got a reaction from Nikola Stojanovic in Мушкарци, какве жене волите?   
  Ovo je idealna....
   
 7. Хахаха
 8. Свиђа ми се
 9. Волим
  Кратос got a reaction from SerbCro in НЕРОЂЕНИ - савест друштва   
  Istinite a istina je mnogima teška.Abortus jeste ubistvo,ubistvo života  jednog bića u njegov začetku.
   
 10. Волим
  Кратос got a reaction from drvce in ГДЕ СТЕ БИЛИ 5. ОКТОБРА 2000. ГОДИНЕ?   
  Bio na barikadama u mom gradu.
  Tuga koliko je u suštini narod bio naivan i kolko je to narodno nezadovoljstvo kasnije zloupotrebljeno samo da bi sjaho kurta i uzjaho murta.
   
 11. Волим
  Кратос got a reaction from Milica Bajic in Кратке приче   
  Разбијена ваза
  Једанпут су ученици упитали свога учитеља:
  -Учитељу у чему се састоји тајна успеха? Можда, у срећи?
  Као одговор на то учитељ је замолио ученике да га сачекају и излазећи из собе после неког времена, вратио се, носећи у рукама комадиће вазе. Пруживши сваком ученику по један комадић он је рекао:
  - Тајну успеха ћу открити ономе од вас који буде могао да нацрта читаву вазу, исту онакву каква је била пре него што сам је разбио.
  Рекавши ово, учитељ је изашао. Узбуђени због тешког задатка, ученици су узели у руке прибор за цртање и пажљиво изучавајући сваки свој комадић почели су да цртају. Због тога што је свако од њих хтео да управо он постане онај коме ће учитељ открити тајну, сели су подаље један од другога и цртали су, сакривајући цртеж руком, тако да нико други не би видео њихове цртеже. 
  Завршивши своје радове, дошли су код учитеља, сваки се потајно надајући да ће управо његов цртеж бити прави. Но, после тога када је учитељ погледао радове међу њима није било ни једнога правога: сви ученици су нацртали другачије вазе, лепе и ружне али ни једна од њих није била слична оној чије комадиће им је дао мудрац. Тада је учитељ ученицима вратио њихове радове и замолио их да поново све пробају.
  Разочаравши се после неуспеха они су коначно показали једни другима своје цртеже и били су задивљени чињеницом колико њихови радови нису слични један другоме. Онда су, посаветоваши се, решили да сједине своје комадиће у једно а после заједно да нацртају вазу. Залепивши комадиће видели су да један омањи комадић недостаје. Тада су младићи, окренувши залепљену вазу ка себи са свих страна, нацртали је без посебног труда у првобитном облику. После цртања су отишли код учитеља, чекајући његов одговор. Узевши у руке први цртеж, учитељ се осмехнуо и рекао:
  - Видим да сте већ нашли одговор на своје питање. Стварно, успех достиже само тај, ко се не боји да заборави самог себе и да постане једно са својом браћом.
  - Учитељу а шта означава тај комадић који недостаје а који нам искрено није сметао да нацртамо вазу?- упитали су ученици.
  - Ах, да - рекао је учитељ, вадећи преостали комадић вазе, - то је успех оних који покушавају да вас онемогуће, али при правилном делању он ће увек остати у вашим рукама.
  Увојак косе
  Једанпут је мудрац, враћајући се кући, срео једног младића који је седео крај пута и горко плакао. Саосећајући са њим, упитао је:
  - Младићу, зашто плачеш? Шта се догодило?
  - Изгубио сам свој увојак који ми је поклонила моја драга у знак наше љубави.
  - Па ако је то једини разлог због ког си тако тужан, онда ти напросто трошиш своје сузе - одговорио је старац, климајући главом.
  - Зашто узалудно, па то је био символ наше љубави!
  - Ти си сам и одговорио на своје питање - рекао је мудрац - то је био само символ. Заборави на увојак косе и радуј се што си изгубио тај увојак а не своју љубав.
  - Али шта ако је губитак увојка знак да ћу ускоро изгубити и саму љубав - одговорио му је сујеверни младић.
  - Зар је то љубав, ако је сва њена сила у једном увојку, прстену или другој ствари? Не би требало због такве „љубави“ сузе проливати -одговорио је мудрац и продужио свој пут.
  Разумно васпитање
  Једном је код мудраца дошла млада хришћанка и упитала:
  - Учитељу, како би требало да васпитавам сина: ласкајући му или у строгости? Шта је важније?
  - Погледај грожђе - рекао је мудрац. - Ако га не будеш обрезивала и због жаљења не будеш откидала сувишне изданке и лишће, грожђе ће подивљати, а ти изгубивши контролу над његовим растом нећеш дочекати добре и сладке плодове. Али, ако сакријеш грожђе од додира сунчевих зрака и не будеш пажљиво поливала његове корене сваки дан, оно ће сасвим пресушити. И само са правилном комбинацијом и једнога и другога ти ћеш успети да окусиш жељене плодове.
  Продужавајући свој пут
  Једанпут, путујући по земљи, учитељ је дошао у један град у којем су се у тај дан окупили најбољи мајстори живописа и који су између себе организовали такмичење за најбољег уметника. Многи искусни мајстори су узели учешће у том конкурсу и мноштво прелепих слика су представили очима строгих судија. Конкурс се приближавао крају, када су се судије неочекивано нашле у недоумици. Требало је одабрати бољу из две преостале слике. Са узбуђењем су гледали на прекрасна платна, дошаптавали се међу собом и тражили у радовима могуће грешке. Али колико год да су се судије старале, нису нашли ни једну грешку, ни једну сметњу која би решила исход конкурса. Посматрајући ово, учитељ је схватио њихове проблеме и изашао је из гомиле предлажући им своју помоћ. Познавши у овом странцу познатог мудраца, судије су се са радошћу сложиле. Тада је учитељ пришао ка уметницима и рекао:
  - Уметници, ваше слике су прелепе али морам да признам ја сȃм не видим у њима грешака као ни судије, стога вас молим да часно и праведно оцените своје радове а затим да ми кажете њихове недостатке. 
  После дугог осматрања своје слике, први сликар је отворено рекао:
  - Учитељу, колико год да гледам своју слику у њој не могу наћи никаквих грешака. Други уметник је стајао ћутећи.
  - Ти такође не видиш грешке? - упитао је учитељ.
  - Не, ја просто нисам сигуран од које од њих да почнем - искрено је одговорио збуњени уметник.
  - Ти си победио на конкурсу - рекао је старац - осмехнувши се.
  - Али зашто?- узвикнуо је први уметник. - Па ја чак нисам нашао ни једну грешку у своме раду! Како ме је могао победити тај који их је нашао мноштво?
  - Уметник који није нашао у својим радовима грешака, достигао је врх свога талента. Уметник који је приметио грешке тамо где их други нису нашли још може да напредује. Како сам могао да пресудим у корист тог који је завршивши свој пут, достигао исто као тај који свој пут продужава? - одговорио је учитељ.
  За “Пријатељ Божији” са руског превео Дејан Ђуричић
 12. Волим
 13. Радостан
  Кратос got a reaction from Flojd in Женска лепота   
  Baš deluje nako čedno i stidno...pa ko mož odoleti tim vrlinama?
 14. Волим
  Кратос је реаговао/ла на obi-wan у Женска лепота   
  https://www.pinterest.com/pin/439734351102937916/
 15. Свиђа ми се
  Кратос је реаговао/ла на Лубеница у Женска лепота   
 16. Волим
  Кратос је реаговао/ла на Broken у Женска лепота   
  Ne znam ko je izmislio ovaj steznik za ženski struk ali treba mu dati neku nagradu.
 17. Оплаках :))
  Кратос је реаговао/ла на о.Горан у Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника   
  Знао сам да ће тема, кад допадне у шаке другог клирика на овој теми тј. латинског потрчка, да се разводни што њему и осталима који веома споро капирају одговара. Ова тематика је веома комплексна и захтева потпуно укључивање мозга што некима очигледно никако не одговара али то је њихова ствар, ми идемо напред.
 18. Свиђа ми се
  Кратос got a reaction from Adelaida in Izvinite a ko kida glave i ruke ovim kipovima...   
  Da ova vlast imalo poštuje lik i delo patrijarha Pavla nikad bilo kakav spomenik ne bi ni dizala...i da je neki vrhunski,remek delo skulpture i dalje bi bilo protivno njegovom skromnom duhu...al sve se danas da zloupotrebiti i politizovati...
 19. Волим
  Кратос је реаговао/ла на dilic у Raskol se zahuktava   
  Не могу да замислим ни једног искреног православног хришћанина који би могао да прихвати филиокве, непогрешивост папе, безгрешно зачеће Ане, чистилиште, наци "светитеље" Пија XII, Степинца и сл. свештенике педофиле и све остало што са собом носи папство, нити иједног папу или њему блиског кардинала који би могао свега наведеног да се одрекне и постане право(сла)веран.
 20. Оплаках :))
  Кратос је реаговао/ла на Рапсоди у Izvinite a ko kida glave i ruke ovim kipovima...   
 21. Свиђа ми се
  Кратос got a reaction from Milica Bajic in Izvinite a ko kida glave i ruke ovim kipovima...   
  Da ova vlast imalo poštuje lik i delo patrijarha Pavla nikad bilo kakav spomenik ne bi ni dizala...i da je neki vrhunski,remek delo skulpture i dalje bi bilo protivno njegovom skromnom duhu...al sve se danas da zloupotrebiti i politizovati...
 22. Збуњен
  Кратос got a reaction from Благовесник in Izvinite a ko kida glave i ruke ovim kipovima...   
  Da ova vlast imalo poštuje lik i delo patrijarha Pavla nikad bilo kakav spomenik ne bi ni dizala...i da je neki vrhunski,remek delo skulpture i dalje bi bilo protivno njegovom skromnom duhu...al sve se danas da zloupotrebiti i politizovati...
 23. Волим
  Кратос је реаговао/ла на GeniusAtWork у Михаило Меденица: Није важно где је Вучић седео, већ где стоји?   
  Обрукали су се за сва времена са овим. Ово је све намерно урађено као притисак за признавање Косова. Унапред су планирали да испадну скотови и да се после шатро извине. Само још један доказ колика су стока политичари свих фела и боја.
 24. Волим
 25. Тужан
×
×
 • Create New...