Jump to content
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Шкриљац Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер Мрак Ubuntu VKontakte WhatsApp Viber
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Шкриљац Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер Мрак Ubuntu VKontakte WhatsApp Viber

ПРИДРУЖИТЕ СЕ НАШОЈ VIBER ГРУПИ, КЛИКНИТЕ НА ЛИНК

Поуке.орг инфо

САЈТ АДМИНИСТРАТОР
  • Број садржаја

    1119
  • На ЖРУ од

  • Последња посета

  • Days Won

    2

Поуке.орг инфо last won the day on Фебруар 28 2017

Поуке.орг инфо had the most liked content!

О Поуке.орг инфо

  • Ранг
    Помоћ у невољи

Profile Information

  • Пол :
    Небитно

Contact Methods

  • Facebook
    https://www.facebook.com/zruportal
  • Twitter
    https://twitter.com/pouke_org

Скорашњи посетиоци профила

20402 profile views
  1. Ваш омиљени парфем?

    https://www.punmiris.com/parfem/Escentric-Molecules/Escentric-01-846.html Овај парфем ми мирише на Поуке Ово је добар коментар на парфем: Prosle godine sam bio gost u jednoj manjoj kafeteriji u Berlinu te tako sjedeci, posmatrao sam razlicite ljude koji zure, prolaze, odlaze, ulaze, izlaze. U jednom trenutku pored stola za kojim smo sjedili moja agentica i ja, sjeo je jedan simpatican mladi par. Odmah sam osjetio silaz mirisa koji mi nije dao mir, cijelo vrijeme je bio prisutan kao da je zarobio dobar dio kafeterije. Upitam agenticu osjetis li ovaj parfem? Ona odgovori: Da, jako lijep i njezan. Medjutim, ja kao ja, okrenem se i pitam par:" Koji parfem osjetim, mngo mi se svidja"? Momak mi rece Escentric 01. Aha, ok...mislim se, nakon sastanka sa agenticom idem da ga probam. Nedaleko je bila robna kuca KaDeWE, obzirom da je prizmlje ogromno, sat vremena sam trazio stand i konacno nasao.Naspricah parfem na kozu, sacekam 10 minuta i pomirisem ga.Prvi utisak je bio konfuzan, ali nakon nekog vremena mi se dopao, te sam svako malo mirisao zapesce da pokusam dokuciti tajnu molekula. Zanimljivo je to sto se na kozi pojavljivao u talasima, nekad ga ima, nekad ne, ali on je tu prisutan.Ove godine sam nabavio 100 ml ovog mirisa i dozivio sam sokantnu reakciju. Naime, usao sam u jednu radnju sportske opreme, kako sam prisao kasi, tako me je mlada prodavacica pitala " Koji to parfem imate"? Naravno, rekao sam joj, i objasnio informacije o parfemu. Ona nikad nije cula za taj parfem (nista neobicno), ali sam joj napisao ime parfema i kako moze da ga nabavi.Cijela ova linija izaziva kontradikcije kod mnogih parfemoljubaca koji ocito nisu shvatili koncept ili nisu dovoljno analizirali parfem.Ovo je rekao tvorac ovog brenda parfimer Geza Schoen:Geza Schoen: Iso E Super je najbolji kemijski sirovi materijal koji sam ikada pomirisao. Njegova aroma je drvena, baršunasta, sa notom ambera, sexy i veoma intrigativna – poželjite ga više čim ga razumijete...Ali ne možete je osjećati čitavo vrijeme, kao, recimo, limun... njen miris dolazi i nestaje (ali je tu sve vrijeme!). «Moderni» parfemi se prave da zadovole određenu klijentelu, postali su jeftiniji u zadnje dvije decenije. Ali zato tržište niche parfimerije dolazi u fokus istinitih ljubitelja parfema u naše vrijeme...
  2. Ova četkica je nešto drugo... to je da bi naglasio neki text, automatski se linkovi po boji razlikuju a i podvučeni su.
  3. Linkovi jesu druge boje, možeš da podešavaš boju koju god želiš u opcijama na vrhu
  4. Нови апдејт Поука ће бити прилично револуционаран и донеће обиље нових опција од којих ће неке да вас можда изненаде или разљуте, али ће уједно и да вас одушеве :) Soon...

    1. Show previous comments  5 more
    2. Vladan3

      Vladan3

      @Ayla  ево ти један смајли док га још, можда, нису избрисали :1405_love:

    3. Ayla

      Ayla

      Oprošteno ti je... :sunce:

    4. Vladan3

      Vladan3

      Аааа како је одједном засијао овај статус :smeh2:

  5. (ВИДЕО) Кад те питају "Што постиш"? View full Странице
  6. Интересантно предавање, многе ствари ће бити јасније
  7. По старом рецепту Кијевопечерске Лавре У 400 гр просејаног брашна додати мало освештане воде и залити га кипућом водом и мешати миксером док се не добије лепљива маса, као каша. У мало освештане воде растворити 2 равне кашике соли, а у млакој води растворити 1,5 кашику сувог квасца са 3-4 кашике брашна; добро сјединити и оставити да нарасте. Када се тесто охладило додати растопљену со и квасац и поново рукама или миксером измешати да се добро сједини и оставити 30 мин да нарасте. После пола сата полако додавати 800 гр просејаног брашна и мешати док се недобије фино тесто. У зависности колико вреле воде потрошите на почетку и од количине воде у којој сте растворили со и воде у којој сте растворили квасац, видећете да ли ће вам требати свих 800 гр браша или можда мање или чак више. Важно је да се тесто лепо меси и да се не лепи много за руке. Када сте потрошили сво брашно и добили тесто мало тврђе него за обичан хлеб, оставите још 30 мин да нарасте. Сада укључите шпорет на 350 степени. Од ове количине брашна добије се 5 просфора средње величине или 6 мањих или 3 велике, какве ми користимо за недељне Литургије, зато што се много људи Причешћује. Сада тесто извадити и на радној плочи, која увек треба да буде посута брашном да се тесто не би залепило, полако месити трудећи се да се што више вадуха истисне ван. Ако неко има ламинатор за развлачење теста благо њему. Затим тесто поделити на пет једнаких лопти, можете користити вагу. Док једну просфору правите остало тесто нека буде у покривеној посуди да се не би ухватила кора. Сада узмете једну лоптицу и месите је десном руком придржавајући је левом да би остао лоптасти облик. Када сте то урадили лопту поделите на два једнака дела или на један већи, који ће бити доњи део просфоре и један мањи, који отприлике треба да буде као трећина доњег дела. И опет их месите док не оформите лоптасти облик. Оклагијом растањите доњи део да буде 2-3 милиметра шири од печата за просфоре са свих страна, а можете и више, посебно ако будете тесто делили 1:3. Доњи део ставите у плех који се посули брашном или намазали воском или ставили папир за печење и мало га испрскајте млаком водом уз помоћ прскалице за воду и покријте влажном крпом. Затим исто урадите и са мањим делом теста. Горњи део треба да буде тањи од доњега и у пречнику ужи. Печат за просфоре ставите у брашно и добро отресите да на њему не остане ништа и пажљиво ставите на средину горњег дела и што јаче притисните дланом да отисак буде што уочљиви. Ставите га стране и прекријте влажном па сувом крпом. Исто урадите и са осталим тестом. После 15 мин прскалицом поново испрскајте све доње делове просфоре и полако на сваки од њих ставите горњи део са печатом, трудећи се да буде на средини, јер ако погрешите не можете га одлепити, а да не покварите просфору или да га оставите тако па ће просфора бити мало накривљена, што није страшно. Великом шиваћом иглом или чачкалицом избушите просфору у средини и са стране, можете сачекати још 5 мин и онда је ставити у врелу рерну. После 15 или чак 10 мин температуру смањите 200 степени и када видите да је просфора довољно нарасла, онда температуру смањите на 150 или 100 степени и пеците још 45 мин. Можете је прерити алуминијумском фолијом или папиром за печење да превише не порумени. У зависности од дебљине теста и временски рок печења је краћи или дужи. То већ сами можете проверити када чачкалицом са стране прободете просфору. Када је печена просфору оставите 15 мин да се мало охлади а затим је увијте у суву крпу да се потпуно охлати. Чувати их у фрижидеру. Тако могу остати и до 15 дана. Извор: Фејсбук профил о. Петра Перића View full Странице
×
Поуке.орг инфо - Живе Речи Утехе