Jump to content
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Море Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер WhatsApp Ubuntu Угаљ
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Море Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер WhatsApp Ubuntu Угаљ

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Епархија.рс

Члан
 • Број садржаја

  14
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

О Епархија.рс

 • Ранг
  Тек дошaо/ла

Profile Information

 • Пол :
  Небитно

Скорашњи посетиоци профила

1322 посетилаца
 1. Дуги низ година издавачка кућа Епархије шумадијске "Каленић" издаје велики број књига са изузетним књижевним вредностима попут: Библија је у праву - Вернер Келер Библија живи у цркви Беседе иконописаца - Анхимандрит Зинон Духовне димензије свештених канона - Луис Џ. Патсавос Хиландарски монах Лазар - Први српски часовничар И још преко 100 наслова могу се наручити путем интернет онлине продавнице Епархије шумадијске на сајту www.eparhija.rs
 2. Епархија.рс

  Шта радите ....како сте.....?

  Да кажем да је добро, мада моја генерација памти и боља времена.
 3. Продајни центар Епархије шумадијске за наступајући празник свештенству и верницима обезбедио је интересантан избор чуваркућа. Погледате кликом овде.
 4. Тамјан је ароматична смола која се добија из дрвета Boswellia које расте широм Азије и Африке. Већини нас је познат из црквених обреда кађења. Тамјан је један од најстаријих мириса. Њиме се трговало још пре 5000 година на Арабијском полуострву и у северној Африци, где је био вредан попут злата. Пут тамјана који води од јужне Арабије до Средоземља један је од најстаријих трговачких путева на свету. Због својих својстава у Египту је коришћен за балсамовање мумија. Тамјан се од давнина користи у обредима римокатоличке и православне цркве због веровања да тера зле духове. Тамјан има своју примену не само у религијским обредима већ и у лечењу. Лековитост тамјана Индијски тамјан (boswellia serrata) користи се већ хиљадама година за лечење артритиса, зацељивање рана, јачање женског хормоналног система и заштиту од патогених микроорганизма. Свакодневно кађење тамјана у кући доноси добро здравље свим укућанима. Тамјан се из давнина користи на Блиском истоку за одржавање здравља усне шупљине. Тамошњи људи имају обичај да жваћу смолу тамјана, која побољшава здравље зуба и десни - због својих антимикробних својстава тамјан спречава инфекције. На Западу, тамјан је највише познат по својим антиупалним својствима. Босвелијске киселине су најважнији састојак тамјана. Имају снажно антиупално деловање и приметно ублажавају бол узроковану артритисом, али за разлику од конвенционалних лекова не узрокују нуспојаве. Тамјаново моћно антиупално деловање помаже и код кронове болести и цисти. Нека истраживања су показала да тамјан може помоћи и у лечењу неколиких врста карцинома - малигних меланома и тумора мозга. Потврђено је да екстракт тамјана, тамјанов ацетат, смањује неуролошка оштећења, олакшава депресију и напетост, спречава болести крвних жила и смањује лош холестерол. Од смоле тамјана се припремају тинктуре, уља и креме. Тамјан је некад дат Исусу као поклон. То је поклон који не бисмо требали одбацивати. Хиљадугодишња традиција коришћења тамјана сама говори у његову корист. Квалитетан тамјан можете набавити у продајном центру Епархије шумадијске посредством интернет онлине продавнице www.епархија.рс Избор тамјана Поред тамјана у понуди се налазе и етерична уља добијених хладним цеђење погледајте их кликом на линк. Изузетну понуду представљају и сапуни од тамјана које можете погледати кликом на линк. Каква су Ваша искуства у коришћењу тамјана у здравствене сврхе.
 5. Које се вино код Вас користи у Светој Литургији)? Продајни центар Епархије шумадијске омогућио је свештенству и свим верницима могућност да набаве по повољним ценама квалитетна литургијса вина попут Нама 0,2 литра (180 динара), Нама Бизантио 0,75 литара 699,99 дин, Патријашијско 0,7 л (699,99 дин), Литургијско вино Епархије шумадијске 0,7 л (699,99 дин). Погледајте детаљно кликом на линк.
 6. Пред наступајући празник Врбицу Продајни цетар Епархије шумадијске свим верницима и свештенству омогућио је куповину звончића по цени од 45 динара за комад путем интернет онлине продавнице www.eparhija.rs Погледајте кликом овде.
×