Jump to content
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Море Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер WhatsApp Ubuntu Угаљ
Јагода Наранџа Банана Лимета Лист Море Небо Боровница Грожђе Лубеница Чоколада Мермер WhatsApp Ubuntu Угаљ

Придружите се нашој ВИБЕР ГРУПИ на ЛИНКУ

Jace Jerimoth

Члан
 • Број садржаја

  7109
 • На ЖРУ од

 • Последња посета

 • Број дана (победа)

  5

Последњи трофеј

Jace Jerimoth је имао/ла садржај са највише реакција!

10 Пратиоца

О Jace Jerimoth

 • Ранг
  _________

Profile Information

 • Пол :
  Небитно
 • Локација :
  долина плача
 • Интересовање :
  музика

  https://pouke.org/forum/topic/18068-%C5%A1ta-je-muzika-what-is-music/

Contact Methods

 • Website URL
  https://deprofundisweb.wordpress.com
 • Facebook
  https://sr-rs.facebook.com/podviznicka.slova/
 • Twitter
  https://twitter.com/podv_slova

Скорашњи посетиоци профила

27657 посетилаца
 1. Бјесови - Мој избор Исправи ми корак Ја се спремам да пођем. Мој пут је љубав, Мој избор је бол.
 2. Jace Jerimoth

  Калиграфија / краснопис

  Још мало помоћи око основног писма... ^_^
 3. Jace Jerimoth

  Боготражитељи света (фото, видео и остало)

  @Задње Време , извини, али промашујеш тему...
 4. Jace Jerimoth

  Калиграфија / краснопис

  Прво писмо које треба савладати је основно, тј. римско: https://www.pinterest.com/pin/Ac2PTq7ie56K5yxnrVKQgD4Yp_y9hPga6yEhkr7UqKYlXYa8gxMAvfE/ https://www.pinterest.com/pin/792281759425725561/ Касније се уводе само мање или веће измене. :)
 5. Jace Jerimoth

  Калиграфија / краснопис

  Ево како изгледа траг пера под различитим угловима: https://www.pinterest.com/pin/740631101197114267/ И неки основни потези: https://www.pinterest.com/pin/566327721885083458/
 6. Jace Jerimoth

  Калиграфија / краснопис

  https://www.pinterest.com/pin/740631101197114259/
 7. Jace Jerimoth

  Калиграфија / краснопис

  У ових пар приручника има то све темељно разрађено, чак и више од тога, мало теорије, мало историје... Без алата нема ни заната. Зато треба најпре обезбедити графитну оловку (најбоље техничку), пера, држаље (за пера), мастило. Неки користе милиметарски папир, неки шпартају (висина редова зависи од дебљине пера а обично одговара за 3-5 ширине пера за мала и 8 за велика слова). Можеш да нађеш по књижарама и ишпартане свеске али обрати пажњу да папир не буде превише мекан да се не би разливало мастило. Нарочито је згодна свеска са спиралом. Могу се користити и листови блока број 4 или 5. Али, опет, обрати пажњу на тврдоћу папира. Пожељно је и да имаш и добру подлогу, ако је могуће чак да набавиш широку таблу за цртање која се причврсти за сто и по потреби јој се подешава угао. Мени врши посао и велика картонска корица испод коју наслоним на нешто да би била под одговарајућим углом. Ако пишеш на појединачном папиру није лоше да га лепљивом траком причврстиш за подлогу како не би шетао... Ето, то су неке припреме. Да не бих правио забуну боље прелистај ове приручнике. А ево и још једног сајта са корисним информацијама: https://www.calligraphy-skills.com/ Узгред, ону слику са ћириличним писмом сам покупио на Пинтересту, само сам је убацио примера ради.
 8. Jace Jerimoth

  Калиграфија / краснопис

  Има више избора на мрежи који се могу добро искористити. Рецимо, за почетак може и овај: http://www.rgaspa2.mojweb.com.hr/ Има и лепих и корисних приручника, убацујем пар њих (на енглеском) као прилог. Calligraphy-magic.pdf the-art-of-calligraphy-by-david-harris.pdf Мени је пре свега користио један комплет који сам пронашао на сајму књига. Уз неки основни прибор у њему се нашло и пар приручника ауторке Ен Бауен ("Техника" и "Пројекти") у којима су дате баш основне ствари. Мислим да би свако са макар мало воље и дара могао да их усвоји, примењује, а и усавршава у зависности од степена интересовања. У међувремену сам дошао до још неких згодних пера. Тренутно користим прибор марке Brause - три пера широког врха (1,5mm, 2,5mm и 3,5mm) уз која иде и четкица. За фине линије и украсе за сада користим најужа пера која имам. Користећи пера са широким врхом могу да се добију врло лепи облици. Ево једне варијанте писма које нам је углавном свима блиско... https://www.pinterest.com/pin/326229566740247186/
 9. Jace Jerimoth

  Калиграфија / краснопис

  Ово ми је једно од најдражих писама - Гаудијеви иницијали. ^_^ https://www.pinterest.com/pin/740631101198069730/
 10. Jace Jerimoth

  Боготражитељи света (фото, видео и остало)

  https://www.facebook.com/podviznicka.slova/photos/a.1487113727974533/2004434922909075/?type=3&theater
 11. Jace Jerimoth

  Калиграфија / краснопис

  Има ли који од форумаша да се занима за ову племениту вештину? :) Да видимо ваше радове, пробе, препоруке... Можда неки рад који вас је задивио а мислите да бисте могли и ви да га "скинете". Која су вам омиљена писма? Које алате и материјале најрадије користите?
 12. Jace Jerimoth

  Danse Macabre (dark & gothic music)

  Long Night - On A Little Snowy Field
 13. Jace Jerimoth

  Хаику и сенрју поезија

  ветар у кости - мушмулом на земљи слади се буђ
 14. Jace Jerimoth

  Danse Macabre (dark & gothic music)

  Larkin Poe - Mad As A Hatter
 15. “Зависно од процењујућег субјекта, могућа су као минимум три критеријума оцењивања предмета и појава нашег света: са позиције користи (утилитарни) са позиције истине (философски) са позиције наслађивања (емоционално - естетски) Враћајући се више пута у различитим радовима на те критеријуме, а најчешће на утилитарни и естетски, Августин долази до закључка да је утилитарни приступ стварима својствен само земаљском граду (lat. civitas terrena), да се појавио после грехопада у вези са насталом људском немоћи и укинуће се у “будућем веку” ишчезнућем материјалних потреба људи. Небеском граду (lat. civitas Dei) и духовним људима својствен је само критеријум неутилитарног духовног наслађивања, то јест практичан естетски приступ свету. Философски приступ је такође пролазан, будући да је тражење истине и истинских односа неопходно само на путевима ка граду Божјем... Људи често сматрају себе срећним, када након дугог растанка са љубљеном могу да привију уз себе њено лепо тело; када у жару и припеци налазе извор с прохладном водом; када удишу мирис чудесног цвећа. Али шта може да буде блаженије од тога кад утолиш глад и жеђ за истином, када удишеш њен мирис? - реторички пита Августин. Људи се радују и музици, али какво блаженство да се упоређује са оним када тобом овлада “мелодично и красноречиво ћутање истине”? Људи се радују сјају злата и сребра, драгог камења и боја, светлости ватре, звезда, месеца и сунца. Блажено пак живљење је садржано у светлости истине (De lib. arb. II, 13,35)." Виктор Бичков, Естетика отаца Цркве (стр. 381-382, 387)
×