Jump to content
Yelp Reddit Banana Lime Leaf Tumblr Blueberry VKontakte Slack Watermelon Chocolate Marble Steam Black
Yelp Reddit Banana Lime Leaf Tumblr Blueberry VKontakte Slack Watermelon Chocolate Marble Steam Black

lutalica

Члан
  • Број садржаја

    8
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

Everything posted by lutalica

  1. Ako li vam ko reče: ovo je idolska žrtva, ne jedite (1 Kor. 10, 28). Dakle po mom mišljenju sve zavisi od namjere. Ako je to urađeno sa stokom iz neznanja i bez namjere da se tako oskrnavi sama životinja i plodovi njeni onda jedi bez problema. Ako li je pak riječ o nekakvom magijskom ritualu ja bih izbjegavao da probam bilo šta od te životinje i od toga što njena vlasnica sprema. Činjenica je da čovjeka prlja ono što izlazi iz njega a ne ono što u njega ulazi. Ipak, Bože me sačuvaj od trunke bilo čega što je bilo na đavoljoj trpezi ili što je njegovim posredstvom spremano. Odrastao sam na selu i znam da izvjesna bajanja dolaze kao dio folklora, ali znam i da ima zaista puno crne magije.
  2. Bio sam u građanskom braku sa suprugom 17 godina. I decu smo dobili, i trista nas je đavola pratilo tih 17 godina a onda s blagoslovom svog duhovnika venčali smo se pred Gospodom prošle godine. Verujem da je zaista od tad naš brak zaista blagosloven i uveravam vas da se zaista desila promena. Ja to ne znam da opišem, ali tvrdim aposteriori da je sve mnogo bolje i drugačije nego pre.
  3. Оче Саво! Јављам се на овом форуму као лице које је касно схватило да га је у животу само Бог спасио и молитве добрих људи. Ту стајем и сво моје даље расуђивање покушавам да ставим под властите ноге и да послушам савјете искусних духовника и прекаљених вјерника. А питања има много, између осталог, као носиоца научне титуле и ствараоца, првенствено ме интересује како се може окајати гријех настао у налету стваралачког заноса, чију тежину човјек можда и није знао у тренутку његовог чињења? И даље, да ли спознаја стварности, па и највећих животних и научних истина долази искључиво с благословом од Господа? Оче Саво, да сте живи и здрави
×
×
  • Креирај ново...