Jump to content
Yelp Reddit Banana Lime Leaf Tumblr Blueberry VKontakte Slack Watermelon Chocolate Marble Steam Black
Yelp Reddit Banana Lime Leaf Tumblr Blueberry VKontakte Slack Watermelon Chocolate Marble Steam Black

Православни Србин

Члан
 • Број садржаја

  2269
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  2

Последњи трофеј

Православни Србин је имао/ла садржај са највише реакција!

1 Пратилац

О Православни Србин

 • Ранг
  Дуго је са нама
 • Рођендан 03/25/1995

Profile Information

 • Пол :
  Мушко
 • Локација :
  Србија

Скорашњи посетиоци профила

2697 посетилаца
 1. Па попи коју некад, човече. Неће ти ништа бити.
 2. Није спорно. Кредитима би је сигурно одржавали. Међутим, ми овде причамо о узроку пропасти тих држава - и комунистичког СССР-а и Југославије. Узурок њиховог распада и њихове пропасти је неодрживост њиховог економског система и његова неспособност да се носе са капитализмом. То је узрок. Главни и суштински. САД и њени савезници су други, споредни узрок, јер су, као непријатљска страна у хладном рату, само помогли да се те државе распадну. Јер је Кина финансијски помаже и одржава тамошњи режим. Треба им ,,страшило" према Јужној Кореји и дргим америчким савезницима у Азији. Арабија није социјалистички систем, колико ја знам. Не бих рекао да је Југославија то хтела. Хтео је Марковић, а ,,Југословени" су хтели Туђмана, Алију, Злободана, итд. За ово друго се слажем. Прво, мислим да ,,Запад" посматраш као монолитну целину, што он ни тада, а ни данас није био. Није ми уверљива та манихејска прича о ,,Западу" који је синоним зла и који је монолитан на једној страни и ,,Истоку" на другој страни. Иначе, ,,Запад" смо и ми, православни и словенски народи. И Русија је, у цивилизацијском и културолошком смислу, такође ,,Запад". Елем, Немачка је највише инсистирала на уништењу Југославије. САД то нису хтеле. Да је Југославија понудила Американцима да направи реформу, укине комунизам, и уђе у ЕУ и НАТО- уверен сам да САД није хтела да подржи разбијање Југославије. Али, ,,наш" лидер је избацивао америчког амбасадора, одбијао све америчке понуде, подржавао стаљинизам у Русији, изводио тенкове на опозицију, итд, итд. Онда су почели ратови и сукоби и све се трахично завршило. Сврстали су се против Срба, јер је човек кога смо ми изабрали за националног лидера у свему контрирао Америци и њиховим решењима. У свему. Не браним Американце, само покушавам да објасним како они раде. Они се не руководе емоцијама, њих брига дал си ти Србин, Хрват или Шиптар, Словен или Герман. Њима је само важно колико си спреман да сарађујеш са њима и да се прилагодиш њиховим интересима. Ако се са тим уклопиш, знају да ти доста помогну (као што су помогли Хрватима, муслиманима, Шиптарима), али ако се томе отворено супроставиш, знају да буду јако сурови, зли, неправедни. Као што је то случај са нама. Да, нама јесу нанели зло и непрабду велику. Али, то је последица деловања ,,хероја" Злободана који је за нашу несрећу деведесетих одговоран исто као и НАТО. Мислим да САД никада није хтела да Русија тотално колабира и распадне. Да се то десило, не би имали ,,страшило" којим би Европу држали под својом контролом. Има ЕУ многе словенске земље и не видим да им је то толики проблем. Ми смо се превише истриповали по том питању. То је моје мишљење.
 3. Слажем се све са тобом што си овде написао.
 4. Ок, али сматрам да твоје поређење са теоријом ззавере не стоји. Да, али свашта се може наћи и на нету и у књигама. Зато информације и изворе треба проверавати, а не прихватати све здраво за готово. Поготово је такозвана ,,завереничка" литература препуна нетачних, полуистиних и нелогичних података. Има једна реч за то- лобирање. Да, није спорно да Јевреји лобирају за своје интересе. Они на тај начин утичу на светску политику. Али, не у целини, већ само у неким сегментима, највише у питању државе Израел. То смо требали 90-тзих да радимо и ми, да лобирамо. Уверен сам да би много боље прошли да смо лобирали више деведесетих, уместо што смо у свему контрирали, а онда себе убедили да се све тако десило јер је ,,неко" већ одавно ,,одлучио" шта ће урадити са нама. Дакле, у тим сегментима они утичу. Али, далеко од тога да Јевреји управљају свом светском политиком. На крају, ,,Јевреји" исто нису монолитна целина, па не значи да број људи јеврејског порекла у, рецимо, америчкој администрацији, не значи да ,,Јевреји" држе Америку под својом контролом.
 5. Мислиш да су масони антихришћанска организација? А како су то многи људи, који су били масони, истовремено били и побожни хришћани. Рецимо, највећи критичар Француске револуције и човек који се сматра родоначелником конзервативне мисли, Жозеф де Местр, је био члан масонерије. Ложа којој је припадао де Местр комбиновала је масонска филозофска учења са строгом католичком вером. И Едмунд Берк, велики енглески мислилац конзервативних схватања, познат по жестокој критици француске револуције, повезује се са масонским круговима. Или наш Стеван Мокрањац, који је компоновао толике дивне духовне и црквене песме, био је масон, али не верујем да је био антихришћанин. Неки масони јесу промовисали секуларизам, али то не мора да значи да су били антихришћани. Секуларизам, сам по себи, не мора да значи антихришћанство или антирелигиозност. На крају наша вера каже ,,Богу Божје, ћесару ћесарово". Питање је колико је теократија, којој је тежио Ватикан, у складу са хришћанским учењима. Црква не треба да претендује да влада државом и управља њоме, што је Ватикан радио, а секуларизам настао као реакција на то. Не тврдим да су масони сад нека ,,хришћанска" организација, само покушавам да објективно сагледам. На крају, ни они нису монолитна организација, чак постоје велике супротности између различитих ложа. Што се тиче религиских уверења, масони тврде да они нису религија, већ да су филозофско удружење, а да је код њих дозвољено да члан буде припадник било које вере и да слободно исповеда своју вере. Њима се приписује она парола ,,Брат је мио ма које вере био". Ако се за масонерију вежу демократске идеје, либерализам, и уз то капитализам, онда мислим да се они ни по чему не могу повезивати са марксизмом. Ни у којој варијанти, нити се може рећи да је марксизам логичан исход њиховог деловања. Марксизам је масонерију сматрао ,,реакционарном и буржоарском" организацијом која промовише плутократију и аристократију, итд. То имаш у списима комунистичких идеолога и лидера, зато су комунисти и забрањивали масонске ложе. Можда и грешим, шта знам.
 6. Слажем се у потпуности. Нејасне су ми оне жене које се удају за такве људе, изроде децу са њима, па се после разводе. Имам у фамилији један такав пример. Њен муж је алкос, битанга, пробисвет у сваком смислу. Али, он није то накднадно постао, он је увек такав био. А она са њим изродила троје деце. И сад, кад су деца у најосетљивијим годинама (ајде, најстарији син је већ, да кажем, сазрео, али овај средњи и поготово најмлађа ћерка су сад у најосетљивијим годинама), они се сад разводе, туже, па она сад још и нашла другог. Дође ми да је питам (пошто смо ми род и долази код нас често) шта је тражила са њим кад је увек знала какав је, још изродила толику децу. Не знам, како неркад људи знају да упроппасте своје животе то је катастрофа.
 7. Југославија није могла да преживи. Због лошег економског система, међунационалних тензија које су гушене силом тоталитарног режима и низа других ствари. Вечито та прича како је неко, ето, споља разбио Југу и уништио некада велику земљу. Али, чак и да прихватим то као чињеницу (а ипак није то сасвим тачно, само делимично)- опет, да је тај систем био добар и стабилан не би пропао. Економија те земље се заснивала на страним кредитима, на самопурављању које није било у стању да се носи са капиталистичком економијом. Једноставно, сваки облик социјализма показао се да није дорастао капитализму. И то је чињеница. Они који су одбили да се реформишу, пропали су. Тачка. Дакле, за распад СФРЈ највише је одговоран лош економски систем и међунационалне тензије које никада нису престале него су силом гушене, па кад су пале стеге тоталитарног режима, све што је годинама силом гушено само је експлодирало. Спољни фактор се свакако мешао у све и деловао у складу са својим интересима, али та прича да су они ,,разбили" Југу не стоји. Јер, та прича имплицира да је југословенски систем био добар, јак и стабилан, па је зато сметао и онда су дошли странци и разбили га. То није тачно, југословенски систем је по свим параметрима био лош, склон пуцању, само се чекао тренутак. Е сад, сматрам да су Срби, као народ, могли у свему томе много боље да прођу и да извуку неке повољности за себе, али ми смо, нажалост, за националног лидера изабрали лудака који је својом политиком довео Србе до највеће националне катастрофе и трагедије можда у целој историји. Још вучемо последице тога.
 8. Ћерка воли оца. То је неоспорно, ја то знам. Чак шта више, мислим да је оа и утицала на мајку да се врате. Верујем да се чула са оцем тајно и да јој је нон обећао да неће да пије, и тако даље, и да је она утицала на мајку да се врате.
 9. Нису једино такво друштво. Сама та чињеница није довољна да се о њима испредају приче. Мада, масони и не крију не знам шта толико, колико знам, свака ложа има свој сајт и ту можеш да се упознаш са њиховим погледима. Једино о чему би се могли сложити јесте да је свакако дускутабилно колико су њиова нека уверења у складу са Хришћанством, мада они званично тврде да њихов члан може да буде хришћанин, али и муслиман и тако даље. Ма и мени су многи ,,сумњиви" али то није довољно да на томе градим причу и слику о њима. Поготово што то може да буде гадна ствар, рекох ти Хитлер их је прогонио и слао у логоре јер је веровао да они раде на уништењу Немачке. Како знаш? Рекох, то је једино око чега би се могли сложити. Мада, ја не знам да ли је масонерија нека врста религије или је тамо ипак, како званично кажу, небитно које си вере.
 10. Па мени се чини да смо баш ми гледали тај филм- ЕУ је дала паре Србији кад су биле поплаве и то, чини ми се, већу помопћ је дала ЕУ, него Русија. Што се тиче капитализма, тај систем без обзира на своје мане (а има их) ипак јесте систем који човеку може много тога да пружи тј. да. То је чињеница. Мој један пријатељ је отишао у Америку и од нуле зарадио велики новац, стекао много. Човек од нуле може да добије много. Капитализам пружа могућности. Можеш да оствариш све што желиш,м само ако хоћеш, имаш вољу, нађеш онда и начин. Не каже се џабе да ,,оствариш амерички сан".
 11. Па видиш да је то све код тебе ,,можда", ,,мислим". Е па видиш, теорије завере и почивају на том принципу. Неко ,,мисли" нешто о масонима, то му делује ,,логично" и онда пласира то као необориву чињеницу. И то је проблем код теорија завере. Свакоможе шта му падне на памет да прогласи чињеницом. Зато оне нису валидан извор. Лобистичка група. Тако би их ја дефинисао. Уопште нису оно за шта се представљају и не знам баш дал их треба сматрати неким архизлом. Рекох ти, масони српског порекла су значајно допринели стварању националне српске државе.
 12. Ето. Сад борбаши кад цитирају поуке могу да напишу ,,масонско-јеретички" форум.
 13. Слажем се. Мада, где знам. Има разних људи. Има једна жена која живи ту у једном селу поред нашег, мислим знамо се и све то. И њен муж је оно, класични алкохоличар. Мислим, он трезан није лош човек, али када се напије, он је лудило. Вређа, бије, тера све из куће. Имају сина и ћерку и кад год се напије он их вређа, напада, тера из куће. Неколико пута их је истеривао, па су они живели код других, па он као престане да пије, па су се враћали, па после неког времена опет. Небитно. Сад, последњи пут кад је попио, опет иста прича и они се покупе, оду и кажу му да је то заувек. Међутим, пре неки дан се опет вратила. И она и деца. Како то сад објаснити, да ли она њега воли, или шта је у питању, не знам ни ја. Ћерка знам да га воли, не воли, него обожава. Али, за ту жену не знам.
 14. Није то ништза чудно, масони су прилично пуритански оријентисани. Захтева се дисциплина од њихових чланмова. Није довољно само да имаш паре. Па САД су настале као прилично конзервативна протестантска земља, да не кажем фундаменталистичка (ко је некад чуо ,,Ратну химну Америке", где се позива Бог да брани и благослови америчко оружје, зна то), сад повежи тзо са масонима...и ето.
×
×
 • Креирај ново...