Jump to content
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr
Quora StumbleUpon Banana Lime Leaf vKontakte Sky Blueberry Slack Watermelon Chocolate Steam Black Facebook Tumblr

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Predrag iz sela Banje

Члан
 • Број садржаја

  27
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О Predrag iz sela Banje

 • Ранг
  Почетник
 • Рођендан 06/16/1984

Profile Information

 • Пол :
  Мушко

Скорашњи посетиоци профила

861 посетилаца
 1. Ситуација постаје све јаснија: Европа тражи компромисно решење, значи поделу или признање или неку врсту веће аутономије за шиптаре, као услов за наш улазак у ЕУ и даље напредовање. До тога неће доћи све и да ми хоћемо, јер Албанци неће, они чак хоће и Прешево и Бујановац, значи референдума никада неће ни бити. Наши политичари су дали обећања својим пријатељима из Брисела која сада не могу да испуне и постају нервознији, као и Албанци који не добијају давно обећану и на папиру завршену државу. Мене сада интересује, да ли ћемо ми као народ дозволити да ови сада политичари, који учествују у заговарању поделе или предаје Косова, остану после овога на власти? Да ли смо као народ тако глупи? Искрено сам мислио да ће ова влада применити систем модерних земаља: дај им паре и сигурност па тражи да се одрекну свега светог. Али ми не видесмо ни паре ни стабилност. Што не значи да до тога неће доћи једног дана, да продамо светињу за вечеру што би реко народ...
 2. Надам се да их је владика притом и замолио да нас оставе на миру, да престану да окрећу цео свет против нас, да нас пљују и блате, да плаћају против нас разне терористичке и невладине организације, да нам трују омладину и, једном речју, да престану да нам буду највећи непријатељи. Питам се шта би им свети Николај рекао при том, ако би уопште и пристао на нешто овако. "Блажем муж иже не иде на совјет нечестивих..."
 3. Ово је главна заблуда због које део нашег становништва и постаје равнодушан према питању КИМ. Ситуација је идентична са окупацијом Турске, и још гора јер су на њиховој страни и Европа и део Азије. Арнаути, или албанци су Турско племе које ни Турци не воле. Они су насиљем и етничким чишћењем заузели део наше територије, окупирали. Није ни сваки Турчин у Србији био лош, али је власт насилничка и она мора да оде, а шиптари који хоће да остану, нека остану. Наравно да могу посредно да забране као што то и раде: претњама, насиљем, убиствима, отимањем и куповином земљишта. Мислим да је на КИМ много бољи стандард јер је то криминална држава и све више албанаца купује српске куће и земљу чак и у местима која су била потпуно српска.
 4. Патријарх је рекао да оно што се на силу одузме исто тако може и да се врати. Владика Иринеј је дао пример Турског ропства и изгнанства Јевреја. Па нисмо ни ми а ни Јевреји извојевали слободу миром. Будући да су на Косову у питању терористи и криминалци, ја не видим друго решење осим насилног враћања Косова. Надам се да знаш такве пошто ја не знам. Масовнији повратак Срба на Косово, било какав, шиптари никада не би дозволили! Распитај се како су се провели они који су се вратили. Све док албанци имају подршку САД и европских сила, решења за Косово нема. Зато треба радити на томе да се они свету представе у правом светлу, као што је то био случај са Марком Ђурићем, а такође треба сачекати да те државе на својој кожи осете бол албанизма и сепаратизма, као што је то Шпанија и као што ће ускоро Франсцуска, па да ромене своје мишљење. Ово је владина тренутна политика, и мислим да је добра, док су приговори цркве непотребни, и у најмању руку не аргументовани без било каквог решења, једино ако су можда превентивни или паренетски.
 5. Волео бих да чујем неко конкретно решење по питању КИМ и од стране Цркве и од стране власти. Моје је мишљење да је прича власти о компромису, тражењу решења итд., само маска тј. да опипавају пулс јавности, народа, цркве и међународне заједнице. Сви они, као и народ на КИМ добро знају да шиптари никада неће поделити Косово нити пристати на било какав компромис. За сада власти раде на томе да што више истерају из такта шиптаре да изгубе стрпљење како би их што више оцрнили у очима ЕУ, како би државе које су признале Косово не знајући зашто уопште, то признање повукле, што за сада они добро чине. Став Цркве није никакво решење. Треба конкретно рећи: статус КВо одстаје док не дође боље време, ако икада дође, да силом поново вратимо КИМ. До тада неће бити ни једног Србина на КИМ будући да људи неће да иду тамо ни за новац, а шиптари купују српску земљу све више. У том контексту су ми изјаве осуде Мит. Амфилохија крајње не примерене за једног архијереја а да се притом не нуди никакво решење ни од стране њега ни од стране читавог сабора.
 6. Да ли наша Црква има решење за питање Косова и Метохије? Оставити га у статусу КВО значи: све мање Срба на Ким, све више претњи и убистава, куповине и отимања земљишта, исмејавања од стране Европске заједнице. Људи избегли са КИМ не желе тамо да се врате, а ми из Србије који никад нисмо окусили ту тортуру смо вероватно само јаки на речима. Волео бих за промену да чијем решење и од једних и од других, од представника Цркве и власти.
 7. Meni ovo liči na možda i poslednji pokušaj Crkve da utiče na aktuelne vlasti i na taj famozni, svima nepoznati "kompromis" sa šiptarima oko KIM. Svaki kompromis je gubitak, a budući da predsednik često i uporno govori kako "Srbija neće da bude jedini gubitnik", on najavljuje ne mali poklon teroristima. Pošto su probali dvojnim uticajem "dobar pandur, loš pandur", prvo mitropolit oštro i neprijateljski, a zatim dva dana kasnije patrijarh blago i očinski, i videvši da je stvar posle toga samo gora, oni preduzimaju ove mere.
 8. Баш тако. Да цео форум да по 300-500дин мислим да би доста помогли.
 9. Одлично што је ово објављено на једном хришћанском сајту. Вероватно је до сада доста људи ово видело и помогло колико може. То је, ваљда, и смисао нашег живота.
 10. Зашто постављате овакве текстове када знате да ће да запале умове и да још допринесу нејединству Цркве које је итекако пољуљано у последње време што је вероватно и био циљ дотичне петиције, да се опет наругају Светој Цркви и да покажу како смо и ми између себе у сукобу. Бар закључајте тему када објавите овакав пост. Од прича о сабору преко петиције и ко зна још чега, а народ се не подноси између себе, брат брата мрзи и гледа прву прилику да му одговори и да га осуди, људи псују Бога на сва уста, православни пуше, пију, блудниче, развраћају се, а ми гледамо ко ће кога да надмудри...
 11. Помаже Бог, у нашој парохијској цркви би смо волели да одслужимо комплетну службу старцу Порфирију (вечерње, јутрење, акатист, литургија), односно свеноћно бденије. Прошле године сам присуствовао истом, на богословском факултету. Да ли може неко да нам помогне око налажења службе. Хвала унапред и свако добро.
 12. Потребна нам је служба преподобном старцу Порфирију Помаже Бог, у нашој парохијској цркви би смо волели да одслужимо комплетну службу старцу Порфирију (вечерње, јутрење, акатист, литургија), односно свеноћно бденије. Прошле године сам присуствовао истом, на богословском факултету. Да ли може неко да нам помогне око налажења службе. Хвала унапред и свако добро.
 13. " да љубите једни друге, као што ја вас љубих"..."а од ове љубави нема веће, да ко положи живот свој за пријатеље своје"

 14. Помаже Бог браћо! Моје питање је следеће: какви су услови у дому и шта би сте рекли некоме ко има сместај у Београду али би био у дому (због близине предавањима, богослужењима, и осталим погодностима које има дом), и који има 30 година? И имам слично питање као брат изнад, ако буде неко испод црте на пастирском, а има довољно за катихетски, да ли аутоматски бива примљен ако је то ставио као опцију под 2. Хвала унапред
×
×
 • Create New...