Jump to content

Цвета Јовческа

Члан
 • Број садржаја

  13
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О Цвета Јовческа

 • Ранг
  Тек дошaо/ла
 • Рођендан 11/19/1973

Profile Information

 • Пол :
  Женско

Contact Methods

 • Facebook
  Cveta Gomiršek (ex Jovčeska)
 • Twitter
  Cveta Jovčeska
 • Instagram
  Cveta Gomiršek
 • Crkva.net
  Bella dona

Скорашњи посетиоци профила

1633 посетилаца
 1. Srpska Pravoslavna Misija Sv. Luka Idite na njihov sajt. Imaju kompletan Osmoglasnik u PDF- formatu. Takodje možete pronaći i zvučne zapise...
 2. ХРИСТОС ЈЕ СВЕ. ОН ЈЕ РАДОСТ, ОН ЈЕ ЖИВОТ, ОН ЈЕ СВЕТЛОСТ, СВЕТЛОСТ ИСТИНИТА КОЈА ЧОВЕКУ ДАЈЕ ДА СЕ РАДУЈЕ, ДА ЛЕТИ... ДА ЖАЛИ СВАКОГА, ДА ЖЕЛИ СВАКОГ УЗ СЕБЕ, А СВЕ УЗ ХРИСТА. (старац Порфирије).....Мислим да нисам могла наћи лепши цитат који би најбоље могао описати лепоту православне вере Ту нема говора о било каквим системима правила и норми које су чисто творевина од стране људи отуђених од Бога и од природе. Најбитније су Љубав и Радост у Духу Светом. Једно без другог не иде, а када све то имате, онда имате баш све.
 3. Свјат Господ Саваот ! Исполн небо и землја слави Твојеја! Коначно ослободише недужног човека!
 4. Ah, da! Samo da podsetim da bi blaženopočivši patrijarh Pavle za dolazak pape mudro rekao: "Dobro ne došao!"
 5. A tek kad se setim onog podsmeha rabina Isaka Azijela kada je vladika Irinej bio isprovociran pitanjem o dolasku pape u Srbiju! On jednostavno nije smeo da zaobilazi odgovor na pitanje i da pominje nekakve dimenzije. To je jasan dokaz koliko je među nekim vladikama, na žalost, prisutan duh politikanstva! Istina je vrlo jednostavna- da ili ne (nikako da, možda ne).
 6. Препоручујем књигу "Биологија веровања-научни доказ о надмоћи ума над материјом" чији је аутор Др Брус Липтон, који је иначе специјалиста целуларне биологије. Нешто више о овој књизи и њеном аутору можете видети на следећој страници: https://www.youtube.com/watch?v=RqL8mr9j9Xc Додуше, потрбно је мало предзнања из биологије, физике и хемије. Књига је написана на једноставан, сликовит и лаицима разумљив начин а притом даје одговоре на многа суштинска питања. Топло препоручујем.
 7. Све што сте рекли је на свом месту. Поздрављам! Ја сам само мислила да не треба бити равнодушан на неке појаве или девијације у православљу. Иначе, никог не осуђујем. Свако добро Вам желим!
 8. Potpuno se slažem sa ovakvim stavom samo, malo je muškaraca koji nisu prekršili sedmu božiju zapovest i time naneli veliku duševnu bol ženskoj duši. Na žalost, mnogi koji se deklarišu kao pravoslavni hrišćani opravdavaju svoje postupke učenjem pokojnog oca Justina Tasića (iz manastira Savina), koji kaže da se plotska preljuba ne računa već samo emotivna i da je takođe plotska preljuba opravdana ako bračni drug nije u mogućnosti da zadovolji svog sapatnika (tobože da se sačuva brak po svaku cenu). Na yutjub-u se mogu naći video klipovi sa njegovim besedama . Molila bih Vas da neke od njih
 9. Такође можете скинути нотне записе са линкова http://ikliros.com/ као и www.sv-djordje.org
 10. Манастирска херувика је мелодијски слична херувимској песми бр. 3 (Сергијевскаја херувимскаја пјесан). Идите на линк http://ikliros.com/ или на http://ikliros.com/sites/default/files/5/sergievskaya_heruvimskaya_pesn.pdf
 11. Моје најлепше слике.
 12. Здраво Весна! Мислим да имамо нечег заједничког. Певам у црквеном хору нешто више од 20 година. Поздрав!

  1. Vesna Milovic

   Vesna Milovic

   Здраво Цвето! Дуг је то стаж :) Биће ми драго да будемо пријатељи. Поздрав

 13. Као мајка двојице синова у потпуности саосећам са њом и желим да јој Господ да снаге да издржи у мајчинском болу и састрадавању. Она може бити поносна на свог сина!
×
×
 • Креирај ново...