Jump to content

kainos

Члан
 • Број садржаја

  59
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О kainos

 • Рођендан 10/24/1973

Profile Information

 • Пол :
  Небитно

Скорашњи посетиоци профила

859 посетилаца

kainos's Achievements

Ту је, мало гледа-мало пише

Ту је, мало гледа-мало пише (4/9)

7

Форумска репутација

 1. Taj je biznismen - na početku zaradio samo toliko novaca prodavajući knjige i CD-ve u adventističkoj crkvi, pa poslije pričao protiv nje. Ne samo to, čak je i propovijedao u najvećoj zagrebačkoj adventističkoj crkvi. Poslije se izdavao kao pravoslavac, ali u posljednjih par godina samo izbacuje neke videe gdje se šprda i šali. Jednom riječju, šarlatan.
 2. kainos

  Isus - Sin rođenjem

  Pozdrav svima. U razgovoru sa jednim pravoslavcem na jednom drugom forumu sam mu rekao da je Isus doslovni Sin Božji, jer je Bog rekao dva puta - "Ovo je moj ljubljeni Sin" - a i Pavle kaže u poslanici Rimljanima da Bog nije poštedio svoga VLASTITOGA ili SOPSTVENOGA Sina. On veli da su to sve antropomorfizmi!. Znači on vjeruje kao ostali trinitarijanci, protestanti, da su oni podijelili sebi titutlu, ja sam Otac, ti si SIn, a ti si SD. To bi onda izgledalo kao neka predstava, jer je Isus uzeo samo ulogu Sina. Sad, ako je Isus rođen ili proizišao od ili iz Oca, jer grčka riječ ek znači oboje, onda mora da mu je pravi Sin. Molio bih teologe ovdje da mi oni objasne ovu misteriju, je li Sin samo neki antropoformizam, titula ili uloga, ili je pravi doslovni Sin od svoga Oca?
 3. To ti je iz crtanog duško dugouško...pa malo šalim se
 4. Je li Serafim Rouz bio protestant ili katolik kad je primio pravoslavlje u Americi?
 5. Postoje neki dokazi da je taj stih ubačen kasnije
 6. Nego ovo pronađoh od jednog člana na mome starom forumu. Pa da vidimo je li ovo tačno Što su naučavali prednicejski oci o trojstvu Justin Mučenik, koji .je umro oko 165. g. n. e., nazvao je predljudskog Isusa stvorenim anđelom, rekavši da je on "različit ... od onog Boga koji je sve stvorio". Nadalje, rekao je da je Isus podređen Bogu I da "nikada nije učinio nešto sto od njega Stvorltelj nije ... tražio da učini ili kaže". Irenej, koji je umro aka 200. g. n. e., rekao je da je predljudskl Isus egzistirao odvojeno od Boga I bio podređen. On je pokazao da Isus nije ravan "istinitom/pravom i jedinom Bogu", koji je "iznad svega, osim kojeg nema drugog". Klement Aleksandrijski, koji je umro aka 215. g. n. e., označio je Isusa u njegovom predljudskom postojanju "stvorenjem", a Boga "nestvorenim, neprolaznim i jedinim pravim Bogom". On je rekao da je Sin "najbliži jedinom svemogućem Ocu", ali da mu nije ravan. Tertulijan, koji je umro oko 230.g.n.e.naučavao je da je Bog najviši. On je zapazio: "Budući da je Otac veći razlikuje se od Sina; kao sto je i onaj koji rađa različit od onog koji je rođen; onaj koji Šalje različit je od onoga koji je poslan. "Također je rekao: "Bilo je vrijeme kad Sin još nije postojao ... Prije nego je sve stvoreno, Bog je bio sam. " Hipolit, koji je umro ako 235. g.n e.,pisao je da je Bog "jedan Bog, prvi i Jedini Stvoritelj i Gospodar svega i sviju", i "nista mu nije po starosti ravno ... Nego je bio jedan, sam po sebi; koji je, jer je to želio, dozvao u postojanje ono sto prije nije postojalo", kao što je to bilo sa stvorenim predljudskim Isusam. Origen, koji je umro oko 250. g. n. e., rekao je: "Otac i Sin su ... U pogledu svoga bitka ... dvije (s)tvari"; "u usporedbi s Ocem, (Sin) je sasvim malo svjetlo". Obuhvativši povijesne dokaze, Alvan Lamson kaze u svom djelu The Church of the First Three Cen turies (Ckrva u prva tri stoljeca): "Danasnja popularna nauka o Trojstvu ... ne dobiva podršku iz riječi Justina Mučenika, a ova primjerdba može se proširiti na sve perdnicejske oce, to jest, na sve kršćanske pisce prvih 300 godina nakon Kristova rođenja. Istina, oni govore o Ocu,Sinu i...svetom Duhu,ali ne kao međusobno ravnima, kao o nekoj nu­meričkoj biti ne kao o tri u jednom, u onom smislu kao što to sada naučavaju trinitarijanci. Zapravo, upravo je suprotno." Prema tome, Biblija i povijest potvrđuju da je Trojstvo bilo nepoznato u biblijska vremena i nekoliko stoljeća nakon toga.
 7. Problem nije toliko u ovoj dvojici nego trećem - Sveti Duh. Idemo redom - Ako se molimo Sv. Duhu, navedite mi biblijske retke za tu praksu - ali ako ne, onda zapostavljate trojičnog Boga, jer mu se ne molite? Gdje treći sjedi na prijestolju? Ima li Sv. Duh obličje, formu? Još nešto zanimljivo. Biblija kaže da je Bog duh, to kaže Isus ženi Samarjanki. Isto u Bibliji nalazimo da je Bog svet - znači Bog Otac = Sveti Duh. Isus je svet, a 2. Kor 3,17 kaže Gospodin je Duh. Isus = Sveti Duh. I na kraju Sveti Duh = Sveti Duh? Koliko Svetih Duhova imamo?
 8. Nego SerbCro, te što si stavo su sigurno neke crkve iz ZG, npr. Crkva Cjelovitog Evanđelja, Radosna Vijest i Kristova Crkva.
 9. Nego zasad imam dva pravoslavca na forumu, pa ja moram otvarati teme na pravoslavlju...dođi otvori koju temu i objasni malo na temi o Mitarstvima koju sam otvorio prije pet minuta Pravoslavlje - IPS Community Suite SAMOPISMO-FORUM.NET Pravoslavna Crkva i praksa.
×
×
 • Креирај ново...