Jump to content

Незнавени Џуџа

Члан
 • Број садржаја

  28
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О Незнавени Џуџа

 • Ранг
  Почетник

Profile Information

 • Пол :
  Небитно

Скорашњи посетиоци профила

583 посетилаца
 1. Кажете нису били упознати са својом вером...Ко је за то крив? Ко наплаћује и живи не произвиодећи ништа ,ко је плаћен да упознаје народ са његовом вером? Треба ли народ да чита ваше просипање теологије или ћете коначно послати људе на терен који ће се том народу наћи? Може ли наша Црква да изфинансира и организује било какву мисију на рубним подручјима који су на удару других вера?
 2. Мало се плашим да се не врати претанзија фанара на наше Епархије у Дијаспори а да тамо буде неко "кооперативан" Владика!
 3. Како је брзо дипломирао и брзо изабран тако је брзо и кратко разрешен...
 4. Вјечнаја твоја памијат ,достоблажена и приснопамјатна брате наш Животије...
 5. Какве је то посланице Лозничке слао Патријарху? Шта Еп. Артемије у ствари хоће? Да ли је циљ његове борбе иступање из светског савета цркава и враћање Богослужења или нешто друго? Да ли Еп Артемије хоће да се избори за вековно устаљено Богослужење или да ПОШТО_ПОТО докаже са је само он у праву? Да ли то значи да ми који смо резервисани према екуменизму и новотаријама нисмо,по мишљењу Артемијеваца ,довољно екстремни да не кажем ревносни!
 6. Пошто сам прочитао како позив Патријарха тако и одговор Еп. Артемија налазим да је оваква одлука Сабора иако преоштро(на граници саблажњивог) изречена ,бојим се, ипак била једина преостала.
 7. Сад ми тек ништа није јасно? Ово је Владики Артемију била идеална прилика да изрази свој став и минималне услове за преговоре. Зашто није просто рекао моји услови су ти и ти... Примерице, 1 Да наша Црква дефинитивно иступи из светског савета "цркава" 2 Да се одмах прекину новотарске службе,рушења иконостаса ,укидање припреме за причешће итд. и да се стрикно поштују одлуке Сабора о вековном ,устаљеном служењу Свете Литургије. Могао је ту да постави још неке услове и да каже да је као и Свети Сава спреман и у паклу бити само да се Срби Богу врате. Другим речима, да је сп
 8. Ово је леп позив од стране Патријарха у коме га ословљава као брата и Архијереја. Није ми најјасније зашто се није одазвао или рекао своје услове за преговоре?
 9. Кад сам почео да долазим у Цркву са својом бабом нисам ни у сну замишљао да Сабор Светосавске Цркве може да има тако крваве зубе готово чељусти. Овим саопштењем Сабор запенушено клевета једног Православног Епископа чак и преко границе државног и националног велеиздајника и лопова... Шта то значи тајно продао црквену земљу шиптарима? Којим шиптарима'Коју земљу под којим бројем поседованог листа и под којим бројем купопродајног уговора овереног од можда овог Вучићевог суда "државе Косово"? Узимао(крао) средства намењена сиротињи? Ојадио и Сабор и државу вилетине гради Богу се не моли итд
 10. Нека је од Бога благословено...Лепо је видети Архиепископа Јована заједно са браћом ...
 11. Бриљантан текст Блажене успомене Владике Будимског Данила...
 12. Шта је сад дајте да видимо те притужбе и финансијску евиденцију? Дајте да видимо слике и податке тих притужби и тужитеља? Имена ,презимена,податке ,досијеа тих свештеника који су доставили притужбе против свога Епископа овде нам нису достављена..зашто уопште "саопштавате да сте некога разрешили,прогнали,линчовали итд кад не обелодањујете ни један једини документ о томе? Шта је ово? Какво је ово саопштење? Ово личи на реакцију бољшевика према интелектуалцима који су се шалили на рачун друга Стаљина! Овако може да пише и да саопштава и "слободна Европа" или "глас Америке,или ЛИРИНДИЈА!
 13. Хрватска не постоји нити је икад постојала..Трајеће као окупациона зона Србских земаља колико и доминација запдних сила! Хрватску треба тражити у Туркменистану (централна азија) овде нема ништа хрватско(аварско) све је Србско!
 14. Леп је текст и користан ,пре свага,за оне који служе или уче да буду Служитељи Божији! Има доста Православне фолософије у тексту тако да није баш причастан лаицима!
 15. Зар неко мисли да наша Црква није припремала децу за јунаштво'? Зар нису нашој деци поклањани мачеви ,копља ,стреле итд. да бисмо једног дана имели челичне људе и ослободили се турака! Да ли су Хаџи Ђера и Хаџи Рувим посечени збиог киселог купуса или због бодрења и организовања устанка? Србска Црква је стожер Србске слободе да ли је проблем у јуначком васпитавању деце или у томе што је то организовао Његово Преосвештенство Епископ Ресавско Шумадијски Господин Акакије? "Слобода се не може искукати нити задобити Слобода се мора освојити!...Рекао је Истакнут међу Светима Цар Душан Силни!
×
×
 • Креирај ново...