Jump to content
Yelp Reddit Banana Lime Leaf Tumblr Blueberry VKontakte Slack Watermelon Chocolate Marble Steam Black
Yelp Reddit Banana Lime Leaf Tumblr Blueberry VKontakte Slack Watermelon Chocolate Marble Steam Black

Agaton Vuzman

Члан
 • Број садржаја

  419
 • На ЖРУ од

 • Последња посета


Репутација активности

 1. Волим
  Agaton Vuzman је реаговао/ла на Иван Ц. у Слике форумаша   
  Вечерас ми је била посебна част да упознам сестру Драгицу, нашу форумашицу од првих дана форума ЖРУ, као и њеног супруга... Они су из Бања Луке и дошли су до наше цркве, где смо вечерас служили Акатист блаженој матери Ксенији.
  То је наша @Mamica Forumska а други на слици је стари форумски шмекер @Flojd
   


 2. Волим
  Agaton Vuzman је реаговао/ла на Milan Nikolic у Либерија повукла признање Косова   
  Хашим Тачи тврди: Јамајка признала независност Косова
  Јамајка демантује Тачија: Не препознајемо Косово као независну државу
  “Хвала Јамајци у сваком случају”: Патетичан гест Пацолија после хладног туша
 3. Волим
  Agaton Vuzman је реаговао/ла на Milica Bajic у Тема јасна из прве поруке   
 4. Волим
  Agaton Vuzman је реаговао/ла на Дуња у Тема јасна из прве поруке   
  Tri nepisana pravila: 
  1. 
  2.
  3. 
  (Alan Ford)
 5. Волим
  Agaton Vuzman је реаговао/ла на Dominika у Слике форумаша   
  Ja i libanski sneg
   
 6. Волим
  Agaton Vuzman је реаговао/ла на Milica Bajic у Тема јасна из прве поруке   
 7. Волим
  Agaton Vuzman је реаговао/ла на Milica Bajic у Тема јасна из прве поруке   
 8. Волим
  Agaton Vuzman је реаговао/ла на Ромејац у Тема јасна из прве поруке   
 9. Волим
  Agaton Vuzman је реаговао/ла на Марина Савковић у Тема јасна из прве поруке   
  Извор: Twitter @dariusdepad
 10. Волим
  Agaton Vuzman је реаговао/ла на Ромејац у Тема јасна из прве поруке   
 11. Волим
  Agaton Vuzman је реаговао/ла на Milan Nikolic у Историја, рекорд, шампион, најбољи на свету: НОВАК ЂОКОВИЋ!   
  Đoković u ovih nekoliko rečenica govori o svojoj veri:
   
 12. Волим
  Agaton Vuzman је реаговао/ла на Ćiriličar у Хвала "Кани Галилејској"   
  Писао сам на другој теми о томе, али да поновим - моја блиска рођака је упознала мужа на Поукама. Не знам, нисам гледао те додатке за бракове и упознавања, углавном упознали су се на Поукама, дописивали, касније сретали уживо, онда је он дошао да упозна њене родитеље - венчали су се и сада очекују бебу. Имају блиске контакте са једним нашим, здравим, манастирским братсвом, што их додатно ојачава.
  Мислим да младим људима црквеност треба да буде мерило, оквир, где да траже супружника - све друго је преузимање огромног ризика. Нису наши стари били луди, када се причало по селима у кога има добра девојка, па се ишло на просидбе и сл.
  Нисима сигуран који, али један наш епископ из САД-а, рођен је тамо - мислим да је овај чије беседа сада издају - његов отац је емигрирао из ЦГоре почетком века, снашао се тамо, а онда писао својима: Пошаљите ми неку нашу ђевојку честиту, да се оженим. И тако и беше, она је стигла следећим бродом - никад се пре видели нису, али  баш као Исак и његова жена "омилише једно другом". Узели су се, провели дуг век у браку, изродили 10-так деце, а један је такође изродио децу (унучад њихову), па након упокојења супруге постао епископ.
  Грех има своје последице - Бог грех опрости након покајања, али последице остају па је и самом Богу тешко да их у добро преокрене. А у младости се највише грехова почини. Црква чува брак, а брак чува човека од греха.
  За труд Поука да помогну људима да нађу сродну душу све похвале .
 13. Волим
  Agaton Vuzman је реаговао/ла на шпиља у Хвала "Кани Галилејској"   
  Драги ствараоци сајта "Кана Галилејска"! Желимо да Вам се захвалимо за труд, жељу, молитву, намеру и сваку добру помисао коју сте уложили стварајући сајт. Нека Вас Господ благослови и подари свако добро. Наставите са радом, јер иако можда не видите тренутне резулате, ви сте свакако један точкић у огромном и чудесном механизму Божјег устројства ствари и ми смо ту да вас подсетимо да је ово што радите од огромног значаја за све нас који верујемо и препуштамо се у руке Господње.
  Укратко, нас двоје смо се овде упознали, директним прегледом профила, слањем порука. Потом смо прешли на другачији вид комуникације и онда....Оставићемо за следећу прилику детаљније писање о томе. Имаћете шансу да прочитате једну предивну причу, прожету Божјим промислом на сваком кораку, како у малим, тако и у великим стварима.За мене, за нас обоје, је све ово огромно Чудо.
  Свим "бракотражитељима" поручујемо да се региструју, буду упорни, са искреним намерама, са вером и сталном молитвом и радошћу...верујте,чуда се дешавају!
  Прилажемо фотографију са венчања у цркви Богородице Љевишке,у Призрену.
  Хвала још једном свима 
  Слава Богу за све!
   
  Годинама молитвом тражили љубав
  Обавијени великом чежњом
  Расли на различитим странама света
  А обоје покретани истом тежњом.
  Не сумњајући у промисао свега
  И у Створитеља бескрајну славу
  Молитва нам се до неба уздиже
  И претвори се у стварност, у јаву.
  Лаганим речима Господ нам откри
  Еда би се срца развејала тама
  На спасење смо једно другом дати
  А ви се свагда радујте са нама.

 14. Волим
  Agaton Vuzman је реаговао/ла на Milica Bajic у Offtopic до миле воље   
 15. Волим
  Agaton Vuzman је реаговао/ла на Rašo у Тема јасна из прве поруке   
 16. Волим
  Agaton Vuzman је реаговао/ла на Rašo у Тема јасна из прве поруке   
 17. Волим
  Agaton Vuzman је реаговао/ла на Натан у Тема јасна из прве поруке   
 18. Волим
  Agaton Vuzman је реаговао/ла на Ромејац у Тема јасна из прве поруке   
 19. Волим
  Agaton Vuzman је реаговао/ла на Milan Nikolic у Либерија повукла признање Косова   
  Спутњик сазнаје: Још једна држава повлачи признање Косова
  До краја недеље још једна држава би требало да повуче признање независног Косова, сазнаје Спутњик из дипломатских извора. 
  То ће, ако не дође до непредвиеђних промена, бити 18. земља која је променила одлуку о признавању независног Косова. 
  Подсетимо, српски државни врх је последњих недеља притиснут из западних центара моћи да одустане од лобирање за повлачење признања, а да Приштина укине антицивилизацијску одлуку о таксама на продају робе из унутрашње Србије.. 
  Али, председник Вучић је поручио да је та политичка трампа неприхватљива и да се ради о размени: „танте за кукурику“. 
  Од проглашења независности тзв. Косова (2008. године) до 2012. године, 84 земље признале су Косово, а од 2014. године, када је Ивица Дачић постао министар спољних послова, 17 држава повукло  је признање, а седам је признало Косово.
   
  https://rs.sputniknews.com/politika/202002121121703901-sputnjik-saznaje-jos-jedna-drzava-povlaci-priznanje-kosova/
   
 20. Волим
  Agaton Vuzman got a reaction from AnaLaz in Либерија повукла признање Косова   
  @Milan Nikolic хвала ти на овим лепим вестима! Баш се радујем што је Гана повукла признање Косова. Готово све из Гане кога сам упознао су пријатни људи. Изградио сам неку врсту стереотипа. Такође, веома занимљива ствар везана за православље у Гани, јесте да је тамо православна црква настала сама од себе. Без икакве мисије споља. Сами су се тражили. Рекли су, да је неко дошао раније вероватно би цела земља била православна. Нека их Бог благослови!
 21. Волим
  Agaton Vuzman је реаговао/ла на Ромејац у Тема јасна из прве поруке   
 22. Волим
  Agaton Vuzman је реаговао/ла на Талични Том у Glas iz Vaseljenske patrijaršije: „Imajte na umu, dragi očevi i braćo iz SPC – istorija nije konačno napisana”   
  Дно дна од текста. Бахатост на највишем нивоу. Овај човек не заслужује да се назове православним свештеником.
  Христос није рођен у Србији, а ни у Цариграду. Још мање је почетак Црквене историје у Цариграду. Стицајем околности у једном историјском периоду тај царски град био је центар Православља, али више није. Сада је само обична паланка, са опрелешћеним главешинама и њиховим следбеницима, попут овог архимандрита.
  Русија није бивша суперсила, само у глави оваквих НАТО-вских полтрона...
  ...Да ”историја није коначно написана и свети се онима који нису поучени њезиним лекцијама”. Каква ли ће тек освета да снађе оне којима пад Византије и пропаст тог царства није био довољна лекција да се ослободе бахатости, лукавости, среброљубља и себељубља. Тек ћемо то да видимо...
 23. Волим
  Agaton Vuzman је реаговао/ла на logdanov у Glas iz Vaseljenske patrijaršije: „Imajte na umu, dragi očevi i braćo iz SPC – istorija nije konačno napisana”   
  Мишљење овог суманутих грчког монаха је за нас релевантно колико и моје за цариградску патријаршију. Наравно, из његових речи може се наслутити шта просечни, а амбициозни калуђери у Грчкој верују да ће бити добро за њихову каријеру.
  Роман Воскресенский, како се представља овај агресивни црноризац оболео од архијерејског грипа, имао је својевремено такве приземне изјаве, као што је: "Ми смо крштени хиљаду година пре вас." Такође је сумануто нападао и албанског архиепископа Анастасија, да је овај морао да реагује. Да даље не набрајам, довољно је прочитати чланак, ако неко има јак стомак.
  Фанариотима очигледно није јасно да историја није никад до краја написана и да не постоји права страна историје. Цркве у Ефесу, Лаодикеји, Антиохији, Картагини и Пергаму више не постоје, а биле су старије и важније од цркве у античком граду Византиону. Картагина је нестала, Цариград се уздигао. Цариград више не постоји, Москва и поред свега постоји. Поједини Грци не могу да схвате да Византијских царева више никада неће бити. Они не желе да схвате да Грци никада неће добити Цариград, а да је ова нова Мегали идеа неодржива јер нема иза себе моћну државу. Грци треба да буду срећни ако не изгубе Африку и Палестину јер за сада на силу и противно вољи апсолутне већине у тим црквама задржавају монопол на архијерејска звања.
  Немојте погрешно да ме схватите. Мислим да би била грехота да се један део историје који сеже више од 2000 година у прошлост, угаси. Мислим на хеленизам Блиског истока. Али ће се то десити ако им апетити прерасту капацитет. Русија данас ипак много боље стоји као Трећи Рим него што Истамбул личи на Цариград.
 24. Волим
  Agaton Vuzman је реаговао/ла на Иван Ц. у Историја, рекорд, шампион, најбољи на свету: НОВАК ЂОКОВИЋ!   
  Новака Ђоковић је освојио рекордни осми Аустралиан опен.
  Ђоковић од понедељка неће бити само најбољи српски, већ и најбољи светски тенисер. Ђоковић је титулом на Аустралијан опену обезбиједио повратак на прво мјесто АТП ранг-листе.
  Новак је у финалу савладао Доминика Тима резултатом 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4 и тако дошао до осмог трофеја из исто толико финала у Мелбурну
    Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић игра против Доминика Тима финале Аустралијан опена, првог гренд слема у сезони. Дуел Ђоковића и Тима почео је нешто после 9.30 по средњоевропском времену.
  Историја, рекорд, шампион, најбољи на свијету: НОВАК ЂОКОВИЋ!
  WWW.IN4S.NET Новака Ђоковић је освојио рекордни осми Аустралиан опен. Ђоковић од понедељка неће бити само најбољи српски, већ...  
 25. Волим
  Agaton Vuzman је реаговао/ла на Ромејац у Тема јасна из прве поруке   
×
×
 • Креирај ново...