Jump to content

Jovan01

Члан
 • Број садржаја

  56
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О Jovan01

 • Ранг
  Ту је, мало гледа-мало пише

Profile Information

 • Пол :
  Небитно
 1. Зашто црква неодобрава развод црквеног брака са насилницима, зар треба насилник жену да убије па да се црквени брак оконча? Зашто црква јасно нестане против насиља над женама у браку?
 2. Нигде нећете наћи ни у једним религијских хришћанским списам да се црква и друштво темељи на профиту и капитализму Хришћанство се не темељи али се зато цркве као ревизионистичке филијале Хришћанства које дају себи то право да се темеље на убирању профита и служењу капитализму који je тоталитарни друштвени систем. И све међународно признате цркве недрже се Хришћанства и основних начела јер се темеље на профиту. Ја сам Србин православни хришћанин а за разлику од неких православаца неприхватам постојеће друштвено уређење које се темељи на тоталитарним принципима капитализма и профитерства на рачун сиромашних, што ће на крају тај исти капитализам на чијем се постулатима темеље међународно признате цркве уништити све оно љуцко у човеку што постоји.
 3. Нежелим ником да се правдам линкове сам нашо случајно јер сматрам да приказују сликовито неке ствари неулазећу дали је то секта или не. Али да се зна секташ нисам што очиглено ви преудицирате. Свако ко немисли по принципу профита у Хришћанству је на правом путу сви остали служе капитализму и профиту на чему се нетемељи Хришћанство није Исус измислио профит и капитализам док се реално гледано све званичне међународно признате цркве покоравају капитализму колико је само Ватикан тежак у профиту а и наша црква "СПЦ" нити плаћа порез на профит а убира профит на своје "делатности" http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/319619/Svestenici-zarade-1500-evra-mesecno-a-drzava-im-placa-staz зар је нормално да свештеник оволико зарађује док други немају хлеба да једу и да му држава плаћа пензионо а неради за државу већ за регистровану црквену организацију. Држава и црква код нас нису одвојени а спаја их капитализам и профит и све међународне признате цркве су тешке у енормном профиту и имовини уместо да тај профит што имају дају сиромашнима па и СПЦ се темељи на тоталитарном капиталистичком профитерском уређењу.
 4. Не можете служити Богу и богатству!
 5. А где су вама извори за ваше тврње?
 6. Појмови: Реч комунизам је настала од латинског communis (заједнички, општи, јавни). Учење о друштву и привреди према којем после укидања сталешких и класних разлика више не постоји приватна својина и према којем сви, у складу са могућностима, учествују у свим материјалним и духовним добрима. Данас се под комунизмом подразумева: облик социјализма који укида приватну својину политичко учење које истиче колективизам и бескласно друштво. Рани извори комунизма Сматра се да су прва комунистичка друштва постојала већ у праисторији, и то у оним племенима у којима су сви чланови учествовали у складу са могућностима, а сва имовина је била заједничка. Оваква племена очувала су се до XX века, пре свега на америчком континенту. Традиционални комунизам одликује заједничко власништво над средствима за производњу и на њега можемо наићи у неким верским заједницама, пре свега хришћанским. Према Аристотелу, идеју комунизма су први заступали Фалеја из Халкедона и Хиподам из Милета. Први систематски израз комунизма, међутим, налазимо у Платоновој Држави где се тврди да комунизам треба да одликује барем владајућу класу, а према једној интерпретацији места на којем Платон расправља о зачецима друштва, он би требало да карактерише и читаво друштво. Сер Томас Мор описао је у књизи из 1516. године изоловану имагинарну земљу Утопију. Мор означава имовину и богатство као извор похлепе и зла у свету, стога у његовој Утопији не постоји приватна имовина, а сви људи живе у једнаким кућама и раде заједнички на пословима од опште друштвене користи. Током Француске револуције за комунизам се залагао Франсоа Бабеф (1760-1797), па је доктрина у то време носила име „бабефизам". У развоју САД, посебно у периоду ширења њених западних граница, постојао је велики број комуна одн. градова који су имали комунистичко уређење. Њих су оснивале како верске заједнице, тако и филозофи (нпр. следбеници Томаса Мора, аутора Утопије). Међутим, ниједна заједница није издржала борбу за опстанак у оштрој конкуренцији других, "мање праведних" заједница. Ово искуство умногоме је допринело развоју америчког мишљења да комунизам "нема историјску оправданост". Успон комунизма у XX веку, када је у једном тренутку трећина света била "под комунизмом", највише се везује за Комунистички манифест, дело Карла Маркса и Фридриха Енгелса.
 7. Општа дефиниција за све религије: Религиозни комунизам - верски комунизам је облик комунизма фокусиран на принципима религије. Термин се обично односи на низ егалитаристичких и утопијских верских заједница које се добровољно одричу приватног власништва, тако да су добити друштва распоређени у складу са потребама сваког појединца и његовог рада, респективно у складу са њиховом способношћу. Термин „религијски комунизам“ се такође користи да објасни идеју појединаца и верских група које се залажу за усвајање комунистичке политичке идеје у већем обиму, често приступање комунистичком покрету секулариста представља њихов напор да сломе капитализам. Употреба речи комунизма у религијском контексту претходи коришћење речи као термин да опише виши секуларни облик комунизма како се залагао Франсоа Бабоф у 18. веку и Карл Маркс у 19. веку. Због анти-религиозне природе марксизма, многи религиозни људи на политичкој десници, одбацује коришћење термина комунизма да се односи на верска комунална друштва и преферира термин комунализам уместо комунизам. Примери религијског комунизма Термин религијски комунизам је уметнут у друштвени поредак који је направљен од стране верских вођа хришћанства, теоизма, хиндуизма и будизма итд. Иако ислам не прати редослед, неки стручњаци су открили велики број других паралелних односа између комунизма са Шеријатским правом. Ту је и дебата која комунистички систем руководи принципима сличним причи из Новог завета и у Еванђељу који говори живот раних хришћана у раној Црквеној заједници. По неким хришћанским заједницама у то време је такође распоређен тип њихове заједнице на принципима сличним модерном социјалистичком друштву. Разне друге хришћанске заједнице су се организовале и заједно живеле с сличним принципима од тада. Због генерално мале величине ових заједница, мало се зна о онима за које се верује да су постојале више од пре неколико векова. Постоји неколико примера из недавне историје, међутим, укључујући и пуританце у Колонији Плимут, шејкери, Друштво хармоније, Хутерити, неке групе унутар верског друштва пријатеља (квекера), и Сједињених Реда. Покрет Копачи у Енглеској у 1649. години се такође може користити као пример религијског-верског комунизма. Покрет је посебно подржавао власништва над земљиштем (комуналног упоришта).
 8. Дефиниција: Хришћански комунизам је облик комунизма на основама религије хришћанства. То је теорија теолошки и политички заснована на тумачењу да учења Исуса Христа приморавају хришћане да подрже комунизам као идеални друштвени систем. Иако не постоји општа сагласност о тачном датуму рођења хришћанског комунизма, многи хришћански комунисти тврде да Библија указује на то да су рани хришћани, укључујући и апостоле себе сматрали комунистима, они су успоставили своје мало комунистичко друштво у годинама после смрти и васкрсења Исуса Христа. Као такву, многи заговорници хришћанског комунизма тврде да је овој доктрини учио и сам Исус, а да су га практиковали апостоли у свом животу и учењима других. Опис Хришћански комунизам се може посматрати као радикални облик социјализма хришћана. Комунисти хришћани једним делом могу али и не могу да се сложе са различитим тезама марксизма. Генерално се не слажу са ставовима којег се држе анти-верски секуларни марксисти, али слажу се са многим аспектима економске и егзистенцијалне марксистичке теорије, као што је идеја да капитализам експлатише радничку класу од вађења вишка вредности из радника у облику профита и да је рад и плата као последица рада представља инструмент отуђења која промовише произвољну и неправедну љутску власт. Хришћански Комунизам, као један од облика марксизма, он штавише тврди да капитализам подстиче негативне аспекте људске природе и да занемарује вредности као што су милост, доброта, правда и саосећања у корист "похлепе" и "себичности". Хришћански Комунисти такође деле неке од политичких циљева марксиста, на пример замену капитализма са социјализмом, што би требало да буде праћено комунизмом касније. Међутим, хришћански комунисти понекад се не слажу са марксистима тачније са лењинистима, на начин како би требало организовати социјалистичко или комунистичко друштва. У принципу, хришћански комунизам еволуирао је независно од марксизма, већина комунистичких хришћана и других комуниста деле исте идеолошке закључке, али се у доста тога и разликују нарочито по питању односа Марксизма, Карла Маркса и Фридриха Енгелса према религији.
 9. "Секти" по теби сви који симпатишу леве идеје и комунизам су секташи нису православци :.mislise.
 10. Комунизам је неопходан у опстанку љуцке цивилизације, можете видети подршку КПРФ-у од стране цркве.
 11. Прво нисам се погубио друго левица и религија тј комунизам и религија су спојиви али постоје одређени правци нећу ко папагај да понављам исто ако неконтате. Нажалост немогу да вам нацртам ја не мрзим комунисте што су мој фамилији одузели земљиште јер то нису били комунисти већ бољшевици штета што немогу да вам нацртам па да сконтате нек ствари и поенту свега. И у видеу који сам отпремио јасно вам је објашњено а ако неконтате ваша ствар. Штаћу на западу овакав тема би била сасвим нормална док овде људи неконтају неке ствари, стога одустајем од дискусије штета што немогу да избришем тему јер видим да тема нема резултата створила се полемика и уздуж и попреко а неконтате поенту целе приче.
 12. Е овде вам је све лепо објашњено

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије. За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.  Коментари се на сајту Поуке.орг објављују у реалном времену и Администрација се не може сматрати одговорним за написано.  Забрањен је говор мржње, псовање, вређање и клеветање. Такав садржај ће бити избрисан чим буде примећен, а аутори могу бити пријављени надлежним институцијама. Чланови имају опцију пријављивања недоличних порука, те непримерен садржај могу пријавити Администрацији. Такође, ако имате проблема са регистрацијом или заборављеном шифром за сајтове Поуке.орг и Црква.нет, пошаљите нам поруку у контакт форми да Вам помогнемо у решавању проблема.

×
×
 • Create New...