Jump to content
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Море Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер WhatsApp Ubuntu Угаљ
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Море Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер WhatsApp Ubuntu Угаљ

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Paradoksologija

Члан
 • Број садржаја

  8983
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  12

Последњи трофеј

Paradoksologija је имао/ла садржај са највише реакција!

О Paradoksologija

 • Ранг
  There is a crack in everything, that's how the light gets in.
 • Рођендан 04/13/1982

Profile Information

 • Пол :
  Женско
 • Локација :
  Beograd

Скорашњи посетиоци профила

17816 посетилаца
 1. Paradoksologija

  Muramasa - ZRULOG

  Ne računa se kad 'trol' nalog zvuči racionalnije i normalnije od 'pravog'. Da nije Bianca sve vreme trolovala kao Muramasa?
 2. Top lista Šekspirovih uvreda: https://www.nosweatshakespeare.com/resources/shakespeare-insults/ Postoji i više generatora koji te za svaki klik počaste jednom sočnom Šekspirovom uvredom, recimo: http://www.pangloss.com/seidel/Shaker/index.html?
 3. Glumatanje je jedna stvar, a uvredljivi izrazi druga. Šekspir ne samo da je ove druge obilato koistio, nego ih je dosta i stvorio, a mnoge sočne uvrede i psovke čiji je on tvorac se još uvek koriste.
 4. Meni se suprotno desilo sa tečom mog muža. Znala sam da je bolestan, imao je rak, ali niko nije znao koliko ozbiljno. Bio mi je drag i simpatičan, ali nismo bili bliski. Koliko znam, nije bio uopšte vernik, ne da mi je to ikad bio neki kriterijum za ljude. Jedne noći nisam mogla da spavam i samo sam mogla da se molim za njega i plačem, na kraju od radosti, jer osetim nešto mnogo dobro i lepo vezano za njega. I ujutru saznam da je u toku noći umro. I posle saznam da je pred smrt tražio i dobio ispovest i pričešće. I tako neke stvari nekome mogu poslužiti kao dokaz, meni nisu, slučajnosti postoje, ali eto. Verujem.
 5. Znam, ali mi se nekako čini da je to zbog velikog uticaja neoplatonizma na rane Oce. Pismo nam ne daje nužno povod za to - gehena je smetlište, ne mučilište, gde su bacali lešine životinja i gde su prinosili žrtve idolima.
 6. Ja verujem da je ovo teorijski moguće i da milosrdni Bog tada najpre može vratiti nekog u nebiće, sve druge varijante bile bi daleko okrutnije. Praktično se nadam apokatastazi, ali to je drugi padež.
 7. Isto, i nekako zamišljam da ako je u vaskrsenju Čoveka ključnu ulogu odigralo drugo lice Trojice, u vaskrsenju sveta će na bitan način učestvovati treće.
 8. Paradoksologija

  Позоришни комади које волите......

  Neke od predstava koje su mi baš značile i gledala sam ih više puta: U potpalublju Poloneza Oginjskog Troil i Kresida Profesionalac Dugo putovanje u noć Tesla ili prilagođavanje anđela
 9. Paradoksologija

  Sveštenik objasnio zašto je greh uključiti i mašinu za veš

  Bukvalno je ovo pas koji se vraća na svoju bljuvotinu. Hristos nas je izvukao iz ovih legalizama. Subota je čoveka radi, a ne čovek radi subote. Da od DRUGIH ne očekujemo da nam služe svakog dana. DRUGA je stvar da li neko dragovoljno odluči da dan posveti molitvi. Tada često i uradi nešto ukoliko je nekome zaista potrebno.
 10. Paradoksologija

  Sveštenik objasnio zašto je greh uključiti i mašinu za veš

  Kad nekog optužiš da učitava nešto bez veze, bez navođenja čega, gde i šta, i to propratiš sa "i ti to dobro znaš", to zvuči kao poziv na svađu, ne diskusiju.
 11. Paradoksologija

  Sveštenik objasnio zašto je greh uključiti i mašinu za veš

  Ne znam ni na šta misliš, ali ne bih se svađala.
 12. Paradoksologija

  Sveštenik objasnio zašto je greh uključiti i mašinu za veš

  Da ne pominjem racionalniji i logičniji...
 13. Paradoksologija

  Sveštenik objasnio zašto je greh uključiti i mašinu za veš

  Da. Pranje veša ne može baš svačiji bog da uporedi sa ubistvom roditelja.
 14. Zaista zvuči kao moguće rešenje - pritom bih onda i ja kojoj dim zaista smeta možda birala ventilirane pušačke lokale. Ovako zimi izbegavam izlaske, idem u sablasno prazna mesta, ili se žrtvujem zbog društva pa mi posle ne bude dobro... a izlazim periodično napolje da udahnem malo vazduha, kao pušači na drugim mestima Nije loše ni ovo sa akvarijumima za pušače, retko kad je neki pušač skroz sam u društvu pa će biti izolovan ako svrati tamo na cigaretu. Nema potrebe za izopštavanjem, kažnjavanjem, posramljivanjem pušača, ali bilo bi dobro da se smisli neko rešenje koje bi nam svima odgovaralo.
 15. Paradoksologija

  Зоран Ђуровић: О причешћу

  I još jedna stvar - često na ovakve teme vidim argument 'ali nekada se treba žrtvovati iz ljubavi' - i to totalno stoji, gde je zbog ljubavi i ima smisla. Oko 24h posle carskog reza sam počela da odbijam lekove za bolove jer sam pumpala mleko za prevremeno rođeno dete i rekli su mi da može da utiče. I to nije problem. Problem je kad treba zamisliti Boga koji zahteva bol za sjedinjenje sa Sobom zbog ispunjenja pravila. U takvog Boga odbijam da verujem i da mu služim, jer pre deluje demonski.
×