Jump to content

SrbinKatolik1995

Члан
 • Број садржаја

  91
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

Everything posted by SrbinKatolik1995

 1. sta sam uradio sad?? Samo sam izneo dokaz da obrezivanje NIJE ONO sto muslimani misle. Obrezivanje je zapravo simbolika,a radi se zapravo o obrezivanju u duhovnom a ne u fizickom smislu!
 2. Sve je to pravedno,ali to su stajalista,koja u MNOGO SLUCAJEVA STOJE NA KLIMAVIM NOGAMA!!! Jednostavno,NIKO na ovim prostorima,bilo da se radi o muslimanima ili hriscanima,NE ZELI da se zaista priblizi onome sto drugi misle i u sta veruju. Da bi se to postiglo,MORA SE RAZBITI TA BUKVALICNOST U SHVATANJU I TUMACENJU RAZNIH STVARI I POJMOVA!!! NIJE DOVOLJNO samo pokusavati uspostavljanje odnosno odrzavanje samo dobrosusedskih odnosa,kad to stoji na jako klimavim nogama,ako pogledamo malo dalekosežnije. Treba se ISTINSKO ZBLIZAVANJE OSTVARITI,a to je SUPROTNOST od ovoga sto radimo. Svako tera svo
 3. Bosanac,imas ovde neke stvari objasnjene,u kojima je ODLICNO objasnjeno na sta se konkretno mislilo,kad se reklo “ne jedite svinjetinu,itd.“ ,kao i u vezi obrezivanja,i svih slicnih stvari. Videces da je ovde jedan od jasnih dokaza koliko vi muslimani BUKVALNO shvatate sve zakone koje Rec Bozija kaze!!! http://www.verujem.org/sveti_oci/varnava.htm u pitanju je Varnavina Poslanica. Pa ces videti lepo objasnjeno,na sta se zapravo mislilo kad je zabranjivano svinjsko meso,kao i u vezi obrezivanja,i slicnih stvari.
 4. Buduci da NISAM u mogucnosti da je citam,moze li mi neko reci U KRATKIM CRTAMA,kako je Islam opisan u toj knjizi? Bio bih unapred zahvalan da mi neko objasni UKRATKO!
 5. A sta si ti,aj mi reci??? Da vidimo malo tvog kukolja
 6. Bosanac,kad ti ne bi mehanicki pokusavao to shvatiti,i kad bi stvarno i istinski shvatio sustinu Hriscanstva,istog momenta bi presao u HRISCANSTVO!!!!!!!! Ovako ,ti Hriscanstvo smatras satanizmom,jer sve hriscansko pokusavas shvatiti mehanicki i bezosecajno,i hladno! Ali kad bi istinski shvatio Hriscanstvo,istog momenta bi presao u Hriscanstvo!
 7. Uz duzno postovanje,niste upoznali pravi smisao nase hriscanske vere,jer da ste stvarno i istinski shvatili,istog biste momenta presli u HRISCANSTVO!!! Cim vi ne shvatate pojam Svetog Trojstva,govoreci kako vam je neshvatljivo to da je 1+1+1=1 ,odmah je jasno to koliko ste shvatili. Vi ste sve to povrsno shvatili,jer da ste istinski shvatili,istog biste momenta presli u HRISCANSTVO!!!
 8. Saladine,sustina Hriscanstva je i u tome sto hriscani uce da trebaju LJUBITI Gospoda Boga,a NE da se prepustamo strahopoštovanju prema Gospodu Bogu! Tu se radi o slobodoumlju,koje je jedno od glavnih odlika Hriscanstva. Slobodna volja je ISTINSKIJA od strahopostovanja!!! Gospoda Boga treba VOLETI,LJUBITI!!! U tome je sustina Hriscanstva,a NE to da strahopoštovanjem iskazujemo vernost Gospodu Bogu! Ako to smatrate bogohulstvom,i ako niste u stanju da to shvatite,onda sa vama NEMA SMISLA RAZGOVARATI,JER SE VIDI ODMAH KAKO VI SHVATATE SVOJU VERU i smisao svog postojanja,koje je zasnovano iskljuc
 9. horatio,citao sam celu tu njegovu ispovest. Pocetak te ispovesti (ovo sto si sad uspeo procitati iz prethodne objave) ,je i mene ostavljao skepticnim potpuno,misleci da je ovo zapravo jedna obicna podvala i okorela antisrpska propaganda. Ali cim sam procitao malo dalje,shvatio sam o cemu se radi. Nemojte samo taj pocetak da citate,citajte celu tu njegovu ispovest,pa ce te videti O CEMU SE RADI!!! Fra Tugomir Soldo NIJE precutao pocinjene zlocine nad Srbima. SVE je opisao! Zato bih vam preporucio da celu ispovest procitate,a ne samo njen pocetak!!! Pa cete videti sve! Tu se spominje i onaj trag
 10. Onda sam jako slabo bio informisan. Hvala vam. A zasto je na toj knjizi,tj. na njenoj slici vidi i ruska pravoslavna crkva?? Malo je glupo pitanje,ali ne razumem,pa bih vas zamolio da mi to objasnite malo..
 11. Kao sto sam rekao,SVE sto cinimo,SVE sto radimo,bilo da je to mislima,ili recima,ili delima,ide ISKLJUCIVO na nasu cast i na nas obraz!!! Mada tekst njegove ispovesti je zvucao JAKO uverljivo. JAKO DRAGOCENO bi bilo procitati!!! A da li je sve to lagao ili ne,ide iskljucivo na njegovu cast i obraz! Ali mislim da se onakva velicina od coveka,retko vidja medju ljudima! SVE je bio opisao!!!
 12. Treba li Pontija Pilata smatrati olicenjem casnog duha,buduci da je Pontije Pilat vise puta nameravao da pusti Isusa Hrista??
 13. Gospodine Manolis,da sam znao u cemu je stvarno problem,NE BIH OBJAVLJIVAO TE PESME! Buduci da si i ti takodje katolik,kao i ja,trebamo ipak vise da se razumevamo,mada nije stvar u tome,nego je stvar u tome da se svi razumeju,i da u potpunosti prevazidju razmirice. Manolis ,NEMOJ da napustas ovaj forum,ni ti,a ni bilo ko! Kad bih znao (i kad bih mogao) obrisao bih ja sam. Jer NIJE MI BILA TAKVA NAMERA!!! Izvinjavam se onda NAJISKRENIJE Te mnoge Thompsonove pesme sam slusao,i ima inace mnogo lepih pesama. A to kakav je on u dusi,i koliki je gad i zlotvor u dusi,ide ISKLJUCIVO NA NJEGOVU CAST
 14. Vama jeste,al memi nije jasno. I ne znam hoce li mi ikad jasno biti! Na kraju krajeva,ovo je tema o casnom fra Tugomiru Soldo,a ne o Alojziju Stepincu
 15. Ako ste citali tu ispovest fra Tugomira Solde,videcete pravu istinu sta je tamo bilo sve u Capljini. Jeste obimnije,al je JAKO DRAGOCENO PROCITATI! Inace,da kazem par reci. Fra Tugomir Soldo je i sam priznao da je pre rata (2. svetskog rata) otvoreno podrzavao ustaski pokret,jer je mislio da ce taj ustaski pokret doneti Hrvatima slobodnu drzavu. Ali kad je video pravu sliku te ustaske ideologije,shvatio je da mu vise nista ne moze ulepsati sliku te ustaske politike. Vise puta je i svoj zivot dovodio u smrtnu opasnost zbog njegove OGROMNE I ISTINSKE ZELJE da zastiti Srbe iz Capljine. Jedna od n
 16. Hahah,a dobro,malo sam se zaneo. samo hocu da vam kazem da TREBA POGLEDATI tu ispovest fra Tugomira Solde. Jeste obimna,ali je veoma dragocena!
 17. Za sve koji ne znaju,Srbin sam katolicke veroispovesti,i drzim do mog srpstva,i NE ZELIM da se odricem,ali isto tako zelim i nesto stvarniju,nesto realniju sliku o Katolickoj Crkvi da vam priložim! Naime,Katolicka Crkva sama po sebi ima raznih iskrivljenosti,ali i dalje sam u njoj,jer ima neke BESKRAJNO LEPE LEPOTE koje NIKO NEMA (bar po mojim osecanjima). A od svih ruznih stvari koje je Katolicka doktrina cinila,U POTPUNOSTI se ogradjujem! SVE sto su cinili,SVE sto su radili,bilo da je to mislima (odakle sve i dolazi) ,ili rečima,ili delima,ide ISKLJUCIVO NA NJIHOVU CAST I NA NJIHOV OBRAZ,I N
 18. Ako i dallje za mene mislite da sam musliman,onda MNOGO GRESITE!!! Ja sam samo cuo Zakira Naika,kad je rekao,izmedju ostalog,da se Trojstvo spominje dva puta u Koranu....
 19. Selkoba,mozda je 65-70. godine NOVE ERE,a ne 65-70 godina nakon raspeca Hristovog. Jer nije isto ako je 65. godine nove ere,i ako je 65 godina nakon Hristovog raspeca.
 20. U Varnavinoj Poslanici (NE Varnavino jevandjelje,nego Varnavina Poslanica) ,opisano je na sta se tacno mislilo u onim Starim zakonima,pa tako i u vezi svinjetine,itd. Svi ti zakoni su zapravo bili simbolickog znacenja,a ne bukvalnog znacenja da je zabranjeno jesti svinjetinu. Slicna je stvar i sa obrezivanjem,kao i u vezi jedenja samo preživara!
 21. Bog vas blagoslovio,neka je mir,zdravlje i radost sa Vama! Imam jedno pitanje. Ja sam cuo nedavno,izjavu Pape Franje,da “ateisti koji čine dobra dela,mogu biti spašeni!“. Sta vi o tome mislite iskreno? Mogu li stvarno ateisti koji cine dobro,biti spaseni??
×
×
 • Креирај ново...