Jump to content
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Море Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер WhatsApp Ubuntu Угаљ
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Море Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер WhatsApp Ubuntu Угаљ

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Чварков Ђорђе

Члан
 • Број садржаја

  33
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 1. Чварков Ђорђе

  8. и 9. васељенски сабори

  Хвала на одговору. Знам да је митрополит Серафим од Грчке Цркве послао писмо подршке нашем патријарху зато што смо предложили 8. и 9. Васељенски сабор.
 2. Чварков Ђорђе

  8. и 9. васељенски сабори

  Да ли је истина да је наша Црква предложила да се узме у разматрање на будућем Свеправославном сабору у Цариграду 2016. године да Сабори из 880. и 1351. буду проглашени за Васељенске?
 3. Чварков Ђорђе

  Западни обред

  Пре свега треба обновити римску патријаршију и западни обред ставити под њену јуриздикцију као и целу западну Европу, а Америку под јуриздикцију Православне Цркве у Америци. Али ови наши нешто туњаве са папом Фрањом... Да те стра' увати.
 4. Чварков Ђорђе

  Мушкарци постављају питања, жене дају одговоре

  На овом педербалу нема довољно жена да одговоре на наша питања. хахаха
 5. Чварков Ђорђе

  Западни обред

  Ако би се исчистио (да се избаце оргуље и неке друге иновације западног модернизма у Литургији) може бити лепо.
 6. Чварков Ђорђе

  Мушкарци постављају питања, жене дају одговоре

  Да ли се осећате потчињено према мушкарцима у Хришћанству?
 7. Чварков Ђорђе

  Ko rastura srpsku desnicu?

  Ништа без Слобе и његовог СПС-а. Црква му је окренула леђа, па се покајала. Имали су некакав примитивни комплекс зато што је био атеиста. Изволите сад ваше вернике и војводе, Николића, Вучића, Тадића и остале педере, који топе манастире и организују разврат параде, а онда месец дана касније се погрбљено крсте на Божићној Литургији.
 8. Па сигурно не седе сад у топлом дому као ја. Већ лете около, траже жртву и припремају се за абортусе. Као богомољке (инсект).
 9. Не контам. На овом форуму су сви недоречени.
 10. На овом форуму жене чине једно 15% популације ако не и мање. А онда кад жене напуне шездесет година и угоје се, тад крену недељом у цркву. xD
 11. Чварков Ђорђе

  Homoseksualci naspram transrodnih osoba

  Не смета ми ни једна група. Али везано за те теме сметају ми одређене ствари, као што је лицемерје православних. Наша туњава Црква не диже глас против блуди (ванбрачног секса), док разни такозвани православци желе да критикују педере зато што се не суздржавају од разврати (свог сексуалног порива), а не желе да виде себе као грешнике који се исто тако не суздржавају од блуди као свог сексуалног порива. Такође ми смета што Црква ове године није се чак ни јавила поводом педер параде, нити је предузела канонске мере против политичара који су је организовали. Црква не може да спречи педер параду ако је држава већ организује, али зато може да искључи из цркве политичаре који су је организовали, јер су они мање више сви крштени у СПЦ и њен су део. Али наравно, руководству Цркве је само битна хармонија са државом, да би она могла на миру да скупља новац, а кад треба да се сукоби зарад истине, тада ћути. Чега ли се Црква плаши, наметања пореза? Или можда некаквих УДБА стил намештених скандала? Дакле прво ми морамо да престанемо да осуђујемо педере и да погледамо себе, а Црква треба да осуди прво блуд, па онда разврат, да осуди ту параду и да искључи оне који је организују.
 12. Чварков Ђорђе

  Питање о целибату

  Крајње је време да прихватимо светог Петра.
 13. Чварков Ђорђе

  Питање о целибату

  Е и ова наша туњава Црква, ни мало оргиналности. Ожени се, па се ожени. Нит има смисла да ја једне ноћи размењујем текућине са супругом и ваљам се по кревету, а она сутра ујутро као млатим оним звончићима и кадим и као вршим свете тајне. Мораћу да пређем у Латине.
 14. Чварков Ђорђе

  Питање о целибату

  Јел то сигурно? Колико ја знам према Православној пракси, човек може да ступи неожењен у свештенство, али кад ступи, не сме да се жени... Шта сад они мене терају да тражим и трпим жену, још плус знамо какве су жене данас. Пушу, пију, дрогирају се и не знаују да се прекрсте. И стално раде у ДИС маркету.
 15. Чварков Ђорђе

  Питање о целибату

  Да освежим питање, дакле?
×