Jump to content

Православни Србин

Члан
 • Број садржаја

  2343
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  2

Репутација активности

 1. Свиђа ми се
  Православни Србин је реаговао/ла на Vasilije. у Ćaskanje o ljubavi (muško-ženskim odnosima)   
  Žene prirodno vole dramu i nespokoj. Ako joj ih muškarac ne pruži, neće valjati, ma koliko bio "savršen" i ona će biti ta koja će probati da stvori dramu. Makar i od najveće banalnosti, kao što je slomljeni nokat ili promašena nijansa farbe za kosu.
  Muškarac je taj koji treba da ostane hladne glave i da ne podlegne panici i emocijama, bilo da je u pitanju drama ili neko realno sranje koje se dešava u životu. Mora da ima sigurnost da neće prsnuti pod ovim naletima pritiska.
 2. Свиђа ми се
  Православни Србин got a reaction from stevan911 in Ćaskanje o ljubavi (muško-ženskim odnosima)   
  Самопоуздање је доказ сигурности. Мушкарац који је самопоуздан ће моћи да пружи сигурност жени. Човек који није сигуран у самог себе, како ће моћи да пружи сигурност неком другом, па и жени? Човек који за самог себе мисли све најгоре и негативно, тај ни себе не може да обезбеди, а камоли неком другом. Па и жени. 
  Не пружа новац сигурност (мада, свакако, није неопходан, да се не лажемо), већ самопоуздан мушкарац.То је, ајд да кажемо, ,,корист" коју оне добијају од таквог мушкарца. Наравно, жена/девојка ће увек некако да реагује на мушкарца који сме да приђе, ко сме да прича са њом, ко сме да се упозна са њом, а не на оног ко се плаши да приђе, ко не зна шта да каже, ко нема никакву причу, итд. Тај вечито остаје у сенци оних који смеју да приђу. Сви ми имамо трему кад треба прићи, да се не лажемо, али та трема се управо убија тако што се приђе. Кад се ослободиш сраха од жена и приласка женама, онда ћеш схватити да је то лако. То после пређе у рутину. Жене нису ванземаљаци, већ људи ко и ми- са емоцијама, страховима, комплексдима, итд. Лако је прићи им, иако ми мушкарци често од тога правимо жестоку драму- ,,јао, шта да јој кажем", ,,шта ће да ми каже", итд. 
  Траже жене и емоцију, емотивност, у ствари мушкарац који зна да јој пробуди емоцију- тај је прошао код ње. Жене су, генерално, емотивније  од мушкараца, што је одређено биологијом, управо биологија оспорава твоју тезу да оне гледају само паре и физички изглед.  Ја се сећам како сам једну девојку, кад сам је мувао, причао како ми се код ње не свиђа највише њене ноге, груди и лепа гузица (иако ми се све то много свиђало, наравно ) него њене очи, то је њу одушевило, погодио сам је у емоцију. Воле жене то, кад им дирнеш у емоцију, привлачи их то, па не би људи онолике романтике правили, не би та књижевност толико цветала да то није битно уопште. 
  Па треба да се споји то, али пријатељу, сваки мушкарац који је психофизички здрав, може да буде физички привлачан. Једино ако си, недај Боже, квазимодo или имаш физичку ману, не капирам, како си ти толико ружан и непривлачан да се ниједној не свиђаш. У ствари, или си трол или је код тебе велики, жесток мањак самопоуздања. Јер, особе које имају проблем са овим другим мисле да су ружне, непривлачне и сматрају да су у самом старту испали из игре. Зато најчешће и не прилазе, или ако приђу они то раде са мишљењем да немају шансе и кад ти са таквим ставом приђеш наравно да нећеш ни успети јер си већ себе убедио у неуспех. Онда ћеш даље убеђивати себе да си ружан, никакав и једини резултат тога биће само твоје лоше стање. Ништа више. 
  Дакле, проблем је психолошке, а не физичке природе. А тај проблем може да се реши.
  Не, то је исправна теорија и то не моја, а њену исправност је показала пракса. Самопоуздани мушкарци, невезано за изглед па чак и материјални статус, имају жене и девојке, они мање самопоуздани немају. Знам дечка који има добар посао, ситуиран је, има паре, значи оно, и није физички ништа ружан, али има мањак самопоуздања и то га спречава да приђе. Мора мушкарац да приђе први, ти ако чекаш да ти девојка долети у крило- од тога нема ништа. То не бива. Мора да се приђе и да се у том приласку буде опуштен и, наравно, да не мислиш да немаш никакве шансе. А девојке, иако не прилазе, у ствари често једва чекају и моле се Богу да дечко који им се свидео њима приђе. Оне једва чекају и ти треба да будеш свестан да оне, иако ништа не говоре, у себи можда мисле: ,,Ајде, молим те, приђи". Тако ми једна девојка којој сам се свидео, а којој тад нисам пришао, после неког времена причала како је једва чекала да јој приђем, надала се да хоћу, а ја ништа. 
  И то је то, нема ту некакве филозофије. Расписо се ја, ко да нешто сад много ко да сад не знам ја нешто много знам и правим се паметан, а у ствари свако то зна, то су опште познате ствари. 
  @Богомислић Занимљиво искуство. 
 3. Оплаках :))
  Православни Србин је реаговао/ла на Broken у Ćaskanje o ljubavi (muško-ženskim odnosima)   
  Uznemiravaš me.
 4. Зачуђен
  Православни Србин got a reaction from Broken in Ćaskanje o ljubavi (muško-ženskim odnosima)   
  Баш се ложиш на Снеки, јел? 
  А видиш, ово је мени симбол женствености:

  То је, за мене, расна жена. Зато је Селма код мене неприкосновена. 
 5. Оплаках :))
 6. Свиђа ми се
  Православни Србин је реаговао/ла на Vasilije. у Ćaskanje o ljubavi (muško-ženskim odnosima)   
  Тако је. Ја до 21. године нисам такао девојку. Био клинац, виделе ме као клинца и ништа.
  Кренуо озбиљно са тренинзима, скочили нивои тестостерона, брада, мишићна маса, покрети... и одједном престанем да изгледам као клинац. Дођем овде да тролујем и смувам једну фину и супругицасту девојку из Крагујевца. Није дуго трајало јер тада још нисам био спреман за бебице и остале дужности одраслог, али свеједно драгоцено искуство.
  Онда откријем један извор мудрости који огољено описује женске слабости - треба јој прићи кад је у овулацији, помутити јој памет црним очима, такнути и полако се примакнути...
  Урадим то када сам упознао једну лепу, али не нарочито квалитетну девојку. Испробала све могуће пороке,  живела за петак увече да се уради од алкохола и онда да је браћа безбедно транспортују кући на трежњење.
  Баш као што је Новица Здравковић певао "Волела је вотку и кафану". И та веза се завршила као у песми - пукла, поготово што ја нисам био ни мало налик на Новицу. Због ње сам научио да ценим супругицастост.
 7. Свиђа ми се
  Православни Србин got a reaction from Vasilije. in Ćaskanje o ljubavi (muško-ženskim odnosima)   
  @Bojan* Физички изглед јесте битан, свакако, али није најбитнији. Дакле, битно је да мушкарац буде физички привлачан, да буде леп и згодан, мада кажем, и то је ствар укуса шта се некоме свиђа. И на томе се, како ти Хуан лепо рече, ради. Дакле, мушкарац може да ради на свом изгледу и то је факат. 
  Е сад, наравно да је физички изглед нешто примарно, то прво на мушкарцу жене примете, јер се то, реално, прво види. И ако јој се свидиш физички то јесте плус, али то није довољно. Ти можеш да јој се свидиш физички, оно, да каже да си леп дечко, човек, да си сладак и тако даље. Али, то није довољно само по себи да би она била са тобом, пожелела да спава са тобом, да буде у вези, браку, итд. То долази касније, ту је битан карактер, а у том карактеру најбитнија ставка је САМОПОУЗДАЊЕ. То највише привлачи девојке, много више од физичког изгледа. Девојке се ложе на мушкарце који имају самопоуздање, то је чињеница. Можеш физички да будеш увек леп, ако не смеш да приђеш, не знаш шта да кажеш, не смеш да је пипнеш, јер се плашиш ње, њене реакције- онда џабе ти што си леп. А жене имају сензор за то, тачно знају да осете кад мушкарац има самопоуздање а кад нема. И то их највише привлачи, то их ,,пали" (што би клинци рекли), на то падају више него на ишта друго. Кад смеш да приђеш, кад знаш да приђеш, кад знаш да је ,,убодеш" да пожели да ти падне у загрљај, да ти се да, да дрхти од узбуђења кад те види. Наравно, добро је да мушкарац, поред самопоуздања, има и добар карактер, да је добар, частан, поштен човек и да поседује све те позитивне и лепе врлине. Али, самопоуздање је прва и најважнија ствар. То је, знаш, кад се каже ,,има у њему нешто што привлачи жене".  А многи од тих мушкараца баш и нису нешто сад не знам ни ја ,,лепи", мада кажем, физичка лепота није сад нека објективна категорија, већ субјективна-теби је нешто лепо, мени можда није, итд. 
  Код тебе мислим да је баш то проблем- мањак самопоуздања. Јер, ти чим у старту мислиш да немаш шансе, да си ружан и слично- то је знак мањка самопоуздања. А женски ,,сензор" то одмах осети и то је аутоматски одбије. Али, то није проблем, то може да се промени, самопоуздање може да се стекне, да се ојача. Треба човек да цени самог себе, да би га неко други, па и жене, ценили.  
 8. Свиђа ми се
  Православни Србин је реаговао/ла на Juanito у Ćaskanje o ljubavi (muško-ženskim odnosima)   
  Није се он родио овакав, него је радио и ради на себи. Свако може, ако жели, да поправи карте које је извукао. 
  Наравно, то није обавезно нити су мање вредни они који су задовољни собом и не желе ништа да дирају, што би реко Чола.
  Једино проблематично је кад си незадовољан и стално кукаш, а не радиш ништа да промениш своју ситуацију. 
 9. Волим
  Православни Србин је реаговао/ла на Vasilije. у Шта је социјална дистанца?   
  Кажем да мораш да адаптираш свој приступ њима, а не да кукаш да оне не ваљају. Има их доста које ваљају, али ни једна не воли кукњаву, патетику и самосажаљење.
  Иначе, ту влажност и паљевина иду заједно.
 10. Хахаха
  Православни Србин got a reaction from w.a.mozart in Slavoj Žižek o mogućim ishodima pandemije: Bojim se barbarstva s ljudskim licem   
  Као и сваки комуниста, наш Славој је убеђен да је капитализму одзвонило. И сад се узда у пандемију да ће га она уништити. Већ прича да ће изаћи неки ,,нови поредак" кад се све заврши. 
 11. Свиђа ми се
  Православни Србин got a reaction from Bernard in Уочи 79 годишњице напада на Југославију, Београд осветљен бојама немачке заставе   
  Не заводи вас нико, само вам скрећем пажњу да је нечаснмо твртдити да је Немачка данас исто што и Трећи Рајх. Јер није. Ово све остало није спорно, чак у праву сте. 
  Али, за ово једно нисте и, пошто волим увек да кажем истину, то вам не дам за право. А ви ме етикетирајте као ,,народног непријатеља",  ,,домаћег издајника" ,,олоша безобарзног који се руга свом народу", ,,беда људска која лаже да је русофил, а у ствари обожава Германе"  , итд.
  А ја немам потребе да то оповргавам, јер знам ко сам и шта сам, те да ни овај народ и земљу не мрзимм напротив. Своје родољубље не доказујем на форумима. 
 12. Волим
  Православни Србин got a reaction from Bernard in Уочи 79 годишњице напада на Југославију, Београд осветљен бојама немачке заставе   
  Цениш да се степен русофилије мери односом према Путину или нечим другим? 
  Ја сам русофил јер волим Достојевском, а не због другог.  Не знам по чему ти ,,мериш" русофилију некога, али ја по томе. 
  Није истина да је савремена Немачка нацистичка држава, нема потребе да опет бежиш од теме и стално у нешто друго што нико није ни коментарисао. Барем толико можемо да се разумемо, надам се. 
  А што се деведесетих тиче- све што ти у вези тога наводиш јесте тачно, али њихова политика и понашање деведесетих, коју ја не правдам напротив, их ипак не чини нацистичком државом. Зна се шта је нацизам и каква је држава нацистичка ту нема места релативизацији. 
  Не питам се, јасно ми је то. Једноставно неки људи не могу да поднесу да неки други људи имају другачији став од њиховог, поготово ако је тај њихов став уврежен и прерастао у неки мит. 
   
 13. Не свиђа ми се
  Православни Србин got a reaction from Просечан србенда in Уочи 79 годишњице напада на Југославију, Београд осветљен бојама немачке заставе   
  Да, постоје. Оби и Вилер, а и Јустин мисле тако. Само неки од њих се устежу да тај крај изнесу до краја (тзако Јустин каже ,,није баш иста, али у ствари јесте"), док су Оби и Вилер баш јасни, за њих су исти, само се вешто камуфлирају, па ми не видимо. 
  Из принципа не подржавам ништа што ова власт ради, па тако и ово. Глупо је све што раде. 
   
 14. Свиђа ми се
  Православни Србин got a reaction from Desiderius Erasmus in Уочи 79 годишњице напада на Југославију, Београд осветљен бојама немачке заставе   
  Цениш да се степен русофилије мери односом према Путину или нечим другим? 
  Ја сам русофил јер волим Достојевском, а не због другог.  Не знам по чему ти ,,мериш" русофилију некога, али ја по томе. 
  Није истина да је савремена Немачка нацистичка држава, нема потребе да опет бежиш од теме и стално у нешто друго што нико није ни коментарисао. Барем толико можемо да се разумемо, надам се. 
  А што се деведесетих тиче- све што ти у вези тога наводиш јесте тачно, али њихова политика и понашање деведесетих, коју ја не правдам напротив, их ипак не чини нацистичком државом. Зна се шта је нацизам и каква је држава нацистичка ту нема места релативизацији. 
  Не питам се, јасно ми је то. Једноставно неки људи не могу да поднесу да неки други људи имају другачији став од њиховог, поготово ако је тај њихов став уврежен и прерастао у неки мит. 
   
 15. Свиђа ми се
  Православни Србин је реаговао/ла на horhe campos у Slavoj Žižek o mogućim ishodima pandemije: Bojim se barbarstva s ljudskim licem   
  komunsko-socijalisticke ideje su van pameti i to moze da funkcionise samo u necijoj masti i hipi pokretu jer od toga niko leba nece da se najede i stvorice ogromne probleme pre ili kasnije ! Da dobro razvijen kapitalisticki sistem sa utvrdjenim pravilima igre daje rezultate pokazuje upravo Amerika i iz svake krize oni izlaze jaci i jaci i to je neosporna cinjenica
 16. Радостан
  Православни Србин got a reaction from Grizzly Adams in Slavoj Žižek o mogućim ishodima pandemije: Bojim se barbarstva s ljudskim licem   
  Као и сваки комуниста, наш Славој је убеђен да је капитализму одзвонило. И сад се узда у пандемију да ће га она уништити. Већ прича да ће изаћи неки ,,нови поредак" кад се све заврши. 
 17. Свиђа ми се
 18. Волим
  Православни Србин got a reaction from Grizzly Adams in Уочи 79 годишњице напада на Југославију, Београд осветљен бојама немачке заставе   
  Јаој, пријатељу. Какве бре твоје Америке и Немачке, ми смо робови домаћег криминално-политичког система који су изградила домаће деца комунизма, па зар не видиш ко нам данас влада? Слобина, Мирина и Вјина деца. Па то је тај систем, и те мале плате и све што ми на кожи осећамо је последица домаће криминално-политичке елте. Само, много је боље кривити Америку, Немачку светску масонску заверу, ,,повампирени Рајх" или не знам већ шта, него сопствени талог у сопственом дворишту. 
  Не кажем да ови други немају кривице, али кад би ми видели да је наш проблем за нас тренутно највеће зло и да су наши робовласници овде у Србији и да су и они Срби, лакше би увидели да проблем треба да решимо сами. 
  Иначе, човек, Србин, пристојно ради и живи на том западу, у тим клњтим Америкама, Немачкама, Аустријама, итд. Тамо се живи не ропски, него пристојним животом, достојним човека. Наравно, услчов је да радиш. А знам то, јер сам из краја где има пуно гастарбајтера, који су тамо отишли, живе и не желе да се врате. 
  Можда нам нису ,,пријатељи" (мада, таква категорија не постоји у поолтици,али ајд) али нису нацисти. Нису исто што и Трећи Рајх. То покушавам да објасним овде. 
   
 19. Свиђа ми се
  Православни Србин got a reaction from Тражитељ in Уочи 79 годишњице напада на Југославију, Београд осветљен бојама немачке заставе   
  Баш јадан покушај да скренеш са теме и избегнеш чињеницу да си извређао неког без икакве потребе. 
  Да, па то сам и рекао. 
 20. Не свиђа ми се
  Православни Србин got a reaction from gavrosaurus in Уочи 79 годишњице напада на Југославију, Београд осветљен бојама немачке заставе   
  Свака велика држава има такве претензије и циљеве, не само Немачка. Све велике државе имају претензије на моћ и утицај. Свуда где могу. Тако да то није нешто што, само по себи, чини њих нацистима. Дал си ти свестан колико је то прејако кад кажеш да су они данас исто што и 1941?? 
  Да би се рекло да су они данас исто што и 1941. морало би да значи да они хоће истребљење Срба, претварање Срба у немачке робове или било шта слично. Плус, Јевреји и остале ,,ниже расе". Ја то не примњтих, али ви који то ,,видите", ајде пробајте да ми то покажете. 
  Није Немачка само, него НАТО. То јесте, наравно, био злочин, тежак и страшан, али глупо је све то свалити само на Немце и користи то као доказ да су они данас ,,нацисти". 
  Мислим, бомбардовали су и савезници Дрезден, исто тако дивљачки и убијали све редом, бомбардовали су нас и 1946, итд. Па опет, то их не чини ,,нацистима". 
  Зна се шта је потребно да би неки појединац или држава био нациста. Зна се шта је нацизам, нема релативизовања. И злочин је злочин, ни ту нема релативизације. 
  Причам о томе да данашња Немачка није нацистичка држава. Никакве везе са Трећим Рајхом она данас нема и нечасно је повезивати то. 
  Агресија НАТО-а је злочин, али није доказ тога да су Немви данас ,,нацисти". Извини, али није. Да су нацисти, они би Србе и друге ,,ниже расе" трпали по гасним коморама. 
  А Србима то тамо не раде. Или су Срби тамо ,,мање Срби", па те они не занимају како ми недавно рече један форумаш у расправи. 
  Ништа код мене није ,,квази", причам како ствари стоје. 
  НЕмам. Зна се шта су суштинска обележја нацизма. Бомбардовање неке државе није обележје нацизма, јербо су се тиме бавиле и друге државе. 
  На страну сад што агресија НАТО-а деведесетих није само масло Немачке, али ајд. 
  Не браним Немачку, него истину. Истина је да они данас нису нацистичка држава. Њихов закон је тако конципиран данас да штити Србина (или било ког друго не-Немца) од насиљња Немца. То је дјаметрално супротно од нацизма. 
 21. Свиђа ми се
  Православни Србин got a reaction from Тражитељ in Уочи 79 годишњице напада на Југославију, Београд осветљен бојама немачке заставе   
  Ама, шта је спорно толико у овој изјави, те скачете ко опарени? Данашња Немачка, без обзира на све њене мане, није свакако исто што и Трећи Рајх?
  Ало, људи, освестите се, ваше понашање полако прелази у мржњу и то ирационалну.  
  А сад реално- наравно да данашња Немачка није исто што и Хитлеров Трећи Рајх. Данас Немачка је демократска држава и мултикултурна. Баш због тог жига нацизма, данас у Немачкој имаш сва могућа права за странце.  Елем, у Немачкој данас сва права не-Немаца су испоштована до максимуна, ти као Србин можеш да одеш, да радиш, живиш у Немачкој, можеш и да зарадиш (и то много више и боље него у Србији) и нико те неће дирати, убити што си Србин, а чак и да неком то падне на памет (неонацисти) закон немачке државе казниће њега због тога, а не тебе Србина. Нема логора за неподобне народе и расе, нема гасних комора, нико не убија Јевреје, нема прогона политичких неистомишљеника, ама ничег што је карактерисало Хитлерову Немачку (која је нас Србе бомбардовала, окупирала и убијала) у данашњој Немачкој нема. Такође, сва национална и верска права Срба су испоштована, нико те не прогони јер си Србин и православац. Данашња Немачка је стабилна, демократска и мултикултурна држава и заиста је нечасно поредити је са Трећим Рајхом. 
  И пре него што ме, онако, прописно извређаш и кажеш да се стидим и све остало, поразмисли мало о овоме што рекох и покушај да будеш истинољубив, ако ништа друго и онда ћеш, уверен сам, схватити да је Шутановац овде у праву и да данашња Немачка и Трећи Рајх стварно није исто. 
 22. Свиђа ми се
  Православни Србин got a reaction from Тражитељ in Уочи 79 годишњице напада на Југославију, Београд осветљен бојама немачке заставе   
  А што се тиче овог знака солидарности- мени се то не свиђа. Још на тај датум, није морало баш. 
  Али, морам да реагујем кад неко пореди непоредиво тј. данашњу Немачку и Трећи Рајх. Јер није исто. 
   
   
 23. Свиђа ми се
  Православни Србин got a reaction from Desiderius Erasmus in Уочи 79 годишњице напада на Југославију, Београд осветљен бојама немачке заставе   
  А што се тиче овог знака солидарности- мени се то не свиђа. Још на тај датум, није морало баш. 
  Али, морам да реагујем кад неко пореди непоредиво тј. данашњу Немачку и Трећи Рајх. Јер није исто. 
   
   
 24. Волим
 25. Волим
  Православни Србин је реаговао/ла на ............. у Корона као најава Антихриста!!   
  КОРОНА И ДОЛАЗАК АНТИХРИСТА!!!
  Многи повезују пандемију са описаним догађајима у Светом Писму, те предвиђају устоличење Антихриста, жигосање знаком звери  и скори Други долазак Господа Исуса Христа.
  Говорећи о последњим временима, Христос је рекао: „А о дану томе и о часу нико не зна, ни анђели небески, до Отац мој сам!” (Мт.24,36)
  Сваки онај који сматра да су последња времена управо сад пред нама, нека прочита ову реченицу колико год пута је потребно да би најзад схватио: ти то не знаш и ти то не можеш знати. Теби то није откривено.  О дану томе и о часу нико не зна, ни анђели небески, до Отац. Тек кад Христос други пут дође знаћемо да смо живели у последњем времену света којег познајемо. Тек онда ћемо заиста знати да почиње Преображен Свет.  До тад, језик за зубе и смирење у срце.
  Уместо да се радујемо Богу, ближњима и животу, многи улазе у разна теоретисања, страхују од предстојећих ужасних временâ, и уместо да свуда виде прилику да се пројаве као људи, они свуда виде нељуде и Сатанине сужње.
  Скоро две хиљаде година, колико хришћанство постоји, многи би наслућивали последња времена кад год би се дешавала нека радикална промена у свету. Већ је прва генерација хришћана сматрала да је њихов први прогонитељ, Нерон, управо тај Антихрист. Па би титулу „пребацивали“ наредним прогонитељима. Године 999. западни хришћани су, тумачећи буквално неке библијске цитате, сматрали да ће баш 1000. године Христос  доћи други пут, те су многи занемарили пољопривредне и друге послове (зашто би радили кад им ускоро неће бити потребна ни храна, ни новац?). И тако је 1000. година упамћена по великој глади. Током индустријске револуције многи конзервативни хришћани су у променама видели знаке последњих времена, неки Руси су након Октобарске револуције сматрали како се Антихрист устоличио, а светски ратови су донели сличне слутње. Скоро свака већа историјска промена је доносила ново тумачење Светог Писма и ново предвиђање краја. То је секташки, а не православни начин тумачења Христових речи. Главни начин манипулисања је страх и то секте одлично знају.  Секте упру прстом у „непријатеље“ и убеде нас да смо „само с њима безбедни“, јер код њих је спас. Црква то не  ради. Ако и критички тумачи знаке времена (што је њена одговорност да чини!), она никога не демонизује, не прети страхом од Антихриста или глобалних завера. Црква не призива страхом, него љубављу.
  Хришћанин, на крају крајева, нема потребе да се плаши. Ако смо узели свој Крст, изнећемо га до краја, ма какво време дошло. Ако дође Антихрист, он није и не може бити већи од Христа. Ако дође велика туга, ми смо со свету, сведоци и служитељи Радости Неисказане, Живота над Животима. Чему фрка? Бићемо људи какви смо одувек призвани да будемо и ништа и нико то не може променити. Нарочито у овим временима, кад свуда владају паника и немир, последње што хришћани треба да раде јесте да „доливају уље на ватру“, да причају о томе како сад следе и остали јахачи апокалипсе, итд.
  Ми смо и као хришћани призвани да критички и трезвено тумачимо стварност. Не морамо сви имати идентичне  идеје, ни схватања (уколико се то не тиче суштине наше вере). Али у савременим искушењима многи, у жељи да разбуде успаване, буду сувише гласни и сувише панични, преувеличавајући опасност или је сасвим измишљајући. И уместо да неког покрену на делање у љубави, још више га удаље од људи и света. 
  Замислите да је Христос дошао међу болесне телом и  болесне душом, и да им је говорио како ће свет патити у агонији, и како морају да се причувају, да не би отишли у пакао. Али он је болесне лечио, прилазио  им, помагао, тешио, опраштао, подизао с постеље и подизао са дна живота у греху. Волео их је. Да, некад  је у тој љубави и указивао на опасности, јер смо сви одговорне личности.
  То је све што и ми треба да чинимо. Да друге волимо, у љубави им помажемо, доносимо им Радост, а опомене изричемо опрезно, ретко и веома пажљиво, само да бисмо разбудили успаване. Никад да бисмо их гурали у панику.
  Не паничимо. Христос је међу нама.
  (Марко Радаковић)

Све поруке на форуму, осим званичних саопштења Српске Православне Цркве, су искључиво лична мишљења чланова форума 'Живе Речи Утехе' и уредништво не сноси никакву материјалну и кривичну одговорност услед погрешних информација. Објављивање информација са сајта у некомерцијалне сврхе могуће је само уз навођење URL адресе дискусије. За све друге видове дистрибуције потребно је имати изричиту дозволу администратора Поука.орг и/или аутора порука.  Коментари се на сајту Поуке.орг објављују у реалном времену и Администрација се не може сматрати одговорним за написано.  Забрањен је говор мржње, псовање, вређање и клеветање. Такав садржај ће бити избрисан чим буде примећен, а аутори могу бити пријављени надлежним институцијама. Чланови имају опцију пријављивања недоличних порука, те непримерен садржај могу пријавити Администрацији. Такође, ако имате проблема са регистрацијом или заборављеном шифром за сајтове Поуке.орг и Црква.нет, пошаљите нам поруку у контакт форми да Вам помогнемо у решавању проблема.

×
×
 • Креирај ново...