Jump to content
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

сведок

Члан
 • Број садржаја

  134
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О сведок

 • Ранг
  Интересује се

Скорашњи посетиоци профила

543 посетилаца
 1. А ако Скупштина не подржи Председников потпис на споразуму да ли је то валидно само за нас тј. наш однос према тзв. Косову или се тиче и трећих држава? Чавошки каже да то што наша Скупштина може да буде против споразума тј. Председниковог потписа, уопште не утиче на међународну валидност споразума ако га већ Председник потпише. Или можда је овако јасније: Да ли ће Скупштина Србије ако поништи Председников потпис на споразуму, да га на тај начин и међународно обеснажи?
 2. Заборавио си Дачића и социјалисте, њих некако сви заборављају, а увек су ту...
 3. Па може човек да даје разне разумске и логичке и филозофске претпоставке и аргументе и закључке о Богу, али Бог нема ништа с тим
 4. Па има лоше у томе јер је немогуће. Ако си теолог онда би требало да знаш шта је апофатика, Православље се с правом увек чувало од тога да Бога смести у границе људског разума.
 5. Невероватно да су се "Православци" у 21. в. сетили да потежу из средњевековног нафталина римокатоличке схоластичке теологије "рационалне доказе постојања Бога" ватреније од Томе Аквинског. Хоће по сваку цену "научно" да докажу да Бог постоји па то ти је а таквих покушаја колико знам у православљу није било до наших дана. А озбиљна Западна мисао је са тим раскрстила још од Канта и његове Критике чистог ума.
 6. Ево да не буде да се само Епархија Рашко-призренска оградила од "28. јуна", можете да видите слично из Епархије Источно-америчке, јер су 2016. год. покренули интернет кампању да се после пожара у цркви Св. Саве у Њујорку на рачун "28 јуна" и на њихов пејпал уплаћују средства за обнову цркве иако Црквена општина у Њујорку има свој пејпал и рачун. Не зна се колико је на рачун "28. јуна" новца стигло али се у доњим линковима види да се свештеник из Њујорка ограђује од "28. јуна" и каже да "немају овлашћење за прикупљање прилога и средстава за обнову цркве Св. Саве". https://stsavanyc.org/SR/press-release-serbian-orthodox-cathedral-of-st-sava-destroyed-by-fire-on-orthodox-easter-community-will-renew-at-the-site/ https://stsavanyc.org/SR/serbian-интервју-са-ненадом-милинковићем-п/?fbclid=IwAR2w3Ry6AIVAJfIxh-WpyjEsaModH0FQLdmkqB_Fas3v3Q6M4P_SudnD3Rg
 7. Што се тог њиховог на сва звона објављеног пројекта "Бој за Косово" из 2012. тиче, причали су у то време о никад већој помоћи од 1.5 милион долара за КиМ, тј. за здравствени центар у Грачаници, а на крају се испоставило да се ради о седам пута мањој вредности медицинског материјала који им је преко једне међународне организације обезбедио г. Милош Шупица, Србин из Калифорније, који је после јавно говорио против "28. јуна". Кога не мрзи да чита, ево линкови: http://www.janic.se/?p=1941 http://www.koreni.rs/srbi-ili-siptari-pisanja-pitanja-odgovori/ http://www.koreni.rs/nikada-ne-bi-rizikovali/ http://www.koreni.rs/kad-davo-uzme-pod-svoje/ http://www.koreni.rs/vase-je-pravo-je-da-znate-ono-sta-ja-zelim-da-znate/ http://www.koreni.rs/zbog-ljubomore-i-inata/
 8. Већ сам рекао да је сасвим могуће да њихови волонтери немају потпуно увид шта "28. јун" односно њихов директор Филип Филипи ради. Чињеница је да су неку помоћ неким породицама уручили, али је исто тако чињеница да је то далеко мање од онога што причају, јер непрестано њихов маркетинг маше милионима долара и тонама робе, а тога нема.
 9. Довољно је да се види њихов сајт и фб страница па да се схвати о коме се ради. Помињу милионе, камионе, сликају се са познатим личностима и пишу да су им то пријатељи... На маркетингу може да им се позавиди. С друге стране на терену их једва има, и неку минималну помоћ (у односу на ону коју пружају друге хуманитарне организације) представе тако као да су спасили Косово и Метохију.
 10. Да, на рачунима се не види име организације али је игуман Девине воде потврдио да је примио на поклон богослужбене предмете који су побројани на тим рачунима. А на фотографији на њиховој страници се виде волонтери "28. јуна" поред игумана Фотија.
 11. Не ради се о томе да ли је сума велика или није него су написали да су дали 2000 канадских долара, а кад сабереш два рачуна од 63.000 динара и 31.700 динара и претвориш у канадске доларе, испада 1.200 долара. Ако су у стању да слажу за тако ситно, претпостављам да лажу много више кад помињу милионе...
 12. Ево само из овог што је "28. јун" објавио у своју одбрану види се неколико проблематичних ствари ако пажљивије погледате њихове "доказе": 1. Према два рачуна за куповину богослужбених предмета за ман. Девина вода види се да су коштали укупно 95.100 динара, што је 1.200 канадских долара а не 2000 како каже "28. јун" 2. Из друга два рачуна се види да је помоћ коју су послали за Народне кухиње и вртић у вредности од 4000 евра (намирнице и превоз). То је само део помоћи коју је фонд "Човјекољубље" Митрополије Црногорскоприморске послао камионом на Косово и Метохију. А то је иначе само један, и то последњи од 7 камиона намирница које је "Човјекољубље" послало из Црне Горе на Ким. 3. При том се "28. јун" редовно на својим страницама хвали да су они први пробили економску блокаду Косова и ту опет лажу јер су осим Човјекољубља и друге хум. организације доносиле пакетиће и другу помоћ на КиМ без обзира на уведене таксе. 4. "28. јун" пише да је контрадикторно то што их је Епархија РП похвалила у децембру на сајту СПЦ а јасно се види да то уопште није саопштење ЕРП. 5. У том децембарском тексту са сајта СПЦ пише да "28. јун" планира да "током празника српском становништву на КиМ достави помоћ у вредности од укупно милион долара". Ево прођоше празници а од милиона ни трага ни гласа... Иначе је сасвим могуће да неки млади волонтери који раде за "28. јун" уопште не знају за њихове манипулације, тј. колико се уплаћује на њихов рачун и за шта се те донације користе.
 13. Говорио сам наравно о мисији о. Ненада а не "Баке". Није занемарљиво ни то што "Бака" говори против дроге, пушења, пијанства... Кад би реално данашњи тинејџери послушали неког свештеника да им "попује" о томе? Али важно је да речи о. Ненада као искусног и квалитетног православног свештеника уопште допру до преко 1.000.000 тих младих људи (међу којима и много њих из муслиманске и католичке традиције) што не би било могуће без "Баке".
×
×
 • Create New...