Jump to content

звончица

Члан
 • Број садржаја

  311
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О звончица

 • Ранг
  Интересује се

Profile Information

 • Пол :
  Женско
 • Локација :
  У срцу

Скорашњи посетиоци профила

5053 посетилаца
 1. Живот је много слађи кад вам на крилу преде једна крзнена пуфница!

 2. На часу немачког добили неки задатак да радимо, кад ће моја другарица из клупе, онако за себе, чита и гласно размишља: "Шта 'оће овај Петер и Урлауб?" Ја је дискретно мунем лактом и кажем јој "Маро, Урлауб (der Urlaub,-e) је одмор." Цркле смо од смеха! Сад је зовем "друже Урлаубе"
 3. За и против запослења у Немачкој

  1. Show previous comments  7 more
  2. Artois de Namur

   Artois de Namur

   Здравей, Звончица!

   Току-що посещавам профила ти и попаднах на допитването ти. Живея в Германия от пет години и мога да кажа, че тук е хубаво, ако имаш среда. По принцип нищо не пречи да опиташ, пък каквото даде Бог! Църкви има и Сръбски, и Руски, и Гръцки, Български, Румънски също. Аз лично посещавам Руската църква във Ваймар, тъй като ми е най-близо (два часа път с влака) и мога да кажа, че енорията е прекрасна, мултинационална е и отец Михаил води паството си чудесно. За други...

  3. Artois de Namur

   Artois de Namur

   За другите църкви не съм чувала нищо. Има Сръбска църква в Оснабрюк, ходила съм там веднъж на литургия докато живеех в Мюнстер, преди около пет години. Там също е много хубаво. Избор имаш, само трябва да разбереш къде ще се установиш. :) Желая ти на добър час в начинанията, каквото и да предприемеш! :)

  4. звончица
 4. Ту би требало да делује Центар за социјални рад и да преиспита ситуацију и ментално здравље тих људи. Јер такве ствари се дешавају, углавном код ментално оболелих људи. Сама чињеница да је све запуштено и прљаво говори о томе. Ни једна душевно здрава мајка, жена не би дозволила да јој деца расту у таквој средини, ма колико да је сиромашна.
 5. Мислим да је јако важно у свим школама, као и уопште, у свим јавним институцијама поштовати правила одевања. Мало подсетити младе (а и ове старије, који су очигледно заборавили) где се, шта, кад и како носи. Причала ми је једном приликом једна другарица да су у Француској оне жене "јавне делатнице" обученије кад на посао пођу, него наше девојке кад крену у град.
 6. https://www.youtube.com/watch?v=aFJWChMR5Co
 7. Зелена, плава и бордо. И мислим да би било занимљиво да нам неки психолог или арт-терапеут (ако их овде има, наравно) кажу шта мисле на ову тему и да ли то стварно има неке везе. :.mislise.
 8. Промовисање права на различитости се овде изгледа своди на дозвољавање изопачености и накарадности лудих глава, које иду, и намерно гурају прст у око остатку нормалног света. А од људи које је Бог створио таквима какви јесу, да би смо заиста доказали и показали своју људску векичину, окреће се глава, не би ли се пренебрегло њихово постојање, не би ли се њиховим превиђањем превидео и проблем јадног друштва у којем сви живимо!
 9. Људи, ово је остало само на нивоу идеје! На жалост, није реализовано, јер Шумадијска епархија нема слуха за то!
 10. Зна ли неко од вас, да ли на територији Србије постоје Православни вртићи, било приватни, било при Епархијама и каква су искуства?

  1. звончица

   звончица

   Нашла сам тему. али бих волела да чујем и лична искуства.

×
×
 • Креирај ново...