Jump to content

Anika

Члан
 • Број садржаја

  2896
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  2

Последњи трофеј

Anika је имао/ла садржај са највише реакција!

Profile Information

 • Пол :
  Женско
 • Интересовање :
  muzika, grcki jezik i kultura, kaligrafija, fotografija, priroda...

Скорашњи посетиоци профила

10400 посетилаца

Anika's Achievements

Дуго је са нама

Дуго је са нама (7/9)

4.3k

Форумска репутација

Појединачни статус

Погледај све објаве од Anika

 1. Moram babu da klepim letvom po glavi. Rekao o.Rafailo da tako treba kad vas neko pita "a sto postis?" :D:)

  1. Show previous comments  8 more
  2. Srdjan Kotur

   Srdjan Kotur

   А који су то промашаји о. Рафаила?

  3. Trifke

   Trifke

   Anika,

   na žalost ima jako puno loših a među njima je i o. Rafailo. Najgore je kod njega što je počeo da uči a nije naučio a što je još gore i ne želi da uči. Zalepio se za jednog čoveka i samo njegove knjige čita i preporučuje. Nije stvar u strogosti. Ako ti treba strogost onda čitaš Sv Pismo i bićeš pokarana samo tako kada se nađeš ispred Božjeg zakona. Problem je kako rešiti to stanje kada si ukoren i to je ono što o Rafailo ne zna. Ja ne govorim  ništa loše p njegovom karakteru. On je čovek kao i svi drugi sa vrlinama i manama. Problem je što nenaučen uči i zato je slep i slepe vodi. 

   Veruje da je taj tvoj prijatelj dobar monah. Ne kažem ja da ih nema ali su prava retkost. Ovde gde jesam je bio jedan takav "duhovnik" koji je svašta propovedao i svakojake terete tovario ljudima a sam nije hteo ni 10% od toga da ponese. 

   Najbolje ćeš prepoznati da je neko lažni duhovnik kada ti ne ukazuje na Hrista i na ono što je Hristos učinio za tebe u onome što ti govori. 

   Aristarh

   Sv Pismo je jasno da svi koji su kršteni su sveti. Tako apostoli počinju sve svoje poslanice. Svetima koji su ... Pred pričešće se kaže Svetinje svetima. Nas svete ne čini ono što mi možemo da učinimo već ono što je Hristos učinio za nas. Mi ćemo uvek biti ne čak ni uzaludne sluge već nikakve sluge. 

   Srđane 

   kod Anike sam naveo ono što je najbitnije. Imalo bi se puno toga reći u detalje šta ne valja kod njega ali to i sam možeš pohvatati ako ga slušaš. 

    

  4. Аристарх

   Аристарх

   @Srdjan Koturлупит своју бабу летвом по глави, ако саветује да се пост мало смањи... То је аналогија предпостављам и тако бих ја прихватио ту његову реч, али без аналогије и ако се поруке схватају буквално, на тупом нивоу осећаја и саосећања према рецимо својим ближњима или тупом резону о свету који нас окружује, човек мора да застрани и постане антисоцијалан, агресиван у овом примеру.

   мсм. импулсивно-агресивна реакција на околину и смирење не иду заједно у његовим примерима које углавном слушају млади и почетници у вери. А такав став нечије бабе, може бит због здравствених питања и генетике коју би унука имала по својој баби. 

   Има промашаја, ја сам их на неке теме помињао. Од питања страсти, па надаље до облачења где каже верницима да не носе, маркирану робу (са алигаторима и крокодилима рецимо) у храму, иако по закону свака гардероба мора да буде маркирана, тј. под лиценцом.

   мсм. то је покушај да се имитира Василије Велики који је критиковао монопол за производњу народне ношње, која би се скупо продавала и негде окитила племенитим металима и тако била реткима доступна, па се често делила гардеробу у оквиру породице за одлазак у Храм. Никакве везе то нема данас са брендовима где су одевни предмети цењени по пар хиљада или стотина евра, јер постоји аутлет где се та гардероба од прошле сезоне продаје мало изнад цене трошкова израде (одприлике цене као ново-пазарска гардероба). Пола приморја ЦГ, иде у Милано да купи аутлет на велико из фабричких хала где се чувају и продају по цени производње као вишак.. или им то неко продаје као "шанирано", па се за јефтине паре обуку људи "пристојно".

×
×
 • Креирај ново...