Jump to content
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Море Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер WhatsApp Ubuntu Угаљ
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Море Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер WhatsApp Ubuntu Угаљ

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Juanito

Члан
 • Број садржаја

  29635
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  125

Последњи трофеј

Juanito је имао/ла садржај са највише реакција!

О Juanito

 • Ранг
  Инвентар форума

Profile Information

 • Пол :
  Мушко

Скорашњи посетиоци профила

15250 посетилаца
 1. Ма како да не. Пре ће верни народ колективно да пуши дрогу на дружењу после литургије...
 2. Али та друштва нису заиста равноправна у суштинском, о томе ти говорим. Јер њихова родна идеологија је нека мешавина wannabe неомарксистичких прогресиваца и калвиниста. То је франкенштајн. Окружење у коме сам ја растао, учио школу и студирао је било реално много “родно равноправније” (ај тако да кажем) на један природан и неусиљен начин од <еквивалентних окружења> у тим квази-феминистичким друштвима.
 3. Читав његов свет је црно-бео. Подела на исконско добро и зло, хаос и ред и тако даље и зако даље. Погледај му опус у целини и видећеш.
 4. Па лепо. Многе “традиционалне родне улоге” су тамо код њих далеко укорењеније него код нас. Само воле да мисле да су “шампиони феминизма”. Жене су “независне”, а пола њих ради два дана у недељи да би се “посветиле деци” док отац рмбачи. Ништа против ко се тако договори, ал немој ми онда јести оно што се не једе да си нека велика независна жена и феминисткиња јер се љутиш кад ти бленем у сисе које заносно плешу док џогираш деколтирана. У друштву тотална сагрегација. На дружењима жене и мушкарци практично раздвојени. Фирма толерише лудака који заиста злоставља колегиницу и, пази ово, сипа јој дрогу у пиће пред свим колегама. И то га толеришу друге жене из колектива. Ал важно ке да ја не смем да гледам у сисе. То је њихов феминизам.
 5. Ако си удата и хоћеш да се разведеш, крену Питерсон и његови епигони да ти вичу да ти нема мрдања, иначе си змај који се излегао из јајета хаоса и рушиш западну цивилизацију.
 6. Проблем је што су ти екстреми заузели медије, универзитете и најутицајније компаније попут Гугла. Јесу мањина, ал екстремно моћна и опасна.
 7. Тек ћеш се саблажњавати. Ми Балканци смо за њих еманциповани и прогресивни гледе родне равноправности. Без зезања, кад мало загребеш, шлогнеш се колко су они ту јаки само на речима...
 8. Ја бих довека остао сам. Алкохолизам, тешка депресија, самоубиства, да не идем даље од другог колена... Изем вам ту де факто еугенику коју заступате. Ваљда је ту битна и моја воља да живим и борим се?
 9. Није то поента. Документовао је Миланковић техничке детаље, кога занимају. Него је поента да смо ми будале. Лепо је реко Миљан. Зовнеш научника светског калибра који је оставио инжењерску каријеру у Бечу и огромну плату да би се бавио науком у соби два са два у Београду. Човек направи календар и оде с тобом у Цариград да га представи осталима. Предлог бива усвојен. Ти се с човеком вратиш у Бг. Он поднесе извештај САНУ ил како се тад звала уверен да ће календар бити примењен. Он о томе пише и у својим књигама. Ти напрасно одлучиш да више нећеш да прихватиш тај календар и ни не објасниш човеку који га је створио. Испалиш га буквално. Тог истог човека после комунисти склоне јер је био неподобан, а ти и 100 година после свега и даље лажеш о тим догађајима уместо да човеку одаш почаст какву заслужује и да пастви својој причаш о великом српском сину Милутину. А он је и даље најцитиранији научник наш свих времена и у догледно време га нико неће престићи. А где смо ми, то се види. И нека смо.
 10. Добро, то је друго. Слажем се да је користан као пеницилин за те лудаке, ал ово су ваљда савети за нормалне људе. Замисли гушиш се у браку и онда ти клинички психолог даје овакве лекције?! Знам за случај из непосредне околине, где је жена, клинички психолог, овако рекла жени која се двоумила да ли да прекине у том тренутку озбиљно проблематичан брак: “Ја ти не могу као стручњак рећи да ли треба да останеш и покушаш да решиш проблем или не. То само ти можеш да одлучиш. Ја сам ту да ти помогнем да прођеш кроз избор кога направиш.” Ово што овај прича нема везе са клиничком психологијом, него с његовом конзервативном идеологијом и вером у поседовање Истине.
 11. Мање развода ће бита онда и само онда кад се 1) вратимо на стари систем у ком је било мање развода или 2) ако прекинете да притискате људе да морају да се жене, удају и рађају децу да им животи не би били промашени, те се бракови буду склапали из љубави и дубоке унутрашње жеље и потребе. Не распада се толико бракова јер су људи у њима одједном престали да се воле и трпе, него зато што су склопљени због притиска околине, биолошког сата, трудноће, страха да им без каквог-таквог брака не буде промашен живот или пак немања храбрости да се пре брака прекине нешто што је било јасно да неће функционисати. Ови Питерсонови савети су добри само за аутентичне бракове у којима је нешто пошло како не ваља. За такве бракове се ваља борити до последњег даха. За ову већину франкештајн бракова, шта рећи, а не заплакати?
 12. Јок. Човек из клипа је познавалац Истине и све што он каже је од Истине лично. Клинички психолог помаже људима да прођу кроз живот, не намеће им морал. Овај наступа као гуру и проповедник.
×