Jump to content

прохор

Члан
 • Број садржаја

  3
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  1

Everything posted by прохор

 1. Негде сам пронашао и ову молитву: Господе Исусе Христе, молим те помилуј ме грешног и опрости ми грехове моје и прими жртву ову у славу и част светог имена твог а за спасење душе моје и душа сродника мојих (навести имена). Пресвета Богородице, молим те помилуј ме грешног и опрости ми грехове моје и прими жртву ову у славу и част пресветог имена твог а за спасење душе моје и душа сродника мојих (навести имена)
 2. Мени се јако допала књига "Монах Калист", као и књига о старцу Порфирију Кавсокаливиту.
 3. Хвала, брате, на добродошлици и хвала Богу који нас је упутио у исправном смеру.
 4. Помаже Бог, Изузетно занимљив форум. Александар ми је име, иначе. У прошлости ми је било интересантно да се интересујем око математике, компјутера итд., па ми је то временом постао посао. Међутим, жеђ за правим знањем и радошћу никако да се угаси. Требало ми је времена да схватим. Гаси се другачије, лепше, на извору живота.
 5. Не знам колико би ти значила књига "Мистицизам: хришћански и будистички" од Даисека Т. Сузукија, једног од највећих ауторитета за зен 20. века. Трудио се да зен прикаже западу. Имао је заједничке радове са Фројдом нпр. Превод књиге на српски постоји у издању издавачке куће "Кокоро". Професор Јеротић такође има књигу "Претече Хришћанства" где је један део посвећен будизму и хришћанству. Иначе, у овој књизи постоји размена писама са Чедомилом Вељачићем, човеком са ових простора, професором универзитета из доба СФРЈ, који је прешао у будизам и тамо постао монах. Можда постоји и нешто његово на ову тему.
×
×
 • Креирај ново...