Jump to content

Жичанин

Члан
 • Број садржаја

  1239
 • На ЖРУ од

 • Последња посета


Репутација активности

 1. Волим
  Жичанин је реаговао/ла на Жељко у Stepinac dobio spomenik u Jerusalimu   
  Аси обективан јбт. Сва ти је српска историја у знаку хајдучије и ти си сад наједном обективан. Још два корака и постао си Хрват.
  Није проблем у објективности, него куда си пошао.
   
 2. Оплаках :))
  Жичанин је реаговао/ла на Вилер Текс у Stepinac dobio spomenik u Jerusalimu   
  "Мисирац, допусти господину министру да објасни свој поступак" 
 3. Волим
  Жичанин је реаговао/ла на Вилер Текс у Stepinac dobio spomenik u Jerusalimu   
  Углавном из освете. Али ти злочини као што рекох нису плански, систематски и нису државни пројекат него испади. Свакако за сваку осуду.
  На овај део о партизанима могу сам да кажем буди Бог с нама.
 4. Волим
  Жичанин је реаговао/ла на Sofija_ у Свети архијерејски Сабор 2019.   
  dogod se ne pokaju i vrate sve pokradeno i vrate se na pravi put, za mene su sluge sotonine a ne Bozije, jer danas je tesko biti sluga Boziji, to moze samo covek, a necovek se zna ciji je
 5. Не свиђа ми се
  Жичанин је реаговао/ла на Архангел Михаило у Разговори о политици и разним друштвеним актуелностима   
  POLITIKA
  27.02.2019. 10:25h
  LIDER DVERI STAO UZ ANTIVAKCINAŠE
  Obradović se založio za to da roditelji sami biraju da li će vakcinisati decu, iako je to mimo zakona.

  https://www.kurir.rs/vesti/politika/3211857/lider-dveri-stao-uz-antivakcinase-opozicija-bezi-od-boska-obradovica-zbog-vakcina
 6. Не свиђа ми се
  Жичанин је реаговао/ла на Архангел Михаило у Разговори о политици и разним друштвеним актуелностима   
  Бошко Обрадовић: "Исправност страних вакцина под знаком питања.Узнемиреност антиваксера оправдана."
   
   
   
   
 7. Не свиђа ми се
  Жичанин је реаговао/ла на Архангел Михаило у Разговори о политици и разним друштвеним актуелностима   
  Novosti online | 03. april 2019. 17:00
  BRITANCI TRAŽE CENZURU „BALKANSKE MEĐE“: Tvrde da je film "ruska propaganda" i da „potkopava mir na Balkanu“
  „Tajms“ navodi da je „Putinov režim poznat po svojim propagandnim kampanjama koje pravdaju drastične akte nasilja nad malim nacijama i narodima bez zaštite“ i da je „vreme da se na to stavi tačka“

   
  http://www.novosti.rs/vesti/scena.147.html:786912-BRITANCI-TRAZE-CENZURU-BALKANSKE-MEDjE-Tvrde-da-je-film-ruska-propaganda-i-da-potkopava-mir-na-Balkanu
 8. Волим
  Жичанин је реаговао/ла на Avocado у Разговори о политици и разним друштвеним актуелностима   
  Uvek odgovaram kao čovek... tvoje pitanje je bezobrazno... to je taj deo gde si toliko licemerna da pršti... u redu je da kukaš i kmečiš što te prozivaju... u redu je i da prozivaš druge... ali kad obe stvari radiš istovremeno onda si licemer i ludak... baš kao i Vučić...
   
  Vaistinu... i sad mi te je već žao jer izgleda da stvarno nisi svesna, te ću prekinuti dalje ovu "diskusiju"...
 9. Волим
  Жичанин је реаговао/ла на Sanja Т. у Зоран Ђуровић: О причешћу   
 10. Волим
  Жичанин је реаговао/ла на Zoran Đurović у Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника   
  Па моје одбијање на БФ је потписао еп. Максим Васиљевић, покајани еволуциониста. Тада, кад је потписао да немам основну школу, био је еволуциониста. Како ме је то онда прочитао?
  Симптоматична је једна ствар - ти, бомбаши за неверу, артемити и акакијевци бисте стали и на страну Папе када бих ја ушао у сукоб са њиме. Мени је драго штзо и несвесно препознајете колика сам ја опасност за душе. 
  О, значи да сам и нешто паметно рекао?
  Да или не? Одговори! 
 11. Волим
  Жичанин је реаговао/ла на Жељко у Za vreme Hirotonije u Novom Sadu nepropisni parkiran vozni park SPC od sigurno milion evra   
  Који сте ви телетабиси!
  Хајку су покренули новосадски аутономаши, који из дубине душе презиру СПЦ. Да они којим случајем имају власт, они би све цркве порушили а попове стрељали, а ви бисте зато што сте верници ишли на преваспитавање. То што Бљуц преноси њихове спинове, зар је још коме чудно?
  У питању је било хиротонисање Исихија у епископа. Гостију је било са разних страна а паркинг простор испред саборног храма у Новом Саду једноставно не постоји. Тако су комунисти одрадили урбанистички план, јер нису ни предвидели попове у њиховој светлој будућности.
  Гадите ми се сви ви који тако лакомислено наседате на спинове овејаних црквобораца и мрзитеља хришћанства. Нису мрзитељи који покрећу ове спинове достојни презреније, него управо ви који као она руља која је викала "распни га" подржавате и ширите њихове спинове. Аутономаши су достојни непријатељи и као сваки непријатељи служе се пропагандом, али ви који ни зрно поверења немате ни у своју цркву ни државу, ви сте руља! Као што сад распињете СПЦ на правди Бога, сутра бисте разапели и Бога да којим случајем сиђе. Хвала Богу па неће још и неће међу Србе. Ако и буде долазио, доће неком другом народу.
  Да се ја нешто питам бановао бих вас истог момента.
  Али овај форум не водим само ја, има ту и других који су дуготрпељиви и многомилостиви па ће се са вама телетабисима докоњацима још натезати да вам објасне да није баш све тако "црно" како аутономаши приказују.
  Фуј бре, срам вас било!
   
 12. Волим
  Жичанин је реаговао/ла на Zayron у Za vreme Hirotonije u Novom Sadu nepropisni parkiran vozni park SPC od sigurno milion evra   
  Da, komunisti su navikli narod da Crkva mora hodati ko Pepeljuga i da nikad ništa nema a zavidne mase to jedva dočekale!
  Oni bi najradije da se vladike voze u nečem ovakvom:

  A i tada bi bilo zavistivaca kojima bi i takva vladičanska auta smetala i bola oči jer oni nemaju nikakvo! Kao da to sve vladike imaju radi sebe!
  I kod nas je bilo problema pa je Crkva morala prevaspitavati prvo svoje vjernike pa onda i češku javnost i medija a na kraju je to uspjelo:
  Prošle godine je moj biskup ostravsko-opavski Njegova Excelencia Msgre. František Lobkowicz I. biskup ostravsko-opavský titulární biskup Catabum castra  dakle Msgre. František Václav Lobkowicz, O. Praem - cijelim imenom František z Assisi Karel Bedřich Klement Jaroslav Alois Leopold Gerhard Telesfor Odilio Jan Bosco Pavel Marie Václav Lobkowicz (on je inače plemić i biskup istovremeno, kao i vladika Njegoš, zato ima tako dugo ime) kupio svojim radnicima u šumariji Biskupskih šuma 25 SUV terenskih auta i sad je to sasvim normalna stvar i niko se više po tabloidima i bulevarima ne bavi nikakvim "biskupskim autima i crkvenim voznim parkom". Konačno shvatili da Crkva ima na to sve pravo kao i svaki drugi pravni subjekat u ovoj državi, i na zemlju i na nekretnine i na auta i na stanove itd. Nije više komunizam, hvala Bogu!
  Hlučín – Pořízením pětadvaceti nových automobilů značky Dacia Duster se výrazně rozrostla flotila služebních vozidel biskupství. Terénní auta budou k dispozici zaměstnancům Biskupských lesů v revírech lesní správy Ostravice, Vrbno pod Pradědem a oborníkům v oboře Hukvaldy. Automobily v jednotné hnědé barvě s logem Biskupských lesů požehnal ve středu 8. 2. v areálu autosalonu Automotoland Hlučín generální vikář Mons. Martin David.
  Dole su slike tih 25 SUV auta i cijeli članak o tome:
  http://www.doo.cz/posledni-zpravy/3209-generalni-vikar-mons-
  Imamo i novog horepiskopa.
  https://tinyurl.com/yc4eaof4
  http://www.doo.cz/
  "Prosím vás, ať se tady společně sejdeme a radujeme se!" - Pozvánka biskupa Františka V. Lobkowicze
  https://cs.wikipedia.org/wiki/František_Lobkowicz
 13. Волим
  Жичанин је реаговао/ла на Милан Ракић у Za vreme Hirotonije u Novom Sadu nepropisni parkiran vozni park SPC od sigurno milion evra   
  Ok. Objasnio je i Željko "poreklo" priče da se tako izrazim. Mediji dignu dževu i to je činjenica. Ima i "besnih" auta, a ima i druga strana. Ja se sećam da je vladika bački dolazio u Beograd i sa "raspadnutom" Renolom 25 sa protom Milovanom koji mu je negda bio asistent na Novom Zavetu. Skoro je na Forumu bio tekst jednog hercegovačkog prote na ovu temu koji se zapita, kako niko nikada ne uslika njega dok vozi valdiku Grigorija u nekom tinejdžeru od Forda, ali kada valdiki Grigoriju Dejan Bodiroga ustupi Maseratija, odmah se slike pojave u medijima...
 14. Оплаках :))
 15. Волим
  Жичанин је реаговао/ла на Ђорђе Р у Свети Архијерејски Сабор 2018. године   
  Живео нисам, ал сам био више пута и причао са многим људима.
  Не воле га они који нису црквени, и они који су кренули за бившим владиком артемијем (или га само подржавају).
 16. Волим
  Жичанин је реаговао/ла на Volim_Sina_Bozjeg у MITARSTVA - da li verujete u njih?   
  Pa naravno ako si to što sam mu rekao da nije pristojno da nekome raspoređuješ prste shvatio kao pretnju da ću ja njemu da raspoređujem prste, jer upravo govorim da to ne čini.
 17. Волим
  Жичанин је реаговао/ла на Volim_Sina_Bozjeg у MITARSTVA - da li verujete u njih?   
  I ja sam siguran da je čuo, no je izgleda neposlušan pevvnici na način koji ti hoćeš da joj bude poslušan I za to je nagrađen da bude Mitrolopit.
 18. Волим
  Жичанин је реаговао/ла на Џуманџи у MITARSTVA - da li verujete u njih?   
  Опрости, нисам видела да си пост-овао ништа осим оног текста са светосавља, а тамо лепо пише:
  Па да видимо има ли или нема контрадикторности.
 19. Волим
  Жичанин је реаговао/ла на Volim_Sina_Bozjeg у MITARSTVA - da li verujete u njih?   
  Ajde kad već pitaš, zato što to znamenje ima temelj u Hristologiji koja je potvrđena na vaseljenskom saboru dogmom o Sinu Božjem Ovaploćenom Logosu, Gospodu Isusu Hristu.
  Onako kako su nam je I ostavili apostoli da je Bog Trojica. A dva prsta sakrivena simvolišu Ličnost Sina u dve prirode.
 20. Волим
  Жичанин је реаговао/ла на Volim_Sina_Bozjeg у MITARSTVA - da li verujete u njih?   
  Tvoje vređenje nema granica, na pitanje koje mi je postavljeno, zašto se krstim sa tri prsta ja sam odgovorio, da se krstim sa tri prsta zato što... I naveo sam razlog, koji je gle čuda dogmatske prirode.
  Ne umaraš me nastavi, zanimljivo je ovo putovanje svašta čovek sazna.
 21. Волим
  Жичанин је реаговао/ла на АлександраВ у Шта ЈА тренутно слушам...   
 22. Волим
  Жичанин је реаговао/ла на виноградар у Шта ЈА тренутно слушам...   
 23. Волим
  Жичанин је реаговао/ла на Phoebe у Шта ЈА тренутно слушам...   
 24. Волим
  Жичанин је реаговао/ла на Phoebe у Шта ЈА тренутно слушам...   
 25. Волим
  Жичанин је реаговао/ла на АлександраВ у Православна порука, мисао дана....   
  У обичној, свакодневној побожности неправилно схваћени аскетизам граничи се са мрачњаштвом. Смерност када постане формална и служи као путна исправа за тобоже чисто православље, води у ускогруди протестантизам професора Барта, где човек, сведен на нешто безначајно, може једино да се уништи или побуни. У извесним струјама побожности монофизитска јерес никада није превазиђена и попримила је облик „трансцендентног егоизма” у име индивидуалног спасења. То је оно монофизитско презирање тела и материје, бекство у „свет чистих духова”, непризнавање културе и човековог стваралаштва у свету, непријатељство па чак и мржња према жени и лепоти. „Луда љубав Божја (маникос ерос) према човеку, по Николи Кавасили или како је то прекрасно изразио митрополит Московски Филарет: „Отац је Љубав која разапиње, Син је разапета Љубав а Дух Свети је непобедива моћ Крста”, ова религија разапете Љубави претворила се веома настрано у „очински” клерикализам или у религију „садистичког Оца” (према јуридичкој теорији о задовољењу гнева Божијег”): Син „задовољава правду”, „умилостивљава срџбу Оца”. Религија љубави се изродила у религију закона и казне, опседнутости паклом, у религију страха где се Јеванђеље своди на један искључиво моралистички систем.
  Павле Евдокимов

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије. За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.  Коментари се на сајту Поуке.орг објављују у реалном времену и Администрација се не може сматрати одговорним за написано.  Забрањен је говор мржње, псовање, вређање и клеветање. Такав садржај ће бити избрисан чим буде примећен, а аутори могу бити пријављени надлежним институцијама. Чланови имају опцију пријављивања недоличних порука, те непримерен садржај могу пријавити Администрацији. Такође, ако имате проблема са регистрацијом или заборављеном шифром за сајтове Поуке.орг и Црква.нет, пошаљите нам поруку у контакт форми да Вам помогнемо у решавању проблема.

×
×
 • Креирај ново...